Zaslal: po prosinec 18, 2023 3:05 pm Předmět: Ramena jsou divně stočená
Ahoj, po 9 letech by jsem se rád vrátil k cvičení, ale o to vlastně nejde..
všímam si v zrcadle a na fotkách kde jsem se vyfotil bez trička že mám divně stočená ramena dopředu nebo dostrany, snažím se vždy chodit rovně, mít rovná zádá a ramena více dozádu..
je to protrakce ramen podle fotek? A nebo mi chybí např zadní delty že to vypadá tak divně?
Když mi bylo náct a vážil jsem jak moucha, řešil jsem stejné kraviny. Konkrétně jsem měl neklidné spaní z toho, že mi nějak zaostává jedna hlava tricepsu a myslel jsem si, že jsem deformovaný...
Z té fotky nejde nic poznat. Pokud máš podezření na nějakou disbalanci, vyhledej trenéra nebo fyzioterapeuta.
Vtočení ramen je způsobeno svalovou dominancní prsních svalů na úkor zadních ramen. Jednoduše prsa tahnou ramena dopředu a zadní ramena, která zřejmě zaostávají, je netahnou zpátky. Pokud ještě zadní ramena necvičíš tak bych začal, pokud ano tak bych to vůbec neřešil.
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru