|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
StrongAsHell
|
Zaslal: ne říjen 14, 2012 1:39 pm Předmět: Problémy se zápěstím |
|
|
Zdravím,
mám objemový trénink a v poslední době se mi začíná ozývat zápěstí na pravé ruce: únava, jemná bolest a menší křupání při otáčení zápěstím. Stává se to zejména po cvikách jako jsou například tlaky s jednoručkami v sedě (ramena) - 40 kg v každé ruce, nebo tlaky vleže, opět 40kg každá .... všechny cviky včetně cviků na biceps/triceps, při kterých používám velmi těžké jednoručky. Vždy další den ráno pravé zápěstí upozorňuje jemnou bolestí, křupáním a únavou.Nechtěl bych to nějakým způsobem poranit, protože potom by to znamenalo vynechání horních partií svalů na několik týdnů. Cvičím už přes 7 let, takže nejsem začátečník, spíše jsem se ještě s tímto problémem nesetkal, tak bych chtěl poradit co bych mohl udělat, abych snížil riziko poranění, pokud možno alespoň při částečném zachování těžkých cviků.
Budu rád za každou radu i vaše zkušenosti! Zatím přemýšlím o vynechání těžkých jednoruček na cca týden, a potom znovu nasadit původní váhy, ale nevím, nakolik je toto efektivní a zda to vyřeší můj problém.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
tomdan
|
Zaslal: ne říjen 14, 2012 2:32 pm Předmět: |
|
|
koupit si bandáže na zápěstí
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: ne říjen 14, 2012 2:36 pm Předmět: |
|
|
| tomdan napsal: | | koupit si bandáže na zápěstí |
Špatná rada, tím částečně potlačíš následky, ale neodstraníš příčinu problému.
Autor: vynechal bych na nějakou dobu těžký JČ a uvidíš, co to udělá. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Mr. Muscle

|
Zaslal: ne říjen 14, 2012 2:42 pm Předmět: |
|
|
Ja radím objednání k ortopedovi. Ne protože by jsi to měl nějaké hodně vážné, ale na ortopeda se čeká třeba i měsíc a víc. A kdyby se to klidem nelepšilo, už by jsi byl alespoň objednaný. Já si ted léčil zápěstí 4 měsíce. Stačil klid + injekce od ortopeda a můžu jet dál.
|
|
| nahoru |
|
 |
StrongAsHell
|
Zaslal: ne říjen 14, 2012 3:02 pm Předmět: |
|
|
Díky za rady, popřemýšlím nad ortopedem, ale vzhledem k tomu, že v pondělí začínám další tréninkový týden a hned na začátku mám prsa, potřebuju poradit co udělat v nejbližší době. Takže asi omezím váhy, bandáže si koupím určitě, budu dělat jemnější trénink a uvidím co se s tím bude dít. Zdá se mi, že jsem nějakým pohybem něco v tom zápěstí pokazil, tak doufám, že to časem odezní.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom.K.

|
Zaslal: ne říjen 14, 2012 3:55 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: | | tomdan napsal: | | koupit si bandáže na zápěstí |
Autor: vynechal bych na nějakou dobu těžký JČ a uvidíš, co to udělá. |
A když příčina problému odstranit nejde, tak poradíš co, když bandáže jsou špatná rada?
StrongAsHell, kup si bandáže a máš pořešeno. Troufám si říct, že po doktorech toho mám oběháno jako málo kdo tady. Zápěstí mám dojebaný z motokrosu a operovat se kvůli tomu, že mě to bolí jen při težších zátěžích na tlacích atd., nehodlám. Když půjdeš k ortopedovi tak budou jen dva scénáře:
1) ortoped bez pochopení pro silový sporty ti řekne, že když ti to nevadí v normálním životě tak nemáš cvičit to, při čem tě to bolí
2) ortoped s pochopením pro silový sporty ti řekne: bolí vás to jen při těžkých tlacích? tak si kupte bandáže
moje osobní zkušenost a na 99% tak dopadneš u ortopeda taky.
A nebo teda ta třetí verze, že to budeš mít dojebaný jako já a budou tě tahat na operaci po který se bez bandáží stejně neobejdu, takže na to kašlu. Bandážky to jistí. _________________ I love Bůček!
|
|
| nahoru |
|
 |
dogeatdog
|
Zaslal: ne říjen 14, 2012 7:56 pm Předmět: |
|
|
Jsem na tom podobně jako ty.. akorát já to dotáhl dál, až po kvalitní zánět  ten jsem poléčil Aulinem (skvělá věc) a na těžké tlaky JR jedu bandáž; jo a ještě na těžký biceps, tam mě to taky pobolívá. Bandáž mi hodně pomohla a pokud to člověk nemá omotaný pořád, nemyslím si, že to má nějaký negativní efekt. _________________ "Expose your weaknesses and work on them." Arnold Schwarzenegger
|
|
| nahoru |
|
 |
StrongAsHell
|
Zaslal: po říjen 15, 2012 9:53 am Předmět: |
|
|
Tak vidím, že ten ortoped může, ale nemusí pomoct. Takže dnes si koupím bandáže.
Poraďte, které koupit. Existují nějaké profi, ne ty, co nosí školáci co chodí na brusle? Když už mi to má usnadnit posilování, tak ať je to kvalitní výrobek.
|
|
| nahoru |
|
 |
dogeatdog
|
Zaslal: po říjen 15, 2012 11:18 am Předmět: |
|
|
| StrongAsHell napsal: | Tak vidím, že ten ortoped může, ale nemusí pomoct. Takže dnes si koupím bandáže.
Poraďte, které koupit. Existují nějaké profi, ne ty, co nosí školáci co chodí na brusle? Když už mi to má usnadnit posilování, tak ať je to kvalitní výrobek. |
Osobně používám elastickou neoprénovou bandáž zakončenou suchým zipem, na začátku je ďoura pro palec. Ve zdravotních potřebách za kilčo. _________________ "Expose your weaknesses and work on them." Arnold Schwarzenegger
|
|
| nahoru |
|
 |
StrongAsHell
|
Zaslal: po říjen 15, 2012 12:47 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: po říjen 15, 2012 12:55 pm Předmět: |
|
|
| Tom.K. napsal: | | Frozz. napsal: | | tomdan napsal: | | koupit si bandáže na zápěstí |
Autor: vynechal bych na nějakou dobu těžký JČ a uvidíš, co to udělá. |
A když příčina problému odstranit nejde, tak poradíš co, když bandáže jsou špatná rada?
|
Já tenhle přístup nezastávám, mám na to prostě jiný názor.
To je to samé jako kdyby si bral na klasické série dřepů pásek a zdůvodňoval to tím, že chce mít pevnější střed těla a větší jistotu - já bych to udělal přesně naopak, zahodil bych pásek a odstranil příčinu problému - slabý střed těla. Řešení? Zesílit, ne použít pásek - tím ten problém obejdeš.
Druhý příklad - používání háků, trhaček na klasické, ne-max. série, ať už se jedná o MT, nebo shyby. Zdůvodňoval by to tím, že to/se neudrží a že takhle má silnější úchop - já bych mu řekl, ať posílí úchop a předloktí a zahodí pomůcky jako trhačky a háky, které mu opět problém neodstraní.
A takhle bych mohl pokračovat, ale nemá to smysl, jen jsem tím chtěl poukázat na to, že jestliže někoho bolí zápěstí, není dlouhodobé řešení použití bandů. Pokud vím, bandy slouží hlavně jako prevence, jistota, např. po poranění.
Toť ode mně v tomto topicu vše :).
PS: nebavíme se o zkoušení velmi vysokých vah a maximálek. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
marzochi
|
Zaslal: po říjen 15, 2012 1:15 pm Předmět: |
|
|
Ale tohle je něco uplně jineho frozzi, u zapěsti se většinou jedna o "chronicky" problem odstranitelny zřejmě jen operaci, či nějakou těžkou léčbou. Žádné jakože: "posil zápěstí a problém zmizí" neexistuje. Sám to mám u levého zápěstí a vím že pokud nechci přestat jezdit tlakové cviky a nechci na operaci, tak pořádně stažené zápěstí je jediné řešení. Jde o to, že při zatížení cítíš velkou bolest, která se ti i po půl roku klidu ihned vrátí. A tohle se netýká ani pásku ani háků.
Takže já radím, před sérií tlakového cviku pořádně stáhnout nebo jít k doktorovi.
|
|
| nahoru |
|
 |
tomdan
|
Zaslal: po říjen 15, 2012 1:28 pm Předmět: |
|
|
Za sebe mohu doporučit bandáže od firmy Inzer. S výše uvedeným produktem bohužel nemám zkušenosti.
|
|
| nahoru |
|
 |
U.B0B

|
Zaslal: po říjen 15, 2012 2:25 pm Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: |
To je to samé jako kdyby si bral na klasické série dřepů pásek a zdůvodňoval to tím, že chce mít pevnější střed těla a větší jistotu - já bych to udělal přesně naopak, zahodil bych pásek a odstranil příčinu problému - slabý střed těla. Řešení? Zesílit, ne použít pásek - tím ten problém obejdeš.
|
dovolim si castecne oponovat. ano, jiste je dobre odstranit pricinu problemu - to ale muze nekdy byt beh na dlouhou trat (a tudiz bys nemohl delat nic jineho, nez vychytavat slabinu) nebo nesplnitelne prani viz. napr. moje nenapravitelne poskozena pater ...
je to na zvazeni - jestli je nekdo opravdu presvedcen, ze je mozne slabinu odstranit, tak ji asi za par mesicu odstrani - ale zapesti? co se da posilovat na zapesti?
moznost je asi doktor, bandaz, vubec necvicit ... a pokud budete chodit do duchodu v 70ti letech, tak je to proste na zvazeni kazdeho jednotlivce ...
|
|
| nahoru |
|
 |
StrongAsHell
|
Zaslal: po říjen 15, 2012 8:48 pm Předmět: |
|
|
Tak nakonec jsem si koupil v shopu Gold Fitness bandáže od Harbingera na suchý zip.
Tak uvidím co mi to udělá se zápěstím.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|