Kettlebells

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, ... 22, 23, 24  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Kettlebells  Úvodní stránka -> Trénink -> Kettlebells
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: ne říjen 07, 2012 12:54 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jsem pro, ještě to ale musíme sdělit KB bohu...
Luster

PříspěvekZaslal: ne říjen 07, 2012 1:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jj uz vyrazim
Wojtkingson

PříspěvekZaslal: ne říjen 07, 2012 1:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Uno momento, ještě nejsem v Brně
Vittus

PříspěvekZaslal: ne říjen 07, 2012 2:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pánové chtěl bych si koupit první KB ale nemůžu se rozhodnou mezi 16 a 20. Vážím cca 80 a řekněme, že nejsem už úplná bábovka :) bojím se aby mi pak ta 16ctka neležela nevyužitá.
Loudy

PříspěvekZaslal: ne říjen 07, 2012 2:59 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já bych bral rovnou 20kg. V týdnu jsem si pořídil na byt 16kg a začínám toho trochu litovat, ale na druhou stranu, až se budu učit třeba snatch, tak pro mě to bude akorát.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Frozz.

PříspěvekZaslal: ne říjen 07, 2012 9:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vittus napsal:
Pánové chtěl bych si koupit první KB ale nemůžu se rozhodnou mezi 16 a 20. Vážím cca 80 a řekněme, že nejsem už úplná bábovka :) bojím se aby mi pak ta 16ctka neležela nevyužitá.

20
Vittus

PříspěvekZaslal: ne říjen 07, 2012 11:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Děkuji pánové. Myslím, že jsem rozhodnut
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2012 3:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Pokud sis ještě nekoupil dvacku, doporučuju pudovku, tedy 16kg. Je to evergreen, vydrží Ti opravdu hodně dlouho.

Dvacka je tak trochu zbytečná váha, ideální je pořídit 16 a 24 na začátek a pak dokoupit 32 Kg.

Michal Vrátný
Marky V.

PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2012 7:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Advokáti cvičení s KTB se mnou nemusí souhlasit, ale podle mě je KTB docela zbytečnost. Je určitě dobře, že Tsatsouline (dříve bychom napsali Caculin, že ) oživil švihový cvičení, ale to jde určitě zvládnout i s jednoručkou. U KTB se dělá z nouze ctnost, je třeba si uvědomit, že to nebylo nic jinýho, než "laciná činka pro chudý Rusáky". Kovová koule, na ní navařit ucho a hotovo.
Enter the KTB od Tsatsoulina jsem četl, stejně tak jsem četl o ruských silácích jako byl Krylov, kteří na KTB vyrostli, ale pořád v tom vidím jenom historii chudýho Ruska. A proč se používají zrovna váhy jako 16, 24 a 32 kg? Zase jenom souvislost s Ruskem a jeho váhovou mírou. Žádná spojitost s individuální kondicí cvičence.
KTB je IMO teď taková módní záležitost from U.S.A..
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2012 7:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já nejsem advokát vůbec ničeho, ale to co jsi napsal, můžeš napsat o každém jednom vybavení posilovny a čím složitějším, tím můžeš více kritizovat jeho složitost a vyšší cenu a naopak čím jednodušším, tím je teda dle tebe lacinější a bezcennější.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Moocha

PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2012 7:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě jsem ve wodech neviděl jiný než 16, 24, 32, takže asi proto jsem si před týdnem 16 a 24 objednal a moc si to s tím symbolem chudoby bývalého sovětského svazu užiju
Marky V.

PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2012 8:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Kluci, beru KTB jako zpestření tréninku, ale opravdu mi přijde zbytečný si je cíleně kupovat s tím, že bez nich to nejde nebo že bez nich nebudu pravý crossfitter. Trénink s KTB mě taky baví, obzvláště jsem si oblíbil švihy jednoruč, ale opakuju: důvod vzniku je ryze pragmatický, stejně tak ty daný váhy a není třeba si z KTB dělat modlu. A když někdy na různých videích vidím to různý přehazování a žonglování, tak to už jsme spíš v cirkusu, než na tréninku.
Frozz.

PříspěvekZaslal: po listopad 05, 2012 9:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já beru KB jako doplněk - příjemné zpestření tréninku, baví mě to s ním, ale samotný celý trénink bych na něm (já) nestavěl, i když se s ním dají dělat velice užitečné a náročné cviky.
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: út listopad 06, 2012 10:31 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Marky,

Logistika a velikost závaží je ten hlavní problém. Provádět swingy s dvěma 48kg jednoručkami (double-beast swing) je velmi nepraktické. Výhody (a samozřejmě nevýhody) kettlebellu oproti jednoručkám byly rozebrány už na mnoha místech, takže bych se jen opakoval. Tu hlavní ale zmíním, jelikož je velmi zásadní: tvar kettlebellu a posunuté těžiště umožňuje daleko kvalitnější stabilizaci ramene při zdvizích nad hlavu, především pak v takových, které napodobují olympijské zdvihy (trh, přemístění, nadhoz, dřep s činkou nad hlavou atp.) a zároveň dovoluje držení závaží se zápěstím v neutrální poloze.

Co se žonglování týče, tak jsou v podstatě tři hlavní směry nebo "školy" kettlebell tréninku:

Hardstyle (Pavel Tsatsouline)

Softstyle neboli Girevoy Sport - soutěžní disciplína

Žonglování - cirkusová disciplína víceméně pro zábavu

A co se hmotností kettlebellu týče: ano, vycházejí z Ruských měrných jednotek a jsou oficiálními hmotnostmi GS. Proč jsou v boxu nastaveny váhové kategorie zrovna tak, jak jsou? Proč se běhá 400, 800, 1500 metrů? Nehledě na to, že mít možnost regulovat závaží takřka po gramech je úplně zbytečné, rozhodně pro sportovce na nižší než olympijské úrovni.

Michal
magion

PříspěvekZaslal: út listopad 06, 2012 11:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ano napsal jsi to spravne, napodobuji cviky typu clean a snatch.. ale rozhodne neprinasi ty jiste vysledky jako s velkou cinkou, kettlebell snatch a clean mi neprijdou pohybove stejny jako power clean a snatch s velkou cinkou.

Dale si napsal, ze pridavat zavazi po gramech ti prijde zbytecne, me to teda prijde jako to nejdulezitejsi. Jak se mam posunout v cistym tlaku, kdyz nemuzu prihazovat po kilu ale jen po 8 kilech?

Vidim jen dva prospesny cviky s kettlebellem, a to je swing a Tgu. Ale i tyto 2 cviky se daji lehce odjet s jednoruckou, nebo homemade T-madlem za par kacek. A navic zde muzu progresivne pridavat vahu. Kecy o tom, ze clovek vyzije s dvema kettlebellama na celej zivot neberu, a byla by to pekna nuda s celozivotni stagnaci.

Tu hezkou vec co jsi napsal o postaveni ramene a zapesti v neutralni pozici, ja beru jako pro me bezvyznamnou. Protoze s tim nemam problemy.

Ps. Promin Lustere jestil to ctes :) Ono ja bych treba i kettlebell doporucil pritelkyni, ktere to chci koupit, nebo i vetsinove populaci, ktere staci jen zlepsit fyzicku a ziskat aspon nakou silu. Ale urcite ne kondicnimu cvicenci, ktery se chce zlepsovat, a bavi ho lamat rekordy a uz vubec ne pro-atletovy aby se upinal jen na tu vecicku.
Kettlebells (kov) | Sedco
Kovové činky kettlebells tvaru koule s držadlem pro rozvoj síly. 4 kg až 32 kg.
2176 Kč

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Kettlebells Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, ... 22, 23, 24  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: