|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Zajímavé články a odkazy k tématu: | |  |
Tom3

|
Zaslal: ne červenec 07, 2013 4:44 pm Předmět: |
|
|
| Kadd napsal: | jsou tu zajimavé čísla ohledně množství sacharidu s doplňků (o tom, že jsou blbě je řeč výše). Jen tak pro porovnání pár lidí jaký máte poměr sacharidu s doplňku vs s jídla?
Já mám cca 120g malty za den. to jest 25-30% většinou
A můžete vynechat dietu |
Kdy tu maltu do sebe cpes? Ja mel za to, ze neni tak komplexni jak treba ryze apod. tak ji davam jen po treninku. Napr. do nejakych koktejlu s proteinem? Nechtel bych do sebe zbytecne cpat jednodušší cukry..
edit: ikdyz nadruhou stranu kdyz se divam na normalni hotovy gainery, tak je to taky vetsinou malta+neco, tak ja nevim. Malta je jen sloucenina par molekul glukozy (alespon podle netu, nechci placat neco cemu nerozumim), takze spis takovej rychlejsi cukr ne? Jsem v tom tedka ztracen _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Kadd

|
Zaslal: ne červenec 07, 2013 5:30 pm Předmět: |
|
|
osobně to mám tak :
20g před treninkem
20g během
60-80g po _________________ Co nejde silou, jde ještě větší silou!
Na tebe sou i fizli kratci , ty ses dobrej exemplar, az budes mit ty hnupe nekdy mlady, si tak dva kousky zamlouvam...
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: ne červenec 07, 2013 5:36 pm Předmět: |
|
|
Kámoš tvrdí, že gainery jsou vyhazování peněz a stačí smíchat třeba 1:4 whey protein s pudinkovym práškem a máme 20% gainer.... možná na tom něco bude...
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: ne červenec 07, 2013 5:43 pm Předmět: |
|
|
No, podívej na příklady složení pudingu...
Puding BIO, Amylon, jahodový - pšeničný škrob, kukuřičný škrob, sušené jahody (min. 8%), barviva (sušená červená řepa)
Dr. Oetker Puding, vanilkový - kukuřičný škrob, jedlá sůl, přírodně identické aroma, barviva (chinolinová žluť a žluť SY)
Že ale chutnají skvěle, o tom žádná... :)
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: ne červenec 07, 2013 5:45 pm Předmět: |
|
|
Tak to je s prominutím nejbláznivější idea, kterou jsem v oblasti podmácku udělaných gainerů slyšel.  Od kdy je modifikovaný kukuřičný škrob to samé, jako palatinóza/maltodextrin? A jak se kamarádovi líbí, že si ten gainer musí pokaždé ohřívat na sporáku, aby se z něho nepo... kadil? Nebo jen plácnul nějakou kravinu, aby vypadal chytře, přitom to tak sám nedělá?
Jeden puding stojí cca 4 Kč (37g sáček), obsah škrobu je cca 17 g na 100 g výrobku. Tudíž nám to dělá alespoň 6 sáčků, aby to mělo nějaký slušný obsah sacharidů. Celkově tedy cca 25 Kč za (modifikovaný) škrob, kterej musí projít tepelnou úpravou. V čem je tedy ta skvělá výhoda? _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: ne červenec 07, 2013 5:52 pm Předmět: |
|
|
| Kadd napsal: | osobně to mám tak :
20g před treninkem
20g během
60-80g po |
Aha dobry, takze jen okolo treninku jak jsem myslel :)
Chci se zeptat, kdyz uz je tu o tom rec.. kdyz bych vedel, ze budu nekde urcitej cas bez jidla, muzu si do sejkru hodit protein+maltu? Bude to mit nejakej ucinek, nebo do sebe jen narvu zbytecne jednodussi cukry? No proste "nahradit" tim nejakou svacinku :)
Neni to jen dotaz na tebe, ale kdo ví, necht prosim odpovi
Je mi jasne ze bude lepsi si k tomu proteinu prihodit napr. vlocky, ale jen me to tak zajima.. :) _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
"Chodil bys raději po ulici a lidem říkal, že zvedáš tunu a nevypadal tak, nebo bys raději donutil lidi přemýšlet o tom, kolik zvedáš, jen tím, jak vypadáš?‘" - buh vi kdo
|
|
| nahoru |
|
 |
Kadd

|
Zaslal: ne červenec 07, 2013 5:56 pm Předmět: |
|
|
mužeš ale spíš bych volil palatinózu než maltu. nebo jsou přímo i suplementy jako nahrada svačiny s drcenýma vločkama atd. ale gainery jsem tu neprojížděl tak přesný tip co má ronnie v eshopu nemám. _________________ Co nejde silou, jde ještě větší silou!
Na tebe sou i fizli kratci , ty ses dobrej exemplar, az budes mit ty hnupe nekdy mlady, si tak dva kousky zamlouvam...
|
|
| nahoru |
|
 |
jachym
|
Zaslal: ne červenec 07, 2013 5:58 pm Předmět: |
|
|
No, taky jsem se mu to snažil vysvětlit... ale je pravda, že pokud nahradim pudink maltou, tak v podstatě to to stejné jako gainer bude a cenově to výjde levněji.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: ne červenec 07, 2013 6:00 pm Předmět: |
|
|
| Tom3 napsal: | Aha dobry, takze jen okolo treninku jak jsem myslel :)
Chci se zeptat, kdyz uz je tu o tom rec.. kdyz bych vedel, ze budu nekde urcitej cas bez jidla, muzu si do sejkru hodit protein+maltu? Bude to mit nejakej ucinek, nebo do sebe jen narvu zbytecne jednodussi cukry? No proste "nahradit" tim nejakou svacinku :)
Neni to jen dotaz na tebe, ale kdo ví, necht prosim odpovi
Je mi jasne ze bude lepsi si k tomu proteinu prihodit napr. vlocky, ale jen me to tak zajima.. :) |
Svačinku nahrazuj proteinem a úměrně tomu, jak daleko máš jiná jídla, s takovým složením - tzn. buď nějakým relativně rychlejším (CFM) WPC nebo nějakým pomalejším s více složkami (včetně micelárního kaseinu). Sacharidy navíc bych do toho, nejsi-li totální ektomorf, nedával. A jsi-li, stejně bych tam jako náhradu jídla dával nějakou rozumnou "šedesátku" protein.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: ne červenec 07, 2013 6:06 pm Předmět: |
|
|
Dobry, diky, presne takhle to delam, zustanu tedy jen u proteinu a maltu necham jen na po treninku.
Jinak kupovat nejaky meal replacementy nechci, nastesti stiham jist pravidelne, jen me to tak napadlo s tou maltou, ze se poptam _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
|
|
| nahoru |
|
 |
Kuchis
|
Zaslal: ne červenec 07, 2013 6:33 pm Předmět: |
|
|
Ještě dotaz ke gainerům.
Mám tento : https://obchod.ronnie.cz/s-3773-mass-gain-14.html
Jsem ektomorf.Hodně špatně nabírám.
1.Mohu tento gainer zařadit i do běžného dne třeba jednu odměrku ke snídani?Bude to k něčemu?
2.Výrobce doporučuje jednu dávku 40 g po tréninku a když je trénink intenzivnější tak potom ještě jednu asi hodinu po tréninku.Stačí mi tedy jenom jedna dávka po tréninku nebo můžu dát jednu po tréninku a hodinu na to ještě jednu?
A vůbec stačí těch 40g?Četl jsem někde že je to dost podhodnocené tak dávám 50g.
díky
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: ne červenec 07, 2013 6:35 pm Předmět: |
|
|
| jachym napsal: | | No, taky jsem se mu to snažil vysvětlit... ale je pravda, že pokud nahradim pudink maltou, tak v podstatě to to stejné jako gainer bude a cenově to výjde levněji. |
To každopádně. Vem si, že jedna dávka https://obchod.ronnie.cz/s-3142-maltox-100-maltodextrin-eu.html vyjde na 3,27 Kč + dávka proteinu. Spočítej si, kolik vyjde puding (jehož množství dá 35 g S) + protein. Tohle pak klidně porovnej s nějakým gainerem, třeba se zde na fóru nejvíce citovaným https://obchod.ronnie.cz/s-1235-mutant-mass-gainer.html Jeho jedna 100g dávka vyjde na 19,85 Kč a to v tom je dokonce nějakých 67 g S a 20 g B. Jestli i po tomhle někdo bude tvrdit, že puding je skvělej a levnější, tak si asi půjdu ponořit hlavu do ledový vody. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
nocomply
|
Zaslal: ne červenec 07, 2013 8:47 pm Předmět: tmz |
|
|
ted jsem si cetl na obchod.ronnie komenty na Mutanta a cetl jsem tam tohle.
Dobrý den chtěl sem se zeptat mohu si vzít Gainer před cvičením a po cvičení? a když tak ještě k večeři nebo snídani? je mi 17 let vážím 64Kg měřím 183Cm chtěl bych co nejvíce přibrat, a ještě mohl bych se vás zeptat kolik je možné přibrat Kg za 2 měsíce? pokad budu brát Mass Mutant Gainer? potřebuju nahodid váhu aspon na 80Kg Děkuji za odpověd :)
Dobrý den, gainer dávkujte zejména po tréninku. Během dne preferujte běžnou stravu. Jinak v případě potřeby lze gainer použít i během dne, např. jako doplněk snídaně a svačiny. Lze ho také dávkovat před trénink. Rozumné je přibírat cca 1 kg týdně.
1kg tydne nejni to nejaka blbost? to je za mesic 4kila to je kravina ne? za mesic se da pribrat tak kilo maximalne.
|
|
| nahoru |
|
 |
Ronnie
Administrátor

|
Zaslal: ne červenec 07, 2013 8:58 pm Předmět: |
|
|
| Kuchis napsal: | Ještě dotaz ke gainerům.
Mám tento : https://obchod.ronnie.cz/s-3773-mass-gain-14.html
Jsem ektomorf.Hodně špatně nabírám.
1.Mohu tento gainer zařadit i do běžného dne třeba jednu odměrku ke snídani?Bude to k něčemu?
2.Výrobce doporučuje jednu dávku 40 g po tréninku a když je trénink intenzivnější tak potom ještě jednu asi hodinu po tréninku.Stačí mi tedy jenom jedna dávka po tréninku nebo můžu dát jednu po tréninku a hodinu na to ještě jednu?
A vůbec stačí těch 40g?Četl jsem někde že je to dost podhodnocené tak dávám 50g.
díky |
ad 1) Můžeš, ale zda-li to k něčemu bude, Ti těžko někdo bez znalosti všech okolností, především Tvého jídla, řekne. Asi to víš, jak by mělo vypadat a co by mělo obsahovat, mnohdy je spíš potíž na straně nedostatku bílkovin než sacharidů (a pak je spíš dávat tam spíš suplement proteinový), ale pokud jsi ektomorf jak vyšitý, gainer tam nic špatného neudělá a může spíš pomoci. Možná pro příště vol nějaký s trochu jiným složením sacharidů, konkrétně aby obsahoval i palatinosu.
ad 2) 40 nebo 50 g už není zase tak extra velký rozdíl, možná by stálo za to tam spíš těsně po tom tréninku k tomu dát víc nějakých rychlých bílkovin, ty by tam udělali službu větší. O tom, co je po tréninku ideální, je hezký tento článek: Potréninkový nápoj.
|
|
| nahoru |
|
 |
Tom3

|
Zaslal: ne červenec 07, 2013 9:09 pm Předmět: Re: tmz |
|
|
| nocomply napsal: |
...1kg tydne nejni to nejaka blbost? to je za mesic 4kila to je kravina ne? za mesic se da pribrat tak kilo maximalne. |
Tam neni napsano kolik z toho bude svalu a kolik loj a voda
..ikdyz to kilo tydne je celkem dost no, tezko rict _________________ "First they ask you why you do it, then they ask you how you did it."
Naposledy upravil Tom3 dne ne červenec 07, 2013 9:10 pm, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
kontextová reklama Mass Gain | NutrendOblíbený gainer pro lepší regeneraci a pro podporu nárůstu svalů. 440 Kč Go Pro 30 | ExtrifitTop sportovní nápoj určený pro budování svalové hmoty a síly, 8 proteinových zdrojů. 1299 Kč |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|