PROTEINY II.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 54, 55, 56 ... 558, 559, 560  Další

odeslat nové téma  Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí - PROTEINY II.  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> PROTEINY II.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Zajímavé
články
a odkazy
k tématu:
eSko
Naivka

PříspěvekZaslal: st srpen 12, 2009 11:36 am    Předmět: Odpovědět s citátem

_Lundgren napsal:
Banány po treningu nejsou žádná tragedie, pokud se nepřipravuješ na Olympii. Znám pár lidí na hodně dobrý úrovni, co tam po treningu "pošlou" jenom 2-3 banány. Zas tolik bych to nehrotil.
btw Freimen taky psal, že si dává před posilovnou do proteinu banán a vypadá parádně.

Myslim si, že Frei jeho postavu z banánu zrovna nevybudoval
Spazik

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 9:50 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Shaggy22 napsal:
urcite tu o tom bola debata ale nechcem listovat 200stran.
neviem sa rozhodnut aku chut championu vybrat :D tak by ste mohli napisat svoje skusenosti ktora prichut vam najviac smakovala

Já mám teď "tropical sunrise" a pokud máš rád ovocné příchutě např. u nanuků a zmrzliny, tak ti to bude chutnat taky. navíc je to docela změna od obvyklé čokolády/vanilky/banánu apod.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MIP

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 10:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Johny HaRd napsal:
Banán rozhodně není vhodný. Zajdi si do Billy, kup si Glukopur a hned po tréninku dej 40g do džusu (nebo do čeho chceš, ale mě to jinak nechutná ). Pak za 1-2 hodiny normální jídlo...

Mě by dost zajímalo, proč banán rozhodně není vhodný?

Proč by si měl míchat glukopur do vody, když banán je chutnější, nedá mu tolik práce si prostě 2 vzít na trénink a narozdíl od glukopuru mu nabídne i další látky (K, Mg, vitamin C atd.)?
dexterjoleefuck

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 10:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MIP napsal:
Johny HaRd napsal:
Banán rozhodně není vhodný. Zajdi si do Billy, kup si Glukopur a hned po tréninku dej 40g do džusu (nebo do čeho chceš, ale mě to jinak nechutná ). Pak za 1-2 hodiny normální jídlo...

Proč by si měl míchat glukopur do vody, když banán je chutnější, nedá mu tolik práce si prostě 2 vzít na trénink a narozdíl od glukopuru mu nabídne i další látky (K, Mg, vitamin C atd.)?

protoze banan obsahuje fruktozu?
MIP

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 10:38 am    Předmět: Odpovědět s citátem

dexterjoleefuck napsal:
MIP napsal:
Johny HaRd napsal:

protoze banan obsahuje fruktozu?

fruktózy tam je myslím kolem 20% a nemyslím si, že by to nějak markantně vadilo. Mimochodem spousta profi sportovců staví svoji tréninkovou stravu z velké části na banánech. Tak proč by neodvedly dobrou službu jemu?
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 10:39 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MIP: Všechny vitamíny, provitamíny a minerály máš v zásobách (pakliže netrpíš avitaminózou, a nebo si stravou nezpůsobuješ hypovitaminózu). Pokud je trávící soustava potřebuje k enzymatické reakci, tak si pro ně sáhne.

Ty po tréninku potřebuješ rychle stravitelný zdroj sacharidů, který se co nejrychleji dostane do tenkého střeva a z něho do krve ve formě glukózy. Žaludek je po přijetí potravy v klidu přibližně 20 - 60 min. v závislosti na složení potravy. Ty potřebuješ doplnit glykogen okamžitě! Jediným způsobem jak to můžeš udělat je, že využiješ osmotického tlaku na tekutinu. Čili musíš přijmout tekutou sacharidovou stravu, která díky osmotickému tlaku se co nejrychleji dostane do tenkého střeva, protože tekutiny mají díky peristaltickému zakřivení přednost. Aby se Ti sacharidy dostali co nejrychleji do krve ve formě glukózy, tak potřebuješ sacharidy s vysokým glykemickým indexen. Banán má střední GI mezi 65-70, matodextrin a glukóza mají GI 100.
MIP

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 10:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

herza napsal:
MIP: Všechny vitamíny, provitamíny a minerály máš v zásobách (pakliže netrpíš avitaminózou, a nebo si stravou nezpůsobuješ hypovitaminózu). Pokud je trávící soustava potřebuje k enzymatické reakci, tak si pro ně sáhne.

Ty po tréninku potřebuješ rychle stravitelný zdroj sacharidů, který se co nejrychleji dostane do tenkého střeva a z něho do krve ve formě glukózy. Žaludek je po přijetí potravy v klidu přibližně 20 - 60 min. v závislosti na složení potravy. Ty potřebuješ doplnit glykogen okamžitě! Jediným způsobem jak to můžeš udělat je, že využiješ osmotického tlaku na tekutinu. Čili musíš přijmout tekutou sacharidovou stravu, která díky osmotickému tlaku se co nejrychleji dostane do tenkého střeva, protože tekutiny mají díky peristaltickému zakřivení přednost. Aby se Ti sacharidy dostali co nejrychleji do krve ve formě glukózy, tak potřebuješ sacharidy s vysokým glykemickým indexen. Banán má střední GI mezi 65-70, matodextrin a glukóza mají GI 100.

Mně je úplně jasný, že je lepší přijmout rychlý sachry a ještě v tekuté podobě, ale nemyslím si, že by byl banán rozhodně nevhodný. Přijde mi, že se to zbytečně dramatizuje, zvlášť v případech, kdy na tom zas tolik nezáleží. To samozřejmě není tvůj případ. Ale díky za vyčerpávající vysvětlení.
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 10:51 am    Předmět: Odpovědět s citátem

V jakém jiném případě potřebuješ, co nejrychleji doplnit zásoby glykogenu? Otočení katabolických reakcí po tréninku Ti přijde, jako zbytečné dramatizování?

Jen tak mimochodem o jaký professionálních sportovcích zde mluvíš?

Naposledy upravil herza dne čt srpen 13, 2009 10:53 am, celkově upraveno 1 krát
Frozz.

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 10:52 am    Předmět: Odpovědět s citátem

MIP napsal:
Mně je úplně jasný, že je lepší přijmout rychlý sachry a ještě v tekuté podobě, ale nemyslím si, že by byl banán rozhodně nevhodný. Přijde mi, že se to zbytečně dramatizuje, zvlášť v případech, kdy na tom zas tolik nezáleží. To samozřejmě není tvůj případ. Ale díky za vyčerpávající vysvětlení.

Asi nejak tak, ja to budu stridat, vcera sem si koupil Glukopur, takze nekdy hodim gluko, nekdy banan a problem solved.
To herza: me udivujou tvoje znalosti, muzu se te optat jen tak offtopic co delas za praci? Výživového experta? :o)
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 10:54 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Teď momentálně pracuji jako výživový terapeut a sportovní dietolog. Před tím jsem dělal ITáka.

Naposledy upravil herza dne čt srpen 13, 2009 5:22 pm, celkově upraveno 1 krát
MIP

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 10:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

herza napsal:
V jakém jiném případě potřebuješ, co nejrychleji doplnit zásoby glykogenu? Otočení katabolických reakcí po tréninku Ti přijde, jako zbytečné dramatizování?

Jen tak mimochodem o jaký professionálních sportovcích zde mluvíš?

Já sám používám po tréninku glukopur s proteinem a je mi jasný, že to je lepší, než banán. Jako dramatizování jsme to myslel tak, že spousta lidí řeší v tomhle ohledu úplný detaily, přitom v jiných ohledech vůbec nejsou na takové úrovni aby u nich to, jestli budou jíst banán nebo glukopur vytvořilo nějaké znatelné změny. Chápu, že ty se zabýváš výživou a soutěžil jsi v kulturistice, takže se na tohle díváš jinak.

K těm sportovcům, třeba Usain Bolt.
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 11:09 am    Předmět: Odpovědět s citátem

citace:

To je zrovna nějaký sprinter na krátkou vzdálenost, takže se jeho hladiny glykogenu v závodu či v tréninku tak dramaticky nevytřískají. Takový vrcholový, vytrvalostní cyklista, nebo maratonec ten přijímá sacharidy a MCT tuky v tekuté, či želatinové formě během tréninku, či závodu. Kulturista si náročným tréninkem spotřebovává glykogen a způsobuje si mikrotraumata. K tomu aby došlo k nějaké reparaci svalové tkáně především musíš, co nejrychleji otočit katabolické reakce. Na ten banán budeš čekat minimálně 20 minut.
MIP

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 11:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

herza napsal:
citace:

To je zrovna nějaký sprinter na krátkou vzdálenost, takže se jeho hladiny glykogenu v závodu či v tréninku tak dramaticky nevytřískají. Takový vrcholový, vytrvalostní cyklista, nebo maratonec ten přijímá sacharidy a MCT tuky v tekuté, či želatinové formě během tréninku, či závodu. Kulturista si náročným tréninkem spotřebovává glykogen a způsobuje si mikrotraumata. K tomu aby došlo k nějaké reparaci svalové tkáně především musíš, co nejrychleji otočit katabolické reakce. Na ten banán budeš čekat minimálně 20 minut.

OK
Frozz. je ale taky sprinter. :-)
herza
Anonymní

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 11:17 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tady je to samý kulturista, já už se v tom nevyznám..., Ať si dá po tréninku taky glukózu a k té glukóze může klidně za 20 minut pridat banán, ale glukóza, maltodextrín jsou nejefektivnějším zdrojem k doplnění ztracených glykogenových zásob, na banán se musí čekat.
supporter
(ban)

PříspěvekZaslal: čt srpen 13, 2009 12:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

herza napsal:
Tady je to samý kulturista, já už se v tom nevyznám..., Ať si dá po tréninku taky glukózu a k té glukóze může klidně za 20 minut pridat banán, ale glukóza, maltodextrín jsou nejefektivnějším zdrojem k doplnění ztracených glykogenových zásob, na banán se musí čekat.

a co WMS ?

odeslat nové téma   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí - PROTEINY II. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 54, 55, 56 ... 558, 559, 560  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: