|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
broukales
|
Zaslal: út říjen 09, 2012 8:55 pm Předmět: Bílkoviny konečný verdikt... kolik jich teda jíst? |
|
|
Každý říká něco jiného, všude se píše něco jiného.. Je tu někdo, kdo ví pravdu? :D Je tu článek, že maximálně 1,6 g/kg.. jinde se píše 2-3 g/kg, tak kolik?
Případně bych poprosil o nějakou zaručenou radu, jím 5 g/kg sacharidů ale zároveň 2,3 g/kg bílkovin, potřeboval bych sacharidy zvednout, bílkoviny pokud možno snížit na odpovídající hodnotu.
Díky předem za odpovědi.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
jari

|
Zaslal: út říjen 09, 2012 8:59 pm Předmět: |
|
|
Je to přesně 2,1543438836438585348 g
Je to konečný verdikt a tutová pravda, věř.
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: út říjen 09, 2012 9:03 pm Předmět: |
|
|
Koukni se na lidi jak vypadaj, jak jsou všichni stejný a pak se znova zamysli nad svou otázkou... _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
broukales
|
Zaslal: út říjen 09, 2012 9:04 pm Předmět: |
|
|
Moje váha umí jen setiny, snad to nevadí..
|
|
| nahoru |
|
 |
Shadoww

|
Zaslal: st říjen 10, 2012 7:15 am Předmět: |
|
|
Žer X gramů bílkovin/sacharidů na kg (za X si dosaď libovolné číslo dle osobní symaptie či jakéhokoli jiného hlediska, někomu vyhovuje čarovná dvojka, někomu polovina pí, jinému číslo popisné vlastního domu). Po čase zhodnoť výsledky a uprav hodnotu X požadovaným směrem. Po čase postup opakuj.
Vždyť je to furt dokola, každý jsme unikát ne-li výstavní kousek a každý máme jiné požadavky a tak konkrétní univerzální hodnota příjmu daných živin prostě neexistuje.... Co potřebuješ ty zjistíš nejlépe právě ty. Popřípadě maminka, manželka či jiný orgán výkonné moci  .
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: st říjen 10, 2012 9:17 am Předmět: |
|
|
| jari napsal: | Je to přesně 2,1543438836438585348 g
Je to konečný verdikt a tutová pravda, věř. |
Jari má na sedmém místě chybu, takže mu nevěřte. Kdyby někdo měl zájem, mohu mu napsat opravdu skutečnou pravdu! _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Tiano
|
Zaslal: st říjen 10, 2012 2:12 pm Předmět: |
|
|
Taky jsem si pokládal stejnou otázku, kolik bílkovin? Kamarád mě doporučil začít na 1,6g/kg a když porostu, mám to nechat tak, pokud ne, mám příjem bílkovin navýšit, a tak dále a tak dále :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
Zaslal: st říjen 10, 2012 2:35 pm Předmět: |
|
|
| Tiano napsal: | | Taky jsem si pokládal stejnou otázku, kolik bílkovin? Kamarád mě doporučil začít na 1,6g/kg a když porostu, mám to nechat tak, pokud ne, mám příjem bílkovin navýšit, a tak dále a tak dále :) |
Tohle je docela rozumne, nemyslim tim to cislo 1.6g/kg, ale ten napad zacit na mensim mnozstvi a postupne pridavat, je urcite lepsi nez tam rvat hned zezacatku kilo masa denne
|
|
| nahoru |
|
 |
broukales
|
Zaslal: st říjen 10, 2012 5:44 pm Předmět: |
|
|
Já právě spíš řeším přebytek, jestli ty 2,3 (resp. podle článku na ronnie.cz >1,6) už není nějak zdravotně závadné, četl jsem, že se zatěžují moc ledviny a tlusté střevo.. maso jsem omezil na 300g a budu muset asi ještě snižovat.. proto se ptám, jestli je to vhodné
|
|
| nahoru |
|
 |
Seva98

|
|
| nahoru |
|
 |
Majesty

|
Zaslal: st říjen 10, 2012 6:05 pm Předmět: |
|
|
To imho ovlivnuje vic faktor - zamereni a tvrdost treninku, delka treninku, jestli mas lehkou nebo tezkou praci, jak dlouhu uz cvicis, somatotyp :)
Myslim si ale ze 2g/kg je optimum pro vetsinu normalnich cvicencu, 1,5 mi prijde moc malo a 2,5 az 3 je pro silove atlety a lidi na AS
|
|
| nahoru |
|
 |
Filip Vaško

|
Zaslal: st říjen 10, 2012 6:07 pm Předmět: |
|
|
Na semináři o kulturistice jsem slyšel, že lidské tělo dokáže efektivně příjmout a využit maximalne 2-2,5g bílkovin na kg .. Zbytek navíc je nevyužit..
|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: st říjen 10, 2012 6:13 pm Předmět: |
|
|
| broukales napsal: | | Já právě spíš řeším přebytek, jestli ty 2,3 (resp. podle článku na ronnie.cz >1,6) už není nějak zdravotně závadné, četl jsem, že se zatěžují moc ledviny a tlusté střevo .. maso jsem omezil na 300g a budu muset asi ještě snižovat.. proto se ptám, jestli je to vhodné |
Dlouhodobe nadmerny prijem bilkovin zatezuje telo celkove, nejen ledviny a travici soustavu ale i CNS, coz spolu i castecne souvisi. Mam s tim sve bohate zkusennosti :-) a opravdu nedoporucuji to s bilkovinama zbytecne prehanet. Do 2g bohate staci. _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
Foresten

|
Zaslal: st říjen 10, 2012 7:20 pm Předmět: |
|
|
Jeste kdyz se k bilkovinam pocitaji s priloh a zeleniny tak to taky prihodi nejake to cislo :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: st říjen 10, 2012 10:14 pm Předmět: |
|
|
Řekl bych, že pro aktivní sportovce je "ideál" cca od 1,8g - 2,3g. Dlouhodobě jsem jel na cca 2,5g a problémy jsem nezaznamenal (i když neříkám, že by se nemohly objevit).
Toť můj názor na čísla. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|