|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Turakam

|
Zaslal: so říjen 06, 2012 8:46 pm Předmět: |
|
|
Mulťák vyraď a začni cvičiť military v stoji s veľkou činkou a tlaky s jednoručkami v sede, samozrejme plný rozsah pohybu, žiadne polotlaky, striedaj počty opakovaní v závislosti od váhy, obmieňaj doplnky. _________________ "I guess he’s taking Hunt to Takedown City, where the pain is free and the hits are plenty."
On to Turakam nemyslí zle, občas jsou ty jeho poznámky na ránu, ale většinou jsou dost na místě. To je takový náš Dr. House
"Conor Bless"
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
swager
|
Zaslal: so říjen 06, 2012 8:47 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: | | swager napsal: |
Neskusiš mi poradiť ako si usporiadať trening ked si mam dať ramna 2x do tyzdna. Posilku si musim zariadiť vzdy podla skoly takze chodim cvičit: Nedela, Pondelok,Streda, Piatok |
Ať je mezitím alespoň den volno. Takže buď Neděle + středa, nebo Po + Pá nebo třeba ST - PÁ. Možností je moc. |
Okey a po koľko cvikov? Resp. Ktore presne by si doporucil? hlavne a doplnky
|
|
| nahoru |
|
 |
Study
|
Zaslal: so říjen 06, 2012 9:00 pm Předmět: |
|
|
Na split bych se vykašlal a jel radši full body, jelikož ti to ještě k tomu krásně vychazí v ty dny, co si psal.
A asi bych cvičil třeba jeden hlavní cvik + 1 doplnkový na ta ramena.. například military press + upažovaní v předklonu
|
|
| nahoru |
|
 |
Johncreasy

|
Zaslal: so říjen 06, 2012 9:32 pm Předmět: |
|
|
Nejlíp ti poradil Turakam. A Pushpress na stroji na lýtka jaksi není pushpress.
Nauč se military ve stoje, nebo tlaky v sedě, ale s volnou činkou. V jednom tréningu stačí jeden tlakový cvik a k tomu 1-2 verze upažování bez švihu tělem. Základ je zvyšovat hmotnosti při zachování stejně kvalitní techniky.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: so říjen 06, 2012 9:46 pm Předmět: |
|
|
Dnes má většina fitkařů přetížený přední delty a zaostávající střední a zadní hlavu ramenního svalu (osobně jsem ještě neviděl ve fitku nikoho, kdo by drtil střední a zadní hlavu stejně jako přední, na kterou si dává každej zbytečně trilion cviků a ještě tak prohlubuje dysbalanci). Mimo jiné důkazem budiž zdejší doporučení (čest výjimkám - zdravím Johna). Velká a široká ramena ti udělají nejen základní cviky, ale hlavně důsledné procvičování střední a zadní hlavy, jak už jsem psal. Jinak budeš mít velkou přední část, ale z profilu budeš vypadat, jak kdyby ti sup za letu sežral kus ramene (což je problém většiny návštěvníků fitness center). _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
papaya

|
Zaslal: so říjen 06, 2012 9:53 pm Předmět: |
|
|
A jak psal Johncreasy - bez švihu tělem, tzn. vem si menší činky a prováděj to upažování opravdu tak, abys z toho ta ramena perfektně cítil, tzn. kontrolovaný pohyb činky. Nestyď se vzít klidně 5kg jednoručky, tyto cviky nejsou co váze...
|
|
| nahoru |
|
 |
total-magor

|
Zaslal: po říjen 15, 2012 6:02 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: | | swager napsal: |
Neskusiš mi poradiť ako si usporiadať trening ked si mam dať ramna 2x do tyzdna. Posilku si musim zariadiť vzdy podla skoly takze chodim cvičit: Nedela, Pondelok,Streda, Piatok |
Ať je mezitím alespoň den volno. Takže buď Neděle + středa, nebo Po + Pá nebo třeba ST - PÁ. Možností je moc. |
... aby ramena narostly, musíš je nechat také nějaký čas úplně v klidu, zabírají u všeho a den volna fakt nestačí... _________________ Winner, winner, chicken dinner ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Oddo

|
|
| nahoru |
|
 |
Johncreasy

|
Zaslal: po říjen 15, 2012 9:23 pm Předmět: |
|
|
| total-magor napsal: | | Frozz. napsal: | | swager napsal: |
... aby ramena narostly, musíš je nechat také nějaký čas úplně v klidu, zabírají u všeho a den volna fakt nestačí... |
Přesně.
|
|
| nahoru |
|
 |
Mari.Shinzon

|
Zaslal: po říjen 15, 2012 10:24 pm Předmět: |
|
|
Ale když mam trenink Po + ST + PA, tak je mezi tim sice den, ale do posilovny jdu ve stejny cas jako den predtim, tudiz je to 48 hodin. To uz je ok?
|
|
| nahoru |
|
 |
total-magor

|
Zaslal: út říjen 16, 2012 4:03 pm Předmět: |
|
|
| Mari.Shinzon napsal: | | Ale když mam trenink Po + ST + PA, tak je mezi tim sice den, ale do posilovny jdu ve stejny cas jako den predtim, tudiz je to 48 hodin. To uz je ok? |
Absolutně ne. Jestli jsi hrotil ramena dosud, dej jim týden naprostý oraz a po týdnu začni třeba tím military pressem. Zase dlouhé volno a znovu a zkus stejnou koncepci jako předchozí trenal ale s o něco vyšší váhou. A znovu. A doplňky res po středně dlouhé době až uvidíš ze to roste (zvednes vic) _________________ Winner, winner, chicken dinner ...
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: út říjen 16, 2012 4:06 pm Předmět: |
|
|
Mari Shinzon - já mám na to jiný názor a poradil bych ti něco jiného, ale nějak nemám náladu se tu přít :). 1x týdně s jedním cvikem - millitary pressem - ti ramena neporostou, když s nimi máš problém. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Mari.Shinzon

|
Zaslal: út říjen 16, 2012 4:30 pm Předmět: |
|
|
Frozzy, klidne mi ten nazor napis. Ja se nechci prit, jen sem polozil otazku do temata, ktere ani neni moje  Ja se rozhodne hadat nebudu, ja budu rad za kazdou radu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Vidlák
|
Zaslal: út říjen 16, 2012 4:37 pm Předmět: |
|
|
Nejsem žádný "trenér", který všemu rozumí, ale řekl bych, že se v rámci téhle debaty taky musí říct celek a ne jen část. Někdo tvrdí, že je třeba hodně odpočívat, někdo zase drtit často. Řekl bych, že regenerace se odvíjí od typu zvoleného tréninku. Pokud se trénink pojme "splitařským" způsobem a jede se do selhání, tak je jasné, že se to nedá dělat pořád. Pokud ale člověk sází na vysokou frekvenci s rozumnou intenzitou a rezervou, tak se potřebná regenerace naprosto změní.
Můžete se o tom hádat do nekonečna a dopadne to jako diskuze split x fullbody.
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: út říjen 16, 2012 4:50 pm Předmět: |
|
|
Reagoval jsem na total-magora, ne na tebe :-). _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|