Zdravím,
Je mi 20 let, po prodělané mononukleoze a současné váze 58kg jsem se rozhodl začít posilovat, a nechci se jen vrátit na mých původních 67kg, ale chci opravdu nabrat pořádně a celkově zesílit. Koupil jsem si permanentku do fitka na půl roku a už měsíc cvičím fullbody 2x týdně na celkové zesílení těla. Za měsíc chci přejít na objemovku
Přečetl jsem si stovky článků a to nejen zde na ronnie, ale je zde pár nejasností které nechápu, byl bych rád kdybyste mi je vy zkušení pomohli vysvětlit:
1. píše se že Objemovka je cvičení s velkými váhami a malým počtem opakování, do toho žrát doslova jak prase. Objemovka má trvat 8 týdnů. Co ale následuje po těch 8mi týdnech? Musím zařadit rýsování a sacharidové
vlny? Pochybuji že za 8 týdnů naberu tolik objemu abych už mohl rýsovat, bohužel jsem se nikde nedozvěděl jestli je rýsování nějaký nutný mezičas mezi další objemovkou
2. V objemovce se má jet například na benchpress 10, 8 a 6 opakování, a v každé serii přidat na činku nějaké to kilo.
Já začínám s 30 kg a to zvednu v pohodě 10x, další serii ale žádné kg nepřidávám a už to zvednu jen 8x, další serii taky už kg nepřidávám a zvednu jen 5x.
Kdybych přidal nějaké další kg, už v druhé serii nedám ani 5 opakování.
Tak by mě zajímalo jestli tedy mám začínat se směšnými 20 kg 10x, 25 kg 8x a 30kg 6x
prostě poslední serii jet s tím co v pohodě na poprvé zvednu 10x, i když to teď zvednu jen 6x kuli únavě z předchozích serií?
3. Jedu fullbody tréning. Když dám benchpress, mám tak vysílené ruce a prsa že si chvíli musím dát oraz a na to je ideální cvičit nohy. takže v podstatě střídám: ruce, nohy, ramena, nohy, prsa, břicho, tricepsy, záda.
Nechápu ale tréning který není fullbody, ale je rozdělen na 3 dny a každý den se cvičí jen 2 svalové partie, ale pořádně.
V jeden den se tedy na prsa jede: Benchpress, Rozpažky na lavici, PeckDeck, Pullover.
Nerozumím. Už po Benchpress bych byl tak vysílený že bych musel dělat Rozpažky s uplně směšnými váhami (i když normálně bych je odjel s dvojnásobnou zátěží), Peckdeck bych taky s totálním vysílením odjel s nějakými směšnými váhami a na Pullover bych už asi umřel.
Toto opravdu nechápu. Jediné řešení je jet všechny tyto cviky s polovičními váhami už od začátku aby mi zbyli síly na další cviky. Děláte to takhle?
Děkuji moc za odpovědi, doufám že jste mi rozuměli jak to myslím