|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Dvorki
|
Zaslal: čt listopad 08, 2012 9:43 am Předmět: Čtená prosí o hodnocení |
|
|
Zdravím! Již nějakou dobu se pročítám forem, inspiruji se tréninky a jídelníčky a tak jsem se podle toho zařídil a teď bych jen jako další z davu poprosil o zhodnocení, Vás zkušenější. Je mi 26 let, endomorf, 174cm, 83kg, 107cm hrudník, 37cm biceps a 94cm pas. Nechystám se na soutěž,nechystám se na pláž ani oslňovat holky. Mým cílem je pouze zdravě žít, udržovat si postavu takovou,abych si mohl stoupnout před zrcadlo a být se sebou spokojený a viděl své svaly nikoliv Michelinový efekt :-) Pracuji na záchrannné službě a v nemocnici na Urgentním příjmu,takže směnný provoz a ne příliš fyzicky náročná práce. Když nejsem v práci, jsem u koní,kde jezdím a pečuji o vše kolem.
A nyní tedy můj trénink: cvičím 2x týdně:
Bench 5x5
Mrtvý tah 5x5
supersérie kladivový zdvih x úzký bench 4x12
Dřepy bohužel kvůli kolenům nelze,protože po pár týdnech začnou bolet a křupe mi v nich, jsou zničené z hokeje a florbalu.
Obden se snažím doma cvičit břicho: 3x30 zdvihání nohou do svíce, loket šikmo ke koleni na obě strany 30 a zkracovačky 30
1x týdně běh ráno nalačno, nalačno taktéž 4minuty Tabaty (angličáky, dřepy, kliky, mountain climbers), kterou jedu 1-2x týdně. Rád bych přidal ještě 1x týdně plavání. A jako aerobku bych počítal i jízdu na koni.
Jídelníček:
snídaně: 60g ovesných vloček + 5bílků, 2 žloutky + Diakečup nebo 250g bílý jogurt a 90g Emco musli
Svačina: Jablko + 200g jogurt
Oběd: Ten je dosti rozličný, např. 150g Eidam 30% + 150g kuřecí šunka a 2 fitness bagetky s pohankou nebo místo sýru a šunky mám Cottage a zeleninu, občas kuřecí plátek a bagetky nebo brambor
Svačina: 200g jogurt + zelenina (Okurka,paprika,rajče)
Večeře: 150 - 200g masa (vepřové,kuřecí,hovězí) + zelenina (Okurka,paprika,rajče)
Piju v práci neperlivou vodu cca 3l a doma hodně ředěnou šťávu. Ráno Káva bez cukru a s mlékem a hrnek zeleného čaje se lžičkou medu.
Když cvičím nalačno dám si kafe, poté cvičím a po 30-45 minutách snídám
Předem děkuji za jakékoliv slova a za ztrátu času čtením mého topicu
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Magumi

|
Zaslal: čt listopad 08, 2012 10:31 am Předmět: |
|
|
Já na tom nic špatného nevidím, základní cviky dvakrát týdně, na to nejde moc zkazit. Jen by místo těch bicepsů a úzkého benče na závěr raději zařadil nějaké cviky s vlastním tělem, třeba kliky na bradlech a shyby. Křupání a bolest v kolenou je běžná věc, křupání můžou způsobit vzduchové bublinky v kloubu a bolest může být jen reakce na zátěž, která časem odezní, takže to bych jako důvod pro nedřepování nebral; důležité je, v jakém stavu ta kolenou jsou doopravdy, ale to by se ti na ně musel podívat doktor.
Co se týče stravy, žlutků bych se nebál, ty jsou na vajíčku to nejlepší, ale asi bych rád nekombinoval vajíčka a vločky - buď jedno, nebo druhé. Na oběd je lepší ten kousek kuřete než nějaké bagety, ale to asi víš. Jinak to ale děláš dobře - třikrát denně slušná porce bílkovin, dostatek sacharidů a tuků.
|
|
| nahoru |
|
 |
Dvorki
|
Zaslal: čt listopad 08, 2012 11:29 am Předmět: |
|
|
Díky,díky. No kolena mi řekla Revmatoložka,že podle RTG jsou v pořádku,ale po jakékoliv větší námaze mám problém vyjít 4 dny schody,tak nevím jestli je vše v pořádku :- ( Ano s tím obědem jsem si toho vědom,ale nějak se nedokážu dokopat k tomu vymyslet to jinak.Navíc v nemocnici občas ani není čas na velká jídla,na záchrance ano. Jinak určitě díky za rady a zhodnocení. Jen ještě dotaz, co je špatné na vločkách v kombinaci s vejci?? Mám problém,že to je zatím jediná forma,kterou jsem našel ve které jsem schopen konzumovat vločky :- (
|
|
| nahoru |
|
 |
Magumi

|
Zaslal: čt listopad 08, 2012 12:12 pm Předmět: |
|
|
Podle mně si kolena potřebují na zátěž zvykat, když jsem začal dřepat, bylo to taky docela děs, ale postupně ty úpony a vazy zesílí. Jen je třeba pořádně se rozcvičit a prohřát, cvičit dobře technicky a přidávat váhu přiměřeně okolnostem; třeba i měsíc nebo dva nechat stejnou váhu a počkat, až se s tím klouby srovnají, trvá jim to obvykle dýl než svalům.
Vločky a vajíčka - vajíčka jsou podle mně na začátek dne ideální potravina, nejlíp v kombinaci se šunkou :-) a trochou zeleniny. Když tělu dodáš energii ve formě sacharidů a zároveň tuky, a těch sacharidů bude dost, použije pro svoje potřeby sacharidy a tuky si uloží. Když dodáš jen tuky s bílkovinami, jako primární zdroj energie začne pálit tuky. Víc informací k rozvržení živin v průběhu dne najdeš tady: http://www.reactivetrainingsystems.com/articles/nutrition/10480-the-biorhythm-diet.
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: čt listopad 08, 2012 4:38 pm Předmět: |
|
|
| Magumi napsal: | Podle mně si kolena potřebují na zátěž zvykat, když jsem začal dřepat, bylo to taky docela děs, ale postupně ty úpony a vazy zesílí. Jen je třeba pořádně se rozcvičit a prohřát, cvičit dobře technicky a přidávat váhu přiměřeně okolnostem; třeba i měsíc nebo dva nechat stejnou váhu a počkat, až se s tím klouby srovnají, trvá jim to obvykle dýl než svalům.
... |
souhlasim, tim ze je budes vynechavat problemy jenom zhorsis
kdybych trenoval nohy jenom jednou za mesic, taky bych pak nevyslapl par schodu, jak by to bolelo _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|