pravda o gainerech

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - pravda o gainerech  Úvodní stránka -> Začátečníci -> pravda o gainerech
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Big Muscle

PříspěvekZaslal: ne listopad 30, 2014 6:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ILikeBike napsal:
Nemluvil jsem o nějakým neomezování stravy, mluvil jsem o teoretickým striktím počítání kalorií s tím, že 200g komplexních sachrů nahradím 200g cukru.

Když ale vezmu, že 200 g komplexních sacharidů bude pro zpracování vyžadovat daleko více energie než 200 g jednoduchého cukru, tak rovnítko mezi kalorie dát nepůjde, ne?
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ILikeBike

PříspěvekZaslal: ne listopad 30, 2014 6:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No nevím, fruktosa z toho cukru ještě musí do jater, aby se mohla zpracovat, což taky "stojí" nějakou energii. Bavil jsem se teoreticky o hubnutí a váze (která važí max. na deka), kdyžto ty mluvíš o rozdílu gramů za měsíc diety. O termickým efektu vlákniny vím, o té jsem ale říkal, že zůstane na stejné hodnotě, jako při dietě na 100% komplexních sacharidech, takže tak...
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: ne listopad 30, 2014 6:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ILikeBike napsal:
Esko: Hehe, nevím, na co jsem myslel, když jsem to psal, myslel jsme insulinovou sensitivitu, ne resistenci. Jinak bílkoviny insulin spiknou, o tom se nemá cenu hádat, není to žádný vaření z vody.

O tom se nikdo nehádá, ale jak by potom mohlo fungovat CKD? Kdyby bílkoviny teda dle Tebe tak dráždily slinivku, tak by bezsacharidová vysokoproteinová dieta nikdy nemohla vytvořit tak dobré prostředí pro využívání tukových zásob, protože by je neustále "buzeroval" inzulin. :)
Jinak neexistuje něco jako "termický efekt vlákniny". To už spojuješ různé pojmy dohromady. A fruktóza se může měnit na glukózu už i v enterocytech (z menší části samozřejmě, abych byl přesný).

A propo: Proč teoretizuješ? Všichni tady z praxe víme, že to tak, jak ty prezentuješ, nefunguje. Radši přestaň blbnout, než se do toho úplně zamotáš a zkus si teda chvíli žít na cukru, který si posypeš otrubama a uvidíme. Změř se před pokusem a po pokusu na InBody a uvidíme, protože v teorii trochu bruslíš na nezamrzlém rybníku, nic proti, chlape. :-)
ILikeBike

PříspěvekZaslal: ne listopad 30, 2014 6:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:
ILikeBike napsal:
Esko: Hehe, nevím, na co jsem myslel, když jsem to psal, myslel jsme insulinovou sensitivitu, ne resistenci. Jinak bílkoviny insulin spiknou, o tom se nemá cenu hádat, není to žádný vaření z vody.

O tom se nikdo nehádá, ale jak by potom mohlo fungovat CKD? Kdyby bílkoviny teda dle Tebe tak dráždily slinivku, tak by bezsacharidová vysokoproteinová dieta nikdy nemohla vytvořit tak dobré prostředí pro využívání tukových zásob, protože by je neustále "buzeroval" inzulin. :)
Jinak neexistuje něco jako "termický efekt vlákniny". To už spojuješ různé pojmy dohromady. A fruktóza se může měnit na glukózu už i v enterocytech (z menší části samozřejmě, abych byl přesný).

A propo: Proč teoretizuješ? Všichni tady z praxe víme, že to tak, jak ty prezentuješ, nefunguje. Radši přestaň blbnout, než se do toho úplně zamotáš a zkus si teda chvíli žít na cukru, který si posypeš otrubama a uvidíme. Změř se před pokusem a po pokusu na InBody a uvidíme, protože v teorii trochu bruslíš na nezamrzlém rybníku, nic proti, chlape. :-)

Můj názor je takovej, že vysokoproteinový a vysokotukový diety jen příznivě ovlivňují apetit, takže nebudeš mít takovou potřebu žrát. Koneckonců to, jestli zhazuješ špeky závisí na celkovým denním příjmu, ne na insulinu z jednoho jídla. Termický efekt vlákniny, asi to mám spojený s termickým efektem proteinů, oba víme, jak jsem to myslel. Nejsem biochemik, fakt nevím, jaký buňky přesně mění fruktosu na glukosu, chtěl jsem jen poukázat na fakt, že i na zpracování fruktosy tělo spotřebuje energii.
btw., nejsi to ty, kterej tu byl na foru známej svým teoretizováním a prakticky nulovou zkušeností v praxi? Já vím, že to tak v praxi nefunguje, proto jsem borcovi už na začátku doporučil, ať se na gainer vykašle, protože by se mohlo stát, že bude mít hlad, když si místo pevnýho jídla dá shake.
Hulkie

PříspěvekZaslal: ne listopad 30, 2014 6:57 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ILikeBike napsal:
Můj názor je takovej, že vysokoproteinový a vysokotukový diety jen příznivě ovlivňují apetit, takže nebudeš mít takovou potřebu žrát.

Přesně. A čím je to způsobeno? Sníženou, až nulovou produkcí insulínu. Což se, jak jistě uznáš, při kostkovém cukru, špatně dodržuje.
Hulkie

PříspěvekZaslal: ne listopad 30, 2014 6:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ILikeBike napsal:
btw., nejsi to ty, kterej tu byl na foru známej svým teoretizováním a prakticky nulovou zkušeností v praxi ?

jako že nežere?
ILikeBike

PříspěvekZaslal: ne listopad 30, 2014 7:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Nevím, i kdyby samotnej protein ( četl jsem i nějaký studie i názory lidí, že samotná bilkovina insulin produkuje, aminokyseliny se musí něják transportovat...), tak glukoneogenezí se z velké části proteinu vytvoří glukosa (při poměrech kulturistických 2g na kg tělesné váhy bílkovin) která insulin zvyšuje, takže tak... A několikrát jsem opakoval, že bych na tom mým příkladu nechtěl dietit, ale že by to teoreticky šlo, kdybych překousl hlad.
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: ne listopad 30, 2014 7:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ILikeBike napsal:
Nevím, i kdyby samotnej protein ( četl jsem i nějaký studie i názory lidí, že samotná bilkovina insulin produkuje, aminokyseliny se musí něják transportovat ...), tak glukoneogenezí se z velké části proteinu vytvoří glukosa (při poměrech kulturistických 2g na kg tělesné váhy bílkovin) která insulin zvyšuje, takže tak... A několikrát jsem opakoval, že bych na tom mým příkladu nechtěl dietit, ale že by to teoreticky šlo, kdybych překousl hlad.

Přesně naopak. Kdyby se dostala celá bílkovina skrze enterocyt do organismu, tak spustí akorát tak imunitní reakci. Jak říkám, vyprdni se na to teoretizování, dej si kostku cukru a buď happy. :)) Prostě neřeš, nepřepínej, tahle debata nikam nevede, nechceš si připustit, že dietit na cukru je blbost. Kdyby to fungovalo, myslíš že by někdo jedl komplexní jídla, když by si mohl dát tatranku, protože někdo kdysi řekl, že kalorie jako kalorie? Teoreticky? Ano, z fyzikálního hlediska 1 kcal z B, nebo 1 kcal z S by ohřálo vodu na stejnou teplotu. V praxi to tak v organismu nefunguje, protože makroživiny mají rozdílné role a i jejich forma se musí zohlednit.
ILikeBike

PříspěvekZaslal: ne listopad 30, 2014 7:32 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Neslovíčkař, mluvím tam o přenosu aminokyselin, jakožto důsledek skonzumování proteinu, ne o přenosu celé molekuly proteinu krví. Nemluvil jsem ani o protein=sacharid v těle. Mluvil jsem o komplexní sacharid (řetězec glukosy) je skoro roven glukose . Neřekl jsem ani slovo o tom, že to není blbost, jen že by to za určitých podmínek bylo stejný jako dietit na rýži natural. Místo, aby jsi někam v debatě došel, začínáš vypichovat detaily, kdy jsem špatně formuloval větu, ty to vidíš a snažíš se mě ztrapnit tím, že na mě vychrlíš vědecký pojmy.
madball

PříspěvekZaslal: ne listopad 30, 2014 7:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mě tak napadá, že bych mohl uzavřít sázku, že to jde.
Na hlavní jídla bych dával jen bílkoviny+tuky+hromadu zeleniny, abych neměl hlad + bych si nachystal tak 3-4l tekutin, kde by bylo cca 300g cukru (takže vlastně taková cola, džus nebo nějaká limonáda).
Klidně se vsadím, že na tomhle jídelníčku shodím nějaký to kilo. Chce se někomu vsadit?
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: ne listopad 30, 2014 7:42 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ILikeBike , vykašli se na to, jsi prostě úplně mimo Když už se chceš o něčem hádat s eSkem, tak by bylo dobrý o tom něco vědět, a hlavně jak to je ve skutečnosti a ne ve tvejch představách.
coder

PříspěvekZaslal: ne listopad 30, 2014 7:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Na hlavní jídla bych dával jen bílkoviny+tuky+hromadu zeleniny, abych neměl hlad + bych si nachystal tak 3-4l tekutin, kde by bylo cca 300g cukru (takže vlastně taková cola, džus nebo nějaká limonáda).
Klidně se vsadím, že na tomhle jídelníčku shodím nějaký to kilo. Chce se někomu vsadit?
shodis na jakemkoliv jidelnicku pokud budes mit kaloricky deficit ale myslim ze chces shodit a vypadat lepe ..a ne shodit vahu a vypadat porad jak pytel loje
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: ne listopad 30, 2014 7:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ILikeBike napsal:
Neslovíčkař, mluvím tam o přenosu aminokyselin, jakožto důsledek skonzumování proteinu, ne o přenosu celé molekuly proteinu krví. Nemluvil jsem ani o protein=sacharid v těle. Mluvil jsem o komplexní sacharid (řetězec glukosy) je skoro roven glukose . Neřekl jsem ani slovo o tom, že to není blbost, jen že by to za určitých podmínek bylo stejný jako dietit na rýži natural. Místo, aby jsi někam v debatě došel, začínáš vypichovat detaily, kdy jsem špatně formuloval větu, ty to vidíš a snažíš se mě ztrapnit tím, že na mě vychrlíš vědecký pojmy.

Ajlajku, já tu s odbornými pojmy nezačal, mrkni se o stránku zpět na své příspěvky... Já se v debatě snažil už dávno někam dojít a to na její konec, protože se v tom ztrácíš, ale ty si nedáš říct a místo, abys to uznal, tak se snažíš obhajovat ty nepřesnosti, co tu píšeš. Máš dvě možnosti, buď to zkusíš a my tu uznale zatleskáme, že jsi udělal na cukru formu anebo se smíříš s tím, že Ti tu vysvětlujeme (s notnou dávkou trpělivosti), že to tak nefunguje, protože fyziologie je tak trochu daná, to není cucání z prstu. Výběr je na Tobě. :-) A to se tu ještě nebavíme o zdravotním dopadu takové konzumace na organismus...

madball napsal:

Pokud se tu budeme bavit o "shozených kilech", tak se vsázet asi nikdo nebude. "Shozená kila tuků" už by mě do sázky nalákala. Pojď madballe, obětuj kousek zdraví své slinivky a hecni to!
madball

PříspěvekZaslal: ne listopad 30, 2014 8:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

coder napsal:
madball napsal:
shodis na jakemkoliv jidelnicku pokud budes mit kaloricky deficit ale myslim ze chces shodit a vypadat lepe ..a ne shodit vahu a vypadat porad jak pytel loje

Tak já už vypadat lépe nemůžu, takže je jasný, že už to bude jen horší.

eSko napsal:

madball napsal:

Pokud se tu budeme bavit o "shozených kilech", tak se vsázet asi nikdo nebude. "Shozená kila tuků" už by mě do sázky nalákala. Pojď madballe, obětuj kousek zdraví své slinivky a hecni to!

To by pro mě bylo lepší před tím nabrat trochu víc tuků, abych to měl jednodušší.
Momentálně si myslím, že už je pro mě celkem těžký shazovat tuk, protože jsem na nějaký ideální hranici pro svoje tělo, tzn. pro lepší poměr bych musel být striktnější, což by na druhou stranu nemusel být zas až takovej problém.
Osobně nedokážu posoudit, jak by to bylo, ale zase formou tekutin bych byl schopnej to množství cukru rozprostřít mnohem líp do celýho dne, takže by to rohodně nemuselo skákat tak s krevním cukrem, potažmo inzulínem a zrovna cukr nemá GI zas až tak vysokej, což by taky mohla být výhoda.
Tak 5000,- by možná pokrylo náklady.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
pig14

PříspěvekZaslal: ne listopad 30, 2014 8:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.intensemuscle.com/showthread.php?t=49472&highlight=experiment
Funguje to a kdo řiká že ne, je naprosto mimo. Jediná nevýhoda diety na "sračkosacharidech", je právě hlad.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - pravda o gainerech Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: