Stravování 3x denně

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Stravování 3x denně  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Stravování 3x denně
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
kubaz

PříspěvekZaslal: út září 30, 2014 3:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nejlepsi bude se proste rozumne najist, kdyz mas hlad, ne ?
Hulkie

PříspěvekZaslal: út září 30, 2014 3:39 pm    Předmět: Re: fsdfsgf Odpovědět s citátem

CharlesWood napsal:
Nabral nekdo z Vas lip ze 3 jidel denne nebo z vice? uz druhej den zkousil jist jenom 3x denne poradna snidane poradny obed a poradna vecere...dotedka jsem se ztravoval 5-6x denne a uz me to prestalo srat protoze vysledky nic moc a zazivani blby a do jidla jsem nemel chut a dost jsem se do nej nutil...myslim, ze je mytus jist 6x denne a kort kazdy 2 hodiny, nevim no....

Když se do jídla musíš nutit, tělo ti dává víceméně najevo, že ty kalorie nepotřebuje. Když správně cvičíš, tělo si naopak zvýšenou chutí do jídla říká, že chce "přestavět" na nový level.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Draper

PříspěvekZaslal: út září 30, 2014 3:53 pm    Předmět: Re: fsdfsgf Odpovědět s citátem

Hulkie napsal:

Když se do jídla musíš nutit, tělo ti dává víceméně najevo, že ty kalorie nepotřebuje. Když správně cvičíš, tělo si naopak zvýšenou chutí do jídla říká, že chce "přestavět" na nový level.

Tohle pozoruji vetsinou po nekolika mesicich cviceni, kdyz uz jsem tezce odpalenej a balancuju na hranici pretrenovani, i presto ze cvicim porad stejne nebo i vic, tak telo uz to jidlo jakoby ani nechce a mnohem hure ho travi ( vyuziva) nez treba ted, kdy jsem po odpocinku relativne "cerstvej" , porad mam hlad a co snim, tak mnou prolitne ze o tom ani nevim
seeya

PříspěvekZaslal: út září 30, 2014 6:37 pm    Předmět: Re: Stravování 3x denně Odpovědět s citátem

Najkl napsal:

Plynou z nižšího počtu jídel nějaké nevýhody kromě objemnějších porcí?? Díky moc za vaše názory :-)

Ano, plynu. Proste ak nemas stastie na priberaciu genetiku tak nepriberes. Zial cvicenie je ta najlahsia cast. Drina zacina pri jedeni...
MAST3R

PříspěvekZaslal: út září 30, 2014 7:13 pm    Předmět: Re: Stravování 3x denně Odpovědět s citátem

seeya napsal:
Najkl napsal:

Plynou z nižšího počtu jídel nějaké nevýhody kromě objemnějších porcí?? Díky moc za vaše názory :-)

Ano, plynu. Proste ak nemas stastie na priberaciu genetiku tak nepriberes. Zial cvicenie je ta najlahsia cast. Drina zacina pri jedeni...

Jak to myslíš?

Však je jedno jestli člověk dá 5x600 kcal nebo 3x1000 kcal.
seeya

PříspěvekZaslal: út září 30, 2014 7:17 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Tak daj 1x3000 ked je to to iste..
MAST3R

PříspěvekZaslal: út září 30, 2014 7:20 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

A proč by to nebylo to isté? Jediný rozdíl bude v tom, že čím méně jídel, tím větší porce a tím déle se budou trávit.

Snad nevěříš na to, že kdo jí méně jak 5x, tak nepřibere.
seeya

PříspěvekZaslal: út září 30, 2014 7:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ja tomu nemusim verit, mam to odskusane na sebe. Na druhu stranu tvoje vysledky mozu byt uplne ine, mne sa pribera extremne tazko a chudne extremne lahko
MAST3R

PříspěvekZaslal: út září 30, 2014 7:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

I pokud dodržíš stejný počet kcal - a tedy B, S i T?
seeya

PříspěvekZaslal: út září 30, 2014 7:34 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Asi nie, tolko kalorii by sa proste nedalo natrieskat do troch jedal. To je tiez dovod preco to rozdelit :)
shooter

PříspěvekZaslal: út září 30, 2014 7:52 pm    Předmět: Re: fsdfsgf Odpovědět s citátem

CharlesWood napsal:
Nabral nekdo z Vas lip ze 3 jidel denne nebo z vice? uz druhej den zkousil jist jenom 3x denne poradna snidane poradny obed a poradna vecere...dotedka jsem se ztravoval 5-6x denne a uz me to prestalo srat protoze vysledky nic moc a zazivani blby a do jidla jsem nemel chut a dost jsem se do nej nutil...myslim, ze je mytus jist 6x denne a kort kazdy 2 hodiny, nevim no....

Ano já jsem nabral čistou svalovou hmotu na IF což máš 2 jídla denně. A to 2,1kg svaloviny a 0,7kg tuku šlo dolů. Primární palivo byli a jsou pro mě nyní tuky.
Když jsem jedl jak vepř 5-6 jídel denně (150b, 400-500s, 80-100t) tak šel nahoru akorát tuk a minimum svalů nebo žádné. A měl pořád hlad.
Abych k tomu řekl své- pokud halduju mám více energie, než když jsem najezený. Nemám stees kdy se najím? Lepší zpracování potravy, protože dáš tělu odpočinek na opravování svalové hmoty, čištění těla. Tuk (neboli cholesterol) je hlavní palivo pro tělo, protože se při něm dějí hormonální procesy jako: výroba testosteronu, estrogenu, vitamínu D spolu se sluncem, kortizolu, mezi buněčný prostor v mozku, výroba žlučových solí (na zpracování tuků z potravy). Tohle se o sacharidech říct nedá. Ty dodávají jen energii nic víc nic míň.
Nikdy se nezaliju a nemám skoro hlad jako po stravování se sacharidy, protože nestoupá inzulín, který je za to zodpovědný. Tuk má výhodu v tom, že se s ním nemůžeš přejíst, jako se sacharidy. Někdo ( draper ) přijme za den 1000g sacharidů x 1000g tuku by nikdo nedal.
Pokud ovšem dodržíš určité poměry a máš vyšší příjem energie. Tak to půjde přesně tam kam potřebuješ.

Jak tu kdosi psal, že se při stravování 2x-3x denně zpomaluje metabolizmus, tak bych s tím nesouhlasil. I kdyby si nejedl den či 2 tak se nezpomalý a nebudou odpadávat svaly.
Mám kámaráda co jí 300g tuku denně 200g bílkovin a 100g sacharidů a je čím dál tím víc vysekanější. Ale je to ektomorf a má 75kg, takže mu to do objemu nepůjde. On je jak popelnice.

Jinak nikoho do toho nenutím, jen vlastní zkušenost. Otevřel jsem pokličku a zjistil jsem co se děje uvnitř a to mi dalo jinej pohled na stravování. Buď to zkusíš a bude ti to vyhovovat nebo ne a pojedeš si to svoje. Každej jsme jinej přeci. A hlavní je poslouchat svoje tělo. To ti dá nejvíce informací. Chce to trochu experimentovat jako u tréninku.
Vše funguje, ale nefunguje věčně.

Můj Log > http://forum.ronnie.cz/shooteruv-objem-up-to-90kg-t26856.html
DolceGusto

PříspěvekZaslal: út září 30, 2014 8:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

shooter, mam podobnou zkusenost, ale lidi sou liny zkouset a premejslet, tak radsi jedou "osvedcenou" klasiku.. je dobry se naucit to nikomu necpat a uzivat si svoji spokojenosti
MAST3R

PříspěvekZaslal: út září 30, 2014 8:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

seeya napsal:
Asi nie, tolko kalorii by sa proste nedalo natrieskat do troch jedal. To je tiez dovod preco to rozdelit :)

To je právě ten problém. Já o voze, ty o koze. :) Pokud zůstane zachován stejný počet kcal a tedy B,T,S. Tak je jedno jestli máš jídel 8 nebo 2 (prostě jakékoliv číslo ).

Já měl dneska např. 2 jídla a bylo to přes 2500 kcal. Ještě týden zpět jsem během cca 2,5 - 4 hodin byl schopný sníst 3.500 kcal ve třech jídlech (i když strava byla B+T). To se mi jí lépe, jak B+S

shooter napsal:
Tuk má výhodu v tom, že se s ním nemůžeš přejíst.

Mi přijde, že na stravě B+T sním mnohem více kcal, než na B+S. Možná to bude tím, že přeci jen dvě pořádný lžíce arašíd. másla je 100g (což není problém sníst) - to je cca 600 kcal. Kdetko 600kcal v sachrech je pytel a čtvrt rýže. Prostě tím chci říct, že když jsem v týdnů jedl B+T, tak jsem snědl mnohem více kcal, než když jsem o víkendu cukroval. :)
shooter

PříspěvekZaslal: út září 30, 2014 9:07 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

shooter napsal:
Tuk má výhodu v tom, že se s ním nemůžeš přejíst.

MAST3R napsal:
Mi přijde, že na stravě B+T sním mnohem více kcal, než na B+S. Možná to bude tím, že přeci jen dvě pořádný lžíce arašíd. másla je 100g (což není problém sníst) - to je cca 600 kcal. Kdetko 600kcal v sachrech je pytel a čtvrt rýže. Prostě tím chci říct, že když jsem v týdnů jedl B+T, tak jsem snědl mnohem více kcal, než když jsem o víkendu cukroval. :)

No právě, že to není pravda co píšeš. Hlavní je se řídit hladem. Tukem se fakt přejíst nedá. Jak píšu jakýkoliv množství třeba 500g sacharidů sníš v pohodě za den, ale nesníš 500g tuku. Prostě ti žaludek dá stopku klidně si to vyzkoušej.
Si to představ jako sinusoidu s těma sacharidama. Udělej si kříž. Vlnovka nahoru (cukr vysoko)+inzulín a vlnovka dolů (cukr nízko)+hlad. Najíš se přílohy, vyskočí ti cukr, tím se zapne inzulín, který ho odbourává z krve na energii a až si na 0 tak se ozve hlad klidně za 3 hodiny a musíš se najíst opět přílohy. A děje se to klidně 5-6x denně pokud tak jíš.
Pokud prijmáš tuk, tak tam sinusioda není. Udělej si čáru lehce nad nulou a v rovině. A to znamená, že ti neskáče inzulín tzn nemáš hlad a ostatní nepříjemné stavy únava a tak. Samozřejmě že jíš taky sacharidy ale jen v zelenině a ovoci. to je minimum.

Můj Log > http://forum.ronnie.cz/shooteruv-objem-up-to-90kg-t26856.html
Hulkie

PříspěvekZaslal: út září 30, 2014 9:10 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Insulín se vyloučí i po bílkovinách.
Testosteron se při nízkosacharidové dietě sníží.
Tuk není hlavní palivo těla.
Mark Sisson jak se tak dívám, nemá žádné lékářské vzdělání, ale má ve všem jasno.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Stravování 3x denně Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: