|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
jake.daniels
|
Zaslal: st prosinec 05, 2012 6:29 pm Předmět: |
|
|
Ono najlepsie keby si sa spytal niekoho skusenejsieho priamo v posilke ci mas dobru techniku na ten Mrtvy Tah, nec ta skontroluje. Alebo sa natoc na video a postni to sem do topicu o prevedeniach cvikov. Kazdopadne nie je hanba si nalozit 40kg na mrtvolu, nejak sa zacat musi :)
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
johndelamax
|
Zaslal: pá prosinec 07, 2012 10:33 am Předmět: |
|
|
jak se řekne "přítahy vc v předklonu" po anglicky? v češtině jsem nějak nenašel návod
|
|
| nahoru |
|
 |
magion

|
Zaslal: pá prosinec 07, 2012 10:35 am Předmět: |
|
|
barbell rows _________________ Go For Your Dream..
|
|
| nahoru |
|
 |
jake.daniels
|
Zaslal: pá prosinec 07, 2012 1:05 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
pk1234
|
Zaslal: pá prosinec 07, 2012 10:30 pm Předmět: |
|
|
| johndelamax napsal: | děkuji Vám za rady. trénink skusím.
do fitka v teplákách nechodím; chcu cvičit i nohy, ale ne na objem, ale plyometrics abych rychleji běhal. Konec konců moje hlavní motivace k posilování je ta abych rychleji sprintoval. Při sprintu je totiž důležitá i síla horní poloviny těla. Teď už 3 měsíce neběhám a soustředím se na sílu horní části těla. Na jaře postupně zase začnu, zapojím plyo... a slibuji si lepší časy :-)
jinak - teď to prosím neberte jako rýpání; jenom rád věcem rozumím, proto bych se chtěl zeptat - jakou souvislost s posilováním dolní části těla má rast svalů v horní části těla? Protože nepřekvapuje mě, že z dřepů rostou i bicepsy (je potřeba držet zátěž rukama - tzn. zatěžujou se ruce => rostou ruce); ale když píšete, že fakticky full body posilováním se dosahujou 4 x rychlejší výsledky tak tomu celkem nerozumím. jako chápu, že někdo kdo posiluje spodek i vršek nabere celkem víc hmoty. ale z toho co říkate to chápu tak, že pokud někdo posiluje spodek i vršek tak nabere na horní části víc než ten který posiluje jednom vrchní část..... opakuji - no offfence, zvědavost |
Spousta dobrych sprinteru zvladne drep s trojnasobkem telesne vahy. Fakt, ze hodne sprinteru je velmi silnych naznacuje, ze byt silny vzhledem k sve vaze je dost mozna velmi vyhodne.
"Objem" nohou te nezpomali. Svalnatejsi nohy = silnejsi nohy (silnejsi i vzhledem k telesne vaze, pokud to nejde do extremu typu 120+kg kulturista), a silny nohy ti ve sprintu pomuzou, zvlast ve startu a akceleraci. "Objem" kdy na nohy nabalis nejaky svaly a dost tuku, ale rychlosti ocividne nepomuze.
Z drepu podle me zadny bicepsy nerostou. Teorie, ze drepy/mrtve tahy atd. vyrazne (oproti izolacnim cvikum) zvysuji sekreci rustoveho hormonu a nasledne i narust svalove hmoty po celem tele, neni dostatecne podporena studiemi.
Plyometrics jsou pokrocile cviky, ktere vetsinou delaji pokrocili atleti, kteri uz maji nejakou zakladni silu a zvladnou neco jako drep s 2x TH. Nema to byt nejake hopsani, jsou to velmi vybusne a rychle cviky s durazem na vyuziti stretch-shortening-cyklu.
'Plyometrics' typu hopsani s vysokym poctem opakovani a ja nevim co, jsou neco jineho. Nicemu neuskodi, ale pochybuju ze ti pomuzou nejak vyrazne zlepsit rychlost.
|
|
| nahoru |
|
 |
johndelamax
|
Zaslal: so prosinec 08, 2012 5:04 pm Předmět: |
|
|
jj..tak na ten mrtvý tah se zeptám.
pk1234 - dík za rady, opravdu zajímavé....
jinak opět musím pochválit ty cviky co jste mě poradili. konkrétně dřep byl supr... fakt paráda.. jsem zjistil co jsou to ty vaše hamstringy o kterých tu furt mluvíte :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Trev
|
Zaslal: st prosinec 19, 2012 7:36 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|