Bílkoviny konečný verdikt... kolik jich teda jíst?

Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Bílkoviny konečný verdikt... kolik jich teda jíst?  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Bílkoviny konečný verdikt... kolik jich teda jíst?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
broukales

PříspěvekZaslal: út říjen 09, 2012 8:55 pm    Předmět: Bílkoviny konečný verdikt... kolik jich teda jíst? Odpovědět s citátem

Každý říká něco jiného, všude se píše něco jiného.. Je tu někdo, kdo ví pravdu? :D Je tu článek, že maximálně 1,6 g/kg.. jinde se píše 2-3 g/kg, tak kolik?

Případně bych poprosil o nějakou zaručenou radu, jím 5 g/kg sacharidů ale zároveň 2,3 g/kg bílkovin, potřeboval bych sacharidy zvednout, bílkoviny pokud možno snížit na odpovídající hodnotu.

Díky předem za odpovědi.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
jari

PříspěvekZaslal: út říjen 09, 2012 8:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Je to přesně 2,1543438836438585348 g

Je to konečný verdikt a tutová pravda, věř.
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: út říjen 09, 2012 9:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Koukni se na lidi jak vypadaj, jak jsou všichni stejný a pak se znova zamysli nad svou otázkou...
broukales

PříspěvekZaslal: út říjen 09, 2012 9:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moje váha umí jen setiny, snad to nevadí..
Shadoww

PříspěvekZaslal: st říjen 10, 2012 7:15 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Žer X gramů bílkovin/sacharidů na kg (za X si dosaď libovolné číslo dle osobní symaptie či jakéhokoli jiného hlediska, někomu vyhovuje čarovná dvojka, někomu polovina pí, jinému číslo popisné vlastního domu). Po čase zhodnoť výsledky a uprav hodnotu X požadovaným směrem. Po čase postup opakuj.
Vždyť je to furt dokola, každý jsme unikát ne-li výstavní kousek a každý máme jiné požadavky a tak konkrétní univerzální hodnota příjmu daných živin prostě neexistuje.... Co potřebuješ ty zjistíš nejlépe právě ty. Popřípadě maminka, manželka či jiný orgán výkonné moci .
Frozz.

PříspěvekZaslal: st říjen 10, 2012 9:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jari napsal:
Je to přesně 2,1543438836438585348 g

Je to konečný verdikt a tutová pravda, věř.

Jari má na sedmém místě chybu, takže mu nevěřte. Kdyby někdo měl zájem, mohu mu napsat opravdu skutečnou pravdu!
Tiano

PříspěvekZaslal: st říjen 10, 2012 2:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky jsem si pokládal stejnou otázku, kolik bílkovin? Kamarád mě doporučil začít na 1,6g/kg a když porostu, mám to nechat tak, pokud ne, mám příjem bílkovin navýšit, a tak dále a tak dále :)
Seva98

PříspěvekZaslal: st říjen 10, 2012 2:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tiano napsal:
Taky jsem si pokládal stejnou otázku, kolik bílkovin? Kamarád mě doporučil začít na 1,6g/kg a když porostu, mám to nechat tak, pokud ne, mám příjem bílkovin navýšit, a tak dále a tak dále :)

Tohle je docela rozumne, nemyslim tim to cislo 1.6g/kg, ale ten napad zacit na mensim mnozstvi a postupne pridavat, je urcite lepsi nez tam rvat hned zezacatku kilo masa denne

https://www.zonetraininglog.com
broukales

PříspěvekZaslal: st říjen 10, 2012 5:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já právě spíš řeším přebytek, jestli ty 2,3 (resp. podle článku na ronnie.cz >1,6) už není nějak zdravotně závadné, četl jsem, že se zatěžují moc ledviny a tlusté střevo.. maso jsem omezil na 300g a budu muset asi ještě snižovat.. proto se ptám, jestli je to vhodné
Seva98

PříspěvekZaslal: st říjen 10, 2012 5:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Takovy nejjednodusi indikator toho jak ti telo zpracovava stravu poznas na WC, nerikam, ze jde z toho poznat hodne, ale clovek vetsinou pozna kdy ma problem

https://www.zonetraininglog.com
Majesty

PříspěvekZaslal: st říjen 10, 2012 6:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To imho ovlivnuje vic faktor - zamereni a tvrdost treninku, delka treninku, jestli mas lehkou nebo tezkou praci, jak dlouhu uz cvicis, somatotyp :)
Myslim si ale ze 2g/kg je optimum pro vetsinu normalnich cvicencu, 1,5 mi prijde moc malo a 2,5 az 3 je pro silove atlety a lidi na AS
Filip Vaško

PříspěvekZaslal: st říjen 10, 2012 6:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Na semináři o kulturistice jsem slyšel, že lidské tělo dokáže efektivně příjmout a využit maximalne 2-2,5g bílkovin na kg .. Zbytek navíc je nevyužit..
Draper

PříspěvekZaslal: st říjen 10, 2012 6:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

broukales napsal:
Já právě spíš řeším přebytek, jestli ty 2,3 (resp. podle článku na ronnie.cz >1,6) už není nějak zdravotně závadné, četl jsem, že se zatěžují moc ledviny a tlusté střevo .. maso jsem omezil na 300g a budu muset asi ještě snižovat.. proto se ptám, jestli je to vhodné

Dlouhodobe nadmerny prijem bilkovin zatezuje telo celkove, nejen ledviny a travici soustavu ale i CNS, coz spolu i castecne souvisi. Mam s tim sve bohate zkusennosti :-) a opravdu nedoporucuji to s bilkovinama zbytecne prehanet. Do 2g bohate staci.
Foresten

PříspěvekZaslal: st říjen 10, 2012 7:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jeste kdyz se k bilkovinam pocitaji s priloh a zeleniny tak to taky prihodi nejake to cislo :)
Frozz.

PříspěvekZaslal: st říjen 10, 2012 10:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Řekl bych, že pro aktivní sportovce je "ideál" cca od 1,8g - 2,3g. Dlouhodobě jsem jel na cca 2,5g a problémy jsem nezaznamenal (i když neříkám, že by se nemohly objevit).
Toť můj názor na čísla.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Bílkoviny konečný verdikt... kolik jich teda jíst? Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: