PROTEINY II.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 550, 551, 552 ... 558, 559, 560  Další

odeslat nové téma  Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí - PROTEINY II.  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> PROTEINY II.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Zajímavé
články
a odkazy
k tématu:
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: út duben 01, 2014 12:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
Jenže u tohoto je celkem problém, že pasterizace se používá i proto, aby se zničily nebezpečné bakterie a pasterizací máš víc druhů (různý teploty a rychlosti). Navíc by mě celkem zajímalo, jak Reflex dostane z krávy mlíko o teplotě 10C, což uvadí na svých stránkách. Respektive mám pocit, že to tam bylo a Necro mi to posílal i přes PM, kterou jsem smazal, ale teď už to tam najít nemůžu... Mrknu na to večer, až budu mít víc času.
Proč by tam mělo být 10°C? To je nějaký nesmysl. Kvůli denaturaci? Ta tepolta je o desítky stupňů výš? Kvůli bakteriím? OK-sníží se dynamika růstu, ale bakterie v této teplotě docela slušně existují. Kdo by chtěl svoji vlastní Pseudomonas flourescens-doporučuji rozmrazit kuře a nechat pár dnů v ledničce...až začně smrdět je ten správný čas:o)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
micus6
Poník

PříspěvekZaslal: út duben 01, 2014 1:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zajimalo by me, zda (i treba profik, spcka) pozna rozdil mezi kvalitnim wpc nebo viceslozkou a tim NEdenaturovanym proteinem
madball

PříspěvekZaslal: út duben 01, 2014 4:44 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Deadlift napsal:
madball napsal:
Jenže u tohoto je celkem problém, že pasterizace se používá i proto, aby se zničily nebezpečné bakterie a pasterizací máš víc druhů (různý teploty a rychlosti). Navíc by mě celkem zajímalo, jak Reflex dostane z krávy mlíko o teplotě 10C, což uvadí na svých stránkách. Respektive mám pocit, že to tam bylo a Necro mi to posílal i přes PM, kterou jsem smazal, ale teď už to tam najít nemůžu... Mrknu na to večer, až budu mít víc času.
Proč by tam mělo být 10°C? To je nějaký nesmysl. Kvůli denaturaci? Ta tepolta je o desítky stupňů výš? Kvůli bakteriím? OK-sníží se dynamika růstu, ale bakterie v této teplotě docela slušně existují. Kdo by chtěl svoji vlastní Pseudomonas flourescens-doporučuji rozmrazit kuře a nechat pár dnů v ledničce...až začně smrdět je ten správný čas:o)

To netuším, pouze říkám, že to na stránkách Reflexu bylo (možná ještě) a mně to připadalo jako absolutní nesmysl.

edit: tak to tam je:

citace:
„The king of the wheyTM“ je ve své nejnovější verzi určen pro každého, kdo hledá ten nejkvalitnější zdroj bílkovin. Hlavní složkou je super kvalitní nativní syrovátkový izolát, který je vyráběn přímou cestou z čerstvého kravského mléka, a to za teplot, které nepřekročí deset stupňů Celsia.

edit2: samozřejmě tam ale není nic napsaný o předešlé pasterizaci, takže ta výroba může být s pasterizovanýho mlíka, ale výroba už při 10C

edit3: pro c87 , jedno video od výrobce nativního proteinu:

Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Humanic145

PříspěvekZaslal: út duben 01, 2014 5:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

madball napsal:
samozřejmě tam ale není nic napsaný o předešlé pasterizaci, takže ta výroba může být s pasterizovanýho mlíka, ale výroba už při 10C

Tak nějak to bude. Prvně dovezou do mlíkárny čerstvý mlíko, tam ho proženou přez odstředivku a paster a pak to teprve filtrujou vychlazený při 10°C,protože mám dojem, že při vyšších teplotach by to ani nešlo a začaly by se ucpávat membrány. U nás na reverzní osmoze pro zahuštění syrovátky to tak je.
TheCory

PříspěvekZaslal: st duben 02, 2014 12:46 pm    Předmět: Smartlabs Odpovědět s citátem

Zdravím vespolek, nějaké zkušenosti s Hydrem od Smartlabsu? Mám na mysli traditional s DH32. Hydro od Extrifitu mi chutná, na ten Smartlabs jsem ale viděl pár nepříjemných reakcí. Může někdo porovnat?
c87

PříspěvekZaslal: st duben 02, 2014 1:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Humanic145 napsal:
madball napsal:
samozřejmě tam ale není nic napsaný o předešlé pasterizaci, takže ta výroba může být s pasterizovanýho mlíka, ale výroba už při 10C

Tak nějak to bude. Prvně dovezou do mlíkárny čerstvý mlíko, tam ho proženou přez odstředivku a paster a pak to teprve filtrujou vychlazený při 10°C,protože mám dojem, že při vyšších teplotach by to ani nešlo a začaly by se ucpávat membrány. U nás na reverzní osmoze pro zahuštění syrovátky to tak je.

Pri akych teplotach sa toto vykonava? Reflex jasne pise ze to robia priamo z mlieka, nedochadza tam k ziadnej denaturacii bielkovin... neverim ze oni zavadzali ...
člověk

PříspěvekZaslal: st duben 02, 2014 1:59 pm    Předmět: Re: Smartlabs Odpovědět s citátem

TheCory napsal:
Zdravím vespolek, nějaké zkušenosti s Hydrem od Smartlabsu? Mám na mysli traditional s DH32. Hydro od Extrifitu mi chutná, na ten Smartlabs jsem ale viděl pár nepříjemných reakcí. Může někdo porovnat?

Já ho už pomalu dobírám... od Extrifitu jsem neměl, ale od SL mi chutná... není to vůbec sladké, spíše "nahořklé", pokud máš rád holandské kakao, tak s ním budeš spokojený si myslím

Volná sestava:
http://www.youtube.com/watch?v=M9eTnVam068

18 let /// 180cm /// váha je parametr, který u mě nikdy nelze přesně určit :)
TheCory

PříspěvekZaslal: st duben 02, 2014 2:14 pm    Předmět: Re: Smartlabs Odpovědět s citátem

člověk napsal:
TheCory napsal:

Já ho už pomalu dobírám... od Extrifitu jsem neměl, ale od SL mi chutná... není to vůbec sladké, spíše "nahořklé", pokud máš rád holandské kakao, tak s ním budeš spokojený si myslím

Mi ten hořký ocas na konci dokonce chutná :-) Jen jsem se bál, jestli to není jinak nechutné, osobní zkušenost se vždy hodí. Díky za ni.
Frozz.

PříspěvekZaslal: st duben 02, 2014 3:02 pm    Předmět: Re: Smartlabs Odpovědět s citátem

CFM Instant Whey 80

Tak jsem vyzkoušel novinku v příchuti čokoláda a zde můj názor:

Ředil jsem 30g proteinu v 200ml vody.

chuť: čokoláda mi chutnala, přirovnal bych to k mléčné čokoládě. Byla sladší, což mi vyhovuje.
stravitelnost: bez problému, vypil jsem po tréninku a nic negativního jsem necítil.
prašnost: žádná
konzistence: krémovější
rozpustnost: stačí párkrát zatřepat a nejsou žádné zbytky, kousky nic, takže bezproblémová
pěnivost: žádná
cena: vzhledem ke složení a gramáži (2270g) přijatelná

Celkově jsem docela překvapený, líbí se mi velké množství příchutí.
Obsah laktózy cca 4,5%, což není špatné.
Humanic145

PříspěvekZaslal: st duben 02, 2014 5:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

c87 napsal:
Humanic145 napsal:
madball napsal:

Pri akych teplotach sa toto vykonava? Reflex jasne pise ze to robia priamo z mlieka, nedochadza tam k ziadnej denaturacii bielkovin... neverim ze oni zavadzali ...

Odstředění probíha při teplotě jakou ti nadojí kráva :) a pasterizace je okolo 60+ °C. Jako těžko s jistotou tvrdit jak to probíhá zrovna v reflexu, ale minimálně odstředit to podle mě musej,aby získali potřebnou tučnost a navíc smetanu, což jsou prachy navíc. Jako ono k překročení 60°C dojde at už to pasterem proženou nebo ne, protože aby z toho byl prášek tak ten se musí usušit a to se dělá rozprašováním za vysokejch teplot v pecích. Tam se z toho vypaří voda a zůstane jen prášek.
madball

PříspěvekZaslal: st duben 02, 2014 7:28 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

c87 napsal:
Humanic145 napsal:
madball napsal:

A když to budou vyrábět z pasterizovaného mléka, tak už to nebude výroba z mléka? Na svých stránkách v podstatě poukazují pouze na rozdíl výroby proteinů ze syrovátky po výrobě sýrů a přímo z mléka. Navíc, když porovnám % zastoupení frakcí u proteinů z videa výše a Instant Whey NATIVu od Reflexu, tak rozdíl je tam minimální.
Non-functional hypertrophy (sarcoplasmic hypertrophy) doesn’t lead to an improvement in the capacity to produce force, but it does lead to added body weight (thus you have to carry more weight without having more strength).
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st duben 02, 2014 8:24 pm    Předmět: Re: Smartlabs Odpovědět s citátem

TheCory napsal:
Je to hořké jako prase . ale mě to chutná...chutnalo, když jsem to kupoval.
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st duben 02, 2014 8:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Humanic145 napsal:
c87 napsal:
Humanic145 napsal:
madball napsal:

Odstředění probíha při teplotě jakou ti nadojí kráva :) a pasterizace je okolo 60+ °C. Jako těžko s jistotou tvrdit jak to probíhá zrovna v reflexu, ale minimálně odstředit to podle mě musej,aby získali potřebnou tučnost a navíc smetanu, což jsou prachy navíc. Jako ono k překročení 60°C dojde at už to pasterem proženou nebo ne, protože aby z toho byl prášek tak ten se musí usušit a to se dělá rozprašováním za vysokejch teplot v pecích. Tam se z toho vypaří voda a zůstane jen prášek.

Humanic má pravdu. Bude z toho vznikat prášek nejspíše ve fluidní sušárně a to rozhodně nebude při 10°C.
c87

PříspěvekZaslal: st duben 02, 2014 9:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ale takto sa robi denaturovany lacny protein ze sa mlieko zohrieva na cca150 stupnov a potom v rozprasovaci pri vysokych otackach odstredivo vytvara prasok ktory sa nasledne ochladzuje.

Pri ultrafitlraci a mikrofiltraci (CFM) pocitam ze tento proces musi byt prekroceny aby sa dana bielkovina nedenatruovala. V tomto tkvie vyhoda CFM poteinov...
Deadlift
Moderátor

PříspěvekZaslal: st duben 02, 2014 9:19 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

c87 napsal:
Ale takto sa robi denaturovany lacny protein ze sa mlieko zohrieva na cca150 stupnov a potom v rozprasovaci pri vysokych otackach odstredivo vytvara prasok ktory sa nasledne ochladzuje.

Pri ultrafitlraci a mikrofiltraci (CFM) pocitam ze tento proces musi byt prekroceny aby sa dana bielkovina nedenatruovala. V tomto tkvie vyhoda CFM poteinov...
Při ultrafiltraci nebude výsledkem prášek.

odeslat nové téma   Toto téma je zamknuto bez možnosti úpravy příspěvků a psaní odpovědí - PROTEINY II. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 550, 551, 552 ... 558, 559, 560  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: