vlkův log - lepší už to nebude

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 290, 291, 292  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - vlkův log - lepší už to nebude  Úvodní stránka -> Osobní tréninkové logy -> vlkův log - lepší už to nebude
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
vlk#

PříspěvekZaslal: čt říjen 04, 2012 2:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

4. října 2012, čtvrtek

Jak si dávám několikadenní pauzy, tak se cítím odpočatý a při síle.

Váhovka: 90.9 kg

Bench-press: up-to 1x 115 kg, 1x 120 kg , 4x 110 kg (PB max reps) , 3x 110 kg, 3x 110 kg
Vyrovnáno maxko, najisto, ale druhé už jsem tam necítil, pak osobáček na sub-maximálce a také jsem poprvé na této váze jel 3 série. Prostě spokojenost.

Military press: 8x 50 kg, 8x 50 kg, 6x 50 kg
Dřepařský stojan jsem zavrhnul už minule, dnes jsem si to nahazoval od pasu, což jsem hned zjistil, že mám problémy s technikou a při tlacích se k tomu přidala i stabilita... takže jsem zavrhnul přidávání váhy, soustředil se na provedení a postupně budu přidávat +5, jak to budu dolaďovat.

Hacken-dřepy: up-to 3x 120 kg, 3x4 140 kg (PB)
Úžasný cvik, stačí 10 minut a stehna jsou rozsekaná dalších 7 dní ;) Ověřeno v posledních dvou týdnech a teď tomu asi nebude jinak. Netrpělivě čekám, až si nohy zvyknout. A až zase budu dřepovat ;)

Stahování kladky před hlavu široký max.: 3x8 72 kg
Při širším úchopu jsem ještě pořád cítil rameno, ale při max. šířce už ne, což bylo parádní, takže jsem si krásně zacvičil. Sice to znamená nižší váhy, ale to neva. Mít váhovku 70, to by se shybovalo ;)

Veslování, úzký paralel k pasu: 8x 120 kg, 4x 120 kg, 4x 120 kg
Už mě to nebavilo, tak jsem odtahal jenom první a pak už jen co šlo technicky čistě.

Břicho, zkracovačky vleže, nohy na lavici: 28x, 16x, 16x
Trošku overload, tak snad to ucítím i zítra ;)

Trpělivost růže přinesla, poslední dva tréninky vyrovnány maximálky a nové osobáčky na sub-maximálkách, forma by tu tedy byla a teď z toho něco vytěžit, protože motivace sub-váhových kolegů typu benč 140, dřep 170, mrtvola 220 jsou big-challenge a budu se snažit dostat alespoň na půl cesty ;)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Magumi

PříspěvekZaslal: čt říjen 04, 2012 3:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hezké, benč, tahy i dřepy. Military nacvičíš; až se to naučíš držet, půjde to nahoru. Nohy můžeš klidně cvičit častěji, když je mezi dvěma těžkýma tréninkama prokrvíš s nižší váhou a malým počtem opakování, nebudou tolik bolet. Veslování parádní, tolik kilo zdaleka neutáhnu.
vlk#

PříspěvekZaslal: čt říjen 04, 2012 4:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

díky, military bude ještě legrace... jsem nějaký celý takový vratký, takže začnu zpevňovat tělo. ale beru to pozitivně, je to prostá statická síla a mám zde evidentní slabiny, které jsou jinak dovedně skryté ;) *** nohy zkusím prokrvit, ale zatím byl hacken vždy masakr, že ještě pátý den bolela chůze do schodů ;) čekám, až si zvyknou. *** a veslo je relativní, ale něčemu to pomáhá a progress se na tom sledovat dá.
seeya

PříspěvekZaslal: čt říjen 04, 2012 9:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hacken je parada, keby sme to mali v posilke tak sa asi vykaslem aj na normalny drep pretoze toto je tomu tak blizko. :)
vlk#

PříspěvekZaslal: po říjen 08, 2012 10:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

7. října 2012, neděle

Nechtělo se mi rušit nedělní siestu, ale je to příjemný pocit, že člověk nemusí nikam spěchat a může si odtrénovat v klidu.

Váhovka: 92.9 kg, po sobotní akci se ani nedivím ;)

Military press: 8x 55 kg, 6x 55 kg, 6x 55 kg
Nevidím se, ale připadá mi, že se dost prohýbám a zastrkuji hlavu, abych zlepšil trajektorii osy - osa nad středem chodidel a pohyb přímo nahoru. Pak to tam "padá" samo. Ale mám podezření, že si tak vypomáhám prsními svaly. Jednoručky jsou v tomhle asi lepší.

Našel jsem tohle video a připadá mi to docela logické:
- mostování při incline pressu, abychom se dostali na silnější bench-press,
- záklony na lavičce při seated-military pressu, abychom se dostali na silnější incline press,
- a když někdy vidím mostování při bench-pressu, tak asi snaha dostat se na silnější decline press.

Zkusím se na to při trénincích zaměřit a vykoumat, jak bude zabírat striktní provedení.

Mrtvý tah: 6x 170 kg (PB max reps) , 5x 170 kg, 4x 170 kg
Naprostá pohoda, s pokládáním, čistá technika, úchop dobrý, asi že někdo nechal na čince zbytky něčeho, co zlepšuje úchop ;) Ještě před třetí sérií jsem zvažoval, že zkusím pět sérií, ale po třetím jistém opáčku bylo jasné, že už je hotovo a že čtvrté by znamenalo pro dnešek konec, tak jsem ho kvůli zápisu vypotil ;) Zkusím sehnat nějaké tekuté "magnézium", protože ten jistý úchop umožňuje vyšší počty opáček, což je velmi příjemné.

Šikmý bench-press nahoru: 8x 85 kg (PB max reps) , 6x 85 kg, 5x 85 kg
Dost nečekané, ale ten military byl zřejmě jenom takové zahřátí ;) První opáčka byla dost těžká, ale mrtvý bod byl někde dole a když jsem ho překonal, tak už to tam padlo lehce. Tak jsem si zlepšil osobáček a příště +5.

Záda, přítahy šikmo shora (High Row): 3x6 120 kg
Dnes bych se trápil i s nižší váhou, tak jsem si raději naložil a snažil se to protahovat dozadu, co to jde.

Břicho, zkracovačky (vsedě šikmo dolů): 50x, abych ho nevynechal

Je třeba si přiznat, že jsem vyžraný jako prase a že to má příznivý vliv na silové výkony... a že kombinace Animal Pak/Flex má taky něco do sebe... a že Creatin, který už více než týden neberu moc neodvodnil... ale dokud se cítím dobře, nechám to tak, na plavkovou sezónu je spousta času ;)

Naposledy upravil vlk# dne st listopad 02, 2016 10:16 am, celkově upraveno 2 krát
Magumi

PříspěvekZaslal: po říjen 08, 2012 11:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Gratuluju k osobáku. Co se týče military, dole se musíš malinko zaklonit, abys dostal hlavu z dráhy činky, ale nemělo by to příliš, kvůli zádům, a pak opět prostrčit hlavu dopředu. Já si raději činku chytám víc naširoko, tak, abych když položím bradu na střed osy a dlaně na činku, měl předloktí kolmo k zemi. A v dolní poloze se snažím tlačit lokty nahoru.
vlk#

PříspěvekZaslal: út říjen 09, 2012 2:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

9. října 2012, úterý

Po neděli ještě rozbitý, takže lehký trénink, co půjde.

Váhovka: 93.5 kg, PB ;) njn, čas si začít hlídat kalorie a omezit ty prázdné ;) Postupný cíl 1x 90 kg ;)

Military press: 3x8 40 kg
Nácvik techniky, docela už to jde, ideální šířka úchopu je asi tak když zavřu oči a popadnu činku na nadhoz. Jedu zhruba jak píšeš (Magumi), moc nezakláním, tlačím ramenama, zatím jsou slabá a rychle se unavují, dávám si čas tak do vánoc než zatlačím nějakou rozumnou váhu.

Bench-press: 5x5 100 kg
Nebyla síla, takže aspoň takto a v takovém tempu, aby páté opáčko už bylo nadoraz.

Hacken dřepy: 12x 120 kg (PB max reps) , 12x 100 kg, 12x 80 kg
Není to jako dřepy (seeya), hodně to izoluje horní stehna, nemusíš nic vyvažovat, nahoře si můžeš orazit... a dá se to krásně jezdit ATG (což beru u tohoto cviku jako samozřejmost, takže to neuvádím). *** Zkusil jsem se dostat pod dřepařskou osu, ale takový rozsah v ramenech teď (už) nemám, pravé bych tam asi nějak zalomil, ale levé ještě nechci riskovat, když se lepší, zdá se. Tak zase hacken. *** Nechtěl jsem se trápit na tři těžké série, tak jsem už v první udělal řízenou smrt - od osmého opáčka už to pěkně bolelo, ale stehna vydrží hodně, víme ;) Na druhou jsem si shodil, reverzní pyramida pomáhá psychice, a stejně to bylo dvě opáčka a dva výdechy nahoře. Třetí už byla na doražení.

Shyby, úzký podhmat: 7x, 5x, 4x
Striktně... ale málo.

Břicho, zvedání nohou s oporou loktů: 16x, 14x, 10x
Taky unavené, tak jen co šlo.

Mohlo to být horší, kratší trénink, ale snad to přinese nějaký gain.
vlk#

PříspěvekZaslal: pá říjen 12, 2012 2:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

12. října 2012, pátek

Ráno 2 °C, ale bezvětří, takže docela krásné počasí :)

Váhovka: 92.3 kg, už žádné rekordy ;)

Military press: 5x 60 kg (PB) , 4x 60 kg, 5x 60 kg
Je to sice legrační si takovou sérii označit jako osobák, ale... nějak se začít musí ;) A víc tam teď nemám. Musím doladit nahození ze stojanu. Tlaky šly, ale v zádech mi pokřupalo, co šlo, tak si musím hlídat techniku.

Mrtvý tah: up to 1x 190 kg, 1x 200 kg , 3x 180 kg, 2x 180 kg, 2x 180 kg
Dneska jsem to necítil, osa klouzala, do 190 ještě čistý tah, ale pak se to zlomilo a 200 bylo jako porod pětikilového dítěte. Což tedy znám pouze z doslechu. No ale opět, když už jsem to odlepil, tak mi bylo líto to vzdát a tahal jsem to dobře přes pět sekund. Tak jsem si shodil a zkoušel něco vytvořit na 180 s pokládáním, ale bylo to těžký a úchop klouzal.

Šikmý bench-press nahoru: up to 1x 100 kg , 5x 90 kg, 3x 90 kg, 3x 90 kg
Žádný osobáček, na jistotu, světlé zítřky jsou přede mnou.

Decline press, vsedě na stroji: 8x 160 kg , 6x 160 kg, 4x 160 kg
Asi nejlepší tři série, co jsem na tom stroji odjel, ale do 3x8 je to ještě daleko.

Stahování kladky před hlavou široký max.: 5x5 78 kg
Dneska těžké, po třech sériích jsem toho chtěl nechat, ale přišla vedle slečna, hodně tenký úbor, tukové zásoby rovnoměrné a minimální, příroda ji taky neošidila, ona zase nešidila série... tak jsem tam dal ještě dvě :)

Břicho, zkracovačky vleže, nohy na lavici: 28x, 12x, 12x
Ať to nešidím, tak až na práh bolesti.

Spíše taková udržovačka, ale aspoň tak ;)
vlk#

PříspěvekZaslal: po říjen 15, 2012 1:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

15. října 2012, pondělí , svátek má Tereza

Po víkendu moc neodpočatý, záda trochu rozbitá, tak s chutí do toho ;)

Váhovka: 92.1 kg

Bench-press: up to 1x 120 kg , 2x 115 kg, 3x 110 kg, 4x 105 kg, 6x 100 kg
Vše s jistotou, ale více tam nebylo, takže žádný osobáček. Ale zase je to příjemné držet si maximálku.

Incline press, vsedě na stroji: 4x 120 (PB) , 5x 110 kg, 6x 100 kg¨
Fajn, že tam po benči ještě něco zůstalo, ale po první už šla síla dolů.

Hacken-dřepy: 3x 150 kg (PB) , 4x 140 kg, 8x 120 kg
Nohy už si zvykly, zdá se, škoda, že se nedostanu pod tu dřepařskou tyč. Na 120 už se mi nechtělo trápit, tak jenom takhle krátce.

Military press: 6x 60 kg (PB) , 4x 60 kg, 5x 50 kg
Aspoň to jedno opáčko jsem přidal, ale je to dřina jak sviňa... poslední série je pak důkaz toho, že záleží, jak si to chytnu a nahodím. Brzo se už snad dostanu na osmičku a pak si přihodím.

Veslování: 3x6 120 kg
Dnes jenom takhle, ty mrtvoly, které jedu na střídačku, mi dost devastují záda, že na veslu není z čeho brát.

Shyby: 4x, 3x, 3x
Striktně, ale málo, tři čisté a pak jakoby mi někdo vypustil duše a hotovo.

Břicho, zvedání nohou s oporou loktů: 16x, 12x, 12x
Ale jak se mi už nechtělo...

Tak jsem si po té hodině zkusil představit, že bych měl trénink hodiny dvě... no, ve sprše a pak v sauně by to možná šlo :D
Magumi

PříspěvekZaslal: po říjen 15, 2012 4:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tři osobáky za jeden trénink? To zírám. Všechno moc pěkný výkony.
vlk#

PříspěvekZaslal: po říjen 15, 2012 4:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Magumi napsal:
Tři osobáky za jeden trénink? To zírám. Všechno moc pěkný výkony.

jenže to jsou jenom takové "osobáky" přidávat si na strojích není tak těžké, když víš, že na tebe nic nespadne, a military je zatím sranda váha a pět nebo šest opáček zase není velký rozdíl. ale motivuje to, tak si to píšu jo takhle posunout se s volnou váhou na nové maximum nebo přihodit druhé, třetí opáčko na stávajícím maximu... to je Osobák. ale to taky přijde, zatím jsem rád, za tyhle "malé".
vlk#

PříspěvekZaslal: st říjen 17, 2012 2:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

17. října 2012, středa , venku máme sluníčko a krásných 16 °C

Po pondělku celkem zregenerovaný, tak nač to odkládat, je potřeba zvyšovat zátěž ;)

Váhovka: 91.9 kg, veeelmi pomalý sestup na 90, ale nikam nespěchám a objem je teď priorita ;)

Military press: up to 1x 65 kg, 0x 70 kg (nenahozeno), 5x 70 kg (PB) , 3x 70 kg, 5x 60 kg
Tak jsem dospěl až k 70, obvyklým způsobem to chtěl nahodit a oops!, jedna ruka slabší a činka mě praštila do prsou. Zajímavé, že když se člověk připravuje, tak mají všichni co na práci, ale jakmile failne, tak to všichni vidí :D Ale nevzdal jsem to a pochopil, že musím zadřepnout, abych ji tam posadil. Napodruhé ok, tlaky šly dobře, v locku jsem balancoval a třepal se jak ratlík, ale taky to byla jediná možnost se pořádně nadechnout :) Páté opáčko už s přestávkou. Druhá série už byla slabší a na třetí jsem si radši shodil. Bude to chtít trénovat techniku a dostat se na 3x5.

Mrtvý tah: up to 1x 170 kg, 1x 190 kg, 1x 190 kg, 3x3 170 kg
Záda namožená, osa klouzala, 190 bylo těžkých, tak jsem výše nešel, druhá byla ještě těžší, takže jsem žádné opáčko nepřidal, shodil si a udělat tři pracovní série. A když jsem to pokládal, tak jsem měl pocit, že jakmile svaly povolím, tak se rozpadnu ;)

Šikmý bench-press nahoru: 3x 90 kg, 4x 90 kg, 3x 90 kg, 8x 80 kg, 5x 80 kg
Těžký, bez síly, druhá s lepším úchopem, třetí těžká a pak příjemné překvapení v podobě osmičky na 80.

Záda, přítahy šikmo shora (High Row): 12x 100 kg, 12x 100 kg, 8x 100 kg
První dobrá, druhá pálila, třetí se sebezapřením.

U military mě potěšilo, že když tu činku dobře chytnu a posadím, tak to jde. Jinak je to bída. Ve sprše mě rozladily pneumatiky na bocích a břiše, boj bude pomalý, dlouhý a urputný :)

Jo a všiml jsem si, že v e-shopu na Ronnie mají v akci Animal Flex ještě s vzorkem něčeho za dobrou cenu 699 Kč, tak kdo o tom uvažoval, stojí za vyzkoušení. Já končím první pixlu (44 dávek), už jsem si na to zvykl, rameno se zlepšilo (možná časem, kdo ví), tak do toho půjdu znova a koupím si rovnou dvě pixly, ať to mám na 3 měsíce.
seeya

PříspěvekZaslal: st říjen 17, 2012 4:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Raketove zlepsenie na military :)
vlk#

PříspěvekZaslal: st říjen 17, 2012 4:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

:) to ne, spíše se učím techniku. stejná tlaková síla už tam byla i vsedě, ale tohle je náročnější to ustát.
Magumi

PříspěvekZaslal: st říjen 17, 2012 4:40 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Paráda. Šak jsem ti psal, že jak se to naučíš držet, půjde to nahoru. A až si konečně koupíš tekuté magnézko, budeš tahat přes dvě stě.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - vlkův log - lepší už to nebude Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 9, 10, 11 ... 290, 291, 292  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: