Rapidní pokles výkonnosti po soutěži v trojboji



 
odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Rapidní pokles výkonnosti po soutěži v trojboji  Úvodní stránka -> Trénink -> Rapidní pokles výkonnosti po soutěži v trojboji
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kocker


PříspěvekZaslal: pá leden 25, 2019 6:02 pm    Předmět: Rapidní pokles výkonnosti po soutěži v trojboji Odpovědět s citátem

Zdarec,
mám za sebou první závody v trojboji. V závodní váze jsem měl cca 74 kg, moje běžná váha je zhruba 85 kg. Závodům předcházela poměrně přísná dieta a nakonec i odvodnění, ale vše probíhalo poměrně v klidu se slušným předstihem (4 měsíce).

Teď k věci. Po závodech jsem zařadil deload období, kdy jsem cca 10 dní cvičil velmi lehce s vlastní vahou a téměř úplně bez základních cviků nebo jen techniky. Potom jsem pomalu přešel na kulturistický split pořád s malou intenzitou. Nyní se nacházím v období zhruba měsíc po závodech.

Ve splitu jezdím podstatně vyšší počty opakování, než tomu bylo v konci silové soutěžní přípravy a nejtěžší série končí na šesti opakováních. Cítím ale, že moje síla rapidně klesla dolů. U šestek zvedám podstatně méně než tomu bylo před soutěží.
Pro dokonalejší ilustraci situace: Moje dlouhodobá předzávodní i závodní maximálka na dřep oko 180-185 kg. Nyní v tréninku noh jako jediném zařazuji série se dvěma opakováními a mám co dělat abych dvakrát dřepl 155.

Podobně tomu je u DL i benche. Je mi jasné, že tohle je normální a logický vývoj a dopad dlouhodobého přetížení a výrazného polevení v silovém tréninku, ale zajímalo by mě, jak na to reagovat. Jaké jsou vaše poklesy výkonů po soutěžích?

A platí opravdu rovnice, která mluví o tom, že soutěžním vrcholu maximálky výrazně klesají, ale následný návrat do silové rutiny pak umožní další růst?

Díky moc za rady zkušenějších :).
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Kocker


PříspěvekZaslal: pá leden 25, 2019 6:06 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Zapomněl jsem ještě podstatný fakt, že moje BW je aktuálně podstatně vyšší, než v závodní formě. Momentálně mám na váze asi 83 kg, oproti 74 v závodní.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
IronAndrew


PříspěvekZaslal: so leden 26, 2019 1:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Hele řeším podobný problém v prosinci jsem měl vymaxovany období pocit, že se něco utrhne a maxka byly 230 140 250.. A teď stejná bw poleveni v tréninku i nějaká nemoc proběhla a dřep upocenych 205, bench 125 a tah 240.. Takže je to normální kor když jsem zařadil spíše odpočinkové období nejedu pevný koncept atd. Někomu to zkrátka padá někdo si výkonnost udrží déle. Otázka je jak se s tím psychicky vyrovnáš, protože mě osobně se to dělá dost blbě. Ale vždycky po deloadu jsem měl pár těžších tréninků do jedniček za ten měsíc jsem se většinou po 6 těžkých tréninkach dřepu benchu a 3 tahu dostal na 95 procent původního maxima a pak další silovkou jsem ty čísla taky malinko zase posunul. Abych nejel trénink dle procent na něčem co by bylo původních 85 až 90 radši se dostat silově na těch 90 až 95 a pak zahájit přípravu.
nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
 
odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Rapidní pokles výkonnosti po soutěži v trojboji
Rychle na stránku:


 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete hlasovat v tomto fóru




Populární značky: