Společenská témata ll.

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 134, 135, 136 ... 426, 427, 428  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Společenská témata ll.  Úvodní stránka -> Události, komentáře... -> Společenská témata ll.
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
blazen

PříspěvekZaslal: st květen 18, 2011 1:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

ad maturita:
v našem pošahaným městě je to fakt divný tento týden začaly ústní na některých školách, a třeba ze soukromé podnikatelky (což je prakticky stejný jako moje obchodní akademie, akorát se tam platí 18 litrů ročně školný) to hned první den 2 ze 3 holek nedaly.. a vypadává tam taky dost lidí.. příští týden máme ústní i my, takže jsem hodně zvědavej...
a třeba ve Zlíně na průmce taky nic moc, pár lidí vyletělo a nebyli to zrovna volové.. asi se dává maturita podle ksichtu
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ygg

PříspěvekZaslal: st květen 18, 2011 4:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To supp .... čistě teoreticky by to možný bylo, ale musel by jít s tou "bábou" ze sociálky napůl, nebo by dotyčná musela být skutečně mimořádně dementní i na poměry českého státního úředníka. Protože za normálních podmínek by se měla zajímat, jak je možné, že najednou činí záloha dvojnásobek předešlé. Stejně tak by měla chtít (mám pocit že je to dokonce její povinnost) vždy konečné vyúčtování ke konci zúčtovacího období, právě kvůli zjištění případného přeplatku/nedoplatku. Navíc mám dojem, že celková výše podpory na bydlení je nějak omezena ... ale tady ten mechanismus konkrétně neznám, nikdy jsem se o to nezajímal.

To mandor ... no, pokud to bylo na gymplu při češtině, a ne na právech na trestu, tak budiž. Ale bylo by zajímavé se případně u soudu hájit tím, že pan profesor říkal .....
Bombay

PříspěvekZaslal: st květen 18, 2011 8:03 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

AniCitronAniBanan napsal:
něco pro místní znalce, je tohle proveditelný ? našel sem někde ....

,,V sobotu jsem mluvil s paní, která pracuje na zákaznickém centru. Dozvěděl jsem se od ní o dalším způsobu, jak tento stát dává peníze cikánům. Tentokrát pomocí ČEZ. Cikán ví, že spotřebuje elektřiny za 2000 Kč měsíčně. Zajde na zákazn...ické centrum ČEZ a dá si žádost o zvýšení záloh na 4000 korun. S potvrzením o výši záloh jde na sociálku a požádá o podporu, protože na placení tak vysoké zálohy nemá. Sociálka mu klidně vyplácí měsíčně podporu 4000 Kč. Nikdo nic nekontroluje, neprověřuje. Cikán každý měsíc „zaplatí zálohu“. Na konci roku udělá ČEZ vyúčtování a zjistí, že cikán má 48 000 korun přeplatek. Tak vyplní složenku a pošle jí cikánovi, ten si pěkný balíček vyzvedne na poště! JE TO DO PRDELE MOŽNÝ??? Sdílejte, ať se nad tím někdo pozastaví ,,

Nepodložený bullshit, klasické zahlcení shocking informacemi, vysokou cifrou a výzvou o hoaxování dál.

Pokud si není autor schopný spočítat přesné cifry, jde o hoax.
Neboť:
1) záloha je 2000 kč za měsíc
2) cívka si zvýší na 4000kč
3) 12 měsíců krát 4000 kč se rovná 48 000 kč
4) od tohoto se ale musí odečíst dvanáct krát dva tisíce, bo ty cívka zaplatí stejně
5) ve výsledku máme tedy 24 000 přeplatek

Což zní samozřejmě hrozivě a populisté jásají, že nás cívky stejně vyžíraj. Nicméně pokud tato ověřená metoda má být dle paní z Romanova impéria pravdivá, tak a) paní (ehm, celý dokument) kecá b) paní neumí počítat a měla by na hodinu letět.

No prostě je to kec.
ygg

PříspěvekZaslal: čt květen 19, 2011 6:51 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.novinky.cz/domaci/233907-za-cestovni-pas-zaplatime-dvakrat-vic-za-detsky-dokonce-sestinasobek.html

.... už mi tenhle týden něco podobnýho chybělo .... jen nevím, proč to tak protahují, ať prostě lidem rovnou seberou všechno, a na úřadě se budou fasovat podle uvážení úředníků prostě kupóny .
MiKra

PříspěvekZaslal: čt květen 19, 2011 7:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak na naší stavební průmce neudělalo maturitu 40% lidí a to si myslím že ještě plno lidí neudělá písemnou, pěkný..
idoktor

PříspěvekZaslal: čt květen 19, 2011 8:38 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MiKra napsal:
Tak na naší stavební průmce neudělalo maturitu 40% lidí a to si myslím že ještě plno lidí neudělá písemnou, pěkný..

Možná naseru zdejší teenagery, současné a budoucí maturanty, ale tohle je v pořádku. Nesouhlasím se státními maturitami, koneckonců je to tunel jako prase a produkce průměrných, šedi bez výjímek, ale úroveň vzdělání mladých v této republice je katastrofální. Když jsem byl tady v ČR v české republice u státnic na jedné elektrofakultě (jako člen komise), tak jsem nestačil valit oči, co tam někteří studenti předváděli. Dalo by se říct, že kdo šel po chodbě a měl kravatu, z toho sme udělali inženýra. Co kus, to peníze do rozpočtu (nepřímo, ale rozvádět nebudu), tak se pouštěli. 50% těch chlapců či dívek nemělo na to projít přes maturitu, natož vysokou školou. Bohužel systém je tu takhle nastavený, každej blbec musí mít titul. A ta menšina, která maká poctivě by si mohla uvědomit jednu věc: ti co to ojebávají (a těm systém přeje, prostě vychovej si svojeho lempla a voliče), ti budou jednou Vaši konkurenti na trhu práce
mysH

PříspěvekZaslal: čt květen 19, 2011 8:47 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

idoktor: system je ted nastaven, ze chtej vice vysokoskolaku. Inteligence se v populaci nezvysuje, pocet vzdelanych je tedy +/- stejny. Bohuzel diky soukromym skolam, dotacim a poptavce po VS ma titul kdejakej trotl, ktery ma znalosti na urovni stredni skoly. Takze nakonec na miste pro VS pracuje debil, ale vsichni jsou spokojeny .. zvlastni doba.
Kdysi jsem mel k vysokoskolakum respekt, ted uz maximalne k urcitym skolam, zbytek muze a nemusi byt vzdelany. Titul uz nezarucuje nic, ale to je trend tak nejak v cely zapadni Evrope ne? Vic vystudovanych, je jedno, ze na to nemaj, ale hlavni je, aby se v populaci zvysovala vzdelanost - aspon tabulkove.
A jinak protridit maturanty je supr, pokud by statni maturita aspon castecne zastavila proud "studovanych" trotlu, dobra prace.

ygg: poplatky je jen jina forma dani .. "nezvysime dane" v plne "pravicove" krase .. na co orezat vydaje, kdyz jde zvednout prijmy, ach jo
sousedovic Toníček

PříspěvekZaslal: čt květen 19, 2011 9:11 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

v západní Evropě je ale pracovní trh už relativně nasycen vysokoškoláky, takže řada z nich má smůlu... to se stane i u nás za pár let

idoktor: neučils zhruba před 5-ti lety v Brně laboratoře na UMELu (podle fotky)?
MiKra

PříspěvekZaslal: čt květen 19, 2011 9:45 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

No já to vidím podobně..
Mám kamarády, co šli na vejšku jen s myšlenkou, že budou vydělávat bez práce třeba 40tisíc..Což je minimálně dost ujetý, ale hlavně takhle přemýšlí až moc mladých (mimo mě), já vidím budoucnost jinde a to například v řemeslu a v učňáku, jak tu píšete, za peníze může mít titul poslední dobou kdejaký trotl, ale být šikovný manuálně je věc jiná a myslím si že, v budoucnu po tom bude poptávka, protože na učňák chodí většinou verbeš a kdejaký cikáni, kteří tam chodí jen aby nemuseli do práce, těch poctivých a hlavně šikovných je tam už míň a míň..
Hold se to posunulo, kdo měl dřív maximálně na učňák, chodí na střední a ti co dříve stěží udělali střední, mají nyní tituli..

Já osobně lituji toho, že jsem poslech rodinu a šel jsem na stavební průmyslovku, která mi je bez vysoký docela k hovnu.. Měl jsem jít na učňák a jen si dodělat nástavbu a měl by to ještě lepší jak teďka.. Byl bych vyučený s maturitou..
drlift_

PříspěvekZaslal: pá květen 20, 2011 5:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kyz jsem jeste delal ve SCIO, tak na zaklade nejakych setreni dosli k zaveru, ze se na VS dostavaji uz i deti, ktere maji IQ pod 100....
idoktor

PříspěvekZaslal: pá květen 20, 2011 7:19 am    Předmět: Odpovědět s citátem

mysH napsal:
Inteligence se v populaci nezvysuje, pocet vzdelanych je tedy +/- stejny.

To mi nedává smysl, je třeba oddělit inteligenci a vzdělání
Např. mám kamaráda, kterej mi dělá konzultace a mojem oboru je naprostá špička. A to myslím nedodělal ani učňák. Prostě si řekl, že škola mu nic nedá a šel se učit praxí a samostudiem. Tehdy bych to pochopil - je inteligentní, vzdělává se. Ale inteligence vs systém vzdělávání je špatná příměra. A to že úroveň vzdělání mladých tady je katastrofální (nikoli, že by přibývalo blbců) - za tím si stojím - krom toho, že jsem v konaktu s bývalými kolegy z fakulty, chodím cvičit s učitelkou základky, odezvy mám i odtud až až

Toníček: to už je tak dávno, že už to ani neni pravda. To jsem byl ještě plný ideálů
Marky V.

PříspěvekZaslal: pá květen 20, 2011 7:27 am    Předmět: Odpovědět s citátem

http://www.novinky.cz/diskuse?id=237834&articleId=/domaci/233946-mereni-rychlosti-se-stane-znovu-vyhodnym-byznysem-pro-obce.html&sectionId=8

Opět krásná ukázka neobjektivní práce našich pisálků. Osobně jsem spíše proti tomu, aby MP měřily rychlost, ale když už někdo napíše takovýhle článek, tak by tam měl uvést, že MP budou moci měřit jen tam, kde jim to schválí Policie ČR. Což je ovšem úplně v rozporu se smyslem článku.
Nemám rád právníky a novináře!
Petey

PříspěvekZaslal: pá květen 20, 2011 7:57 am    Předmět: Odpovědět s citátem

len taka technicka - co ma mestsky straznik vobec co do cinenia s rychlostou? na to neboli zriadeni,ani to nie je v naplni ich prace
Marky V.

PříspěvekZaslal: pá květen 20, 2011 8:04 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Petey napsal:
len taka technicka - co ma mestsky straznik vobec co do cinenia s rychlostou? na to neboli zriadeni,ani to nie je v naplni ich prace

To se v podstatě shodneme. Strážník má být na ulici kvůli pořádku. Ale: jsou obce a města, kde na dopravku nenarazíš, jak je rok dlouhej. Lidi to vědí a jezdí jako prasata. Takže tam se nelze divit, že MP měřila. Např. co vím, tak MP Třeboň měří i v okolních obcích, protože tam byla situace kritická a dopravka nikde. Druhá věc je, že z možnosti měřit rychlost se někde skutečně stal jen prachsprostý byznys. Do toho firmy jako Czech radar s podílem na vybraných pokutách, to je sviňárna. Koho to zajímá, počte si na D-fens.
Takže současný řešení mi přijde ještě jako rozumný kompromis. Ale opakuju, MP je pořádkový sbor obce, ne dopravka. Tak by to do budoucna mělo být.

Edit: sloužím v okresním městě, kde rychlost neměříme. Díkybohu.
ygg

PříspěvekZaslal: pá květen 20, 2011 8:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

drlift_ napsal:
Kyz jsem jeste delal ve SCIO, tak na zaklade nejakych setreni dosli k zaveru, ze se na VS dostavaji uz i deti, ktere maji IQ pod 100....

A tak dostat se a uděla t je tady celkem rozdíl ... třeba za našich časů na ČVUT strojárnu brali každého, kdo tam trefil:-))), protože tam nikdo nechtěl, a teprve v prváku to celkem brutálně vytřídili. Přesto jsem znal dost lidí, co se na ten rok zapsalo (a když to člověk hrál aspoň trochu chytře, tak se prvák dal zopáknout, a rázem to byly roky dva) .... status studenta se dřív dost hodil, takže i pro holky bylo občas lepší strávit rok před pokusem o jinou VŠ tam, než někde v háku, pro kluky to navíc znamenalo 100% odklad nástupu na vojnu, který při neřijetí na jinou VŠ nebyl až tak automatický.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Společenská témata ll. Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 134, 135, 136 ... 426, 427, 428  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: