Prosím o zhodnocení tréninku

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Prosím o zhodnocení tréninku  Úvodní stránka -> Trénink -> Prosím o zhodnocení tréninku
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
peix

PříspěvekZaslal: ne prosinec 16, 2012 11:22 pm    Předmět: Prosím o zhodnocení tréninku Odpovědět s citátem

Je mi 17 let, 194 cm, 80 kg. Jedu na objem.

1. Den (prsa, ramena, biceps) – 5 min strečink
PRSA
Benchpress (rovná lavice) 3x8 + 4. serie 2-3 opakovani s velkou vahou
Tlaky s jednoručkami (hlavou dolů) 3x8
Tlaky s jednoručkami hlavou nahoru 3x8 (30°)
RAMENA
Zvedání velké činky před hlavou 3x8
Zvedání velké činky za hlavou 3x8
BICEPS
Velká činka 3x8
Jednoručky v sedě na lavici 3x8 na každou ruku
BŘICHO
Mohamedy 3x15
Zvedání nohou ve visu 3x15

2. Den (kvadriceps, hamstringy, lýtka) – 5 min strečink
CVIK sérieXopakování obtížnost
KVADRICEPS
Předkopávání 3x10
Dřep 4x5
HAMSTRINGY
Zakopávání v leže 3x8
LÝTKA
Výpony ve stoje 3x8
Výpony v sedě 3x8
BŘICHO
Mohamedy 3x15

3. Den (záda, trapézy, triceps) – 5 min strečink
CVIK sérieXopakování obtížnost
ZÁDA
Hyperextenze 3x8
Mrtvý tah 4x5
Shyby 2x8
Přítahy horní kladky za hlavu 2x8
Přítahy spodní kladky k pasu 3x8
TRAPÉZY
Ramena ve stoji s jednoruč. 3x8
TRICEPS
Stahování horní kladky nadhm. 3x8
Kliky na dvou lavicích 3x15
Tah horní kladky nad hlavou 3x8
BŘICHO
Mohamedy 3x15

Chtěl bych asi zařadit ramena do jiného tréninkového dne, protože už mě ramena bolí z tréninku prsou, do kterého byste mi to doporučili? Taky mě zajímá, jaký je váš názor na počet opakování při cvicích na břicho (četl jsem, že na objem se taky může cvičit klasika 3x8 a nemusí se dělat série po 15 opak.). A souhlasíte s mrtvolou a dřep, že ho dělám 4x5? Moc děkuji za odpovědi.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ntz

PříspěvekZaslal: po prosinec 17, 2012 11:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

pada to tady porad dokola: podle me tam je zoufale malo nohou .. myslim se, ze i kdyz chces delat split, tak ty nohy - trebas lehci - je potreba mit v *kazdem treningu ..
blazen

PříspěvekZaslal: po prosinec 17, 2012 12:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ntz napsal:
pada to tady porad dokola: podle me tam je zoufale malo nohou .. myslim se, ze i kdyz chces delat split, tak ty nohy - trebas lehci - je potreba mit v *kazdem treningu ..

padáš možná tak ty, na hlavu

nevidím důvod, proč při splitu dávat nohy víckrát týdně (za předpokladu, že po skončení splitového cyklu cvičenec bude cvičit nějaké fullbody, kde nohy zase procvičí 2-3x týdně)

k tréninku: je hrozný ramena hned po prsou, no nevím nevím, a vyřaď tlaky za hlavou (ne úplně, ale určitě je nedávej v každém tréninku), chybí ti tam něco na boční (tlaky s jednoručkama, upažování, přítahy činky k bradě) a zadní (upažování v předklonu, obrácený peck-deck) delty...
na záda zbytečně moc komplikovaný, jednou si dej třeba MT + kladku + veslování, jindy hyperextenze + shyby + ještě třeba nějakou kladku na závěr... na triceps ti chybí základní cviky s volnou vahou (francouzský tlak s VČ nebo jednoručkou, úzký benč,...), kladku si dej klidně až jako druhý cvik na dopumpování

(jen můj názor)
nebuzardar

PříspěvekZaslal: po prosinec 17, 2012 12:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

toto nie je objemovy trening, ak chces trening na objem, nerob si ho sam, ale radsej pohladaj na ronnie i na ostatnych internetoch, z toho, co si napisal, mam pocit, ze musis este vela citat o veciach so silovym treningom suvisiacich
Peter Ustinov

PříspěvekZaslal: po prosinec 17, 2012 4:26 pm    Předmět: Re: Prosím o zhodnocení tréninku Odpovědět s citátem

mala rada k procteni
https://forum.ronnie.cz/viewtopic.php?t=19369&highlight=za%E8%E1te%E8n%EDk
peix

PříspěvekZaslal: po prosinec 17, 2012 7:18 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

blazen napsal:
ntz napsal:

padáš možná tak ty, na hlavu

nevidím důvod, proč při splitu dávat nohy víckrát týdně (za předpokladu, že po skončení splitového cyklu cvičenec bude cvičit nějaké fullbody, kde nohy zase procvičí 2-3x týdně)

k tréninku: je hrozný ramena hned po prsou, no nevím nevím, a vyřaď tlaky za hlavou (ne úplně, ale určitě je nedávej v každém tréninku), chybí ti tam něco na boční (tlaky s jednoručkama, upažování, přítahy činky k bradě) a zadní (upažování v předklonu, obrácený peck-deck) delty...
na záda zbytečně moc komplikovaný, jednou si dej třeba MT + kladku + veslování, jindy hyperextenze + shyby + ještě třeba nějakou kladku na závěr... na triceps ti chybí základní cviky s volnou vahou (francouzský tlak s VČ nebo jednoručkou, úzký benč,...), kladku si dej klidně až jako druhý cvik na dopumpování

(jen můj názor)

Pod tréninkem píšu, že bych chtěl ramena zasadit jinam, jenže nevím kam. Trénink každý měsíc střídám ještě s jinou variantou, ve které dělám třeba francouzský tlak s VČ, úzký benč a kliky mezi dvěma lavicema) dělám na triceps brachii tři cviky, protože chci procvičit každou z jeho tří hlav. Proč jsou záda moc komplikovaná? Nebylo by málo dělat shyby třeba jednou za dva týdny? Děkuju za odpověď.

Naposledy upravil peix dne po prosinec 17, 2012 7:24 pm, celkově upraveno 1 krát
peix

PříspěvekZaslal: po prosinec 17, 2012 7:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nebuzardar napsal:
toto nie je objemovy trening, ak chces trening na objem, nerob si ho sam, ale radsej pohladaj na ronnie i na ostatnych internetoch, z toho, co si napisal, mam pocit, ze musis este vela citat o veciach so silovym treningom suvisiacich

Proč ten trénink není na objem? Čerpal jsem právě z tohohle webu, jen jsem obměnil cviky, při kterých mě třeba bolely klouby. Zdůrazňuji, že nechci být profík, jen chci mít vypracovanou postavu, hlavně nezacházet do extrému, protože všeho moc škodí.

Rychle na stránku:

Přejdi na: