|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
U.B0B

|
Zaslal: st listopad 23, 2011 10:36 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
cipinek
|
Zaslal: st listopad 23, 2011 10:49 pm Předmět: |
|
|
je to frajer a já mu to přeji... _________________ Don't be afraid of doing what you're best at
rozvíjet vlastní osobnost je jedna z nejvíc naplňujících činností
|
|
| nahoru |
|
 |
mysH

|
Zaslal: čt listopad 24, 2011 2:20 pm Předmět: |
|
|
renta ano, proc ne .. nazory mohou byt ruzny, nicmene pesakum to preju (obecne ozbrojeny slozky + hasici), zato gumam nahore to moc nepreju .. pokud se do zakladu z kteryho se pocita renta zapocitavaji i odmeny (a to se deje u tech vysokych pravidelne), je to zkurvenost a nedivim se, ze lidi maj pocit nasrani
|
|
| nahoru |
|
 |
U.B0B

|
Zaslal: čt listopad 24, 2011 4:10 pm Předmět: |
|
|
| cipinek napsal: |
je to frajer a já mu to přeji... |
- co mu prejes? ze za sezeni v kancelari nekdo dostava dozivotne takovy penize? pocitam ze ohen, poslednich 20 let, videl akorat na sporaku. predpokladam, ze poslednich spoustu let prosedel pouze v kancelari jako manazer/reditel - dostavaji manazeri a redilete nekde na svete, nejakou dozivotni vysluhu???
- "Jen odměny za rok 2010 zvedly Štěpánovi doživotní výsluhový příspěvek o 12,5 tisíce korun měsíčně." ta vychcana svine sekla s praci jen a jen kuli tomu, ze mu jiny svine zvedly prumer na odchodne z 43K mesicne na 55K mesicne. to je jediny duvod, proc ten clovek odchazi - letos ty odmeny nedostal a prumer mu spadnul - je to jen matematika o penezich - o nic jineho tomu panovi nejde
- to, jak je mozne nekomu za jeden rok, zvednout mesicni prumer odchodneho o 12,5 tisic korun, nechavam stranou. myslim si ovsem, ze by neco takoveho melo byt trestne. at v tom byl umysl ci nikoliv. vznikla skoda je 150000,-Kc rocne
- odchodne - vsem, kteri vetsinu sveho naroku odkroutily jeste za komunistu, bych plosne kratil a do 5ti let zastavil vyplaceni. a vsechny ostatni zpetne proveril jestli si nejakou vysluho zaslouzi. dostavat vysluhu za to, ze nekdo delal 40 let skladnika a schodou nahod to bylo v kasarnach a fasovala se k tomu uniforma (toto je napr. pripad meho souseda), je proti zdravemu rozumu.... . vyrostl jsem ve "vojenskem panelaku", kde bydleli jen a jen gumaci. znam je 40 let, vim co delali a delaji a vim, ze nikdo z nich by nemel mit narok na jakekoli vysluhy ...
- sezenim v kancelari, at svoji praci dela nejsvedomiteji na svete, by nikdo nemel ziskat ani korunu navic oproti jinym povolanim
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: čt listopad 24, 2011 4:32 pm Předmět: |
|
|
čekal jsem, který závistivý hňup napíše něco takového..., víš ten člověk něco dokázal, o něco se zasloužil, armáda bez velitelů, která se skládá jenom z vojínů, kteří umí tak akorát rozborka, sborka, natáhnout, zamířit a pálit je ti dobrá tak akorát k hovnu, když nevíš, kde a jak najít protivníka, překvapit ho, sehnat zbraně, náboje, žrádlo, ubytování a dopravit na bojiště, atd. to je na to, o těch tvých stříkačkách, které neviděl 20 let, i když tam před 40 lety začínal...
ano zákon je napsaný kamarády pro kamarády, tak, abych šel do civilu s největším vejvarem, který jde, já bych osobně do vzorce pro výpočet doživotní renty tyto částky, které mu to nepřiměřeně zvedly nepočítal, tady s tebou taky souhlasím...
srovnávat skladníky v armádě s vrcholovým manažerem, ale prosím tě, tam je to jasné a souhlasím s tebou... _________________ Don't be afraid of doing what you're best at
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: čt listopad 24, 2011 5:06 pm Předmět: |
|
|
| cipinek napsal: |
je to frajer a já mu to přeji... |
Já ne. Z jednoduchého důvodu. Dávat někomu rentu je píčovina. Jen tím říkáš "já ti teď dám nižší plat a zbytek platu ti budou platit moji následníci". V případně policajtů říkáš "jste debilové kteří mohou dělat jen policajty a když odejdete či jste odejiti, jsou z vás takový debilové že jste práce neschopní"
Co se hasičů týče, ti by měli po ukončení aktivní kariéry dělat bezpečáky či jiné profese, kde své znalosti perfektně využijí. Část by z nich samozřejmě měla dělat na dispečinku.
Pokud někdo dostává rentu 55 k, tak to je prostě přehnané ať dělal cokoliv. Navíc když díky kámošům vytáhl ze státu dost slušné peníze. Tím naopak všechny mé sympatie ztratil.
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: čt listopad 24, 2011 5:20 pm Předmět: |
|
|
S rentou pro hasiče sohlasím, nasazujou kejháky za ostatní, co se týče platu, tak taky nemají žádnou hitparádu (beru obyčejný hasiče), plus neplacený přesčasy asi 150 hodin ročně. Výše renty je otázka a po jaké době by ji měl dostat. _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
U.B0B

|
Zaslal: čt listopad 24, 2011 6:50 pm Předmět: |
|
|
| cipinek napsal: | čekal jsem, který závistivý hňup napíše něco takového..., víš ten člověk něco dokázal, o něco se zasloužil, armáda bez velitelů, která se skládá jenom z vojínů, kteří umí tak akorát rozborka, sborka, natáhnout, zamířit a pálit je ti dobrá tak akorát k hovnu, když nevíš, kde a jak najít protivníka, překvapit ho, sehnat zbraně, náboje, žrádlo, ubytování a dopravit na bojiště, atd. to je na to, o těch tvých stříkačkách, které neviděl 20 let, i když tam před 40 lety začínal...
|
1. husy jsme spolu nepasly, tak nevim proc se tak vyjadrujes
2. armada bez velitelu ? ten clovek byl hasic a drive i komunistickej pozarnik ...
3. víš ten člověk něco dokázal, o něco se zasloužil to je mozny (ja nevim co je ten clovek zac a co delal a je mi to jedno. jen vim, ze kdyby se vubec nenarodil, tak by hasici fungovali naprosto stejne i bez nej), takovejch lidi je .. ale nikdo je neplati, jeste 30 let po tom co ve statni sluzbe skoncily. on ma nejakej patent za kterej bu bude vyplacena renta? ma nejake zraneni z "akce". nebo umelecky vymaloval kancelar a jeste dalsich 70 let, se za divani na tu krasu, bude chtit vylpacet penize?
4. opravdu nevim kolik ostrych akci ma ten clovek za sebou, ale vim ze nikdo v tomto state by nemel vysluhu za sezeni v kancelari - nevim kolik let ma ten clovek odslouzeno jako radovy pozarnik/hasic. pokud 20 let behal k ohni, tak asi by na to narok mel mit. - tedy dle me ne - ses vystaveny nebezpeci zivotu, tak dostanes prachy ted hned. trebas 5ti nasobek platu, ale ne dostavat penize, kdyz uz tu praci vubec nedelas ... nesmysl, kontraproduktivni nesmysl. a zapocitavat do "cinne sluzby" sezeni v kanclu je nemoralni.
5. ...když nevíš, kde a jak najít protivníka, překvapit ho, sehnat zbraně, náboje, žrádlo, ubytování a dopravit na bojiště, ... a ti co toto vi, maji narok na 55K Kc mesice i kdyz tuto (hrozne dulezitou ) praci nedelaji????? blbost. stejna blbost, jako diskuze s baletkou, ze chce jit ve 40ti do radneho duchodu, protoze se uz dal nemuze producirovat po prknech.
6. a toto vsechno beru v souvislosti kde a v cem se tato zeme nyni nachazi. jinak bych to neresil. at klidne tento stat plati vysluhy lidem, kteri desitky let lesti zidly. ja jim nezavidim, ale ja musim napr. platit drazsi dalnicni znamku proto, protoze stat chce vydelat ubohych 800M. tak proc stale rozhazuje penize, na ktere se do budoucna, stejne jako na duchody, nesmi ze zakona sahnout - stat se zarucuje, ze ty nekrestansky penize bude vyplacet i kdyby pracujici v tydle zemi chcipaly hlady. stat dnes neni schopen garantovat nic - jen vysluhy a duchody - a ty z vetsi casti pobira kdo? za**** komunisti, kteri muzou za dnesni stav tohodle statu (a ne, ze ne). zku*** co mohly, cely zivot meli jistou praci, jistou vyplatu a ted maji i jisty vysluhy a duchody a ti co jim na to musi vydelavat maji jisteho co? praci? kazdy mesic vyplatu na uctu? duchod? je zhovadilost, kdyz clovek ktery ma jedinou jistotu a to je ze umre, musi neustale delat na cloveka, kteremu nezesednul ani jeden vlas na hlave z duvodu nejake zivotni nejistoty.
zrusil/zrevidoval bych to vsem kteri vysluh dosahly za komunistu a urcite komplet cele armade - nevim, ze by nase armada za komunistu vedla nekde nekdy nejake bitvy v kterych slo o zivot (vic nez nam vsem ostatnim)
|
|
| nahoru |
|
 |
U.B0B

|
Zaslal: čt listopad 24, 2011 6:55 pm Předmět: |
|
|
| Wojtkingson napsal: | | S rentou pro hasiče sohlasím, nasazujou kejháky za ostatní, co se týče platu, tak taky nemají žádnou hitparádu (beru obyčejný hasiče), plus neplacený přesčasy asi 150 hodin ročně. Výše renty je otázka a po jaké době by ji měl dostat. |
ja s rentou nesouhlasim.
souhlasim napr. s tim, ze za kazdou ostrou akci dostanou napr. 500% hodinove mzdy (ne ze sedim 24 hodin na zadku jako pohotovost, jestli bude nekde horet a uz se to pocita do doby k priznani vysluh). a souhlasim se zaplacenim vsech prescasu. v tom horsim pripade formou nahradniho volna. souhlasim s garanci nadstandartniho osetreni v pripade zraneni pri vykonu povolani. souhlasim s vyplacenim vysokeho odskodneho/duchodu primym pozustalym zemreleho hasice v akci. ale nesouhlasim s vyplacenim penez za neco, co jsem delal kdysi ....
prvni odkaz z Googlu - Nejnebezpečnější povolání světa - Myči oken mrakodrapu - po kolika letech vykonu tohoto povolani asi berou dozivotne, statem garantovane vysluhy??
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: čt listopad 24, 2011 7:24 pm Předmět: |
|
|
tak běž a změň to, jestli máš na to sílu, běž, když si myslíš, že je to tak lehký, tady nikdy nebude nic fungovat, já se budu starat jenom sám o sebe a snad mi bude dobře na světě, jak řekl jeden cikán, se kterým jsem nad ránem onehdá pil pivo a jedl pizzu... _________________ Don't be afraid of doing what you're best at
|
|
| nahoru |
|
 |
Marky V.

|
Zaslal: pá listopad 25, 2011 7:14 am Předmět: |
|
|
Ty přehnaný renty různých uniformovaných papalášů mě taky pěkně serou. Navíc nechápu, proč mají renty různý kancl krysy, jako například "policajti" ze "zbraní a střeliva". To jsou klasický ouřadové, který v životě nikomu nedali pouta, v životě neměli noční, v životě nemrzli na pochůzce..
Obecně jsme proti rentám, spíše bych to viděl tak, že by se lidi měli slušně zaplatit, když dělají a ne jim pak něco doplácet. Katastrofa je, že v našem městě teď dělá na vrátnici místní nemocnice letitý vyšetřovatel s VŠ vzděláním, kterému je 50 let. Má slušnou rentu, na vrátnici klid a tváří se spokojeně. Co je špatně v systému, kde tenhle člověk na vrcholu profesionálního života měl být ještě u policie a vychovávat mlaďase? Proč dále odchází jiný kriminalista po 23 letech služby z hospodařiny? Proč odchází po 22 letech nejzkušenější místní uniformovaný obvoďák?
Zpět k rentám: lidi dobře zaplatit, renty zrušit. Argument, že po skončení služebního poměru se policajt, hasič, voják či bachař jinde moc nechytá a nic jinýho neumí u mě neobstojí. To přece platí u většiny povolání. Co umí jinýho, když skončí se svou profesi, např. učitel, prodavačka, úředník, farmář či soustružník? _________________ "Dřep je dřep, pane řediteli!" - profesor tělocviku z filmu Cesta do hlubin študákovy duše.
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: pá listopad 25, 2011 10:42 am Předmět: |
|
|
Naprostý souhlas. _________________ Symobolika je jejich reč, prave proto ze to nikoho nezajima
|
|
| nahoru |
|
 |
Bombay

|
Zaslal: pá listopad 25, 2011 12:26 pm Předmět: |
|
|
|
|
|
| nahoru |
|
 |
Wojtkingson

|
Zaslal: pá listopad 25, 2011 12:36 pm Předmět: |
|
|
K těm rentám, vím jak to hasiči mají, dělal jsem nějakou dobu brigádně elektro v hasičskejch speciálech a spolupracoval s náma jeden profík, kdyby to měli jak to píšeš, tak bych jim taky rentu nedával, jenže mají jedno velký smradlavý hovínko... A samozřejmě je taky rozdíl, jestli si hasič támhle někde v zapadákově, kde pseudo držíš dozor nad firmou, kde se už pyrotechnika dávno nedělá, nebo jsi v Praze, kde máš XY výjezdů denně
edit: Jinak ty Mašíni, to je nocomment, sám nechápu jak mohli dostat nějaký ocenění, osobně bych je do republiky ani nepustil, nebo hned zabásnul _________________ The pain you feel today will be the strength you feel tomorrow
|
|
| nahoru |
|
 |
cipinek
|
Zaslal: pá listopad 25, 2011 12:59 pm Předmět: |
|
|
a proč, že řekl Mašín pravdu??? ano tak to bývá, lidem hne s tlakem většinou pravda než lež!!! čím lidem pomohl Palach? změnilo se něco, když umřel, povstalo ČSSR proti vojskům Varšavské smlouvy po invazi? neměl radši tiše vraždit přední představitele strany? nebo měl jednoduše držet hubu a krok, možná by žil... _________________ Don't be afraid of doing what you're best at
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|