Nevydejchávání tréninku

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Nevydejchávání tréninku  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Nevydejchávání tréninku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
bajt

PříspěvekZaslal: ne říjen 07, 2012 10:54 am    Předmět: Nevydejchávání tréninku Odpovědět s citátem

Cvičím asi půl roku a mám pořád problém s "udýcháním" tréninku. Po odjetí tak 2 cviků musím začít dávat pauzy 2 minut mezi sériemi protože mám pocit, jako kdyby se mi chtěl žaludek vyblejt ven.. Kvůli tomu musím vynechat i cvik či dva nakonec protože to bych nedokázal provést.. Dokážu za celou dobu tréninku pronést tak jedno slovo a doufat, že brzo někoho neohodím :-D Po tréninku mám problém dojít i do šatny a když dojdu k autu je to osobní úspěch..

3x týdně; nezáleží jestli jedu ten den bench+shyby+bradla+dřepy nebo jen kladky a činky.. pocitově to vyjde nastejno.
Zkoušel jsem nejíst nic, nebo něco málo k pití, proteinový koktejl nebo obyčejné pití s hodně cukrem, dokonce i sušenku atd atd. Vyzkoušeno tak 1-2.5 hodiny před tréninkem, nic nepomohlo.

Nevím jestli to s tím souvisí, ale břicho doma jaksi zapomínám cvičit.. takže ho odjedu tak 1x za 2-3 týdny v průměru.

Prosím o pomoc, chci cvičit ale takhle ne.. Ostatní v gymu se v klidu vybavují a cvičí si v klídku, já nechápajíc přihlížím..
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne říjen 07, 2012 11:09 am    Předmět: Re: Nevydejchávání tréninku Odpovědět s citátem

zaprve, vynechavanim cviku na bricho si rikas o problemy se zadama
zadruhe: delas nejake kardio? behani a pod?
podle me je diagnoza jasna
tvoje fyzicka je na urovni vyzraneho amika doby hamburgerove
nerikam, aby jsi zacal drtit crossfit (protoze by jsi to nejspis neprezil) a musis se naucit hybat a fungovat s kyslikovym dluhem
Illumi

PříspěvekZaslal: ne říjen 07, 2012 11:26 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kouříš ? přestaň

nezařazuješ kardio ? zařad ho minimalně 2x v týdnu
RavenStalker

PříspěvekZaslal: ne říjen 07, 2012 4:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nemáš astma nebo vlohy k tomu?
bajt

PříspěvekZaslal: ne říjen 07, 2012 4:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nekouřím..
Jestli se mezi kardio řadí cesta z autobusu 3km domů jednou za 2 měsíce tak ano. Když jsem se přesně na toto ptal ostatních v gymu tak prý že si zvyknu. Přijde mi to ale jako ztracený čas jezdit hodinu na kole atp. Přece nerýsuju a nechce se mi věřit že všichni co cvičí dělají kardio.
balbi

PříspěvekZaslal: ne říjen 07, 2012 4:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kolik ti je, kolik vážíš, kolik měříš?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Luster

PříspěvekZaslal: ne říjen 07, 2012 4:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nemas vysokej tlak?
RavenStalker

PříspěvekZaslal: ne říjen 07, 2012 4:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

bajt napsal:
Nekouřím..
Jestli se mezi kardio řadí cesta z autobusu 3km domů jednou za 2 měsíce tak ano. Když jsem se přesně na toto ptal ostatních v gymu tak prý že si zvyknu. Přijde mi to ale jako ztracený čas jezdit hodinu na kole atp. Přece nerýsuju a nechce se mi věřit že všichni co cvičí dělají kardio.

Astma bys měl pokud bys měl pocit že dýcháš zhluboka a hodně a srdce ti buší ale stejně jako by ten kyslík byl prázdný, jako bys dýchal nic...

Nemusíš dělat pomalou aerobku ale zlepšit kapacitu plic a srdce a tak - nějaké intervaly (chůze/běh, sprinty na kole...) to ti zlepší fyzičku a stačí třeba 10 minut.
Wass

PříspěvekZaslal: ne říjen 07, 2012 5:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jak ti může jízda na kole přijít jako ztracený čas, když nevydejcháváš normální trénink? Na tvym místě bych to kardio rozhodně zařadil 2-3x týdně a za nějakou dobu by se to mělo zlepšit.
Foresten

PříspěvekZaslal: ne říjen 21, 2012 8:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Zeptam se tady. Je v kulturistice dulezite aby se clovek pri treninku zadychal ? Nohy, mrtve tahy to je jasne, ale takove cviky jako protismerky, a dalsi izolovane cviky, to odjedu a nejsem ani zadychany a mam pocit, ze to snad ani neporoste, tak aspon vse narvu do superserii. Ale abych formuloval ten dotaz: Je dulezite spis prociteni svalu nebo aby byl ten trenink fyzicky/anaerobne narocny ? Snad jsem to napsal srozumitelne
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: ne říjen 21, 2012 9:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Foresten napsal:
Zeptam se tady. Je v kulturistice dulezite aby se clovek pri treninku zadychal ? Nohy, mrtve tahy to je jasne, ale takove cviky jako protismerky, a dalsi izolovane cviky, to odjedu a nejsem ani zadychany a mam pocit, ze to snad ani neporoste, tak aspon vse narvu do superserii. Ale abych formuloval ten dotaz: Je dulezite spis prociteni svalu nebo aby byl ten trenink fyzicky/anaerobne narocny ? Snad jsem to napsal srozumitelne

ne, zadýchani neni meritkem uspesnosti treningu, ale stejne tak jim neni ani napumpovani svalu nebo bolest dalsti tri dny
meritkem toho je cvicit intenzivne (velke vahy, striktni technika, primereni pocet opakovani)
osobne si myslim, ze to hlavni je v tomhle clanku: http://www./jak-se-stat-velkym
ale rozhodne by jsi mel byt schopny, odjet vetsinu treningu bez toho, aby jsi popadal dech jako po sprintu na 1000m
nejake jezdeni na kole ti moc nepomuze
pokud neches necim takovym travit hodinu, prubni HIIT
Foresten

PříspěvekZaslal: ne říjen 21, 2012 9:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dik za reakci, dobry clanek. HIIT delam a bavi me. Prave jsem ho prirazoval k partiim jako biceps triceps apod.
RavenStalker

PříspěvekZaslal: ne říjen 21, 2012 11:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Foresten napsal:

Třeba Thibaudeau doporučuje pro hypertrofii abys dělal další serii ještě než se stihneš vydýchat a zotavit z té první, aby to byla kumulující únava. Ne, že počkáš po serii 5 minut než dáš další. Trošku zadýchání neuškodí.
LJ

PříspěvekZaslal: po říjen 22, 2012 12:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Upřímně, přijde ti v pohodě, že seš jedinej kdo se ve fitku zadejchá tak rychle, nepřijde ti na tom nic divnýho? Prostě máš špatnou fyzičku, ta se cvičením nezlepší, protože cvičíš asi anaerobně. Takže jediná cesta jak to zlepšit je dělat něco aerobního - běhání, kolo, plavání, veslování, tancování, cokoliv. Jeden z aspektů cvičení by měl být i dopad na zdraví, takže předpokládám že nechceš dostat ve 40 infarkt a zadejchat se u píchání po 20 sekundách, proto je to běhání téma i pro tebe...
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po říjen 22, 2012 9:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Foresten napsal:
Dik za reakci, dobry clanek. HIIT delam a bavi me. Prave jsem ho prirazoval k partiim jako biceps triceps apod.

ten muzes dat ke kazdemu treningu, jenom men stroje
muzes davat treba 1min pohodicka a 1 min jako by te nekdo honil
6x to otoc a za 12 minut mas splneno a kondice nahoru poleze

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Nevydejchávání tréninku Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: