|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
ILikeBike
|
Zaslal: so září 29, 2012 6:18 am Předmět: |
|
|
Prosim vás, kde je problém, když se mi po instalaci Adobe Flesh playeru vždy restartuje počítač? Chápal bych to, kdyby ten Adobe byl potom už nainstalovanej, ale potom to žádá instalaci znovu a Adobe nainstalovanej není. Zrovna teď, když probíhá Mr. Olympia  . _________________ When your mind will change, your body will be changed.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
eSko
Naivka

|
Zaslal: so září 29, 2012 10:25 am Předmět: |
|
|
Včera jsem chtěl propojit moje PC bedýnky s televizí, abych mohl koukat na film s pěkným zvukem. Jenže ejhle, zvuk nejel a nevím, v čem je háček, viz popis níže.
Mám klasické bedýnky 2.0 (Evolve, už nevím typ; v barvě světlého dřeva). Do PC zvukové karty je mám klasicky napojené zeleným jackem (jeden konec), který má na konci kabelu 2 cinche v klasické barvě - jeden červené a druhý bílé barvy pro L a P zvuk (to se strká do jedné z bedýnek). Tyhle bedny jsem přenesl k TV, zapojil normálně do zástrčky, spojil levou a pravou bednu hnědým cinchem (irelevantní) a pak si vytáhl ze šuplete kabel, které má na obou koncích 2 cinche, jelikož zelený jack bych neměl kam do TV píchnout (nemá na to konektor) a spojil hlavní bedýnku s TV. Pak jsem na PC pustil film (mám PC spojené s TV HDMI kabelem - to bude asi možná háček, když se HDMI stará i o zvuk), přepl si TV do režimu HDMI a zapnul bedny, dal nahlas a... nic. Zkusil jsem i v nastavení TV zvolit i externí reproduktor a pořád nic. Zkoušel jsem i pak zda hrají bedny na klasickém kanálu (kabelovce) a taky nic, takže to, že mám spojené PC pomocí HDMI asi nehraje roli, když ty bedny nehrají ani na kabelovce. A kabely fungují, to je ověřené. Navíc, když je do TV zapojuji, tak vydávají typický zvuk typu "už už jsme skoro zapojené".  Jenže pak když jsou kabely nadoraz, tak prostě nic.
TV je Samsung LE32D550. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Lunreal

|
Zaslal: so září 29, 2012 10:39 am Předmět: |
|
|
Nejdes na to zbytecne slozite? Co takhle zvuk prehravat primo z PC tim ze si v prehravaci nastavis do jakeho vystupu chces aby zvuk sel?
Btw nezkousel jsi sluchatkovej vstup? Vzhledem k tomu, ze mas aktivni repro, tak by to mohlo slapat _________________ Liftin: Sem slyšel, že Popi po tom co nedal základ, normálně zdrhnul a ani nikomu nic neřekl... :-D
Popshoit:Je to tak..Ten rozhodčí to nemohl myslet vážně...
BMW-fan:chtěl po tobě, abys to zvednul, co?:-D
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
|
| nahoru |
|
 |
U.B0B

|
Zaslal: čt říjen 11, 2012 6:36 pm Předmět: |
|
|
W7 - mam moznost zjistit jake aplikace byli spusteny na PC za posledni cca tyden? www stranky si najdu v historii .. ale co dal, krome prohlizece, bylo jeste spusteno ... vim ze na to existuji nejake programy, ale zadny neplaceny jsem nenasel ...
|
|
| nahoru |
|
 |
squater

|
Zaslal: so říjen 13, 2012 3:30 pm Předmět: obnova odt souboru |
|
|
Ahoj, mam problem s obnovenim souboru ODT (z Open Office Writer) pod win7. Po celodenni praci se behem psani se objevil BSOD (blue screen of death) a po restartu se soubor pri otevirani hlasi jako poskozeny a pokud uz se mi ho nejakym zpusobem podari otevrit tak obsahuje 12 stran popsanych znakem # Puvodni dokument mel cca 50 stran. Co jsem patral na googlu tak to vypada, ze data jsou definitivne ztracena. Postup s prevedenim na zip /rozbalitsoubor a jeho rozbaleni a extrahovani textu se nedari (po prejmenovani nejde otevrit - hlaska ze nejde o komprimovany soubor). Slozka kam ma Open Office vytvaret backup je prazdny. Misto kde je soubor ulozen obsahuje dalsi skryte soubory jako je poskozeny (jeden se lisi v nazvu s prefixem .~lock. a koncovkou odt# a druhy ~$) a stejne tak nejdou otevrit. Jde jinym zpusoben najit a obnovit data z Tempu ci dump souboru co se vytvari pri Bsodu? Zkousel jsem prochazet disk programem na obnovu smazanych souboru ci nejaky backup nenajdu, ale bez uspechu. Zaloha ve Windows nebyla pro tento soubor vytvorena - obnova predchozi verze nelze. Nejake napady? Jsou to pro me dulezita data, ale nestihl jsem udelat zalohu. _________________ Koupim nebo vymenim cisla casopisu M&F, Svet kulturistiky a Kulturistika & fit sport z devadesatych let i novejsi na doplneni sbirky.
|
|
| nahoru |
|
 |
Gohan

|
Zaslal: so říjen 13, 2012 11:43 pm Předmět: |
|
|
50 stran textu bez toho, aby jsi prubezne ukladal?
|
|
| nahoru |
|
 |
squater

|
Zaslal: ne říjen 14, 2012 8:17 am Předmět: |
|
|
Ja to nepsal, jen se snazim to zachranit. Lidi jsou proste hrozne naivni a kazdy bohuzel potrebuje podobnou zkusenost aby se poucili. Ukladano to v prubehu samozrejmne bylo, ale stylem, ze byl prepisovan stale stejny soubor a ten vzal za sve. Jen me prekvapilo, ze i kdyz byl Open Office nastaveny na ukladani kazdych 10 minut, tak slozka s backup soubory byla po restartu uplne prazdna. Osobne by se mi to nestalo, protoze jsem zvykly u svych aplikaci ukladat kazdych pet minut pokazde do noveho souboru a desitky verzi nejsou neobvykle. _________________ Koupim nebo vymenim cisla casopisu M&F, Svet kulturistiky a Kulturistika & fit sport z devadesatych let i novejsi na doplneni sbirky.
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: ne říjen 21, 2012 1:43 pm Předmět: |
|
|
Zdar, sháním program, kterej by dokázal vytvořit charakteristiku diody, na základě zadaných napětí a proudů. Neví náhodou někdo o nečem?
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: ne říjen 21, 2012 2:17 pm Předmět: |
|
|
Otázka si trochu protiřečí. Jedná-li se ti o VA charakteristiku polovodičové diody (neboli PN přechodu), je to průběh proudu jakožto funkce napětí. Nahlédni například zde, kapitola 4 a 5:
http://jas.eng.buffalo.edu/
Pokud potřebuješ z naměřených hodnot napětí a proudů zobrazit průběh, doporučím ti například MS Excel nebo OpenOffice Calc. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
grogy

|
Zaslal: ne říjen 21, 2012 2:22 pm Předmět: |
|
|
Jo, pardon, napsal jsem to špatně. Mám naměřené hodnoty proudu a napětí, a potřebuju zobrazit průběh.
OpenOffice Calc vyzkouším, ale v Excelu se nějak nemůžu dostat k výsledku, tam mi to vytvořit nejde....
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: ne říjen 21, 2012 2:38 pm Předmět: |
|
|
Calc je jen obdoba Excelu. Zkoušej to dál v Excelu. Neměl by to být žádný problém, sám jsem takových grafů nakreslil moře. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
Spazik

|
Zaslal: ne říjen 21, 2012 2:52 pm Předmět: |
|
|
| squater napsal: | | Ja to nepsal, jen se snazim to zachranit. Lidi jsou proste hrozne naivni a kazdy bohuzel potrebuje podobnou zkusenost aby se poucili. Ukladano to v prubehu samozrejmne bylo, ale stylem, ze byl prepisovan stale stejny soubor a ten vzal za sve. Jen me prekvapilo, ze i kdyz byl Open Office nastaveny na ukladani kazdych 10 minut, tak slozka s backup soubory byla po restartu uplne prazdna. Osobne by se mi to nestalo, protoze jsem zvykly u svych aplikaci ukladat kazdych pet minut pokazde do noveho souboru a desitky verzi nejsou neobvykle. |
Nj BSOD to je obvykle nějaká chyba hardware a to sebou může vzít ledacos, včetně toho otevřeného souboru :-) Podle toho co popisuješ je binárně poškozený a to si v prdeli, pokud nejsi vývojář toho software, který by z toho třebas něco i dostal, pokud by to bylo poškozeno málo.
|
|
| nahoru |
|
 |
squater

|
Zaslal: ne říjen 21, 2012 11:02 pm Předmět: |
|
|
Tak ten disk asi definitivne kleknul. Na notebooku nejde rozběhnout (nabootovat) Windows z disku - během startu "modrá obrazovka s hlášením STOP 0x0000007B. To samé při pokusu bootování z DVD mechaniky kdy dojde k restartu. Nabootovat lze pouze z DVD Linux Live, ale nemám ve verzi Slax nástroj na opravu disku NTSF. Prostě nemůžu projet disk CHKDSK ve Windows - ať už nabootované z disku nebo DVD Live distribuce. Disk nemůžu vyjmout do jiného PC - je zaplombovaný v záruce. Napadla mě jediná možnost a to opravit disk utilitou z flešky pod Linuxem - který jediný dokončí start PC bez obrazovky smrti. Můžete mi doporučit nějakou Linuxovskou utilitku spustitelnou bez instalace a podporující NTSF ? Nebo i jiné způsoby řešení. _________________ Koupim nebo vymenim cisla casopisu M&F, Svet kulturistiky a Kulturistika & fit sport z devadesatych let i novejsi na doplneni sbirky.
|
|
| nahoru |
|
 |
ikski
|
Zaslal: ne říjen 21, 2012 11:26 pm Předmět: |
|
|
7B v 90% pripadu znamena HW chybu na HDD.... Pokud nemas strach o data odstran vsechny oddily v linuxu a skus znovu spustit instalaci win.
Ja bych ale zacal uplne jinak a to stahnutim diagnosticky utility od vyrobce disku a otestovanim jeho funkcnosti. Vetsina vyrobcu ma utilitu bootovatelnou z cd :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|