|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Jake38
|
Zaslal: so listopad 03, 2012 12:22 am Předmět: Příliš intenzivní trénink |
|
|
Dobrý den,
nedávno mi vlastník posilovny, kterou navštěvuji, oznámil vskutku zajímavou tezi. Vlastníkem je Milan Šlapanský, pokud jeho jméno zadáte do googlu, určitě Vám to najde, co dokázal atd. Ale abych se dostal zpět k jádru problému - tento poměrně zkušený pán mi tvrdil, že je špatné cvičit každý trénink na 100%. Dle jeho názoru se přiliš dřu, neměl bych každý trénink na 100% atd a takto dojdu k stagnaci, ano, vím, že by se neměli jet vynucené opakování v každé sérii, ale do určité míry si myslím, že by se člověk šetřit neměl. Uvedu názorný příklad - jedu rozpažky, právě jsem udělal 8 opakování s celkovým přehledem, mam splněno, ale vím, že dalších 8 ještě udělám, tak je udělam. Po takovéto sérii krásně citím danou partii kterou cvičím, pálí to, ano, ale ten pocit... Defakto v tomto duchu cvičím cely trénink, prostě se zpotím, občas si zařvu, po zhazovane séri dřepů upadnu, protože mě bolí nohy, musím popadnout dech, ale přesto se cítím úžasně. Nechat v tréninku vše... A s pocitem - splněno, odcházet domů. Ale on tvrdí, že takto cvičit nelze, že by jsme měli 4 týdny jet na 70%, poté 3 na 90%, poté třeba týden na 100%, ale přijde mi to divný, přece, vždy musím dát do treninku vše, nebo ne snad...? Jen podotýkám, že tento trénink mi vyhovuje, zanechává vskutku dobré výsledky na mé postavě a nemůžu si stěžovat, ale zajímá mě Váš názor, který je pro mě svatější, než-li od něj....
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
shooter

|
Zaslal: so listopad 03, 2012 12:33 am Předmět: |
|
|
záleží co jedeš za tréninky. Já osobně bych umřel jet vše na 100% (tím myslím maxka na 1 opakování), pak by mě odvezli na nosítkách. Ten člověk má pravdu. Je důležité aby jsi zvládl jet cca 8 opakování jak píšeš a ještě si věděl že by si dal cca 2-3 op. To jedeš na 80% a to je správný. Pokud jedeš pořád na vynucelná opakování tak je to špatně.
|
|
| nahoru |
|
 |
Jake38
|
Zaslal: so listopad 03, 2012 12:36 am Předmět: |
|
|
ne ne, narazel jsem na to, ze treba jedu 10 opakovani, pote udelam 12, protoze jsem proste v hlave rekl, ze to zvladnu, pote treba 6 s jinou vahou, pote to zakoncim 4 tezkyma opakovanima atd..
|
|
| nahoru |
|
 |
shooter

|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: so listopad 03, 2012 8:20 am Předmět: |
|
|
No nevim, tohle se mi stava mozna u 1. Serie dane partie, kdy dam např 12 dřepu s 60 kily vim ze bych dal 15 se 70. Ve 4. Serii u 6-8. Opakovani si rikam proc nemam na cince o 3 kila vic, takze ja bych se drzel serii a nejak si je neprekopaval, ale toto je jen nazor amatera
|
|
| nahoru |
|
 |
jake.daniels
|
Zaslal: so listopad 03, 2012 10:46 am Předmět: |
|
|
Ja si myslim, ze kazdy by mal pocuvat svoje vlastne telo. A pokial ti to takto vyhovuje, pozorujes progress a citis sa pri tom dobre, tak v podstate si stastny clovek :) Osobne si myslim, ze dlhodobo cvicit sposobom aky popisujes pravdepodobne bude viest k stagnacii, ale to sam vycitis, ze je treba zmenu ;)
|
|
| nahoru |
|
 |
onehandpullup
|
Zaslal: ne listopad 04, 2012 9:29 am Předmět: univezrzální odpověď |
|
|
Děláš cvičení proto, abys měl dokonalé tělo?
Nebo ho děláš i proto, že tě baví?
Pokud se budeš řídit radami vlastníka a posilování tě něbude po měsíci bavit, pak máš svou odpověď. Ale určitě je dobré čas od času udělat nějaké změny a nejet stále stejné cviky dokola naplno.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|