Zbývá mi už jen CKD?

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Zbývá mi už jen CKD?  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Zbývá mi už jen CKD?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Big Muscle

PříspěvekZaslal: út září 25, 2012 6:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Když už byla zmíněna dieta podle Havlíčka, tak si pamatuji, že v jednom díle "Jste to, co jíte" byl člověk, který nezvládal vyjít ani 3 schody a i prosté sezení ho strašně vyčerpávalo. Postupně se však dostal do formy, že mu to nedělalo sebemenší potíž. Čím to? Pokud má člověk opravdu chuť se sebou něco dělat, tak se snaží začít zlehka (i kdyby to měla být půl minuta na rotopedu) a postupně přidávat. Tím, že se začnou vymýšlet všelijaké možné diety a při pokusu o pohyb si člověk řekne "mám astma, to nedám, seru na to", se žádné výsledky nedostaví. Za měsíc akorát zjistíš, že na CKD jsi zhubla půl kila, začneš hledaj jinou dietu a celý kolotoč se bude opakovat...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Cratach

PříspěvekZaslal: út září 25, 2012 6:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pise, ze chodi cvicit 3x tydne. Nekterym z vas by neskodilo precist si celej topic, nez zacnete hazet moudra o nehejbani se a vymluvach.

ad alkohol: pokud se jedna opravdu o 2 maly piva jindy nez na zacatku carb-upu tak v tom zase problem nevidim.
8Shade

PříspěvekZaslal: út září 25, 2012 8:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Cratach napsal:
Pise, ze chodi cvicit 3x tydne. Nekterym z vas by neskodilo precist si celej topic, nez zacnete hazet moudra o nehejbani se a vymluvach.

A taky píše tohle (ve svém logu):
citace:
S posilkou se moc zveřejnovat nechci, připadám si trapně už tak a ještě nést kritiku svých cviků na strojích:- (

Takže ona na tom pravděpodobně nějaká ta pravda bude. Já znam hned několik lidí, kteří měli hodně velký astma a na těch, co s tím začli něco dělat by už by člověk dneska ani neřekl, že ho kdy měli...

citace:
Neexistuje dieta ktera by nefungovala pokud se drzi jednoduche pravidlo prijem<vydej
Odhadoval bych, že Blongie je právě jedna z těch, kteří mají ten metabolismus opravdu špatný (vinou stravování po celý život), takže je dost možné, že jen toto pravidlo nebude samotné stačit.
CKD jsem osobně nikdy nejel, ani nemám problém s hubnutím, ale stačilo mi pár článků k tomu, abych věděl, že pro tebe to dle mého názoru není vhodné. Zatěžovat tělo dalším druhem diety, místo abys jedla normálně zdravě (Včetně zeleniny!!! - soudě podle tvého logu) akorát s lehce sníženým příjmem než jsi měla doposud, tak se tělo možná ještě po nějaké době dá dohromady a metabolismus se alespoň částečně spraví. Jestli bych někde navyšoval, tak je to rozhodně na pohybu (5x týdně aerobně a snažit se bojovat s tím astma postupným navyšováním únosné zátěže) a ne na testování různých dalších rádoby všeřešících diet.
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: út září 25, 2012 9:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nečetl jsem to tu, ale s CKD mám zkušenosti a fungovala na mě celkem dobře, ale znova bych do toho nešel, nic příjemnýho... Teď jen tak ze zvědavosti zkouším stravování ala Renegade diet, váha jde dolů, cítím se dobře. Ale musíš se ujistit, že než do toho jdeš, tak že nemáš zpomalenej metabolismus. Dle knihy to zjistíš tak, že budeš 4 dny měřit svou teplotu někdy odpoledne až na večer a pak ji zprůměruješ a když to bude cca nad 36,6, tak se do diety můžeš pustit, jinak musíš nastartovat metabolismus jídlem, aspoň 2 týdny normálně jíst.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: út září 25, 2012 9:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Wojtkingson napsal:
Nečetl jsem to tu, ale s CKD mám zkušenosti a fungovala na mě celkem dobře, ale znova bych do toho nešel, nic příjemnýho... Teď jen tak ze zvědavosti zkouším stravování ala Renegade diet, váha jde dolů, cítím se dobře. Ale musíš se ujistit, že než do toho jdeš, tak že nemáš zpomalenej metabolismus. Dle knihy to zjistíš tak, že budeš 4 dny měřit svou teplotu někdy odpoledne až na večer a pak ji zprůměruješ a když to bude cca nad 36,6, tak se do diety můžeš pustit, jinak musíš nastartovat metabolismus jídlem , aspoň 2 týdny normálně jíst.

Já bych volil spíše pohyb v rámci mezí. Jídlem ho nějak extra nezrychlí. :-)
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: út září 25, 2012 9:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevím, je to z té knížky, pohyb jsem bral jako samozřejmost, jelikož pohyb prý má.
Blongie007

PříspěvekZaslal: čt září 27, 2012 12:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

8Shade napsal:
Cratach napsal:

A taky píše tohle (ve svém logu):
citace:
S posilkou se moc zveřejnovat nechci, připadám si trapně už tak a ještě nést kritiku svých cviků na strojích:- (

Takže ona na tom pravděpodobně nějaká ta pravda bude. Já znam hned několik lidí, kteří měli hodně velký astma a na těch, co s tím začli něco dělat by už by člověk dneska ani neřekl, že ho kdy měli...

citace:
Neexistuje dieta ktera by nefungovala pokud se drzi jednoduche pravidlo prijem<vydej
Odhadoval bych, že Blongie je právě jedna z těch, kteří mají ten metabolismus opravdu špatný (vinou stravování po celý život), takže je dost možné, že jen toto pravidlo nebude samotné stačit.
CKD jsem osobně nikdy nejel, ani nemám problém s hubnutím, ale stačilo mi pár článků k tomu, abych věděl, že pro tebe to dle mého názoru není vhodné. Zatěžovat tělo dalším druhem diety, místo abys jedla normálně zdravě (Včetně zeleniny!!! - soudě podle tvého logu) akorát s lehce sníženým příjmem než jsi měla doposud, tak se tělo možná ještě po nějaké době dá dohromady a metabolismus se alespoň částečně spraví. Jestli bych někde navyšoval, tak je to rozhodně na pohybu (5x týdně aerobně a snažit se bojovat s tím astma postupným navyšováním únosné zátěže) a ne na testování různých dalších rádoby všeřešících diet.

Nemyslím, že se nechci ukazovat v posilce, ale že ty moje cviky a váhy na strojích nechci zveřejnovat tady, protože pro vás všechny jspou stroje na piču. Chodím do posilky 3x týdně ráno- nalačno 45-55 minut. Naposledy se mnou byl manžel, kterej necvičí, jen dost těžce pracuje a zvedal stejný váhy jako já, tak uplnej čajíček nejsu:-)Mám Polar a spotřeba je cca 200 kcal. ale tím se jako neřídím, ale je to pokaždé jinak. Tepovku mám v průměru 115-140. pauzy mezi sériema max 40 sek. Rozhodně si nemyslím, že bych to flákala, nebo se na něco vymlouvala. Stojím ráno první před ještě zavřenou posilovnou
Zdravě jsem se stravovala, šlo dolu těch 16 kg a dál skoro 4 metry asni tuk. Taky nevím, že bych měla nějak extra špatný stravování celej živ ot. Bývala jsem normální, jen od porodu to prostě jde jen nahoru místo dolu- nepravidelnost, to jsem měla, ale ted jím pul roku 5x denně a nic. Kalorickej příjem nehodlám snižovat, nebudu jíst jak anorektická modelka.
V prumeru 8500 Kj není žádnej nářez a než bych snižováním příjmu zhubla, tak bych taky mohla skončit na jednom jablku denně. Děkuji- nemám zájem.
Myslím si, že i CKD se dá odjet celkem normálně, neříkám dietně a extra zdravě, ale i bez tuny salámu apod. viz muj log https://forum.ronnie.cz/ckd-by-blongie-t30944-15.html
Blongie007

PříspěvekZaslal: čt září 27, 2012 12:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Wojtkingson napsal:
Nečetl jsem to tu, ale s CKD mám zkušenosti a fungovala na mě celkem dobře, ale znova bych do toho nešel, nic příjemnýho... Teď jen tak ze zvědavosti zkouším stravování ala Renegade diet, váha jde dolů, cítím se dobře. Ale musíš se ujistit, že než do toho jdeš, tak že nemáš zpomalenej metabolismus. Dle knihy to zjistíš tak, že budeš 4 dny měřit svou teplotu někdy odpoledne až na večer a pak ji zprůměruješ a když to bude cca nad 36,6, tak se do diety můžeš pustit, jinak musíš nastartovat metabolismus jídlem, aspoň 2 týdny normálně jíst.

S tou teplotou to má jakej důvod. Jakože když je vysoko, tak metabolismus na hovno z jakýho důvodu, z jakýho poznatku......souvislosti
Blongie007

PříspěvekZaslal: čt září 27, 2012 1:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mám pocit, že jste šovinisti. když se do diety pustí 120 kilovej chlap, tak je to ok.To nikdo neřekne, že celej život jí jako prase, že se nehýbe, že má snížit příjem minimálně tak na 2000 Kj, že je neschopnej, jak je možný, že se tak vyžral apod. Nasadí CKD, všem se to líbí- Super klobáska, hermelín, bomba. Když se do toho chce pustit ženská tak jste jen samá kritika a nejradši byste, aby držela hubu, žrala jedno jabko denně a ještě byla spokojená a usmívala se.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt září 27, 2012 1:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Blongie007 napsal:
Nemyslím, že se nechci ukazovat v posilce, ale že ty moje cviky a váhy na strojích nechci zveřejnovat tady, protože pro vás všechny jspou stroje na piču. Chodím do posilky 3x týdně ráno- nalačno 45-55 minut. Naposledy se mnou byl manžel, kterej necvičí, jen dost těžce pracuje a zvedal stejný váhy jako já, tak uplnej čajíček nejsu:-)Mám Polar a spotřeba je cca 200 kcal. ale tím se jako neřídím, ale je to pokaždé jinak. Tepovku mám v průměru 115-140. pauzy mezi sériema max 40 sek. Rozhodně si nemyslím, že bych to flákala, nebo se na něco vymlouvala. Stojím ráno první před ještě zavřenou posilovnou
Zdravě jsem se stravovala, šlo dolu těch 16 kg a dál skoro 4 metry asni tuk. Taky nevím, že bych měla nějak extra špatný stravování celej živ ot. Bývala jsem normální, jen od porodu to prostě jde jen nahoru místo dolu- nepravidelnost, to jsem měla, ale ted jím pul roku 5x denně a nic. Kalorickej příjem nehodlám snižovat, nebudu jíst jak anorektická modelka.
V prumeru 8500 Kj není žádnej nářez a než bych snižováním příjmu zhubla, tak bych taky mohla skončit na jednom jablku denně. Děkuji- nemám zájem.
Myslím si, že i CKD se dá odjet celkem normálně, neříkám dietně a extra zdravě, ale i bez tuny salámu apod. viz muj log https://forum.ronnie.cz/ckd-by-blongie-t30944-15.html

Zřejmě si nepochopila ani základy racionálního stravování vhodného pro postupnou a zdravou redukci tuků. Opravdu se nejedná o neustálé snižování příjmu.

Blongie007 napsal:

Ano, dá, ale pro Tebe je CKD opravdu zbytečné. Dosti mi to připomíná hon na nějakou dietu, která bude konečně fungovat, aniž by si zkusila tu nejzákladnější - dostatek všech makroživin, přirozeně mírné snížení příjmu a vhodná fyzická aktivita s dostatečnou frekvencí. Když se tento styl stravování upraví přesně pro Tvé potřeby, není možné, aby si nehubla (pokud jsi plně zdravá a nemáš nějakou skrytou metabolickou poruchu).

Blongie007 napsal:
S tou teplotou to má jakej důvod. Jakože když je vysoko, tak metabolismus na hovno z jakýho důvodu, z jakýho poznatku......souvislosti

Moc pěkný slovník. ... Vyšší teplota -> rychlý metabolismus; nižší teplota -> zpomalený. Teplotu těla ovlivňuje i sebemenší infekce, dále postprandiální období, stres, fyzická aktivita (což je vlastně forma stresu), teplota místnosti, alkohol, léky, denní doba atd.
Změřit se můžeš 24 hodin po poslední fyzické aktivitě. Dřívější doba může dávat zkreslenou hodnotu.

Blongie007 napsal:
Mám pocit, že jste šovinisti. když se do diety pustí 120 kilovej chlap, tak je to ok.To nikdo neřekne, že celej život jí jako prase, že se nehýbe, že má snížit příjem minimálně tak na 2000 Kj, že je neschopnej, jak je možný, že se tak vyžral apod. Nasadí CKD, všem se to líbí- Super klobáska, hermelín, bomba. Když se do toho chce pustit ženská tak jste jen samá kritika a nejradši byste, aby držela hubu, žrala jedno jabko denně a ještě byla spokojená a usmívala se.

Zaprvé: Pleteš si jednotky.
Zadruhé: Začínáš to brát zbytečně osobně, a k tomu jednomu jablku... na to se snad nedá nic říct.
Zatřetí: Mohl bych poprosit odkaz na něčí log, kdo jede CKD s hermelínem, klobáskami atd.?

Mimochodem, kdyby Tě doopravdy zajímaly ty správné souvislosti, tak nejedeš CKD... Tak hodně štěstí.
Blongie007

PříspěvekZaslal: čt září 27, 2012 1:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zřejmě si nepochopila ani základy racionálního stravování vhodného pro postupnou a zdravou redukci tuků. Opravdu se nejedná o neustálé snižování příjmu.

to jsem pochopila už dávno, stravovala jsem se vyváženě, bílkoviny, sacharidy tuky, vitamíny, zelenina, jogurty apod. jedla 5x denně, ale pak se to zstavilo a myslím, že 4 měsíce čekání ,dále stejného jezení, neuklouznutí ani vykašlání se svědčí o tom, že to myslím vážně. To, že se nejedná o neustále snižování, ale spíš zvys)šování výdeje JÁ vím, jen mi to někteří neustále tady i jinde radí:- (

Dosti mi to připomíná hon na nějakou dietu, která bude konečně fungovat, aniž by si zkusila tu nejzákladnější -

zkusila a dlouhodobě

Moc pěkný slovník. ... Vyšší teplota -> rychlý metabolismus; nižší teplota -> zpomalený. Teplotu těla ovlivňuje i sebemenší infekce, dále postprandiální období, stres, fyzická aktivita (což je vlastně forma stresu), teplota místnosti, alkohol, léky, denní doba atd.
Změřit se můžeš 24 hodin po poslední fyzické aktivitě. Dřívější doba může dávat zkreslenou hodnotu.

Děkuji, to vyzkouším

Zaprvé: Pleteš si jednotky.

Jednotky si nepletu, bylo to myšleno ironicky!

Zatřetí: Mohl bych poprosit odkaz na něčí log, kdo jede CKD s hermelínem, klobáskami atd.?

https://forum.ronnie.cz/deadlift-sehr-lieber-uebermensch-t15247-105.html
https://forum.ronnie.cz/shooteruv-objem-up-to-90kg-t26856.html
https://forum.ronnie.cz/ckd-by-rotvailer-t10664.html
nebudu to znova vyhledávat ale tady na foru jsem četla všechny logy s CKD a min. 80% bylo saláma, čabajka, vysočina, turist a dokonce jsem i viděla, že 14 dní žádný maso, jen salámy, tak to je humus.

osobně to trochu beru, protože mi nejde na rozum, proč chlap jet CKD muže, ikdyž je stejný vyžraný prase jako já a mu se nedoporučí 6000 Kj a pravidelná strava:- (
Tak ještě jednou: Skoro 4 měsíce jem jela podle Havlíčkka,s vyváženě apod. Zhubla 16 kg, pak se to zastavila, ale já jela dál a říkala jsem si, že se to zase rozhejbe, a nic. Zkusila jsem přidat aktivitu, snížit příjem, zvýšit příjem a nehubla jsem ani netloustla. takhle jsem to vydržela další skoro 4 měsíce, bez úspěchu. prostě se to nehejbalo. takže to není o tom, že jsem to nezkusila a jen hledám každou chvílu něco novýho. Jela jsem tak vlastně skoro 8 měsíců. Očekávala bych proto i nějaký pohyby. Aspon malý,ale pohyby. Klidně kilo za měsíc, 2 cm v pase.Ale nedělalo to nic.
Proto jsem začala chtít vyzkoušet i jinpou cestu, už jen proto, že tělo dostane třeba šok a až se pak vrátím zase k Havlíčkovi, tak se to zase na zdravým jídle rozjede.

Naposledy upravil Blongie007 dne čt září 27, 2012 1:55 pm, celkově upraveno 1 krát
jari

PříspěvekZaslal: čt září 27, 2012 1:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Esko: Souhlas s tebou
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: pá září 28, 2012 11:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud vím, tak Havlíček doporučuje po určité době lehce navýšit příjem na cca 14 dnů, odpočinout si od hubnutí (samozřejmě žádný prolejvání pivem mezitím, knedlíky horem dolem atd.) a přílišné aktivity (někdo si totiž myslí, že čím více se sedře, tím více zhubne). Pak najet na ten režim znova, ale třeba s mírnými úpravami. Jenže ty Ti tu nikdo neřekne a pokud si jela podle Havlíčka ala ten vzorovej jídelníček, co je na internetu, tak je chyba v tom. Pokud si měla stravovací režim přímo na míru, udělal Ti analýzu ad. a chodila si k němu na konzultace, tak si tohle měla s ním konzultovat. Takže jak to bylo? Víš co vůbec z těch 16 kg byl tuk a co aktivní hmota?
Blongie007

PříspěvekZaslal: pá září 28, 2012 12:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Pokud vím, tak Havlíček doporučuje po určité době lehce navýšit příjem na cca 14 dnů, odpočinout si od hubnutí (samozřejmě žádný prolejvání pivem mezitím, knedlíky horem dolem atd.) a přílišné aktivity (někdo si totiž myslí, že čím více se sedře, tím více zhubne). Pak najet na ten režim znova, ale třeba s mírnými úpravami. Jenže ty Ti tu nikdo neřekne a pokud si jela podle Havlíčka ala ten vzorovej jídelníček, co je na internetu, tak je chyba v tom. Pokud si měla stravovací režim přímo na míru, udělal Ti analýzu ad. a chodila si k němu na konzultace, tak si tohle měla s ním konzultovat. Takže jak to bylo? Víš co vůbec z těch 16 kg byl tuk a co aktivní hmota?

To vím, byla jsem na bodystatu. A šlo mi 14 cm v pase a 10 přes pupek, takže to byl tuk. Vzorovej jídelníček nemám. Mám od kamošky, která byla v pořadu a když se ho ptala, jestli ho mužu jet taky, tak řekl, že zhruba je to na mě podobný. takže tak. na to, abych se zase sedřela jsem moc líná a nemám tolik času, abych dřela 2 hodiny denně. Říkám, že as příjmem i výdejem jsem zkoušela hejbat skoro 4 další měsíce a nic. Na co by se měla MUDra zeměřit, kdybych chtěla zjistit, jestli nemám nějakej ten metabol. problém?
Gohan

PříspěvekZaslal: pá září 28, 2012 1:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nemůžeš dělat žádnou aerobku? Ani chůzi na páse?

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Zbývá mi už jen CKD? Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: