|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Enn

|
Zaslal: čt březen 19, 2015 10:51 am Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | MIP napsal: | | To co psal Hulkie není pravda, síla může růst i bez růstu objemu svalů. Jestli je objem svalů tvůj cíl, přidej trochu jídla abys přibíral. Ale musíš přidat rozumné množství a kvalitního jídla. Aby nebyl výsledek, že nabereš 30 kilo tuku za rok. Chce to zkoušet, najít co ti sedí. Zkus ten trénink rozepsat podrobněji, třeba tvůj poslední trénink, serie, opakovani, váhy, pauzy, délku. |
Tak mi prosím tě ukaž nějakého 70 kilového chlapíka, co zatlačí 250 na benč a vypadá jako hráč tenisu. |
Nikdo tady netvrdí, že 70-kilový borec zvedna 250kg, ale to, že např. může za půl roku cvičení zůstat na stejné TH, nemít opticky viditelné zvětšení, ale například zdvojnásobit sílu. Zvlášť když předtím třeba vůbec neposiloval.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Hulkie
|
Zaslal: čt březen 19, 2015 10:57 am Předmět: |
|
|
Hele já chápu, že když přibereš na ruce z 27 na 31 cm, není to žádná sláva, ale je to pokrok.
A většina okolí si takové změny, hlavně v oblečení, ani nevšimne. Jestli měl problémy s 15 kg jednoručkama na začátku tak byl asi doopravdy skinny.
Já třeba neumím stejnýma svalama zvednout dvakrát tolik...
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: čt březen 19, 2015 11:00 am Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | | MIP napsal: | | To co psal Hulkie není pravda, síla může růst i bez růstu objemu svalů. Jestli je objem svalů tvůj cíl, přidej trochu jídla abys přibíral. Ale musíš přidat rozumné množství a kvalitního jídla. Aby nebyl výsledek, že nabereš 30 kilo tuku za rok. Chce to zkoušet, najít co ti sedí. Zkus ten trénink rozepsat podrobněji, třeba tvůj poslední trénink, serie, opakovani, váhy, pauzy, délku. |
Tak mi prosím tě ukaž nějakého 70 kilového chlapíka, co zatlačí 250 na benč a vypadá jako hráč tenisu. |
to je zase argument :-)
Kdyby to nebyla pravda, že síla může růst i bez růstu objemu svalů, tak se např. lifter nemůže zlepšovat v rámci jedné váhovky.
Jo, a kdyby ti stačilo třeba 225 na benč, tak třeba viz http://www.powerlifter.cz/jakub-sedlacek-u188.aspx _________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt březen 19, 2015 11:13 am Předmět: |
|
|
PetkaB....Sedláček je jjistě průměrný cvičenec s průměrným potenciálem, že? ...akorát že s Lupačem a Špinglem a možná dalšíma třema, čtyřma dalšíma z těch 10 000 000 obyvatel:o)
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: čt březen 19, 2015 11:17 am Předmět: |
|
|
| Deadlift napsal: | | PetkaB....Sedláček je jjistě průměrný cvičenec s průměrným potenciálem, že? ...akorát že s Lupačem a Špinglem a možná dalšíma třema, čtyřma dalšíma z těch 10 000 000 obyvatel:o) |
jasně že není průměrný cvičenec - to byla jen reakce na tu střelbu se 70ti kg chlapíkem, co dává 250 ;-)
Nicméně to nic nemění na tom, že růst objkemu svalů a růst síly jsou dvě různé věci a nutně na sobě nemusí záviset. Ani u průměrnéhoo cvičence s průměrným potenciálem. _________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
|
|
| nahoru |
|
 |
EpsteinBarr
|
Zaslal: čt březen 19, 2015 11:23 am Předmět: |
|
|
Ved nech si zajde na inbody meranie, dostane hodnoty BF a svalovej hmoty. Nech si zvoli na dva mesiace vhodny treningovy plan, snazi sa dodrziavat objemovu/dietnu stravu podla ciela a o dva mesiace nech sa pomera znovu. A konkretny vysledok, pre konkretnu osobu mame na svete.
|
|
| nahoru |
|
 |
Deadlift
Moderátor
|
Zaslal: čt březen 19, 2015 11:27 am Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
karlwanhov

|
Zaslal: čt březen 19, 2015 11:42 am Předmět: |
|
|
| tomsom napsal: | Split 2+1
Prsa triceps,záda biceps,nohy.Ramena střídačka,buď s prsama nebo zádama.
První cvik vždy dle partií,tedy bench,mrtvola,dřep.4 serie 6-8 opakování,těžké váhy.
|
na 6-8 rep se netahaj tezky vahy, to uz zavani cardiem
strava asi vklidu, ale trenink vypada na pumping. do tech 2 dnu bych zaradil cele telo, par zakladnich cviku, vetsi objem a na cinky vic nalozit _________________ There is no reason to be alive if you can't do deadlift
|
|
| nahoru |
|
 |
tomsom
|
Zaslal: čt březen 19, 2015 12:36 pm Předmět: |
|
|
Tak nevím. někde se člověk dočte ža 6-8 opakování u základních vícekloubových cviků je ok,teď zase názor že je to spíš kardio.
Je teda pro objem nejlepší přijít do posilovny 3 x v týdnu,zvednout 3x5 bench,mrtvolu a dřep s 80 procenty maxima a jít po půl hodině domů?
Mám trénink do hodiny,3-4 serie po 8 opak s max 3 různými cviky na partii,bez kladek apod nesmyslů,hotovo za 50 minut a je to blbě?
Já nevím.Neříkám že se postava vůbec nemění,jen prostě ta TH je stejná s malým rozdílem tuku
a denně sním půl kila masa,6 vajec,zeleninu,ovoce,ovesné vločky k snídani,k obědu rýži.
když jím víc,cítím se narvanej a přijde mi že stejně tělo tolik jídla nevyužije.Maximálně k tomu aby mi rostl pupek
|
|
| nahoru |
|
 |
PMKB5

|
Zaslal: čt březen 19, 2015 1:17 pm Předmět: |
|
|
Budeme-li se bavit o napakování svalů, a soustředíme-li se jen na cvičení, obecně platný princip je "hodně opakování s těžkou váhou, s kratšími pauzami mezi sériemi". Otázka je, co je to hodně opakování, a co je těžká váha - dá se to vyskládat X dobrými způsoby, a YZ špatnými.
Ověřených modelů a programů je hafo, osobně doporučuji vybrat nějaký jednoduchý a 1000x ověřený, typu:
- PTTP Bear
- modifikovaný DeLorme protokol
- Supersquats
- EDT
- ...
K tomu dostatečně jíst a odpočívat, a je to. _________________ Pavel Macek
|
|
| nahoru |
|
 |
Dante Flyshit
|
Zaslal: čt březen 19, 2015 1:25 pm Předmět: |
|
|
| MIP napsal: | | tomsom napsal: |
Moje vyska je 183 cm 80 kg
Na zacatku 16 procent tuku ted 14 procent TH vicemene stejna.Mereno na chytre domaci vaze |
Vážíš pořád stejně a čekáš, že ti vyrostou svaly. To je blbost. Pokud chceš nabrat a za 9 měsíců úsilí se tvá váha nezměnila, tak jíš očividně nedostatečně. |
Toto je blbosť. 4 roky nazad som mal 94 kg (podotýkam, že už vtedy som asi 2 roky cvičil), pred 2 mesiacmi 96 a rozdiel bol celkom veľký. Škoda že nemám porovnávačky formy, ale v trojboji som nadvíhal asi o 120 kg viac pri takmer totožnej váhe.
Je zbytočné priberať rýchlo, aj tak budeš mať kopu loja ktorý budeš skôr či neskôr zhadzovať. Zalievať sa s rozumom! Ďalšia vec je trénovanosť CNS a svalov, ktoré zaberajú pri tom ktorom zaťažení. Zrovna pri intenzite okolo 100 % 1RM ti tých svalov nenarastie zasa toľko, ideálna je stredná intenzita okolo 80 % a hlavne poriadny objem práce.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: čt březen 19, 2015 2:02 pm Předmět: |
|
|
přátelé používám mírnou nadsázku, ale moje sdělení je snad zřejmé a snadno pochopitelné.
argumentovat výkonem jinocha v brnění... jak to psal ten Daymoon? výjimky jsou vždycky a ty pak živí internetové diskuse:)
|
|
| nahoru |
|
 |
PetkaB

|
Zaslal: čt březen 19, 2015 3:24 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | přátelé používám mírnou nadsázku, ale moje sdělení je snad zřejmé a snadno pochopitelné.
argumentovat výkonem jinocha v brnění... jak to psal ten Daymoon? výjimky jsou vždycky a ty pak živí internetové diskuse:) |
ani v nadsázce prostě neplatí, že nemůžeš zesílit, když se ti nezvětší objem svalů :-)
ad jinoch v brnění - pokud to teda bylo na odkaz, co jsem postovala - třeba koukat, J.Sedláček tam má jak výkon na soutěži equip, tak i raw (ale tuším, že i na equip šel bez vybavení...) a ano, není to průměrný jedinec, jak jsem už psala ;-) _________________ Petra Bričová, KB5/ Funkční trénink Praha
|
|
| nahoru |
|
 |
MIP
|
Zaslal: čt březen 19, 2015 3:55 pm Předmět: |
|
|
Já jsem třeba pridal 50 kilo na dřepu oproti davnym časům ale mam menší stehna než tenkrát, procento tuku o trochu větší teď. Proste se da značně silit bez nárůstu objemu, ve spouste sportů se sportovci zlepšují silove aniž by pribirali. Když sem ten trénink nenapises přesně, můžeme jen hádat, kde je chyba. 50 minut může být OK ale taky to nemusí stačit k dostatečnému unaveni svalů a donuceni těla k adaptaci, záleží na okolnostech. Jinak někdo nedá dopustit na tezkych 5x5 a jinymu rostou stehna po 15 opakováních drepu.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pr!nc
|
Zaslal: čt březen 19, 2015 4:08 pm Předmět: |
|
|
| MIP napsal: | | Já jsem třeba pridal 50 kilo na dřepu oproti davnym časům ale mam menší stehna než tenkrát, procento tuku o trochu větší teď. Proste se da značně silit bez nárůstu objemu, ve spouste sportů se sportovci zlepšují silove aniž by pribirali. Když sem ten trénink nenapises přesně, můžeme jen hádat, kde je chyba. 50 minut může být OK ale taky to nemusí stačit k dostatečnému unaveni svalů a donuceni těla k adaptaci, záleží na okolnostech. Jinak někdo nedá dopustit na tezkych 5x5 a jinymu rostou stehna po 15 opakováních drepu. |
Podle mě velice přínosný příspěvek. Za to, že cvičenec cvičí na dřepy a další základní cviky schématem 5x5, ho na snad každém fóru pochválí. To, jestli každému po tom porostou nohy, to je věc druhá. Tím chci říct to, že každý by si měl zvolit takový styl cvičení, který mu opravdu přinese výsledky a ne ten, který je dobře podle učebnice.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|