|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Doman
|
Zaslal: po říjen 22, 2012 8:34 pm Předmět: Jak šetřit co nejvíc klouby |
|
|
Ahoj,
chci se zeptat, jak cvičit, abych co nejméně opotřebovával klouby? Jak často zařazovat trénikové pauzy a na jak dlouho? Jaké věci okolo dělat pro co nejmenší opotřebování kloubů?
Je mi 22 a často mě něco pobolívá.
Děkuji
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
DiamonD123
(ban)

|
Zaslal: po říjen 22, 2012 8:37 pm Předmět: |
|
|
Mě pořád něco bolí a to mi ještě zdaleka není ani těch 22 - Pokud ti lékař vyloženě neřekne, že máš nějaké zdravotní problémy nebo ti to nebrání ve vykonávání obvyklých činností tak bych to neřešil - šetřit je budeš správnou technikou a správnou stravou
|
|
| nahoru |
|
 |
Doman
|
Zaslal: po říjen 22, 2012 8:42 pm Předmět: |
|
|
Spodní záda mě pobolívají pravidelně ( Hyperlordoza ). Nedávno mě píchalo v rameni a teď trošku i kolena :- ( ( asi dysbalance ).
Jako já se snažím dělat tyto věci:
- Rozehřívat se před tréninkem.
- Strečovat, protahovat se.
- Vyšší počet opakování ( nad 10 )
- nehrotit váhy, případně pouze jednu až 2 serie
Dále by to asi chtělo:
- nějakou kloubní výživu pro rychlejší budování těch maziv mezi kloubama ( nebo tak něco ), kterou výživu?
- zařazovat tréninkový pauzy ( jak dlouhý )?
- aerobka?
- snižit hmotnost? Moje váha 88 KG, což považuju za asi přehnaně moc, pokud jsem ektomorf ne?
|
|
| nahoru |
|
 |
Doman
|
Zaslal: po říjen 22, 2012 8:45 pm Předmět: |
|
|
| DiamonD123 napsal: | | Mě pořád něco bolí a to mi ještě zdaleka není ani těch 22 - Pokud ti lékař vyloženě neřekne, že máš nějaké zdravotní problémy nebo ti to nebrání ve vykonávání obvyklých činností tak bych to neřešil - šetřit je budeš správnou technikou a správnou stravou |
Jasně, já když byl mladší tak jsem taky nic neřešil :- (.
Nicméně rád bych ve 40 nebo 50 furt cvičil :)
|
|
| nahoru |
|
 |
DiamonD123
(ban)

|
|
| nahoru |
|
 |
Doman
|
Zaslal: st říjen 24, 2012 9:04 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
jir.ka
|
Zaslal: st říjen 24, 2012 10:50 pm Předmět: |
|
|
| Doman napsal: | | Ještě nějaký tip? :) |
kloubni vyziva
|
|
| nahoru |
|
 |
Doman
|
Zaslal: st říjen 24, 2012 10:54 pm Předmět: |
|
|
Je třeba brát kloubní výživu celoročně?
Je to poměrně drahé, 700 kč / 45 dní. ( animal flex )
|
|
| nahoru |
|
 |
Frozz.

|
Zaslal: st říjen 24, 2012 10:57 pm Předmět: |
|
|
Kompresní prádlo (snižuje svalový třes, poskytuje podporu svalům i kloubům), existují i "návleky" na kolena, lokty, aby si svaly a klouby udržel v teple. Případně promazávat hřejivým sportovním gelem, nic dalšího, co tu nebylo zmíněno, mě nenapadá. _________________ "For me life is continuously being hungry. The meaning of life is not simply to exist, to survive, but to move ahead, to go up, to achieve, to conquer."
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: st říjen 24, 2012 11:23 pm Předmět: |
|
|
| Doman napsal: | Je třeba brát kloubní výživu celoročně?
Je to poměrně drahé, 700 kč / 45 dní. ( animal flex ) |
Ne, asi tak 2x45dni, a pak aspon 2 mesice pauza.
|
|
| nahoru |
|
 |
Doman
|
Zaslal: čt říjen 25, 2012 12:02 am Předmět: |
|
|
Frozz: Díky, dobrý tip. Bandáže nosit nebudu, nicméně alespon tepláky by si to zasloužilo :-).
| Judson napsal: | | Doman napsal: | Je třeba brát kloubní výživu celoročně?
Je to poměrně drahé, 700 kč / 45 dní. ( animal flex ) |
Ne, asi tak 2x45dni, a pak aspon 2 mesice pauza. |
Jsou případně nějaké náhražky? Nebo Animal Flex je opravdu tak dobrý? :).
|
|
| nahoru |
|
 |
madball

|
Zaslal: čt říjen 25, 2012 5:42 am Předmět: |
|
|
Já bych třeba zas až tak neřešil váhy, ale spíš precizní opakování, abych zapojil co možná nejvíc svaly a nepřetěžoval tak klouby, když něco zvedám prasácky. _________________ Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: čt říjen 25, 2012 8:57 am Předmět: |
|
|
| Frozz. napsal: | | Kompresní prádlo (snižuje svalový třes, poskytuje podporu svalům i kloubům), existují i "návleky" na kolena, lokty, aby si svaly a klouby udržel v teple. Případně promazávat hřejivým sportovním gelem, nic dalšího, co tu nebylo zmíněno, mě nenapadá. |
Nad kompresním prádlem jsem zrovna přemýšlel. Máš s tím dobré zkušenosti?
|
|
| nahoru |
|
 |
Anonymní
|
Zaslal: čt říjen 25, 2012 9:25 am Předmět: |
|
|
poriadne sa do fitka obliekat???
ziadne tilecka, kratasky. nieco ako KAI
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: čt říjen 25, 2012 10:05 am Předmět: |
|
|
Já jsem objednal na klouby Animal, snažím se cvičit v teplákovce (takže mikina + tepláky), pokud teda není léto a 30°C. Tílko jsem neměl nikdy, snažím se rozcvičovat, protahovat apod., no škoda, že jsem si to neuvědomil, když jsem začal s čínkama. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|