PROTEINY II.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 144, 145, 146 ... 558, 559, 560  Další

odeslat nové téma  Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí - PROTEINY II.  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> PROTEINY II.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Zajímavé
články
a odkazy
k tématu:
petr616

PříspěvekZaslal: út prosinec 14, 2010 10:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Prave jsem otevrel dalsi pixlu Pharma Whey od PHD Nutrition, ale pripada mne jak kdyby tam byl uplne jiny protein nez na ktery jsem zvykly. Bezne byva prasek sypky a dobre rozpustny, toto jakesi suche, prasne jak cement (neco jak proteiny od Promilu) a jsou tam jakoby slepene kusy, barva je takova mdla, zdaleka ne tak hneda jako obvykle a chut take jakasi nevyrazna. To by me zajimalo, cim to je. Duofam ze je to jen nahoda a ze PHD Nutrition nezacaly vyrabet proteiny podle nejake nove receptury, protoze tohle je hnus.

Ja kupuju jenom PhD Pharma Whey a ted co sem si koupil dalsi, tak musim rict, ze se me to taky nejak nezda, chut (vanilka) divna, konzistence prasku vypada normalne, ale v sakeru to neskutecne peni, a tak divne me to nafukuje bricho a je me po tom tezko asi 30 min, driv bez problemu tak snad to je jenom jednorazove, by byla to skoda.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Draper

PříspěvekZaslal: út prosinec 14, 2010 10:06 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja jsem koukal na forum na jejich oficialnich strankach a tam si take na to par lidi stezuje, pry ale zadne zmeny nedelali.
nanobeast

PříspěvekZaslal: út prosinec 14, 2010 10:30 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tak aspoon mate kuci duvod zacit kupovat neco poradneho
hovnival
(ban)

PříspěvekZaslal: út prosinec 14, 2010 10:33 am    Předmět: Odpovědět s citátem

taky nechapu proc kupujou takove splašky :))
nanobeast

PříspěvekZaslal: út prosinec 14, 2010 10:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

hovnival napsal:
taky nechapu proc kupujou takove splašky :))

to dostaneme sodu^^ hihi
Draper

PříspěvekZaslal: út prosinec 14, 2010 11:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Se*u na vas, protoze je mne uplne jedno, co si kdo rika. Pro me je Pharma Whey coko-cookies absolutne bezkonkurencni protein a to mne nikdo nevezeme a ze to nechutna jinym je mne opravdu ukradeny. Jen ted se tam vloudila nejaka chybicka. :)
petr616

PříspěvekZaslal: út prosinec 14, 2010 11:47 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Draper napsal:
Se*u na vas, protoze je mne uplne jedno, co si kdo rika. Pro me je Pharma Whey coko-cookies absolutne bezkonkurencni protein a to mne nikdo nevezeme a ze to nechutna jinym je mne opravdu ukradeny. Jen ted se tam vloudila nejaka chybicka. :)

Jak rikas.Vetsina lidi si tady kupuje "navoneny" sracky, o slozeni se vetsina nezajima, jenom jestli jim to smakuje v hube a je to co nejlevnejsi, myslim ze pomer cena/kvalita je u tohoto produktu na velice slusne urovni, osobne uz jsem par znacek vyzkousel a raci si priplatim.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út prosinec 14, 2010 11:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

dobrou firmu dělá i kontrola kvality. Pokud vyšly chemické zkoušky ( analytika ) , tak by neměl vyjít vzhled a senzorické zkoušky. Pokud i tak produkt vypadá / chutná jinak, tak:

a ) nefunguje jim quality control
b ) funguje a kašlou na to ( horší případ ).

Osobně bych od firmy, která dodává produkty ač dobré, ale nestálé kvality ( kterou tvoří i barva, chuť, pěnivost apod. ) nic nekoupil.

Beru to profesně deformovaným pohledem pracovníka ve farmacii
EpsteinBarr

PříspěvekZaslal: út prosinec 14, 2010 12:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

petr616 napsal:

Jak rikas.Vetsina lidi si tady kupuje "navoneny" sracky, o slozeni se vetsina nezajima, jenom jestli jim to smakuje v hube a je to co nejlevnejsi, myslim ze pomer cena/kvalita je u tohoto produktu na velice slusne urovni, osobne uz jsem par znacek vyzkousel a raci si priplatim.

Peter, ty studujes podrobne obsah kazdej jednej aminokyseliny a porovnavas viac produktov? Resp. pod "studiom zlozenia" sa obmedzujes len na konstatovanie, ci ide o izolat, hydrolyzat a pod.? Nemyslim si, ze dnes niekto kupuje "len tak od pasu", na co nahodou natrafi a nepozrie sa na zlozenie. A zistovat a porovnavat obsah jednotlivych Ak...no comment.
cipinek

PříspěvekZaslal: út prosinec 14, 2010 1:13 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ne prosím nedrážděte petr616 esenciální nebo ještě hůře neesenciální aminokyselinou, už to tady jednou bylo, ten, kdo si nevybírá protein dle aminokyselinového spektra je dle petr616 úplný...
nanobeast

PříspěvekZaslal: út prosinec 14, 2010 1:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
dobrou firmu dělá i kontrola kvality. Pokud vyšly chemické zkoušky ( analytika ) , tak by neměl vyjít vzhled a senzorické zkoušky. Pokud i tak produkt vypadá / chutná jinak, tak:

Osobně bych od firmy, která dodává produkty ač dobré, ale nestálé kvality ( kterou tvoří i barva, chuť, pěnivost apod. ) nic nekoupil.

amen...nicmene sem to myslel s nadsazkou..
Saint-Jimmy

PříspěvekZaslal: út prosinec 14, 2010 1:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:

Souhlas. Obzvlášť, když má PhD postavenej marketing na tom, jak dodržujou ISO normy a garantujou kvalitu produktů..
daymoon
Moderátor

PříspěvekZaslal: út prosinec 14, 2010 1:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Saint-Jimmy napsal:
Souhlas. Obzvlášť, když má PhD postavenej marketing na tom, jak dodržujou ISO normy a garantujou kvalitu produktů..
Ale všechno je postaveno na subjektivní kritice pár zákazníků, kteří mnohdy nevědí co chtějí a nedají pokoj, dokud to nedostanou. Ideálně v akci a nebo rovnou zadarmo. Já ti najdu hned několik lidí, kteří se na doplňky divají jako na doplňky a nad detaily, jako chuť a pěnivost, klidně přimhouří oko.

Vezmi si takový Muscle meds Carnivor. Sám jsem ho neměl, ale prý je to peklo na zemi. A má být velmi kvalitní.

*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
Saint-Jimmy

PříspěvekZaslal: út prosinec 14, 2010 2:14 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Já to nějak nepochopil, co jsi mi tím chtěl říct. Já prostě zastávám názor, že firma, která se ohání systémem kontroly kvality a ISO normama, garancí původu surovin atd atd by ten produkt měla mít pořád stejnej, pokud vědomě nemění složení nebo technologický postupy výroby produktu. Viz co psal Deadlift.. Jinak jsem první v řadě z těch, kdo se dívaj nejdřív na složení a až následně na chuť a podobný vlastnosti doplňků..

btw: Carnivor mám osobně velice rád ..ale tam už se psalo od začátku na všech forech, že pění a že je hnusnej a já nevím co. Ale pění a je (podle názorů některých) hnusnej pořád stejně a o to jde.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út prosinec 14, 2010 2:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Podívejte,
pokud má firma ISO certifikaci ( což je základ ) a vše co s tím souvisí - musí mimo jiné:

mít specifikaci produktu: tj. v dokumentaci dané a ověřené parametry produktu.

U proteinových přípravků to je určitě: celková koncentrace bílkoviny, minoritní aminokyseliny, laktosa, sladidla - případně další složky.

Nemusí analyzovat až na jednotlivé aminokyseliny - stačí certifikát ISO certifikovaného dodavatele suroviny ( některé firmy ale i tak dělají vnitřní reanalýzu, resp. surovinu bez této analýzy nepřijmou na sklad ).

Dále kromě chemických parametrů by měli hodnotit parametry fyzikální - což je u tablet třeba disoluce ...nepřesně řečeno - míra rozpustnosti.
Dále pH, viskozita apod.

Dále by ve specifikaci měli mít senzorické testy - např. vzhled !...a tam se hodnotí barva, zda látka tvoří ( netvoří krystaly...zda je sypká apod.

dále vůně a u poživatin také chuť.

Posledním parametrem je mikrobiologická nezávadnost.

Pokud si firma zadá do specifikace parametry, kterými je určen produkt - tak je musí dodržet!

Pokud produkt stanovených parametrů nedosahuje:
lze jej:
a ) propustit na vyjímku ( s nápravným opatřením )
b ) přepracovat
c )...paradoxně nejlevnější varianta - zkanalizovat :o)

Při následujícím auditu mimo jiné dokládá veškeré stížnosti a reklamace, které za auditované období obdržela - auditor snadno dohledá šarži produktu a bude chtít vysvětlení a doložené nápravné opatření.

solidní firma by měla minimálně na web vyvěsit nějaké conclusion - vysvětlit situaci a ubezpečit zákazníka, že vlastně o nic nejde ...osobně bych tam vlepil ještě certifikát z analýzy ( on tomu málokdo rozumí, ale bude spokojený, už jen s tím, že si firma dala tolik práce a přeci by tam nelepili nějaký svůj průšvih ).

Vypadá to přehnaně - ale berme to tak, že to jsou produkty, které konzumujeme - tj. určitá pravidla a nařízení musí platit.

odeslat nové téma   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí - PROTEINY II. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 144, 145, 146 ... 558, 559, 560  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: