|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Svalík
|
Zaslal: pá listopad 30, 2012 9:52 pm Předmět: Na boso |
|
|
Zdravím,
zajímalo by mě jak je to se cvičením na boso? Je to vhodné?
Dík za odpověď
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Petey

|
Zaslal: pá listopad 30, 2012 10:04 pm Předmět: |
|
|
nie,plus vo vacsine posilovni ta za to vyhodia _________________ Komu tim prospejete?!
|
|
| nahoru |
|
 |
micus6
Poník

|
Zaslal: so prosinec 01, 2012 5:10 pm Předmět: |
|
|
Pokud vim tak minimalne u mt se to doporucovalo....jinak cvicim jen v pantoflich za coz by me xxxx lidi zabilo, ale je mi fajn.
|
|
| nahoru |
|
 |
Judson

|
Zaslal: so prosinec 01, 2012 5:16 pm Předmět: |
|
|
Ja kdyz zacinal v 1998 v posilce na stredni, tak tam se chodilo zasadne v ponozkach, vsichni. Asi to byla jina doba ) Ted bych bez bot necvicil, uz tolikrat sem nekde zavadil nohou, ze bych byl bez prstu.
|
|
| nahoru |
|
 |
jake.daniels
|
Zaslal: so prosinec 01, 2012 5:45 pm Předmět: |
|
|
Ludske chodidlo nie je stavane na rovnu podlahu. Vsetky svaly chodidla sa spravne zapajaju iba ako chodis naboso po nerovnom terene (v prirode na luke, v lese...) Preto idealny stabilizacny podklad pre nohu je obuv, ktora ma vlozku s klenbou.
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: st prosinec 05, 2012 8:51 am Předmět: |
|
|
Nesmysl. Nejlepší bota je žádná bota, takže cvičit jedině na boso a bez rukavic! Pokud Tě za to z fitka vyhoděj, vybral bych si jiný fitko...
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: st prosinec 05, 2012 8:56 am Předmět: |
|
|
Neprehanis to tady na foru s tim hardcore sovetskym devastacnim pristupem k cviceni?
Je videt ze nezvedas nejake slusne vahy v drepu a olympijskych liftech, jinak by si nic takoveho nemohl vyplodit. _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
jari

|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: st prosinec 05, 2012 9:14 am Předmět: |
|
|
| magion napsal: | | hardcore sovetskym devastacnim pristupem |
Pokud se bavíme o oly nebo power liftingu, tak o botách mlčím, souhlasím a šoupu bosejma nohama :) Ačkoli na začátku PL cyklu bych boty vynechal, stejně jako opasek a dres - obojí bych zařadil až když je váha trochu serióznější. Ale to se bavíme o dřepu. MT nebo bench naboso absolutně nevidím problém, u jakýchkoli asistenčních cviků jakbysmet.
Ale psát, že chodidlo není stavěný na rovnou podlahu? Tak nevím, kdo tu má víc devastační přístup... :)
Ve finále s lifterskejma botama až tak zásadní problém nemám (a spousta lidí bez nich bohužel ani nedřepne), jsou to spíš hi-tech vystajlovaný botasky, který bych zakázal (a který je po fitkách vidět především, včetně trenérů).
EDIT:
A propós, jakej ruskej devastační přístup? 2-5 cviků na trénink, 10 opakování od každýho, 60% intenzity, komplexní vícekloubový (přirozený) cviky, to je devastační přístup?
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: st prosinec 05, 2012 9:25 am Předmět: |
|
|
Jo tak to je jina, z tveho prispevku to vyznelo, ze za kazdou cenu cvicit boso. Ano tak to delam ja, liftersky botky beru na drepy a oly lifty, a zbytek treninku odjedu v ponozkach. Jednak se mi lip cvici, vetra to atd. Ale ja si to muzu dovolit kdyz cvicim doma. Kdybych mel busit v posilce tak si koupim aspon salovky, protoze nakopnutej prst uz sem parkrat zazil a za druhe kvuli hygiene.
Tim pristupem jsem mel na mysli. Jen kettlebelly, velky cinky, komplexni cviky s co nejmensim vybavenim a co nejmene cviku a bez cileneho bricha. V podstate je to spravne, a drzim se toho taky. Ale musis k tomu pridat i tu izolaci bricha, a kompenzacni cviky s jednoruckama, expanderama, popr. na strojich. To je proste potreba. Uvidis casem jak budes cvicit dyl. Jsem si jisty ze to zaradis na stoprocent, pokud budes chtit cvicit ty zakladniky cviky co nejdele. _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
ZeleznaKoule

|
Zaslal: st prosinec 05, 2012 9:39 am Předmět: |
|
|
Je to lehce mimo téma, ale když už jsi to nakousl :)
Velmi pevně věřím ve svatou trojici kettlebell, velká činka, vlastní váha, což ale neznamená, že zatracuju všechno ostatní. Je ale podstatný rozdíl v tom, co například tady v rámci diskuse doporučím ostatním, pokud se ptají na trénink a tím, co sám čas od času zařadím. Nehledě na to, že veškerý asistenční a kompenzační cviky jsou skutečně spíš záležitost pro závodící liftery, kde na top úrovni chápu potřebu jejich zařazení. Pro obyčejnýho člověka nikoli. Je to taková třešnička na dortu...
A další věc je, že je to strašně individuální záležitost. Já sám u sebe vím, kde jsou moje slabý místa, takže čas od času zařadím kompenzaci v podobě veslování vleže na lavici. Pro jinýho by to bylo k ničemu a zas by potřeboval praktikovat něco odlišnýho. A to se těžko radí na fóru :)
A co se břicha týče: nejsem absolutně proti posilování břicha! Jen nechápu ten současnej trend upřednostňování unavování břicha před jeho posilováním. Jandovy sedlehy, přednosy (holeněma na tyč), L-sit, proč ne? Sedlehy, sedlehy s rotací, sklapovačky, svíčky, metronomy - WTF?
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom.K.

|
|
| nahoru |
|
 |
Francoa

|
Zaslal: st prosinec 05, 2012 6:18 pm Předmět: |
|
|
Na boso cvičil Arnold nohy ne? a i to doporučuval myslim,ale ted přesně nevím proč. A Gironda kázal sundavat si obuv na výpony na lýtka.
|
|
| nahoru |
|
 |
TheGhost

|
Zaslal: st prosinec 05, 2012 8:05 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
matejkorvin

|
Zaslal: čt prosinec 06, 2012 10:14 pm Předmět: |
|
|
| Tom.K. napsal: | | micus6 napsal: | | Pokud vim tak minimalne u mt se to doporucovalo....jinak cvicim jen v pantoflich za coz by me xxxx lidi zabilo, ale je mi fajn. |
u mt se to doporučuje hlavne z důvodu, že jsi níž, což někdy může dost ovlivnit výkon a správnou techniku tahu. Já např bos zásadně necvičím, páč jak už bylo napsáno výš, zakopávání je vyloženě moje hobby , ale nosím obyčejný tenisky se snad ani ne půl cm rovnou podrážkou. |
dnes som akurat odkladal 50 kg kotuc - oprel som ho o stenu a isiel prec. Smola, kotuc sa prevazil a padol mi priamo na bosu nohu Za 8 rokov sa mi nic take nestalo a hned sa to musi stat ked som bosy (asi 5 percent casu v posilke) a hned s 50 kotucom... Nehovorim ze by mi teniska nohu nejak zachranila, ale... uvidime zajtra, zatial ma boli kazdy krok _________________ EDIT: viz pravidla fora
[size=10:bfcda6cc54]Naposledy upravil Pakosta dne st únor 31, 2007 22:15, celkově upraveno 1 krát[/size:bfcda6cc54]
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|