PROTEINY II.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 357, 358, 359 ... 558, 559, 560  Další

odeslat nové téma  Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí - PROTEINY II.  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> PROTEINY II.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Zajímavé
články
a odkazy
k tématu:
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: pá červenec 20, 2012 8:29 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Luster napsal:
byla by skoda, kdyby zapadl tenhle dotaz.. nedavno se vedle v topicu dost probirala nepruhlednost slozeni nekterych zahranicnich znacek a naopak byl vyzdvihovan do nebes extrifit, takze by me zajimalo, jak je na tom v tomhle konkretnim pripade..

Přesně v tomto máš pravdu, u US produktu se v naprosté většině případů nikdy nedopátráš pravdy (čest výjimkám, kdy jsme např. teď od jednoho získali kompletní receptury). U českých je většina postačujících údajů většinou už přímo na etiketě a ty "nadstandardní" se dají mnohdy snadno vyzjistit. Stačí se zeptat... i když tady ve fóru není úplná jistota, že si toho někdo, kdo se k informacím dostane, všimne.

Draper napsal:
Mohl by mne prosim nekdo, kdo by to mel vedet (Ronnie ci muj oblibenec PavelV :) a spol) rict, kolik laktozy obsahuje tento protein? Na vyrobku to neni uvedeno. dekuji
https://obchod.ronnie.cz/s-2194-professional-wpc-60.html

A doufam, ze muj dotaz nezmizi nekde v hlubinach tohoto topiku

Doplněno: dodatečně upravené věci jsou označeny modře.

V případě Extrifit WPC 60 je obsah laktózy v proteinu 5,9 % (zdroj bílkoviny je zde kvalitní instantní syrovátkový CFM proteinový koncentrát - tvoří 97 % obsahu bílkovin výrobku). Doplněno: ...a z přídatné dochucovací látky je obsah dalších 7,65 %.

Množství laktózy v proteinu se liší podle toho, jakou výrobce použije surovinu. V případě, že nějakou méně kvalitní (píšu to citlivě:), tak je obsah laktózy mezi 10 - 12 %. V případě, že se používá něco kvalitního, je obsah do cca 7 %. V případě, že se použije isolát (což má smysl u produktů s celkovým obsahem 80 - 90 % bílkovin), může být obsah laktózy do 2 %.

Možná prima tu doplnit, že obsah "sacharidy" na produktech nevyjadřuje obsah pouze laktózy. Zajímavé to je i u jiných produktů než jen proteinových. Veškerá aromata, sladidla plus cokoliv přidaného pro aromatizaci nebo dochucení, jsou většinou 50 - 100% cukry. Pak je "prima" (čti: hodně nefér), když si na nejmenovaném aminokyselinovém US produktu přečteš "obsah sacharidů <1 g" a koukneš na složení, kde je uvedeno "přírodní a přírodně identické barvivo, oxid křemičitý, lecitin, sukralóza, acesulfam K, FD&C modř" - to je jeden cukr vedle druhého (s výjimkami) a je vyloučeno, aby zabírali jen do 1 %. Spíš to bude tak něco kolem 5 - 10 %... ale to je na etiketě tak nějak taktně (ironie) zamlčeno.

Naposledy upravil Ronnie dne pá červenec 20, 2012 12:33 pm, celkově upraveno 1 krát
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá červenec 20, 2012 8:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

ten US produkt je jasnej :D našel jsem ho na první pokus... no když si u něj lidi tolik chválej chuť, tak tam asi nebude všechno košér. Ale protože se bavíme o nejmenovaném US supplementu, tak bych se chtěl Ronnieho zeptat na názor (třeba něco a s závorkou jak to číst) na protein s "52 % vysoce kvalitních výběrových proteinů" od stejné značky. Nebo se vážně dá říct, že je lepší kupovat ty české značky?
vejdy

PříspěvekZaslal: pá červenec 20, 2012 8:43 am    Předmět: Scitec Nutrition Odpovědět s citátem

Chlastám proteiny od Scitecu Nutrition a jsem po všech strán kách nad míru spokojen (100 % Whey Protein Professional,100 % Whey Protein)!!!
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: pá červenec 20, 2012 9:16 am    Předmět: Odpovědět s citátem

guruhonza napsal:
ten US produkt je jasnej :D našel jsem ho na první pokus... no když si u něj lidi tolik chválej chuť, tak tam asi nebude všechno košér. Ale protože se bavíme o nejmenovaném US supplementu, tak bych se chtěl Ronnieho zeptat na názor (třeba něco a s závorkou jak to číst) na protein s "52 % vysoce kvalitních výběrových proteinů" od stejné značky. Nebo se vážně dá říct, že je lepší kupovat ty české značky?

Mě přijde chuťově velmi dobrá, hodně lidí se k ní (nejspíš kvůli tomu) i dost vrací. Jinak je to jen 50procentní protein, tzn. tam by mělo být vše OK (resp. netuším důvod, který by výrobce vedl k tomu, udělat právě zde něco jinak).

Vadí mi na ní "jen" vysoký obsah sacharidů (>32 g / 100 g), tzn. proto po ní nesahám a spíš vybírám vícesložkové proteiny
z těch, co mají sacharidů pod 10 g a úměrně tomu více bílkovin. Ale celý tento odstavec je o tom, co výrobce zamýšlel a jak to pak i udělal - a že se v tom nepotkal s mými požadavky neznamená, že by byl produkt nekvalitní. Možná jen ten kaseinát vápenatý (kterého tam je zřejmě více jak micelárního kaseinu) si mohl odpustit.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Draper

PříspěvekZaslal: pá červenec 20, 2012 10:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Ronnie napsal:

V případě Extrifit WPC 60 je obsah laktózy 5,9 % (zdroj bílkoviny je zde kvalitní instantní syrovátkový CFM proteinový koncentrát - tvoří 97 % obsahu bílkovin výrobku).

Ok, takze to, ze pri rozboru vyslo skoro 3x vice nez uvadis, je asi jen nahoda, protoze se u vyrobni linky zrovna nekomu klepaly ruce a trochu se te laktozy usypal :)

Pro srovnani, dole je test na obsah laktozy a bilkovin u polskeho FA a uz i ten vysel lepe nez Extrifit.

--- prosím, editací příspěvku sem doplň kompletní protokol (WPC 60) ---

--- prosím, editací příspěvku sem doplň kompletní protokol (Whey Protein FA) ---
Jirka Paštika

PříspěvekZaslal: pá červenec 20, 2012 11:05 am    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:
V případě, že nějakou méně kvalitní (píšu to citlivě:), tak je obsah laktózy mezi 10 - 12 %.

A v případě, že použije úplnou sra.čku, tak je z toho Extrifit. Nenapsal jsem to moc necitlivě?
Luster

PříspěvekZaslal: pá červenec 20, 2012 11:08 am    Předmět: Odpovědět s citátem

tak to je sila
guruhonza
Anonymní

PříspěvekZaslal: pá červenec 20, 2012 11:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Luster napsal:
tak to je sila

U promilu bych čekal ještě horší číslo, to by byla teprve síla.
Pavel.Schr

PříspěvekZaslal: pá červenec 20, 2012 11:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

jari napsal:
Pavel.Schr napsal:
Zdravím, měl jsem objednaný proteiňák 100% Whey protein isolate od ATP Nutrition, ale přišel mi 100% Iso whey od Mega pro nutrition. Bohužel jsem si toho všimnul, až jsem to měl otevřené. Se značkou Mega pro nutrition nemám žádnou zkušenost, jak jste na tom vy? Mám celkem strach, jestli některé firmy "nešidí" obsah a vzhledem k tomu, že tuto firumu neznám a nikdy jsem od ní nic neměl, rád bych se zeptal na vaše zkušenosti. Díky

ATP je v podstatě Mega-Pro

Díky. Vím, že dřív někde probíhaly testy obsahu proteinů jednotlivých koncentrátů, ale cokoli o značce Mega pro nutrition nemůžu najít. Nevíte o něčem? Jinak chuť je teda hrozná...
Turakam

PříspěvekZaslal: pá červenec 20, 2012 11:44 am    Předmět: Odpovědět s citátem

a na čo si kupuješ podobné značky, stále to nepoberám, čím, vôbec môžu podobné značky zaujať, však ani už tou cenou nie...
Luster

PříspěvekZaslal: pá červenec 20, 2012 11:58 am    Předmět: Odpovědět s citátem

guruhonza napsal:
Luster napsal:
tak to je sila

pride ti to ok? me teda urcite ne (a nejakej promin uz nikoho trochu soudnyho nezajima..)

Ronnie napsal:
V případě Extrifit WPC 60 je obsah laktózy 5,9 % (zdroj bílkoviny je zde kvalitní instantní syrovátkový CFM proteinový koncentrát - tvoří 97 % obsahu bílkovin výrobku).

Množství laktózy se liší podle toho, jakou výrobce použije surovinu. V případě, že nějakou méně kvalitní (píšu to citlivě:), tak je obsah laktózy mezi 10 - 12 %. V případě, že se používá něco kvalitního, je obsah do cca 7 %.
Draper

PříspěvekZaslal: pá červenec 20, 2012 12:04 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

guruhonza napsal:
Luster napsal:
tak to je sila

Nevim, jak Promil ted, ale kdysi mival udajne okolo 20%, takze zhruba na stejno.
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: pá červenec 20, 2012 12:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Drapere, mám prvně důležitou prosbu: dej sem ty protokoly celé (nakonec máš to v jejich patičce i napsáno, že jinak než celé je nelze reprodukovat).

Každopádně s uvedeným obsahem laktózy je to moje chyba.

Moje otázka na výrobce směřovala na obsah laktózy v proteinu, což je mnou uvedených cca 7 %. Bohužel už jsem nedodal - nikoli záměrně - "a z přídatné dochucovací látky je obsah dalších 7,65 %".

Omlouvám se, nebyl to úmysl, je to výsledek snahy o rychlou reakci - polepším se, přestanu reagovat... (ironie)
Ronnie
Administrátor

PříspěvekZaslal: pá červenec 20, 2012 12:12 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Turakam napsal:
a na čo si kupuješ podobné značky, stále to nepoberám, čím, vôbec môžu podobné značky zaujať, však ani už tou cenou nie...

Mluvíš-li i o ATP, ta je jednou z nejprodávanějších značek v ČR i SR (bráno globálně v porovnání se všemi českými i světovými výrobci na našem trhu).

Btw. nemluvě o tom, že produkty z výrobny té či oné firmy (nevztahujte k nikomu jmenovanému) člověk používá, aniž by to mnohdy tušil.
Jirka Paštika

PříspěvekZaslal: pá červenec 20, 2012 12:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Dochucovací látka = sušené mléko

odeslat nové téma   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí - PROTEINY II. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 357, 358, 359 ... 558, 559, 560  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: