|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
drlift_
|
Zaslal: čt srpen 16, 2012 6:20 am Předmět: |
|
|
| petr616 napsal: | | Je nejaky obecny doporuceni kdy pouzivat u MT pasek ? treba u 1,5 nasobku vlastni vahy na cince nebo neco takovyho ? |
Procenta nebo nasobky vahy jsem ohledne opasku nikdy neresil. Opasek jsem bral na vahy co zacly byt tezke. Bral jsem ho na vahy od 200kg a tenhle zvyk mi zustal az do ted.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Korny

|
Zaslal: čt srpen 16, 2012 8:00 am Předmět: |
|
|
Teď budu trošku off... Včera jsem byl pokecat s kámošem, kterej má vyhřezlou plotýnku. Stalo se mu to na squashi a fyzioterapeut mu řekl, že má docela dobrej vrch zad (tím dobrej myslím posílenej tak, jak by měl být, ne že by měl záda jak vrata), ale spodek je katastrofální a tím, že mu prostě ochablý vzpřimovače nemohli udržet tak dlouho dobu celý tělo, tak mu to vyskočilo. Když jsme spolu chodili do posilovny, říkal jsem mu ať se aspoň učí techniku MT a dřepu, ať posiluje nohy nebo vůbec prostě ať se věnuje všem partiím, ale samozřejmě jako většina lidí si jel podle svýho, jeho trénink se skládal z 10 cviků, vesměs jen záda a ruce, všechno na kladkách...a pak to takhle dopadá.
S MT to má společnýho to, že moje problémy se zády, který jsem měl někdy od 15-16 let zmizeli ve chvíli kdy jsem se začal učit MT a dnes už nevím, že jsem nějaký měl. Díky MT jsem se naučil držet záda rovně, hodně jsem je celý posílil. Dnes jediná bolest zad, kterou znám je den po tréninku, kdy je cítím :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Foresten

|
Zaslal: pá září 14, 2012 11:53 am Předmět: |
|
|
Dneska dost neprijeme bodlo v zadech na konci treninku. Strucne:
Jel jsem MT a potom na konci trenalu jsem si daval rutinu na protahnu ti spodku zad - zkracovacky na mici, strecink, potom jsem se povesil na hrazdu a v tom takova bodava bolest tak jsem prestal, sel na orbitrek a premyslel jsem k jakemu doktorovi zajdu. Pak jsem slezl, bolest ustoupila a normalne jsem se jeste tak 10 minut protahoval. Ted jenom sem tam citim to misto, ale vubec me to neomezuje.
Napadlo me, nemohlo se neco stat s plotynkou nebo tak ? Je to z mrtvol, nebo z te hrazdy ?
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: pá září 14, 2012 11:56 am Předmět: |
|
|
Foresten:
Bolí tě to furt? Běž za doktorem, případně počkej třeba dva tři dny jestli to samo neustoupí.
Nebolí? Neřeš to. Občas sem tam něco píchne, skřípne, vrzne ... nic fatálního. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Foresten

|
Zaslal: pá září 14, 2012 11:58 am Předmět: |
|
|
Jeste jsem nenapsal, ze to bylo v oblasti kostrce, tedy vzprimovace.
No rekneme, ze to za 10 minut bylo ok, ale to se mi jeste nestalo, tak se ptam :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: pá září 14, 2012 12:26 pm Předmět: |
|
|
| Foresten napsal: | Jeste jsem nenapsal, ze to bylo v oblasti kostrce, tedy vzprimovace.
No rekneme, ze to za 10 minut bylo ok, ale to se mi jeste nestalo, tak se ptam :) |
Co ti na to říct? Jediný kdo něco pozná je doktor a to z RTG snímků. Zbytek "diagnoz" se může blížit ke kvalifikovanému odhadu, ale spíše to bude mít blíže k věštění z křišťálové koule ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Foresten

|
Zaslal: pá září 14, 2012 12:29 pm Předmět: |
|
|
Jo, to je mi jasne, jenom jestli s tim nema nekdo zkusenost.
|
|
| nahoru |
|
 |
Saphenus
|
Zaslal: pá září 14, 2012 12:52 pm Předmět: |
|
|
najlepsiu radu ktoru tu mozes dostat kym nezajdes za doktorom je aby si necvicil cviky s volnou vahou v stoji kym to neprestane boliet. vsetko ostatne bude uz len filozofovanie.
|
|
| nahoru |
|
 |
Foresten

|
Zaslal: pá září 14, 2012 1:29 pm Předmět: |
|
|
Tak uz to neboli, uvidim jak zitra na treninku.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne září 16, 2012 10:08 pm Předmět: |
|
|
| Foresten napsal: | | Tak uz to neboli, uvidim jak zitra na treninku. |
Poslední (artikulovaná) slova před operací
|
|
| nahoru |
|
 |
esprit
|
Zaslal: út říjen 02, 2012 9:31 am Předmět: |
|
|
caute, konecne viem co mi je tak mozno to niekomu pomoze:)
pred rokmi som citil pichanie v spodnom chrbte, nevedel som co to je, myslel som ze z mrtvych tahov.. preslo to, neriesil som. ozyvalo sa to stale castejsie, raz dokonca tak ze po 6hodinach spanku vo vlaku som sa nevedel sam postavit, nie este chodit.. bol som na rtg, nic nezistili, preslo to. (to ma bolela prava strana)
potom par mesiacov nic a rovnaka bolest zacala na lavej strane, no tentokrat neprechadzala. strecing nepomahal, rozne cviky nepomahali, takze magneticka rezonancia - na pravej strane zistili zapal ktory uz odoznel, na lavej strane zapal ktory prave citim - vraj sacroileitida.
takze udajne je to nieco reumatickeho povodu (otec je bechterevik)
teraz beriem sulfasalazin tabletky, sam som zvedavy ci to pomoze a nakolko to ten zapal utlmi.
tie bolesti su rozne, niekedy viac, niekedy menej. niekedy ked vstanem tak najprv krivam, ked to rozchodim tak je to uz ok. inokedy necitim takmer nic. najviac ma to obmedzuje pri behu, rychla chodza je ok ale akonahle zacnem utekat tak to boli, mnoho autobusov mi uz takto uslo :D
ak ste sa niekto nasli v tej bolesti tak skuste aj reumatologiu:)
edit:aby som upresnil, ta bolest je ako keby v prdeli, v hlbke. doslova v lavej polke zadku :D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|