Crossfit

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 48, 49, 50 ... 106, 107, 108  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Crossfit  Úvodní stránka -> Crossfit -> Crossfit
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
eschaia

PříspěvekZaslal: po listopad 12, 2012 11:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Už na Silvestra bude párty (jen pro zvané) v novým brněnským CF boxu
více na fb: cross-x-fit
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
secret78

PříspěvekZaslal: po listopad 12, 2012 12:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz.

PříspěvekZaslal: út listopad 13, 2012 10:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.coretraining.cz/2012/11/spalit-tuk-ziskat-kondici-a-silu-ale-za-jakou-cenu/
vs
http://www.crossfitnews.cz/obrana-crossfitu/

. V prvním článku s něčím souhlasím, s něčím ne. Druhý článek je moc hezky a čtivě napsaný.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: út listopad 13, 2012 11:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V prvním článku zřejmě poukazoval spíše na dysbalance, které mohou z takových tréninků vznikat a ne-li se prohlubovat, jelikož v dnešní populaci je správné držení těla a vyrovnanost ve svalovém rozvoji spíše vzácností, proto to nedoporučuje lidem, kteří se rozhodli s nějakou fyzickou aktivitou teprvo začít a mohli by tak být poblázněni crossfitem, jak se momentálně často děje, protože zažívá boom.

Mrkni na tohle http://www.aktin.cz/obrazky/thumb/19125.jpg Už jsem to psal na FB aktinu. Už od pohledu jsou někteří zralí na fyzioterapeuta. Nicméně vůbec jim neubírám to, že crossfit je dřina jako prase a není to pro každého. Otázkou zůstává, jak moc velký vliv má crossfit na dysbalance. Jsem toho názoru, že ať už člověk dělá jakýkoliv sport, ve kterém nějaké svaly přetěžujem, jiné zas ochabují apod., tak je nutné takové věci kompenzovat. Vyvážený svalový rozvoj pak pomůže dosahovat ještě lepších výsledků a o bezbolestném stáří nemluvě. A to platí v jakémkoliv sportu, ať už je ten sport sebelepší, sebepopulárnější, sebenáročnější, sebenovější atd. To, že se nějaký sport skrývá za označením "komplexní rozvoj" ještě neznamená, že si nasadíme slepecké brýle a budeme přehlížet neduhy svalového zatížení.
Co jsem tak koukal na crossfiťácký tréninkový videa, tak např. ty čelní delty jsou zatěžovány fakt o dost více v poměru k ostatním dvěma hlavám. Jinak bych na to nepoukazoval, necucám si tu nic z prstu.

Zajímal by mě pohled někoho, kdo si několik tréninků vyzkoušel a jakej měl pocit, co se týče rovnoměrnosti svalového zatížení.

Naposledy upravil eSko dne út listopad 13, 2012 11:36 pm, celkově upraveno 1 krát
Frozz.

PříspěvekZaslal: út listopad 13, 2012 11:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
Jsem toho názoru, že ať už člověk dělá jakýkoliv sport, ve kterém nějaké svaly přetěžujem, jiné zas ochabují apod., tak je nutné takové věci kompenzovat.

eSko napsal:
ty čelní delty jsou zatěžovány fakt o dost více v poměru k ostatním dvěma hlavám.

Jo s tím 100% souhlasím a taky si to myslím, taktéž mám problém - nerovnováhu s předním / zadním (i opticky) a snažím se to odstranit, jenže zatím jsem třeba nečetl nějaký článek, který by zrovna tento problém komplexně řešil, tedy ukázal, jak se v této situaci máme chovat a co/jak procvičovat.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: út listopad 13, 2012 11:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V případě přetěžovaných prsních svalů a čelních deltů jsou lopatky pak špatně fixovány, což je nutné napravit protahováním zkrácených (těch přetížených) svalů a posílit antagonisty - rombické svaly, patřící do skupin fixátorů lopatek. Na to jsou speciální cviky. Dají se najít na netu, ale v tomhle případě VÝRAZNĚ doporučuji asistenci někoho zkušeného trenéra, nejlépe fyzioterapeuta, který předvede cviky a zkontroluje ti techniku, protože procítit a procvičit správně dané svaly není zas taková sranda... A možná jeden takový šikovný fyzioterapeut tu bude časem publikovat na mainweb, ale to je jen takový prozatím vzdálený opar budoucnosti.
Sonny360

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 7:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

no celkem zajímavé čtení...
ZeleznaKoule

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 10:40 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Nerad bych rýpal, ale když už jste to nakousli :)

Tady se můžete dočíst, co si o CF myslí Mike Boyle: http://strengthcoachblog.com/2012/11/12/why-crossfit-may-not-be-good-for-you/

A jinak můj názor je ten, že to ve finále vždy záleží na tom, jak to pojme daný instruktor, jaké má zkušenosti a zda si uvědomuje, že role kouče je své klienty rozvíjet a ne je jen třikrát týdně zrakvit :)
Marky V.

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 12:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

saleb napsal:
muj crossfit trenink, snad to bude nekomu inspiraci

Planeta Krypton?
Marky V.

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 12:37 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:

Zajímal by mě pohled někoho, kdo si několik tréninků vyzkoušel a jakej měl pocit, co se týče rovnoměrnosti svalového zatížení.

Vezmu to trošku zeširoka:
Za neštestí považuju implantaci obou soutěžních vzpěračských cviků do CF tréninků. Jsou tak strašně technicky náročný a dávají tak zabrat pohybovýmu aparátu, že by na ně měli běžný sportovci zapomenout. Možná pár variant "power" nebo "hang" je pro všestranný sportovce v pořádku, stejně tak OHS, ale jezdit trhy nebo nadhozy na čas, to je šílenství. Drtivá většina cvičenců si u toho časem zničí záda nebo kolena, to mi nikdo nevymluví. A s military pressem bych taky byl opatrnej, ničí spodní záda, proč asi vzpěrači tlak před 40 lety vyřadili ze soutěžních disciplín?
Problém přetížení přední hlavy ramen už tu zmíněnej byl, to podepisuju. Je absolutní nutnost se věnovat i zadní hlavě a mezilopatkovým svalům.
Chybí mi procvičení bicepsu stehna pomocí zakopávání nebo podobně fungujících cviků, jako je např. popisuje Joe DeFranco. U CF se tento sval procvičuje jenom pomocí pohybu v kyčlích a to mi přijde nedostačující.
Dále mi obecně vadí nulová periodizace a celkově ohromná náročnost CF na pohybový aparát - všechna ta dynamika, rychlost, změny směru pohybu, cukání a trhání, to nemůže z dlouhodobého pohledu dopadnout dobře.

Prostě to chce makat s rozumem, podle svých možností, nejít přes bolest apod. Ale to nakonec platí u každýho sportu, že?

Taky souhlasím s tím druhým článkem, co sem dával Frozz, že CF není pro každého, ale pro relativně zdatný sportovce, rozhodně ne pro někoho kdo přišel hubnout po dvaceti letech sezení u TV.
Marky V.

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 12:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:
eSko napsal:
Jsem toho názoru, že ať už člověk dělá jakýkoliv sport, ve kterém nějaké svaly přetěžujem, jiné zas ochabují apod., tak je nutné takové věci kompenzovat.

eSko napsal:
ty čelní delty jsou zatěžovány fakt o dost více v poměru k ostatním dvěma hlavám.

Jo s tím 100% souhlasím a taky si to myslím, taktéž mám problém - nerovnováhu s předním / zadním (i opticky) a snažím se to odstranit, jenže zatím jsem třeba nečetl nějaký článek, který by zrovna tento problém komplexně řešil, tedy ukázal, jak se v této situaci máme chovat a co/jak procvičovat.

Vygoogli si články a videa o tréninku či spíše nápravě ramen od Ferrugii a DeFranca. Ty to mají zmáknutý.
Např.:

Naposledy upravil Marky V. dne st listopad 14, 2012 12:46 pm, celkově upraveno 1 krát
Rachela

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 12:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Marky V. napsal:
A s military pressem bych taky byl opatrnej, ničí spodní záda, proč asi vzpěrači tlak před 40 lety vyřadili ze soutěžních disciplín?

Kvoli tazke a neobjektivnemu posudzovaniu. Pretoze bolo tazke urcit hranicu, co je striktny tlak a co je uz vyrazovy tlak. Vzpieraci pouzivali na zvysenie vykonu rozne techniky s prudkym ohnutim v bokoch, aby sa bez ohnutia kolien dostali par cm pod cinku a ziskali vyhodu.
Wilks? Makes little guys feel better about lifting less. Means nothing. I came up with my own formula that makes weaker guys like me to feel better: it's a combination of bw, years training, leverages, excuses, potential and heart :D:D:D
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora MSN Messenger
Marky V.

PříspěvekZaslal: st listopad 14, 2012 12:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rachela napsal:
Marky V. napsal:
A s military pressem bych taky byl opatrnej, ničí spodní záda, proč asi vzpěrači tlak před 40 lety vyřadili ze soutěžních disciplín?

Kvoli tazke a neobjektivnemu posudzovaniu. Pretoze bolo tazke urcit hranicu, co je striktny tlak a co je uz vyrazovy tlak. Vzpieraci pouzivali na zvysenie vykonu rozne techniky s prudkym ohnutim v bokoch, aby sa bez ohnutia kolien dostali par cm pod cinku a ziskali vyhodu.

Ta bude určitě taky důvod, tady navíc Alexejev zjevně pokrčil kolena, kam se dívali rozhodčí nevím:
Moocha

PříspěvekZaslal: čt listopad 15, 2012 3:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kulíšek

PříspěvekZaslal: čt listopad 15, 2012 3:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Moocha napsal:
https://twitter.com/UteCrossFit/status/236138710314409984/photo/1

tak co, vejdete se? :)

Zrovna to studuju....

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Crossfit Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 48, 49, 50 ... 106, 107, 108  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: