silový trénink + calisthenics

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - silový trénink + calisthenics  Úvodní stránka -> Trénink -> silový trénink + calisthenics
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Imobylize

PříspěvekZaslal: čt červen 12, 2014 9:39 am    Předmět: silový trénink + calisthenics Odpovědět s citátem

Zdravím, měl bych dotaz týkající se mého tréninku. Mám jeden plán na silový trénink (3x týdně, vícekloubové těžké a základní cviky, vždy 6/5 sérií po 6/5 opakování, benč, mrtvý tahy, dřepy, nadhozy, výpady, přitahování osy v předklonu atd atd) a mezi těmito tréninkovými dny cvičím se svou váhou (plán= pull ups, inverted rows, dips, push ups, squats, každý cvik 3 série a opakování až do selhání svalu) a v neděli mám voraz . Můj dotaz zní, jestli je to pro tělo moc velká zátěž a nestíhá tak regenerovat, budovat svaly a měl bych tudíž trochu ubrat. Můj cíl je mít objem ale zároven chci ovládat svou vlastní váhu, zvládnout třeba i takový muscle up. Budu rád za vaše názory
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
H4nz

PříspěvekZaslal: čt červen 12, 2014 9:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Podle mě to je pro tělo moc, jestli chceš přidávat na síle...nech to 3x týdně ten silovej a třeba ve volny dny mužeš si jit lehce zaběhat :)
Oddo

PříspěvekZaslal: čt červen 12, 2014 9:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak zkombinovat by se to asi dalo. Záleží jak máš rozepsanou tu silovku, ale nejel bych ty cviky s vlastní vahou až do selhání, to je cesta do pekla, pokud mezi tím nebudeš mít žádný den volna.

Cviky jako muscle-up jsou spíš o technice než o síle, pokud už nějakou tu dobu cvičíš. Tím, že budeš dělat shyby a dipy se ale MU nenaučíš, u něj je nejtěžší právě ta přechodová fáze.

Být tebou tak si dám buď tu silovku v posilovně a k tomu nějaké lehké doplňky s vlastní vahou a nebo se naplno opřu do cvičení s vlastní vahou.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
MikTek

PříspěvekZaslal: čt červen 12, 2014 2:05 pm    Předmět: Re: silový trénink + calisthenics Odpovědět s citátem

Imobylize napsal:
Zdravím, měl bych dotaz týkající se mého tréninku. Mám jeden plán na silový trénink (3x týdně, vícekloubové těžké a základní cviky, vždy 6/5 sérií po 6/5 opakování, benč, mrtvý tahy, dřepy, nadhozy, výpady, přitahování osy v předklonu atd atd) a mezi těmito tréninkovými dny cvičím se svou váhou (plán= pull ups, inverted rows, dips, push ups, squats, každý cvik 3 série a opakování až do selhání svalu) a v neděli mám voraz . Můj dotaz zní, jestli je to pro tělo moc velká zátěž a nestíhá tak regenerovat, budovat svaly a měl bych tudíž trochu ubrat. Můj cíl je mít objem ale zároven chci ovládat svou vlastní váhu, zvládnout třeba i takový muscle up. Budu rád za vaše názory

Za mě: Do objemu je toho fakt moc...pokud nemáš top suplementaci a genetiku...zkušenosti.

Musíš si vybrat no :ú
Imobylize

PříspěvekZaslal: čt červen 12, 2014 10:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě mě napadlo, že bych od každýho něco ubral. Od silovýho tréninku třeba 2 sérky u každýho cviku a se svou vahou bych to nedával až do selhání. Nějak se mi nechce rozhodovat mezi jedním, nebo druhým
MikTek

PříspěvekZaslal: pá červen 13, 2014 12:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Imobylize napsal:
Ještě mě napadlo, že bych od každýho něco ubral. Od silovýho tréninku třeba 2 sérky u každýho cviku a se svou vahou bych to nedával až do selhání. Nějak se mi nechce rozhodovat mezi jedním, nebo druhým

Tak zkus crossfit...to je podle mě skloubení toho co píšeš, vytvoř si svůj plán 3x týdně
Oddo

PříspěvekZaslal: pá červen 13, 2014 12:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak si dej třeba:

A
Mrtvý tah silovka
Bench silovka
+
dřepy a shyby

den volna

B
Dřep silovka
Tlak ve stoje silovka
+
kliky a inverted rows

den volna

a tak dokola :)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit WWW stránky autora
Woko_O

PříspěvekZaslal: pá červen 13, 2014 12:53 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A nebo jeden tejden jed tu silovku a druhej tejden vlastní váhu.. Obměnuj způsob cvičení a intenzitu. Pohraj si s tim..
Imobylize

PříspěvekZaslal: pá červen 13, 2014 4:30 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Woko_O napsal:
A nebo jeden tejden jed tu silovku a druhej tejden vlastní váhu.. Obměnuj způsob cvičení a intenzitu. Pohraj si s tim..

To se mi zamlouvá, dobrej nápad, diky :)

Rychle na stránku:

Přejdi na: