Ahoj,
Je mi 26 let, merim cca 173 cm. Posledni asi 2 roky jsem jel objemovku, pri ktere se mi podarilo nabrat z puvodnich 70kg na 83kg.
Samozrejme jsem nenabral jen svaly, ale take tuk v oblasti bricha. V soucasne chvili bych rad presel do diety / rysovacky. Rad bych to prorysoval a pak znovu presel do objemu. Myslim, ze kdybych ted chtel pokracovat v objemu, tak bych za rok za dva mohl byt celkem koule a to samozrejme nechci.
Staci mi jen par obecnych rad, netrenuju na zavody nebo tak neco. Pro me je fitness vylozene o estetice.
Zacal jsem tim, ze sem pridal aerobku. Chodim 1-2x tydne hrat na 1h badminton a po kazdem cviceni si davam 15 minut behu na pasu.
Co bych potreboval od vas zkusenejsich je par tipu ohledne toho jak bych mel upravit svuj stavajici jidelnicek, abych mohl schazovat tuky a ztratil pri tom co nejmene svalove hmoty.
Soucasny jidelnicek:
8:00 -
Gainer Weider MegaMass 2000 (100g)
10:00 - 300g tvarohu + 50-100g ovesnych vlocek
12:30 - Obed z poledniho menu v restauraci - platek masa + ryze / brambor / testoviny
15:30 - 3 ks tmaveho peciva (kaiserky / tmave housky) + kureci sunka + par platku syra
18:00 -
Protein Weider (80) - 50g
V tomhle miste mam vetsinou trenink (18:15 - 19:15 cca)
19:30 -
Gainer Weider MegaMass (100g) - pouze dny kdy chodim cvicit (cca 3x-4x tydne)
20:30 - Vetsinou spagety s hovezim masem (bolognese) 250g
23:00 -
Protein Weider (80) - 50g
Spat chodim kolem pulnoci.
Vim, ze u toho jidla nespecifikuju vahy a hodnoty, slo mi spise o obecne rady, co urcite vynechat, co presunout na jinou hodinu, apod.
Ja osobne jsem si myslel, ze asi do diety nebude patrit ten
gainer...nebo urcite ne 2x denne. Je dobre si ho do diety alespon jednou dat? Napriklad kdyz se vzbudim tak abych z neceho vysel ty 2 hodky nez se dostanu do prace?
Z te snidane mozna odebrat ty vlocky a dat si radeji samotny tvaroh?
Predpokladam, ze bych asi taky mohl k te svacine ubrat to pecivo a pridat bilkoviny?
K te veceri misto spaget, ve kterych je hodne cukru dat treba radsi 5 vajec a k nim treba 1 kousek nakyho tmavyho peciva?
Nebo sem uplne mimo :). S dietou / rysovackou nemam zadne zkusenosti, tak se radsi ptam.
Predem diky za jakykoliv konstruktivni feedback.