|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Zajímavé články a odkazy k tématu: | |  |
Tom3

|
Zaslal: ne červenec 07, 2013 4:44 pm Předmět: |
|
|
| Kadd napsal: | jsou tu zajimavé čísla ohledně množství sacharidu s doplňků (o tom, že jsou blbě je řeč výše). Jen tak pro porovnání pár lidí jaký máte poměr sacharidu s doplňku vs s jídla?
Já mám cca 120g malty za den. to jest 25-30% většinou
A můžete vynechat dietu |
Kdy tu maltu do sebe cpes? Ja mel za to, ze neni tak komplexni jak treba ryze apod. tak ji davam jen po treninku. Napr. do nejakych koktejlu s proteinem? Nechtel bych do sebe zbytecne cpat jednodušší cukry..
edit: ikdyz nadruhou stranu kdyz se divam na normalni hotovy gainery, tak je to taky vetsinou malta+neco, tak ja nevim. Malta je jen sloucenina par molekul glukozy (alespon podle netu, nechci placat neco cemu nerozumim), takze spis takovej rychlejsi cukr ne? Jsem v tom tedka ztracen _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Kadd

|
Zaslal: ne červenec 07, 2013 5:30 pm Předmět: |
|
|
osobně to mám tak :
20g před treninkem
20g během
60-80g po _________________ Co nejde silou, jde ještě větší silou!
Na tebe sou i fizli kratci , ty ses dobrej exemplar, az budes mit ty hnupe nekdy mlady, si tak dva kousky zamlouvam...
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: ne červenec 07, 2013 5:36 pm Předmět: |
|
|
Kámoš tvrdí, že gainery jsou vyhazování peněz a stačí smíchat třeba 1:4 whey protein s pudinkovym práškem a máme 20% gainer.... možná na tom něco bude...
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: ne červenec 07, 2013 5:43 pm Předmět: |
|
|
No, podívej na příklady složení pudingu...
Puding BIO, Amylon, jahodový - pšeničný škrob, kukuřičný škrob, sušené jahody (min. 8%), barviva (sušená červená řepa)
Dr. Oetker Puding, vanilkový - kukuřičný škrob, jedlá sůl, přírodně identické aroma, barviva (chinolinová žluť a žluť SY)
Že ale chutnají skvěle, o tom žádná... :)
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: ne červenec 07, 2013 5:45 pm Předmět: |
|
|
Tak to je s prominutím nejbláznivější idea, kterou jsem v oblasti podmácku udělaných gainerů slyšel.  Od kdy je modifikovaný kukuřičný škrob to samé, jako palatinóza/maltodextrin? A jak se kamarádovi líbí, že si ten gainer musí pokaždé ohřívat na sporáku, aby se z něho nepo... kadil? Nebo jen plácnul nějakou kravinu, aby vypadal chytře, přitom to tak sám nedělá?
Jeden puding stojí cca 4 Kč (37g sáček), obsah škrobu je cca 17 g na 100 g výrobku. Tudíž nám to dělá alespoň 6 sáčků, aby to mělo nějaký slušný obsah sacharid ů. Celkově tedy cca 25 Kč za (modifikovaný) škrob, kterej musí projít tepelnou úpravou. V čem je tedy ta skvělá výhoda? _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: ne červenec 07, 2013 5:52 pm Předmět: |
|
|
| Kadd napsal: | osobně to mám tak :
20g před treninkem
20g během
60-80g po |
Aha dobry, takze jen okolo treninku jak jsem myslel :)
Chci se zeptat, kdyz uz je tu o tom rec.. kdyz bych vedel, ze budu nekde urcitej cas bez jidla, muzu si do sejkru hodit protein+maltu? Bude to mit nejakej ucinek, nebo do sebe jen narvu zbytecne jednodussi cukry? No proste "nahradit" tim nejakou svacinku :)
Neni to jen dotaz na tebe, ale kdo ví, necht prosim odpovi
Je mi jasne ze bude lepsi si k tomu proteinu prihodit napr. vlocky, ale jen me to tak zajima.. :) _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
Kadd

|
Zaslal: ne červenec 07, 2013 5:56 pm Předmět: |
|
|
mužeš ale spíš bych volil palatinózu než maltu. nebo jsou přímo i suplementy jako nahrada svačiny s drcenýma vločkama atd. ale gainery jsem tu neprojížděl tak přesný tip co má ronnie v eshopu nemám. _________________ Co nejde silou, jde ještě větší silou!
Na tebe sou i fizli kratci , ty ses dobrej exemplar, az budes mit ty hnupe nekdy mlady, si tak dva kousky zamlouvam...
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: ne červenec 07, 2013 5:58 pm Předmět: |
|
|
No, taky jsem se mu to snažil vysvětlit... ale je pravda, že pokud nahradim pudink maltou, tak v podstatě to to stejné jako gainer bude a cenově to výjde levněji.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: ne červenec 07, 2013 6:00 pm Předmět: |
|
|
| Tom3 napsal: | Aha dobry, takze jen okolo treninku jak jsem myslel :)
Chci se zeptat, kdyz uz je tu o tom rec.. kdyz bych vedel, ze budu nekde urcitej cas bez jidla, muzu si do sejkru hodit protein+maltu? Bude to mit nejakej ucinek, nebo do sebe jen narvu zbytecne jednodussi cukry? No proste "nahradit" tim nejakou svacinku :)
Neni to jen dotaz na tebe, ale kdo ví, necht prosim odpovi
Je mi jasne ze bude lepsi si k tomu proteinu prihodit napr. vlocky, ale jen me to tak zajima.. :) |
Svačinku nahrazuj proteinem a úměrně tomu, jak daleko máš jiná jídla, s takovým složením - tzn. buď nějakým relativně rychlejším (CFM) WPC nebo nějakým pomalejším s více složkami (včetně micelárního kaseinu). Sacharidy navíc bych do toho, nejsi-li totální ektomorf, nedával. A jsi-li, stejně bych tam jako náhradu jídla dával nějakou rozumnou "šedesátku" protein.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: ne červenec 07, 2013 6:06 pm Předmět: |
|
|
Dobry, diky, presne takhle to delam, zustanu tedy jen u proteinu a maltu necham jen na po treninku.
Jinak kupovat nejaky meal replacementy nechci, nastesti stiham jist pravidelne, jen me to tak napadlo s tou maltou, ze se poptam _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
|
|
| nahoru |
|
 |
Kuchis
|
Zaslal: ne červenec 07, 2013 6:33 pm Předmět: |
|
|
Ještě dotaz ke gainerům.
Mám tento : https://obchod.ronnie.cz/s-3773-mass-gain-14.html
Jsem ektomorf.Hodně špatně nabírám.
1.Mohu tento gainer zařadit i do běžného dne třeba jednu odměrku ke snídani?Bude to k něčemu?
2.Výrobce doporučuje jednu dávku 40 g po tréninku a když je trénink intenzivnější tak potom ještě jednu asi hodinu po tréninku.Stačí mi tedy jenom jedna dávka po tréninku nebo můžu dát jednu po tréninku a hodinu na to ještě jednu?
A vůbec stačí těch 40g?Četl jsem někde že je to dost podhodnocené tak dávám 50g.
díky
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: ne červenec 07, 2013 6:35 pm Předmět: |
|
|
| jachym napsal: | | No, taky jsem se mu to snažil vysvětlit... ale je pravda, že pokud nahradim pudink maltou, tak v podstatě to to stejné jako gainer bude a cenově to výjde levněji. |
To každopádně. Vem si, že jedna dávka https://obchod.ronnie.cz/s-3142-maltox-100-maltodextrin-eu.html vyjde na 3,27 Kč + dávka proteinu. Spočítej si, kolik vyjde puding (jehož množství dá 35 g S) + protein. Tohle pak klidně porovnej s nějakým gainerem, třeba se zde na fóru nejvíce citovaným https://obchod.ronnie.cz/s-1235-mutant-mass-gainer.html Jeho jedna 100g dávka vyjde na 19,85 Kč a to v tom je dokonce nějakých 67 g S a 20 g B. Jestli i po tomhle někdo bude tvrdit, že puding je skvělej a levnější, tak si asi půjdu ponořit hlavu do ledový vody. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
nocomply
|
Zaslal: ne červenec 07, 2013 8:47 pm Předmět: tmz |
|
|
ted jsem si cetl na obchod.ronnie komenty na Mutanta a cetl jsem tam tohle.
Dobrý den chtěl sem se zeptat mohu si vzít Gainer před cvičením a po cvičení? a když tak ještě k večeři nebo snídani? je mi 17 let vážím 64Kg měřím 183Cm chtěl bych co nejvíce přibrat, a ještě mohl bych se vás zeptat kolik je možné přibrat Kg za 2 měsíce? pokad budu brát Mass Mutant Gainer? potřebuju nahodid váhu aspon na 80Kg Děkuji za odpověd :)
Dobrý den, gainer dávkujte zejména po tréninku. Během dne preferujte běžnou stravu. Jinak v případě potřeby lze gainer použít i během dne, např. jako doplněk snídaně a svačiny. Lze ho také dávkovat před trénink. Rozumné je přibírat cca 1 kg týdně.
1kg tydne nejni to nejaka blbost? to je za mesic 4kila to je kravina ne? za mesic se da pribrat tak kilo maximalne.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: ne červenec 07, 2013 8:58 pm Předmět: |
|
|
| Kuchis napsal: | Ještě dotaz ke gainerům.
Mám tento : https://obchod.ronnie.cz/s-3773-mass-gain-14.html
Jsem ektomorf.Hodně špatně nabírám.
1.Mohu tento gainer zařadit i do běžného dne třeba jednu odměrku ke snídani?Bude to k něčemu?
2.Výrobce doporučuje jednu dávku 40 g po tréninku a když je trénink intenzivnější tak potom ještě jednu asi hodinu po tréninku.Stačí mi tedy jenom jedna dávka po tréninku nebo můžu dát jednu po tréninku a hodinu na to ještě jednu?
A vůbec stačí těch 40g?Četl jsem někde že je to dost podhodnocené tak dávám 50g.
díky |
ad 1) Můžeš, ale zda-li to k něčemu bude, Ti těžko někdo bez znalosti všech okolností, především Tvého jídla, řekne. Asi to víš, jak by mělo vypadat a co by mělo obsahovat, mnohdy je spíš potíž na straně nedostatku bílkovin než sacharid ů (a pak je spíš dávat tam spíš suplement proteinový), ale pokud jsi ektomorf jak vyšitý, gainer tam nic špatného neudělá a může spíš pomoci. Možná pro příště vol nějaký s trochu jiným složením sacharid ů, konkrétně aby obsahoval i palatinosu.
ad 2) 40 nebo 50 g už není zase tak extra velký rozdíl, možná by stálo za to tam spíš těsně po tom tréninku k tomu dát víc nějakých rychlých bílkovin, ty by tam udělali službu větší. O tom, co je po tréninku ideální, je hezký tento článek: Potréninkový nápoj.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: ne červenec 07, 2013 9:09 pm Předmět: Re: tmz |
|
|
| nocomply napsal: |
...1kg tydne nejni to nejaka blbost? to je za mesic 4kila to je kravina ne? za mesic se da pribrat tak kilo maximalne. |
Tam neni napsano kolik z toho bude svalu a kolik loj a voda
..ikdyz to kilo tydne je celkem dost no, tezko rict _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
Naposledy upravil Tom3 dne ne červenec 07, 2013 9:10 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama Mass Gain | NutrendOblíbený gainer pro lepší regeneraci a pro podporu nárůstu svalů. 440 Kč Go Pro 30 | ExtrifitTop sportovní nápoj určený pro budování svalové hmoty a síly, 8 proteinových zdrojů. 1299 Kč |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|