Tak si říkám, že bych mohl postnout video mého současného dřepu. Poté co jsem založil toto téma, tak jsem se držel rad a strečoval. Myslím ale, že pokud nejste nějak výrazně moc zatuhlí a zkrácení (což je můj případ, nikdy jsem neměl špatnou mobilitu kloubů ani zkrácený šlachy) tak vás strečink moc nevytrhne.
Jde podle mě spíš o to, se dřep "naučit", naučit se posadit tím zadkem dolů a najít si ten svůj průběh pohybu, který vyhovuje právě dané stavbě těla. Psal to Cizopasnik, každý má jiné pákové poměry, a to je zásadní, protože kdo má krátký stehna tak v pohodě udělá vzpěračský dřep s činkou vysoko na trapezech, a to třeba i na boso.. A člověk dlouhý jak lať takový dřep prostě nikdy neudělá. Já jsem třeba zjistil že musím opravdu ještě víc rozšířit postoj, trochu prostrečovat kyčle, nebát se vytočit špičky a dřep vypadá výrazně líp než ten co jsem tady postoval. Není sice ukázkový, to možná nikdy nebude, ale už dokážu držet relativně rovná záda a dostat zadek pod paralelní polohu s patama na zemi.