|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Davesix

|
Zaslal: pá květen 03, 2013 7:26 pm Předmět: |
|
|
To by mě taky zajímalo s tou palatinosou nebo maltou jestli to vyjde nastejno jak kdybych snědl rýži či vločky.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
eSko
Naivka

|
Zaslal: pá květen 03, 2013 7:43 pm Předmět: |
|
|
Tak to určitě nevyjde. Tohle je prostě jen oligosacharid (sacharóza s jinou vazbou) očištěný o vitamíny, minerální látky, vlákninu apod., prostě jen stoprocentně čistý zdroj disacharidu. Sacharidy nelze srovnávat jen dle GI. Na nějaké nahánění kalorií (sacharidů) během dne ta palatinóza zrovna není ideální, hodí se spíše kolem tréninkové doby (před či po). Rýže či těstoviny, ač jejich klasické necelozrnné verze, jsou kvalitní škroby.
Palatinóza doplňkově klidně (třeba jako součást jednoho kvalitního koktejlu na sváču), ale ládovat se tím, jen aby člověk splnil nějakou předepsanou hodnotu, je nesmysl. Zkoušel jsi třeba kuskus? Lehký na přípravu a dá se ho sníst kvanta. Navíc je to příjemná změna. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Davesix

|
Zaslal: pá květen 03, 2013 8:18 pm Předmět: |
|
|
Super, díky za vysvětlení  Kuskus mám, ale dlouho jsem ho neměl, jelikož momentálně se snažím dodržovat fakt striktní sach. vlny a jím pouze rýži, vločky a rýžové racia. Kuskus tedy vyjde nastejno jak rýže?
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: pá květen 03, 2013 8:32 pm Předmět: |
|
|
Spíše jako těstovina. Každopádně je to kvalitní zdroj S. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Vittus

|
Zaslal: so květen 04, 2013 7:23 am Předmět: |
|
|
Co si myslíte o vlnách, kdy se střídá Low carb a mid carb a na konci týdne se zařadí jeden hi Carb den
Např.
50-250-50-250-50-250-400
50-posilovna
250-Cardio
400-den volna _________________ Semper fidelis!
|
|
| nahoru |
|
 |
Ben

|
Zaslal: ne květen 05, 2013 1:13 pm Předmět: Re: Sacharidové vlny |
|
|
| Johnbear napsal: | | Zdravím, momentálně jedu sacharidové vlny a to 0-200-100-300-100-300-200, 4x týdne posilovna a 3x běh a hubnu celkem dobře. Vsadil jsem se se spolužákem o to, že zaběhnu 1500m líp než on a jelikož jsem na tom momentálně podstatně hůř, rád bych začal běhat každý den. K tomu se váže moje otázka. Myslíte, že bych měl zvednou sacharidy? Nerad bych si je nastavil moc nízko a kvůli tomu zase přestal hubnout, když to teď tak pěkně jde. Napadlo mě, že bych mohl dát každou druhou sobotu takový lehký prasečák, žádný extrém, do teď to tělo na ně reagovalo celkem dobře, ale zase se bojím že to bude do sacharidových vln docela blbý nápad. Co myslíte? |
nevím, kolik vážíš, jakej máš cíl, kterého chces sachrovejma vlnama dosáhnout, nicméně celkově ať už je to jakkoliv, mi přijde, že těch sacharidů je celkově málo a ta "vlna" je taková divně poskládaná (spíše to připomíná zuby pily, než vlnu :-). Na nulu bych nešel v žádném případě (to je blbost), 100ka jako minimum je obvykle postačující. Volil bych vlnu spíše ve stylu: 100 - 150 - 200 - 250 - 300 - 350 - 400. A trénovat běh během vln? No já nevím, nejdřív bych se soustředil na jedno, pak na druhé.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ben

|
Zaslal: ne květen 05, 2013 1:18 pm Předmět: |
|
|
| Vittus napsal: | Co si myslíte o vlnách, kdy se střídá Low carb a mid carb a na konci týdne se zařadí jeden hi Carb den
Např.
50-250-50-250-50-250-400
50-posilovna
250-Cardio
400-den volna |
vidím, že jsou tu hodně populární prudké střídaní nízkého cukru a vyššího cukru - dle mého názoru, toto může fungovat tak týden, možná dva. potom si tělo na to asi zvykne. nevím, kolik vážíš, jakej máš cíl, ale ta 50ka mi přijde jako minimum málo. tu doporučuji maximálně ženám. u chlapa to minimum stačí na 100ce (v závislosti na celkové hmotnosti). samozřejmě za předpokladu držení bílkovin min 2g/kg a tuku max 0,5g/kg.
|
|
| nahoru |
|
 |
Pavelcb

|
Zaslal: ne květen 05, 2013 1:26 pm Předmět: |
|
|
Musím souhlasit s Benem. Jel jsem vlny 0-100-200-300..funguje to,ale po čase dojde štava, tak jsem přidal na 100-200-300-400 Ale i tak po čase KO. Ted pojedu 200-300-400 a občas tam poslu i 500 a myslím,že to taky půjde. A změnit to mužu vždycky. _________________ Věci se nestávají..věci se tvoří !
|
|
| nahoru |
|
 |
Spam

|
Zaslal: ne květen 05, 2013 1:35 pm Předmět: |
|
|
Podle mě jsou nejlepší 3-4 denní vlny a to tak že třeba: 0 - 100 - 200 - 300 - 150 - 250 - 500
Lze různě měnit atd... občas (3-4 týdny) to místo té 500ky trošku popohnat nějakým volnějším dnem. Každej člověk si najde nějak to svoje, co na něj funguje a tak, ale držel bych se těch 3-4 denních vln.
|
|
| nahoru |
|
 |
Johnbear

|
Zaslal: ne květen 05, 2013 1:45 pm Předmět: Re: Sacharidové vlny |
|
|
| Ben napsal: | | Johnbear napsal: | | Zdravím, momentálně jedu sacharidové vlny a to 0-200-100-300-100-300-200, 4x týdne posilovna a 3x běh a hubnu celkem dobře. Vsadil jsem se se spolužákem o to, že zaběhnu 1500m líp než on a jelikož jsem na tom momentálně podstatně hůř, rád bych začal běhat každý den. K tomu se váže moje otázka. Myslíte, že bych měl zvednou sacharidy? Nerad bych si je nastavil moc nízko a kvůli tomu zase přestal hubnout, když to teď tak pěkně jde. Napadlo mě, že bych mohl dát každou druhou sobotu takový lehký prasečák, žádný extrém, do teď to tělo na ně reagovalo celkem dobře, ale zase se bojím že to bude do sacharidových vln docela blbý nápad. Co myslíte? |
nevím, kolik vážíš, jakej máš cíl, kterého chces sachrovejma vlnama dosáhnout, nicméně celkově ať už je to jakkoliv, mi přijde, že těch sacharidů je celkově málo a ta "vlna" je taková divně poskládaná (spíše to připomíná zuby pily, než vlnu :-). Na nulu bych nešel v žádném případě (to je blbost), 100ka jako minimum je obvykle postačující. Volil bych vlnu spíše ve stylu: 100 - 150 - 200 - 250 - 300 - 350 - 400. A trénovat běh během vln? No já nevím, nejdřív bych se soustředil na jedno, pak na druhé. |
Momentálně vážím 84kg (-16kg od začátku diety) a cíl je zhubnout ještě aspoň 5kg. Ty vlny jsem udělal tak že jsem si to rozvrhl 0-100-200-300-100-200-300 a pak to ještě přizpůsobil tak, abych míval ve dny volna víc sacharidů než v den tréninku (pondělí, středa, pátek a neděle), nebo je to tak špatně? Ještě jsem se řídil tím, že skok by měl být aspoň o 50.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ben

|
Zaslal: ne květen 05, 2013 3:42 pm Předmět: Re: Sacharidové vlny |
|
|
| Johnbear napsal: |
Momentálně vážím 84kg (-16kg od začátku diety) a cíl je zhubnout ještě aspoň 5kg. Ty vlny jsem udělal tak že jsem si to rozvrhl 0-100-200-300-100-200-300 a pak to ještě přizpůsobil tak, abych míval ve dny volna víc sacharidů než v den tréninku (pondělí, středa, pátek a neděle), nebo je to tak špatně? Ještě jsem se řídil tím, že skok by měl být aspoň o 50. |
-16kg to je teda velice slušnej výsledek, otázka je, kolik z toho bylo tuků a kolik svalů (a to ti řekne inbody nebo něco podobného). ten skok ze dne kdy je více sacharidů na den kdy je méně může být i 200, já využíval těch 300 (rozdíl mezi nedělí a pondělkem). ty dvě vlny, co teď uvádíš mi přijdou v pohodě, snad kromě tý nuly v to pondělí. držím palce na těch posledních 5 kilo :-)
|
|
| nahoru |
|
 |
Johnbear

|
Zaslal: ne květen 05, 2013 3:56 pm Předmět: Re: Sacharidové vlny |
|
|
| Ben napsal: | | Johnbear napsal: |
Momentálně vážím 84kg (-16kg od začátku diety) a cíl je zhubnout ještě aspoň 5kg. Ty vlny jsem udělal tak že jsem si to rozvrhl 0-100-200-300-100-200-300 a pak to ještě přizpůsobil tak, abych míval ve dny volna víc sacharidů než v den tréninku (pondělí, středa, pátek a neděle), nebo je to tak špatně? Ještě jsem se řídil tím, že skok by měl být aspoň o 50. |
-16kg to je teda velice slušnej výsledek, otázka je, kolik z toho bylo tuků a kolik svalů (a to ti řekne inbody nebo něco podobného). ten skok ze dne kdy je více sacharidů na den kdy je méně může být i 200, já využíval těch 300 (rozdíl mezi nedělí a pondělkem). ty dvě vlny, co teď uvádíš mi přijdou v pohodě, snad kromě tý nuly v to pondělí. držím palce na těch posledních 5 kilo :-) |
Nad tím, že to mohlo být hodně svalů radši ani nepřemýšlím, nebo bych se zbláznil . Ale taky to nebylo ze dne na den, přesněji za 6 měsíců a kromě 16kg to bylo ještě 15cm přes spodní břicho. Tak nějak jsem doufal že ty cíle, které jsem si dal na začátku stihnu do léta, ale teď nevim nevim, protože už to de pomalu, zítra uvidím jesti vůbec hubnu. Těch 5 kilo za 2 měsíce nejspíš nestihnu. Jinak ještě teda začínám místo neděle chodit do posilovny v sobotu, takže tam budu mít 2 celkem velké skoky a to ze čtvrtku na pátek o 200 a z neděle na pondělí o 300.
|
|
| nahoru |
|
 |
Vittus

|
Zaslal: ne květen 05, 2013 8:21 pm Předmět: |
|
|
to střídání 50-200 mě jen zajímalo...
"Nula" je dobrá po praso dnu jednou za 14 dní...Samozřejmě jen nulu každý týden to by bylo trošku masakrální.
Vlny upravuji každý týden. Začnu nulou (ona to nula nikdy stejně není) a další týden začínám už 100 a vlnu nastavuji podle grafu. naštěstí chci shodit CCA jen 6 kg a pak Spartan Race a pak se zase uvidí. _________________ Semper fidelis!
|
|
| nahoru |
|
 |
Sajmon8
|
Zaslal: čt květen 09, 2013 10:18 am Předmět: |
|
|
Zdravím, nechce se mi prasit forum novým topicem tak to hodím sem.
Jak jste šli váhově dolů? V jakém čase atd.
Mam takový psychický problémy z toho jak to jde dolů mě a tak bych rád slyšel zkušenosti někoho kdo tím prošel.
Vážil jsem 90 kg +- tuk tak 15% spíš více :D těžko říct nebyl jsem na měření jenom odhad.
Nyní držím dietu 9 týdnů a váhou jsem šel od 8 kg dolů ale nepřipadám si vyrýsovanej .. i když je pryč 8kg zátěže navíc. Kolik toho mohlo bejt tuky/svaly když jsem vlnil sach. a držel bílkoviny na 2,2- 2,5 g kg. Bcaa před tréninkama 10g a během tréninku 10g, po tréninku hydro. Při aerobce to samý. Ale tuk se mě furt drží prostě se mi zdá že to není to co bych čekal po takovým čase :D Hlavně ruce se mi zdají furt stejné. A tak mě to trápí  a chtěl bych znát nějaký vaše názory abych se uklidnil. Díky moc :)
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: čt květen 09, 2013 10:22 am Předmět: |
|
|
| Sajmon8 napsal: | Zdravím, nechce se mi prasit forum novým topicem tak to hodím sem.
Jak jste šli váhově dolů? V jakém čase atd.
Mam takový psychický problémy z toho jak to jde dolů mě a tak bych rád slyšel zkušenosti někoho kdo tím prošel.
Vážil jsem 90 kg +- tuk tak 15% spíš více :D těžko říct nebyl jsem na měření jenom odhad.
Nyní držím dietu 9 týdnů a váhou jsem šel od 8 kg dolů ale nepřipadám si vyrýsovanej .. i když je pryč 8kg zátěže navíc. Kolik toho mohlo bejt tuky/svaly když jsem vlnil sach. a držel bílkoviny na 2,2- 2,5 g kg. Bcaa před tréninkama 10g a během tréninku 10g, po tréninku hydro. Při aerobce to samý. Ale tuk se mě furt drží prostě se mi zdá že to není to co bych čekal po takovým čase :D Hlavně ruce se mi zdají furt stejné. A tak mě to trápí a chtěl bych znát nějaký vaše názory abych se uklidnil. Díky moc :) |
co vim od lidi kolem co to drzeli, tak cca to kilo tydne
pokud mas stejne ruce bude rad, aspon neprijdes o pracky :-D
(myslim ze nekde psali, ze BCAA by jsi mel brat v treningovy den cca 0,4g na kilo vahy) _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|