PŘIBRAT!

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - PŘIBRAT!  Úvodní stránka -> Trénink -> PŘIBRAT!
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Radess

PříspěvekZaslal: čt květen 31, 2012 10:36 am    Předmět: PŘIBRAT! Odpovědět s citátem

Ahoj, cvičím zhruba 1rok,

váha:67kg (před rokem 58kg)
věk: 22
výška:178cm cca
Bohužel mám chronovu nemoc, což je zánět ve střevech, takže bych správně neměl jist moc luštěnin a ovoce zeleninu se šlupkami. Navíc se mi stává častěji, že co s ním okamžitě jde ven a je mi nevolno a navíc vůbec nemám hlad i když cítím, že jsem prázdný.

Jídelníček-

ráno: ovesna kaše (jeden sáček)zapíjím čajem.
někdy mezi snídaní a obědem míchaná vejce.

oběd:domáci polévka a většinou kuřeci,hovězi maso s brambory, rýží nebo těstovinam.. každy tyden jednou rybu (pstruh nebo makrela)

svačina: Chleba s tunakem, syrem a nebo někdy jogurt.

1 večeře: To stejný co na oběd (pokud zbyde):D opět míchaná vejce, nebo brambory s vajíčkem.

2 večeře cca 22 00 krabička tvarohu, zapijim vodou.

Tohle se snažím opakovat druhý měsíc, váha se drží pořád kolem 67kg a nejde výš.

Trénink mám rozdělen:

UT: Prsa a bicák

STR: Záda tricák

PA: Nohy, lýtka ramena

SO:lehce břicho (muj doktor není rád když posiluju břicho a mačkám si tak střeva) předloktí a lýtka

NE:Nohy a prsa..

*snažím se přibrat na nohách a zadek.. pas mám jak modelka...vrch v celku dobrý, bohužel nohy se nedaří přibrat....

Může mi někdo poradit s vylepšením? Díky moc
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt květen 31, 2012 10:55 am    Předmět: Odpovědět s citátem

S Crohnovkou to není žádná legrace a primární by bylo udržet si stabilizovaný stav a zabránit relapsům. Horší přibírání je také způsobeno zhoršenou absorpcí živin a látek ze střeva. Otázka - jakou část střeva máš postiženou?
Radess

PříspěvekZaslal: čt květen 31, 2012 11:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

V tlustém střevu...beru prášky Salofalk 3x2 denně.....
owar

PříspěvekZaslal: čt květen 31, 2012 11:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

nemas nahodou diagnostikovanou i laktozovou intoleranci?
u tebe bude bohuzel nejvetsi problem s tou malabsorbci zivin..
Radess

PříspěvekZaslal: čt květen 31, 2012 11:37 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Laktozovou intoleranci nemam....
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt květen 31, 2012 1:25 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

owar napsal:
nemas nahodou diagnostikovanou i laktozovou intoleranci?
u tebe bude bohuzel nejvetsi problem s tou malabsorbci zivin..

Pokud to má v tlustém střevě, tak se to ještě dá.

Zkus zvýšit sacharidy celkově, bílkoviny mírně a s tuky opatrně. Co máš jíst určitě víš... teda doufám. Jak dlouho máš diagnostikovanýho Crohna?
Radess

PříspěvekZaslal: čt květen 31, 2012 2:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak 2 roky, měl jsem křeče a podobně...ze stresu a z jídla, tak jsem podstoupil kolonoskopii a Chron byl na světě. Naštěstí říká doktor, že to mám ještě v dobré fázi.... Myslíš, že bych mohl i nějaké suplementy?? Použival jsem sacharidak, ten mi nic nedělal....
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: čt květen 31, 2012 3:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

V tomhle případě je to všechno šíleně individuální. Každopádně snaž se držet "bezezbytkovej" styl diety. Tudíž hrubou vlákninu rozrušovat, minimum celozrnnýho pečiva, syrové zeleniny atd. Vše nejlépe podušené, rozmělnené, ale to už si určitě slyšel od dietologa, nebo někoho fundovaného.

Proteiňák by teoreticky problém dělat neměl, kvalitní vysokoprocentní proteiňák si myslím je velice šikovný doplněk. Můžeš ještě děkovat, že máš postižené tlusté střevo, které tak nezasahuje do metabolismu a absoprce živin, jako střevo tenké. Vždy si vyzkoušej, jak se po každé "nové" potravině cítíš, cca ty 2 - 4 hodiny po snězení, podle toho se orientuj, co můžeš a co ne.

Co se týče přibírání, zapisuj si jídelníček během dne a pak si spočítej (třeba na www.flora.cz), kolik ti to dává, poměr živin atd. Pak to sem prezentuj.
owar

PříspěvekZaslal: čt květen 31, 2012 9:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

eSko napsal:

Pokud to má v tlustém střevě, tak se to ještě dá.

Zkus zvýšit sacharidy celkově, bílkoviny mírně a s tuky opatrně. Co máš jíst určitě víš... teda doufám. Jak dlouho máš diagnostikovanýho Crohna?

da, ale zadnej hit to taky neni..
owar

PříspěvekZaslal: čt květen 31, 2012 9:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Radess napsal:
Tak 2 roky, měl jsem křeče a podobně...ze stresu a z jídla, tak jsem podstoupil kolonoskopii a Chron byl na světě. Naštěstí říká doktor, že to mám ještě v dobré fázi.... Myslíš, že bych mohl i nějaké suplementy?? Použival jsem sacharidak, ten mi nic nedělal....

co se tyce suplementu, tak to ti jen prospeje, teda kdyz to nebudes nejak prehanet..protoze beres leky, ktery celkem dost zatezuji ledviny, takze bacha na to..a mel bys suplementovat i vitaminy a mineraly, hlavne vit. C..
a jak rika esko, je to vsechno hrozne individualni, takze zkousej a hlavne dodrzuj vsechny dietni postupy jak mas..
OndrasekCZ

PříspěvekZaslal: čt srpen 09, 2012 8:27 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Byl tu zverejnen muj clanek o mém boji se stejnou nemoci.
http://kulturistika.ronnie.cz/c-7497-vas-pribeh-sparing-partner-navzdy.html
Kdyby si chtel dat zkusenosti s timto svinstvem dohromady, dej vedet

Rychle na stránku:

Přejdi na: