Další pc trapnej dotaz...

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 73, 74, 75 ... 125, 126, 127  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Další pc trapnej dotaz...  Úvodní stránka -> Na smazání... -> Další pc trapnej dotaz...
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
squater

PříspěvekZaslal: ne říjen 21, 2012 11:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Utilitku jsem zkousel - vyhodilo to chybu cteni disku. Strach o data nemam, jen je tam jeden recovery oddil a ten mazat nechci. Verim, ze chkdsk by vse vyresilo, jen ho nemam jak spustit.
squater

PříspěvekZaslal: ne říjen 21, 2012 11:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Utilitku jsem zkousel - vyhodilo to chybu cteni disku. Strach o data nemam, jen je tam jeden recovery oddil a ten mazat nechci. Verim, ze chkdsk by vse vyresilo, jen ho nemam jak spustit.
ikski

PříspěvekZaslal: ne říjen 21, 2012 11:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud utilita od vzrobce hlasi chybu cteni disku => disk je mrtvej. Chkdsk nic nevyresi proste to di rovnou reklamovat.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Spazik

PříspěvekZaslal: po říjen 22, 2012 11:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

squater napsal:
Tak ten disk asi definitivne kleknul. Na notebooku nejde rozběhnout (nabootovat) Windows z disku - během startu "modrá obrazovka s hlášením STOP 0x0000007B. To samé při pokusu bootování z DVD mechaniky kdy dojde k restartu. Nabootovat lze pouze z DVD Linux Live, ale nemám ve verzi Slax nástroj na opravu disku NTSF. Prostě nemůžu projet disk CHKDSK ve Windows - ať už nabootované z disku nebo DVD Live distribuce. Disk nemůžu vyjmout do jiného PC - je zaplombovaný v záruce. Napadla mě jediná možnost a to opravit disk utilitou z flešky pod Linuxem - který jediný dokončí start PC bez obrazovky smrti. Můžete mi doporučit nějakou Linuxovskou utilitku spustitelnou bez instalace a podporující NTSF ? Nebo i jiné způsoby řešení.

Aby si na tom nestrávil víc času, než by těch 50stran zabralo napsat znovu :)
squater

PříspěvekZaslal: so říjen 27, 2012 6:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Disk nezbyva nez reklamovat, vyzkouseno opravdu vsechno.
Z jineho soudku - nevite jestli existuje nejaky software ktery by projel strukturu souboru na pevnem disku na PC, ulozil ji a ja si ji mohl na notebooku nacist a soubory virtualne mazat a presouvat. Po ulozeni upraveneho stavu bych tento stav nacetl v PC a program by vsechny zmeny aplikoval na soubory a slozky na PC. Existuje neco takoveho?
Spazik

PříspěvekZaslal: út říjen 30, 2012 11:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

squater napsal:
Disk nezbyva nez reklamovat, vyzkouseno opravdu vsechno.
Z jineho soudku - nevite jestli existuje nejaky software ktery by projel strukturu souboru na pevnem disku na PC, ulozil ji a ja si ji mohl na notebooku nacist a soubory virtualne mazat a presouvat. Po ulozeni upraveneho stavu bych tento stav nacetl v PC a program by vsechny zmeny aplikoval na soubory a slozky na PC. Existuje neco takoveho?

Něco podobného dělají zálohovací programy, ale nejsem si jistej jestli přesně tak jak popisuješ.
MAST3R

PříspěvekZaslal: út říjen 30, 2012 7:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nějak se mi posral google chrome, nejen, že mi nepřehrává většinu videí např. novinky.cz, navratdoreality.cz, zvraceny.cz

Teď mi dokonce všechno automaticky sám překládá (např. vše na YT) + vyhledává vše v AJ a pak to přeloží a mě to s.., neví někdo kde mám co vypnout/zapnout aby s tím přestal? Nebo to mám rovnou reinstalovat?
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: so listopad 03, 2012 11:42 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Chci si kupovat nový monitor, nějakou šuntskou 24", nemám to na hry, sem tam film, ale primárně prohlížení dokumentů atd, prostě práce. Doporučili byste mi nějaký monitor nebo značku? Od doby, co jsem si kupoval poslední monitor uběhlo už hodně času.

Přemýšlel jsem nad
http://www.alza.cz/24-benq-gl2450hm-d262178.htm
Má hdmi, dvi, d-sub, vesa, má trochu vyšší spotřebu 42 W

a

http://www.alza.cz/24-dell-s2440l-d357593.htm#popis
Má hdmi, D-sub, ale ne DVI! spotřeba 18W, obraz bude mít asi určitě lepší než benq, vizuálně se mi líbí víc, nemá VESU na připevnění jak jsem se díval, což je možná trochu naprd, ikdyž nevím, jestli si ho budu chtít někdy dávat někam na zeď, spíš ne

Ten benq je ucházející, ale spotřeba 42W oproti 18W dělá na roku nepřetržitýho používání cca 600kč (nikdy jsem nepřemýšlel, jak dlouho takovej monitor vydrží)

Dell určitě lepší obraz, lepší vzhled, nižší spotřeba, vyšší cena o pár stovek, postrádá DVI, systém upevnění VESA
U.B0B

PříspěvekZaslal: so listopad 03, 2012 12:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jen technicka - na tu spotrebu bych nekoukal - napr. u jednoho monitoru v popisu se pise Typicka a u druhy Aktivni - jedna bude asi prumer a jedna maxko nebo co - pritom by sem melo vzdy uvadet max ... ja napr. mam 24" Dell U2412M a pisou spotrebu - Maximalne: 72W, Typicky: 38W a dle meraku s mym nastavenim barev, jasu - mam cca 15W - takze asi tak
ty uvedene udaje na Alze jsou zcela zavadejici a taky to sami chteji naznacit tim, ze jednou pisou Typicka a jednou Aktivni . u toho myho Dell U2412M, to pisou tak jak by to asi melo byt. Maxko a prumer, ale jelikoz mam jas dosti stazenej, abych v noci nemusel mit jeste nejakou lampicku a pod. tak mam tech cca 15W ...
jo a jeste jedna poznamka - na Alze nakupuji pouze v pripade krajni nouze neb vzdy jim musim zpetne posilat rozhorceny mail nebo foto neb nikdy neposlali nic bez problemu, tak jak to dela bezne jejich konkurence ...
jo a osobne bych sel do 16:10 ne 16:9 jako mas vybrano ty ... no zalezi co na PC delas ...
Seva98

PříspěvekZaslal: so listopad 03, 2012 1:00 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To se docela divim, ze mas s alzou problemy. Objednal jsem u nich uz postupne asi 30 veci a vzdy druhy den doma, naprosto bez problemu.

A k nocni praci na PC doporucuju http://stereopsis.com/flux/ , pokud ti nevadi, ze budou trosku zkreslene barvy, ten program pri zapadu slunce postupne meni teplotu barev do cervene/oranzove a hodne to setri oci, mam to odzkousene. Akorat to trva par dni, nez si na to zvyknes, pokud nepracujes s grafikou, tak opravdu doporucuji.

E: pokud uvazujes o tom ten program pouzit, tak doporucuji nastavit ten pomalejsi prechod tech barev

https://www.zonetraininglog.com
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: so listopad 03, 2012 1:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

U.B0B napsal:

jo a osobne bych sel do 16:10 ne 16:9 jako mas vybrano ty ... no zalezi co na PC delas ...

Nad tou spotřebou jsem taky takhle přemýšlel, že to bude takový mlžení možná, toho poměru stran jsem si vůbec nevšiml, díky.

Sakra, koukám, že většina jich je 16:9, těch levnějších. Nicméně díval jsem se teď i na 23ky a tam je do 4000 IPS panel, tak nad tím uvažuju, ale vše 16:9

JInak s alzou jsem problémy nikdy neměl
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: so listopad 03, 2012 2:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

16:10 dneska prakticky neseženeš, což je demence první třídy. 16:9 je tak dementně "úzký", že se na to nedá koukat. Ale trh se zřejmě posral z magický formulace "full HD".
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: so listopad 03, 2012 2:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Octopuss napsal:
16:10 dneska prakticky neseženeš, což je demence první třídy. 16:9 je tak dementně "úzký", že se na to nedá koukat. Ale trh se zřejmě posral z magický formulace "full HD".

Koukám... Asi se přeorientuju na dementně úzký, zvyknu si... Ten dell asi vítězí, vypadá dobře, ta technologie VA by měla mít dobrý kontrast.

Druhá varianta koupit si 23", kde nabízí za podobnou cenu IPS panel
Smazaný uživatel (071)

PříspěvekZaslal: so listopad 03, 2012 9:48 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Záleží kolik do toho chceš vrazit.
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: so listopad 03, 2012 9:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Do těch 4500, půjdu tak na 75% do toho dellu co jsem postnul. Hry nehraju, FPS už vůbec, DVI mi asi scházet nebude, to obšéfuje HDMI a i designově se mi líbí

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Další pc trapnej dotaz... Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 73, 74, 75 ... 125, 126, 127  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: