Konec s nadváhou - prosím o radu

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Konec s nadváhou - prosím o radu  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Konec s nadváhou - prosím o radu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Marseille

PříspěvekZaslal: pá říjen 12, 2012 6:04 pm    Předmět: Konec s nadváhou - prosím o radu Odpovědět s citátem

Dobrý den,
začal bych takhle, je mi 16 let, začal jsem cvičit začátkem září, vážím 95 kilo a měřím 187 cm, postavu mám docela mohutnou, mým cílem je zbavit se tuku, který se mi usadil, doteď jsem jel objemová cvičení, upravený Korte od jednoho dobrého známého, ale objem si myslím že nebude to pravý ončo a hlavní bude asi ten jídelníček, abych to shrnul, mám pár otázek
Za 1. bych se chtěl zeptat, jak často a co mám jíst, neboť v tom opravdu nijaký přehled nemám, za 2. jak konkrétně mám cvičit, zda-li s váhami, nebo nějaký kardio tréning, jak často, kolik opakování, atd.
Je pravda že tu na netu je toho je hodně, ale bůh ví, co z toho bude to pravý pro mně.

Pak je tu ten problém číslo 1, stravují se v jídelně, jelikož žiju na koleji, a tam je člověk rád, že alespoň něco má. Takže snídám, obědvám a večeřím tam, jsem připravený pro to něco dělat, resp, nějaké svačiny jestli budou potřeba, nebo nějaké jídlo zaměnit, případně na jaká jídla se mám zaměřit atd. Že jsem zvyklej jíst co se mi zamane se ani říct nedá, už druhým rokem jím to, co prostě dají, jinak to tu v podstatě ani moc nejde :x Když už těch údajných 70% úspěchu je ve stravě, tak se tu ptám, jak to mám "vybalancovat", poradit stravu která by byla vhodná pro můj problém, případně nějak navést :-) Také bych se chtěl zeptát, zda li jsou potřeba nějaký doplňky ke stravě. To je asi tak vše.

Budu vděčný za veškeré rady.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Insano41

PříspěvekZaslal: pá říjen 12, 2012 9:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

musíš začít jíst pravidelně! po 2-3 hodinách po menších částech, ale aby tě to na ty dvě hodky zasytilo.. jíst zeleninu, ovoce, vyhýbat se smaženým a mastným jídlům. Bílé pečivo nahradit celozrným. SNÍDAT!!! - nastartovat metabolismus vydatným jídlem je základ. Třeba vločky a k tomu nějaké ovoce...
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: pá říjen 12, 2012 9:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mně vyhovuje renegade diet, nejsem unavenej, jídlo je v jeden čas víceméně, hubnu při tom, aniž bych měl něco redukčního
Draper

PříspěvekZaslal: pá říjen 12, 2012 11:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Wojtkingson napsal:
Mně vyhovuje renegade diet, nejsem unavenej, jídlo je v jeden čas víceméně, hubnu při tom, aniž bych měl něco redukčního

To je sice hezke, ale rozhodne bych tu pred 16 letym klukem, co nema absolutne zvladnute zaklady stravovani, vubec nezminoval tyhle popularni metody stravovani, at se toho zbytecne nechyta. V tehle pripadech lepsi vubec nevedet, ze neco takoveho exituje :-) a pekne se drzet zakladnich osvedcenych veci.
Reichenberk

PříspěvekZaslal: so říjen 13, 2012 6:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Wojtkingson napsal:

Samozřejmě že hubneš, stejně tak jako hubnou bulimičky. Tím, že jídlo které bys přijímal celý den nahrneš do jedné doby, dramaticky snížíš jeho energetickou a nutriční využitelnost. Je to stejné jako kdybys po každém jídle běžel na záchod a vyzvracel to. Takže nehubneš proto že nemáš nic redukčního, ale naopak proto, že máš těžce redukovaný příjem. Tělo tenhle malnutriční stav vydrží, stejně jako u kolegyň bulimiček, poměrně dlouhou dobu. Ale ví o tom.
Johny HaRd

PříspěvekZaslal: so říjen 13, 2012 6:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Reichenberk napsal:
Wojtkingson napsal:

Samozřejmě že hubneš, stejně tak jako hubnou bulimičky. Tím, že jídlo které bys přijímal celý den nahrneš do jedné doby, dramaticky snížíš jeho energetickou a nutriční využitelnost. Je to stejné jako kdybys po každém jídle běžel na záchod a vyzvracel to. Takže nehubneš proto že nemáš nic redukčního, ale naopak proto, že máš těžce redukovaný příjem. Tělo tenhle malnutriční stav vydrží, stejně jako u kolegyň bulimiček, poměrně dlouhou dobu. Ale ví o tom.
Jasně, vyzvracet jídlo je uplně to stejný jako když projde celým GIT, protože ten si s tím prostě neporadí, neví jak na to.

Eric Cartman
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Marseille

PříspěvekZaslal: so říjen 13, 2012 9:03 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Insano41 napsal:
musíš začít jíst pravidelně! po 2-3 hodinách po menších částech, ale aby tě to na ty dvě hodky zasytilo.. jíst zeleninu, ovoce, vyhýbat se smaženým a mastným jídlům. Bílé pečivo nahradit celozrným. SNÍDAT!!! - nastartovat metabolismus vydatným jídlem je základ. Třeba vločky a k tomu nějaké ovoce...

Oukej, díky moc :-)
A co ten tréning? Ten mám jak pořešit?
HerrThomas

PříspěvekZaslal: so říjen 13, 2012 9:48 am    Předmět: Strava Odpovědět s citátem

Raději smazáno...

Naposledy upravil HerrThomas dne po červen 09, 2014 11:51 am, celkově upraveno 1 krát
dogeatdog

PříspěvekZaslal: so říjen 13, 2012 11:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Marseille napsal:
A co ten tréning? Ten mám jak pořešit?

Na objemové tréninky a podobné věci jako začátečník úplně kašli. Potřebuješ jet celé tělo, připravit jej na zátěž a spojovat slabší články do funkčního celku.
Rozpis viz cizopasníkovo doporučení:

pondeli:

drep
goodmorning
kliky na bradlech
veslovani dolni kladka
tlaky na ramena velka cinka/jednorucky
+bricho

streda:

benchpress
mrtvy tah
shyby
upazovani+upazovani v predklonu
+bricho

patek:

legpress
zakopavani
sikmy bench s jednoruckama
pullover
bicepsovy zdvih
francouzsky tlak
+bricho .

Na váhy kašli, jeď menší zátěž a hlídej si techniku. Postupně začneš zvedat váhy, jakmile se tělo adaptuje.

Pokud si na konec každého tréninku dáš 40 minut kardio (rotoped, veslo, stepper, běh...) ve fat-burn režimu, za pár týdnů kupuješ nové gatě.
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: so říjen 13, 2012 11:25 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Reichenberk napsal:
Wojtkingson napsal:

Četl sis něco o renegade diet, nebo ti bylo zhůry dáno, že všechno víš a všechno znáš?
Jinak je zvláštní, když je ze mě bulimička, že mi šla nahoru síla, podstatně se zlepšilo trávení.
Tiano

PříspěvekZaslal: so říjen 13, 2012 1:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já vyzkoušel už XYZ diet, každá stojí za prd, kromě jedné a to sacharidových vln. Ja jel sacharidové vlny + jsem cvičil P90X a shodil jsem z 96kg na 75kg
HerrThomas

PříspěvekZaslal: so říjen 13, 2012 1:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Diety jsou celkově na prd, protože jsou krátkodobé. Chce to naučit se jíst správně z celkového hlediska...
ikski

PříspěvekZaslal: so říjen 13, 2012 2:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tiano napsal:
Já vyzkoušel už XYZ diet, každá stojí za prd, kromě jedné a to sacharidových vln. Ja jel sacharidové vlny + jsem cvičil P90X a shodil jsem z 96kg na 75kg

Na kazdyho funguje neco jinyho a kazdymu vyhovuje neco jinyho. Pro me IIFM v kombinaci s velkym prijmem tuku ftw :) asi nej vec co jsem vyzkousel, ale to neznamena ze je to vhodne pro vsechny.
Draper

PříspěvekZaslal: so říjen 13, 2012 2:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Autor topiku je 16 lety kluk s nadvahou, co zacal cvicit v zari a nema absolutne zadny prehled o tom, jak se stravovat, proto bych tu nejake specialni dietni pristupy vubec neresil a zacal pekne od zakladu. Respektive resit si je klidne muzete, ale ne mu je tu nikdo hlavne necpete.
U.B0B

PříspěvekZaslal: so říjen 13, 2012 3:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jsem rad, ze si nekdo vsimnul ze klucinovi je 16 let. protoze bez ohledu na vek, tu vetsinou vsichni radi ty svoje moudra a jelikoz mam doma momentalne take 16ti leteho mladika, tak mi vstavaji hruzou chlupy na hlave, kdyz si predstavim, ze mu takto nekdo "pomaha" ...

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Konec s nadváhou - prosím o radu Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: