Zdravím,
před několika týdny mi byla diagnostikována instabilita ramene a bylo mi doporučeno, tedy dá se říci i zakázáno posilovat cokoliv, co zatěžuje nějak více rameno a trapézový sval. Tudíž jsem byl nucen omezit posilování pouze na biceps, triceps, břišní svalstvo a nohy. Má otázka zní, zda neznáte nějaké cviky, kterými lze posilovat prsní svalstvo a rameno tím zatížit opravdu minimálně, za veškeré odpovědi děkuji.
Spíš přemýšlej jaké cviky na mezilopatkové svaly, rotátorovou manžetu a horní záda a záda celkově bys mohl cvičit místo prsou a prsa třeba jen protahuj :)
Takový bicepsový zdvih s moc těžkou velkou činkou ve stoje nebo na mizerné scottovce krásně umí "vytrhnout" rameno takže na to bych třeba zapoměl jako první. Triceps - dips, ty to taky umí pěkně pojebat.
Najdi si cviky které ti posílí a stabilizují to rameno a až bude ready tak cviky které jsou docela OK na ramena jsou: kliky, tlaky JČ s neutrálním úchopem nebo lehké rozpažky, tlaky s gumou - záleží na technice provedení.
Děkuji za radu, absolvoval jsem rehabilitaci ve které jsem se naučil spoustu cviků, které praktikuji, avšak nechtěl jsem po dobu rekonvalescence zanevřít na samotné posilování.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru