Powerlifting ve skole

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Powerlifting ve skole  Úvodní stránka -> Trénink -> Powerlifting ve skole
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
RavenStalker

PříspěvekZaslal: pá říjen 07, 2011 7:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Cpát powerlifting do školy mi přijde jako hovadina. Možná třeba na nějaké klučičí střední když je nějakej klub a nějaký třeťáci tam začnou chodit o volném čase ale jinak mi přijde že to je docela o hubu dohlížet na někoho a nést za něj odpovědnost. Rozhodně né každé dítě - zvlášťe dnešní děti kteří mají spoustu dysbalancí a všeho - budou schopný provádět kvalitní dřep, bench a mrtvolu. Jako nějaké cvičení je fajn (u nás ve škole máme třeba kruháč pro holky) ale tohle ne. Taky je jasný že to je populární spíš v tom Rusku nebo tak. Chápu, že máš nové fitko a potřebuješ tam natlačit lidi abys z toho aspoň něco malinko vymáčkl v dnešní době, možná to myslíš i dobře a fakt chceš aby děti začali něco dělat ale tohle mi nepřijde jako správná cesta. Jen mě zajímá jestli bys dětem nutil třeba i thaibox kdybys měl nějaký budo klub :)

Naposledy upravil RavenStalker dne pá říjen 07, 2011 8:07 am, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Jaken

PříspěvekZaslal: pá říjen 07, 2011 8:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Možná se to netýká úplně tématu, ale osobně bych byl raději kdyby mě dříve lépe seznámili se základy zdravé/sportovní výživy.
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá říjen 07, 2011 8:11 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Je to offtopic no... ale celkově zdravotní styl, výživa... pohyb. Tohle by měli krom škol řešit i doktoři, ale těm je to taky jedno..
bombardier

PříspěvekZaslal: po říjen 10, 2011 4:29 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jsem velice rad ze pusobil podobnou diskuse. Dekuju vsem za nazory, za reakce. Hovadina to nebo ne urady jeste resi ale vysledky "hrani" fotbal ve skole uz se da videt i v posilovne. Priklad: vetsinou lide nemaji any pocit o kulture pouzivani podia na mrtvy tah, lavici a stojanu nebo kleci, take minimalne o kulture _spolecneho_ pouzivani stanovist'. U sebe v posilovne to urcite resim ale nemuzu to resit vsude. Jinak pusobit zapojit hlavu par kluku...
Tim, s dovolenim, zaviram.

Bud'te silni, Bud'te originalni!
marraw

PříspěvekZaslal: po říjen 10, 2011 5:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

U nás na střední jsme měli posilovnu, do které nás v rámci tělocviku občas učitel vzal, první hodiny vysvětlil co je na co pro ty co neměli zkušenosti s posilováním a když byl zájem tak jsme mohli kdykoliv místo míčových her jít makat. Jenže ne každého to baví, někdo radši hraje právě ten florbal. Byla možnost jít do posilovny i odpoledne za symbolických 10 kč. Určitě bych to bral jako dostatečnou propagaci tohoto sportu na školách. Nikoho to nenutilo a co jsem tam pozoroval tak si každý rok aspoň deset lidí takto cestu k posilování našlo.
kid

PříspěvekZaslal: po říjen 10, 2011 5:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No, já bych teda nechtěl aby nějaký mamlas ve škole učil mé děti jakékoli základy powerliftingu. Pár absolventů tělovýchovy jsem už měl možnost v posilovně vidět. Tak to prosím teda NE!!!!!
Majesty

PříspěvekZaslal: po říjen 10, 2011 6:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Vubec neni otazka co koho kdo bavi, ale co je pro decka dulezite, a je fakt ze behem sve na ruzne skoly bohate skolni dochazky v podstate neprisel do styku s ucitelem ktery by co se tyce telesneho rozvoje, vykonnosti, nebo byt i jen zdravi mi prinesl neco uzitecneho, ve vetsine pripadu je to opravdu bohuzel tak, ze se rozdaji florbalky, pripadne mic a jde se neco hrat.. teoreticky je to fajn, ze decka maji alespon nejakej ten pohyb, ale prakticky ten, kdo chce hrat hraje treba za barakem i ve svojem volnem case nebo neco dela, ten co hrat nechce a radsi travi cas u PC stejne v tom TV sedi, a ucitelum je tu u prdele :)
nejsem pro zavedeni powerliftingu do TV, ale kdyby byla treba do osnov zahrnuta povinne silove testy nebo by se cast oducennych hodin musela delat ve skolni posilovne tak by mi to vubec nevadilo. Taky by bylo samozrejme dobre dusledne dodrzovani stavajicih veci, jako rozvoj vseobecne obratnosti v podobe skoku do dalky, zabaku, splhu o tyci, na lane, skoky pres kozu atd, protoze to je mnohem dulezitejsi nez nejakej posranej fotbal.. hrat by se melo vazne jen okrajove

A taky by bylo nejlepsi kdyby se do tehle postu nepoustel kazdej blbec co ma udelanyho sotva bc, protoze pak je jasne jak to dopadne :)

Naposledy upravil Majesty dne po říjen 10, 2011 6:18 pm, celkově upraveno 1 krát
kubaz

PříspěvekZaslal: po říjen 10, 2011 6:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

me nejakej patlal postavit pod mrtvolu/benc/drep na zakladce my ditko tak mu prelamu nohy uz jen z principu
RavenStalker

PříspěvekZaslal: po říjen 10, 2011 7:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

bombardier napsal:
Jsem velice rad ze pusobil podobnou diskuse. Dekuju vsem za nazory, za reakce. Hovadina to nebo ne urady jeste resi ale vysledky "hrani" fotbal ve skole uz se da videt i v posilovne. Priklad: vetsinou lide nemaji any pocit o kulture pouzivani podia na mrtvy tah, lavici a stojanu nebo kleci, take minimalne o kulture _spolecneho_ pouzivani stanovist'. U sebe v posilovne to urcite resim ale nemuzu to resit vsude. Jinak pusobit zapojit hlavu par kluku...

Where are you from? Teď mě to napadlo, psal jsi to narychlo? Nějak jsem moc nepobral co tím autor chtěl říct, možná jsem sám dost unavený. Jako že někdo hraje fotbal ve fitku a má z toho výsledky? : (
bombardier

PříspěvekZaslal: po říjen 10, 2011 7:52 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

RavenStalker napsal:
bombardier napsal:

Where are you from? Teď mě to napadlo, psal jsi to narychlo? Nějak jsem moc nepobral co tím autor chtěl říct, možná jsem sám dost unavený. Jako že někdo hraje fotbal ve fitku a má z toho výsledky? : (

Zdravim i Vas. Vsechny to pochopili :-) Jo, nejsem cech, puvodne jsem z Ruska, Moskva - city. Takze muzete v klidu psat i rusky, anglicky je zbytecne, to je uplne jina jazykova skupina pro nase narodnosti, ale rozumim i anglicky.
Frozz.

PříspěvekZaslal: po říjen 10, 2011 7:56 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Я с нетерпением жду первой тренировки
bombardier

PříspěvekZaslal: po říjen 10, 2011 8:02 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Frozz. napsal:
Я с нетерпением жду первой тренировки

Я в шоке, парни -))) Frozzi, ale ani nerikej, ze jsi rus...
Jinak budem pozitivni!
blazen

PříspěvekZaslal: po říjen 10, 2011 8:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to by mohl bečet každej ohledně sportu, co má rád :)
crossfiťáci by bečeli, že se neučí crossfit a prosazovali by to...
lifteři prosazují lift...
kulturisti budou hrnout děcka do kulturistiky...

atd. :)

prostě každej má větší nebo menší šanci se v podstatě s jakýmkoliv sportem seznámit, ale nemůžeš cpát ostatním to, co se líbí tobě, protože to tobě přijde správné.. kor když by to vyžadovalo snahu vyučujících a kladly by se zvýšené nároky na jejich vzdělání
bombardier

PříspěvekZaslal: po říjen 10, 2011 8:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

blazen napsal:
to by mohl bečet každej ohledně sportu, co má rád :)
crossfiťáci by bečeli, že se neučí crossfit a prosazovali by to...
lifteři prosazují lift...
kulturisti budou hrnout děcka do kulturistiky...

atd. :)

prostě každej má větší nebo menší šanci se v podstatě s jakýmkoliv sportem seznámit, ale nemůžeš cpát ostatním to, co se líbí tobě, protože to tobě přijde správné.. kor když by to vyžadovalo snahu vyučujících a kladly by se zvýšené nároky na jejich vzdělání

Becet urcite muze kazdej, ale nekazdej jde na urad a chci neco zmenit. nemyslite ze ten samy fotbal pro nekoho je take tlaceni? nekomu to by take vadilo, treba, nema rad beh vubec a tu atmosferu na hriste. Jak jsem psal driv v sve podstate vsechno pro detsko je tlaceni a posledni slovo VZDY rekne rodina, maminka a tatinek.
blazen

PříspěvekZaslal: po říjen 10, 2011 8:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

jako zajít s tím můžou třeba na lampárnu, ale nepomůže jim to a oni to vědí, tak tam ani zbytečně nechodí víš?
fotbal a florbal jsou nejpopulárnější, protože nemusíš nic ovládat (technika při cvičení nebo při jakýmkoliv "složitějším" sportu), prostě jednoduše běháš a mácháš nohama nebo hokejkou :D
prostě nechápu proč to řešíš, je to nesmysl

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Powerlifting ve skole Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: