|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Pan_Absinth
|
Zaslal: ne říjen 07, 2012 3:36 pm Předmět: jaký trenink zvolit nyní? |
|
|
Zdravím zdravím! Už je tomu skoro rok co jsem se do posilování pustil na 100 %. Posiluji doma, jsem ektomorf a s výsledky jsem spokojený. Při sestavě treninkového plánu jsem se inspiroval článkem: http://kulturistika.ronnie.cz/c-347-mam-56kg--jak-pribrat-.html . Odcvičil jsem ty 3 splity, které jsou v článku popsány. Výsledky šly parádně nahoru a vše šlo podle plánu, měsíčně jsem při správné stravě nabral kolem 2kg. Ale asi v červnu jsem stál před otázkou, kam se ubrat dál? Jaký trenink? Zkoušel jsem alternující serie ( http://kulturistika.ronnie.cz/c-12343-zvetsete-svalovou-hmotu-pomoci-alternujicich-serii.html ), docela tvrdý trenink, ale výsledky nic moc. Nedávno jsem udělal změnu, že bych mohl jet odstupňovaný objemový trenink ( http://kulturistika.ronnie.cz/c-6549-odstupnovany-objemovy-trenink.html ). Vzhledem k tomu, že článek mi příjde dost neúplný, tak jsem si musel trenink rozložit do dnů sám...
1. den:
prsa x záda
ramena x trapezy
+ břicho
2. den:
stehna x lýtka
biceps x triceps
+ předloktí
...a to tak,aby můj trenink netrval déle jak 70 min. Při tomto relativně lehkém treninku se dají nastavit pauzy mezi seriemi klidně i 30 sekund, takže se to dá. I přes to, že jsem byl upozorněný v článku na minimální únavu po treninku s 50-60 % své maximálky na každou partii, tak si nejsem stále jistý a ptám se, jestli je to pro mě opravdu dobrá volba, pro ektomorfa, pro kterého je prioritou nárust svalové hmoty, aby trenink trval okolo 1 hodiny, přičemž posilovat 3 dny v týdnu. Pokud ne, tak prosím, poraďte, jaký split, trénink mám jet teď, kam se mám dál ubírat, protože dřív, než jsem posilování začal brát vážně a nepřinášelo to moc dobré výsledky, tak jsem často zapojoval tvořivost a trenoval jsem si co chtěl, co jsem se kde dočetl a to bylo špatně. Takže teď už svým časem plýtvat nechci. Chci cvičit efektivně jako v minulém třičtvrtě roku, prosím o radu.
Díky, Jirka
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
CharlesWood
|
Zaslal: ne říjen 07, 2012 3:50 pm Předmět: |
|
|
Zdravim Te,
Hele ja nabral treba nejvic na objemu pri treninku KORTE je to fakt dobrej trenink na zmohutneni vyGoogluj si o nem neco vic ale je to nasledovne: cvičí se pondeli, streda a patek - mezi tim den regenerace a vikend regenerace je taky bomba, nedavas tam zadny kardio, cvici se mensi pocty opakovani s tezsimi vahami, svalovou partii protahnes 3x tydne coz je pecka, jed ho tak mesic pak ho behem roku zase cvic je fakt dobrej.
akorad se cvici klasickej bench ja ho cvicil na sikmy lavici hlavou nahoru aby mi zabirali spise stred prsou tam jsem to mel vzdycky plochy jak prkno a krasne se mi to tam zaoblilo.
jinak ted jedu treninkovej split 4x týdně
procvicis 2x tydne kazdou svalovou partii a za 2 dny odcvicis cely telo.
taky dobra vec
pondeli a ctvrtek:
prsa,biceps,ramena,predlokti,bricho
utery a patek:
zada,triceps,trapezy,nohy
pondeli a utery tvrde a ctvrtek a patek lehce.
ale zkus to Korte nezasere to hodne casu a vejdes se i do 45min. (cca)
hodne stesti..
|
|
| nahoru |
|
 |
CharlesWood
|
Zaslal: ne říjen 07, 2012 4:02 pm Předmět: |
|
|
Kolik kg si celkem nabral od doby kdy posilujes? a kolik vážíš a měříš momentálně smím-li se zeptat?
|
|
| nahoru |
|
 |
CharlesWood
|
Zaslal: ne říjen 07, 2012 4:08 pm Předmět: |
|
|
A ještě jestli můžu tak si stáhni tendle soubor, je to nejlepší věc co jsem kdy při posilování měl škoda, že jsem jí neobjevil když jsem začínal...je to knížka s obrázkama cviků na všechny partie, něco o posilování, druhy tréninků u obrázků máš popsaný svaly a tak je to pecka.
http://www.uloz.to/xHDfXR4/bodybuilding-a-posilovani-nick-evans-zip
|
|
| nahoru |
|
 |
Pan_Absinth
|
Zaslal: ne říjen 07, 2012 4:14 pm Předmět: |
|
|
Díky za rady a za soubor,kouknu se na to ;-)
Co se týká toho Korte, tak jsem se s ním už kdysi seznámil, zkusil jsem ho jet, ale bez pořádné životosprávy je to o ničem. Ale tuším, že se jede dýl než měsíc, ne?
Začal jsem před rokem v listopadu, vážil jsem 58 kg a teď vážím 70 kg. Největší pokrok byly ale ty první měsíce tak do března. A jak jsem psal, tak v červnu jsem přečel na ty alternující serie a neměl jsem z toho moc dobrej pocit.
|
|
| nahoru |
|
 |
CharlesWood
|
Zaslal: ne říjen 07, 2012 4:23 pm Předmět: |
|
|
Hele jo ano ja si myslel ze Korte pojedu pul roku a budu mit vystarano ale trener z fitka mi rekl at jedu Korte mesic a pak at dam treba nejakej split a pak zase korte korte max 2x do roka tak nevim asi na tom neco bude...jinak nemas zaco no rady to nejsou spis co zabira me..jinak ta kniha je bomba..
|
|
| nahoru |
|
 |
Pan_Absinth
|
Zaslal: ne říjen 07, 2012 5:27 pm Předmět: |
|
|
Dobrá ;-)
Pověz mi, prosím, něco víc o tom splitu, kterej jsi uváděl po Korte. Abych tady za měsíc nemusel zase psát o treninkovej plán :-))) Kolik cviků cvičíš na malou/velkou partii, kolik serii a opakování a jak dlouho ti zabere jeden trenink?
|
|
| nahoru |
|
 |
Pan_Absinth
|
Zaslal: ne říjen 07, 2012 5:29 pm Předmět: |
|
|
A ještě bych se chtěl zeptat, jestli ti trenér říkal, proč máš Korte jet jen měsíc? Já si myslím, že pokud nedojde k přetrénování a pokud to má výsledky, tak by mohlo pokračovat déle, ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
MiKra

|
Zaslal: ne říjen 07, 2012 5:31 pm Předmět: |
|
|
Znám lidi co jedou korte třeba půl roku, protože jim ten trénink vyhovuje nejvíc.
Co se týče absintha, také sem začínal na 58kg, nyní mám 84kg a stále nabírám, jsem stejný typ postavy jako ty a nejvíc mi sedí těžko-lehký split neboli celé tělo 2x za týden a 5x5 (korte) není špatný, zrovna ho jedu. Full body 3x v týdnu je také příjemná změna. Hlavně nezapomeň na jídlo, bez toho se nehneš i kdyby ses na hlavu postavil. _________________ ..
|
|
| nahoru |
|
 |
CharlesWood
|
Zaslal: ne říjen 07, 2012 6:19 pm Předmět: |
|
|
Co se tyce toho myho fullbody splitu A,B tak se jedna o težko-lehký split..inspirováno Freimenem... koukni na: www.freimen.cz ale poskládal jsem si to podle sebe a napsal jsem mu i e-mail jestli to nejni poskládaný na píču a říkal, že to mám dobře vyřešený akorád mi upravil pocty serii a cviku mel jsem jich moc takze to je takhle:
Pondělí:
Prsa, Bicepsy, Ramena, Předloktí, Břicho
Úterý:
Záda, Tricepsy, Trapézy, Stehna, Lýtka
(tady v tyto dva dny to jedu těžce s větší vahou a poslední opakování jed úplně do sraček)
no a to samí jedu ve čtvrtek a pátek akorád s tim, že prsa procvičuji s jednoručkama a na každou partii mám zase jiné cviky, je to pestřejší...no a používáš menší váhy...
jinak cíl úspěchu nejni v tréninku, ale ve stravě..
per tam bílkoviny a hlavně sacharidy hodně mi pomohl kreatin kterej dávej s gainerem prvni tejden ho ber 15 gramů který si rozloš na 3 porce 1po ránu druhou cca hodinu před tréninkem a třetí po tréninku pak dávej jenom 10 gramů po dobu 1měsíce pak kreatin vysad na 14dní až měsíc a zase ho ber takhle...je to skvělá věc do svalů to natáhne vodu a svaly se ti oněco zvětší ale je to hlavně kvůli tomu, že se do svalovejch buněk dostávaj pořád živiny takže to chce denně tak 6 jídel + proteinovej nápoj, moc to s těma suplementama nehrot ale 80%protein a nějakej gainer je pro ektomorfa nezbytný a ten kreatin ti taky hodně pomůže..a ještě ti řeknu já začínal měl jsem 59kg při 180cm takže si to dokážeš představit cvičim od 1.ledna a ted mám 71 chce to hlavně jíst jíst a jíst a občas změnit trénink a cviky aby nedošlo ke stagnaci a my ektomorfové můžeme bejt rádi, že můžeme spráskat cokoliv a nepoleze nám to do tuků tak jako ostatnim... takový jediný pozitivum... :D
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|