|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
shooter

|
Zaslal: út září 30, 2014 9:34 pm Předmět: |
|
|
Díky za info.
I po bílkovinách?
Tesťák se sníží? jak se může snížit, když se testosteron vyrábí z tuku neboli z cholesterolu?
Tuk není hlavní palivo pro tělo? jakákoliv buňka v těle se může živit tukem i sacharidem.
Marka Sissona jsem četl teď nedávno. Je to přínos pro mě, ale ostatní jsem věděl i dříve.
Jako nic nepopírám, ono funguje jak jídlo se sacharidy tak jídlo s tuky. Sám jsem se na sacharidech připravoval na závody.  Neříkám, že se mají úplně vyřadit z jídla. Třeba jedenkrát za týden či dva to nacukrovat, aby se obnovil glykogen ve svalech.
Jen jsem chtěl poukázat na to, že se sacharidy zneužívají. Toť vše.
Jinak znám plno lidí například Pretr Folprecht, trojbojař, který jede na primalu. Je vyseklej, má 110kg a dává vysoký maxka.
Nebo koukni na vladozlatos.com ten má vystudovanou výživu od a-z. Dělá na sobě pokusy se sacharidy a postuje výsledky přímo na FB nebo svoje stránky což je super. A mohou pomoci.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
DolceGusto

|
Zaslal: út září 30, 2014 9:53 pm Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: | Insulín se vyloučí i po bílkovinách.
Testosteron se při nízkosacharidové dietě sníží.
Tuk není hlavní palivo těla.
Mark Sisson jak se tak dívám, nemá žádné lékářské vzdělání, ale má ve všem jasno. |
ano, nekteri na nich dokonce jedou carb up.. s tim testakem tomu neverim, aspon na sobe pocituju uplnej opak
ve vsem jasno nema asi nikdo, ale poznat, jestli se clovek cejti lip nebo hur, umi kazdej..
|
|
| nahoru |
|
 |
seeya

|
Zaslal: út září 30, 2014 11:52 pm Předmět: |
|
|
Stale nerozumies. V troch jedlach proste nieje -=fyzicky=- mozne zozrat tolko co v siestich jedlach pokial to niesu vsetko detske porcie (vzhladom na teba).
Existuje dobry dovod preco vsetci kultici zeru kazde 2 hodiny jak zmyslov zbaveni..vyskusaj si paleo,if, aj klasicke stravovanie a uvidis sam co ti vyhovuje vzhladom na peniaze/cas/vynalozene usile/vysledky _________________ Kľúčom ku šťastiu je sa porovnavat s horšími
|
|
| nahoru |
|
 |
Chadzi

|
Zaslal: st říjen 01, 2014 5:57 am Předmět: |
|
|
| seeya napsal: | Stale nerozumies. V troch jedlach proste nieje -=fyzicky=- mozne zozrat tolko co v siestich jedlach pokial to niesu vsetko detske porcie (vzhladom na teba).
Existuje dobry dovod preco vsetci kultici zeru kazde 2 hodiny jak zmyslov zbaveni..vyskusaj si paleo,if, aj klasicke stravovanie a uvidis sam co ti vyhovuje vzhladom na peniaze/cas/vynalozene usile/vysledky |
Jím 3x denně + potréninkový nápoj, nemám problém sníst 3/4 kg hotového jídla na oběd nebo večeři. Odpad je naprosto ok. Nabírám lépe než na vysokofrekvenčni stravě, celkově se cítim lépe a je to pohodlnější. Cpát do sebe jídlo horem/spodem co "dvě" hodiny, má podle mě smysl u lidí na AS.
Naposledy upravil Chadzi dne st říjen 01, 2014 7:56 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: st říjen 01, 2014 6:40 am Předmět: |
|
|
| shooter napsal: | Díky za info.
I po bílkovinách?
Tesťák se sníží? jak se může snížit, když se testosteron vyrábí z tuku neboli z cholesterolu?
Tuk není hlavní palivo pro tělo? jakákoliv buňka v těle se může živit tukem i sacharidem.
Marka Sissona jsem četl teď nedávno. Je to přínos pro mě, ale ostatní jsem věděl i dříve.
Jako nic nepopírám, ono funguje jak jídlo se sacharidy tak jídlo s tuky. Sám jsem se na sacharidech připravoval na závody. Neříkám, že se mají úplně vyřadit z jídla. Třeba jedenkrát za týden či dva to nacukrovat, aby se obnovil glykogen ve svalech.
Jen jsem chtěl poukázat na to, že se sacharidy zneužívají. Toť vše.
Jinak znám plno lidí například Pretr Folprecht, trojbojař, který jede na primalu. Je vyseklej, má 110kg a dává vysoký maxka.
Nebo koukni na vladozlatos.com ten má vystudovanou výživu od a-z. Dělá na sobě pokusy se sacharidy a postuje výsledky přímo na FB nebo svoje stránky což je super. A mohou pomoci. |
Tady je pár studií o sacharidech a hladině testosteronu
http://www.livestrong.com/article/535114-carbohydrates-testosterone/
Testosteron se tvoří z cholesterolu, ale nejspíš je potřeba více faktorů a nízkosacharidová dieta je faktor negativní.
Je fakt, že udržet sacharidy na uzdě není tak jednoduché:-)
Další věc je, že hladovění vliv na metabolismus negativní nemá, ale low carb dieta prokazatelně snižuje produkci hormonů štítné žlázy a metabolismus zpomaluje.
Když jsem včera psal ten příspěvek, chtěl jsem toho Zlatoše zmínit. Každé ráno se probudím, a na mobilu si přečtu, jaký nový nesmysl zase vyplodil /přes noc mi přijde jeho newsletter nebo co to je/. To je podobný případ. Bombastický nadpis, potom nějaké tvrzení, absolutně ničím nepodložené a je to vyřešené. Dělejte to takto, takto je to správně.
Bohužel, je to tak, že nic na světě není černobílé a nic nemá jenom pozitiva.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
Zaslal: st říjen 01, 2014 6:43 am Předmět: |
|
|
| DolceGusto napsal: | | Hulkie napsal: | Insulín se vyloučí i po bílkovinách.
Testosteron se při nízkosacharidové dietě sníží.
Tuk není hlavní palivo těla.
Mark Sisson jak se tak dívám, nemá žádné lékářské vzdělání, ale má ve všem jasno. |
ano, nekteri na nich dokonce jedou carb up.. s tim testakem tomu neverim, aspon na sobe pocituju uplnej opak
ve vsem jasno nema asi nikdo, ale poznat, jestli se clovek cejti lip nebo hur, umi kazdej.. |
No já osobně se cítím líp na sacharidech:-) Přece jen je příjemnější, když se v posilovně dokážu napumpovat, nejsem vyschlej jak větev. To, co popisuje kolega jako "nikdy se nezaleju" je ve skutečnosti dehydratace z nízkosacharidových diet, kdy tělo funguje jako průtokový ohřívač a
chodím chcát dvacetkrát za den.
S tím tesťákem to pravděpodobně jako mladej jedinec ani nepoznáš... počkej po 30ce, tam už to jde celkem znatelně dolů.
|
|
| nahoru |
|
 |
vlkisekk
|
Zaslal: st říjen 01, 2014 6:51 am Předmět: |
|
|
| seeya napsal: | Stale nerozumies. V troch jedlach proste nieje -=fyzicky=- mozne zozrat tolko co v siestich jedlach pokial to niesu vsetko detske porcie (vzhladom na teba).
Existuje dobry dovod preco vsetci kultici zeru kazde 2 hodiny jak zmyslov zbaveni..vyskusaj si paleo,if, aj klasicke stravovanie a uvidis sam co ti vyhovuje vzhladom na peniaze/cas/vynalozene usile/vysledky |
vis jak funguje travici soustava?pokud bys jedl co dve hodiny, tak to prvni jidlo lezi porad v zaludku a probiha natraveni potravy, tim ze tamposles druhe jidlo, tak zastavis traveni a to prvni jidlo je posunuto do tenkeho streva, kde pak z toho spatne natraveneho jidla malo vstrebas a to jeste neznamena, ze se ziviny vyuziji pro rust svalu.Proste telo nefunguje tak, ze to tam budes hrnout horem dolem a budes pribirat hromadu svalu.Zaklad by mel tvorit snidane, obed a vecere.Poradne se najist, nemyslim tim suche kureci a ryze.A podle moznosti treba dve male svaciny, nebo druhy obed ci druhou veceri.A uvidis, ze se budes citet lepe.
Naposledy upravil vlkisekk dne st říjen 01, 2014 6:53 am, celkově upraveno 1 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: st říjen 01, 2014 6:51 am Předmět: |
|
|
| shooter napsal: | | shooter napsal: | | Tuk má výhodu v tom, že se s ním nemůžeš přejíst. |
| MAST3R napsal: | | Mi přijde, že na stravě B+T sním mnohem více kcal, než na B+S. Možná to bude tím, že přeci jen dvě pořádný lžíce arašíd. másla je 100g (což není problém sníst) - to je cca 600 kcal. Kdetko 600kcal v sachrech je pytel a čtvrt rýže. Prostě tím chci říct, že když jsem v týdnů jedl B+T, tak jsem snědl mnohem více kcal, než když jsem o víkendu cukroval. :) |
No právě, že to není pravda co píšeš. Hlavní je se řídit hladem. Tukem se fakt přejíst nedá. Jak píšu jakýkoliv množství třeba 500g sacharidů sníš v pohodě za den, ale nesníš 500g tuku. Prostě ti žaludek dá stopku klidně si to vyzkoušej.
|
Tak já to logicky bral na kcal, protože 500g sacharidů je 2000 kcal a 500g tuku je 4.500, proto Ti dá žaludek stopku.
Ale spíš jde o to, že prostě v týdnů jsem jedl 3.000 - 3.5000 kcal v B+T. Ale o víkendu jsem snědl +- stejně bílkovin, ale sachrů třeba jen 550, jindy třeba sotva 450 a už jsem byl přežranej.
Nemůžeš říct, že když sníš 500g sacharidů, tak nešníš 500g tuku, když je to úplně jiný počet kcal. To je asi stejně logické, jako říct dvou běžcům - ať běží 10 - jeden km a druhý mil a divit se, že ten km to uběhl rychleji. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
Chvála je příjemná, kritika potřebná! - Jaromír Jágr 68.
|
|
| nahoru |
|
 |
daymoon
Moderátor

|
Zaslal: st říjen 01, 2014 6:57 am Předmět: |
|
|
Žaludek není kalorimetrická komora. Procesy v těle jsou řízeny také hormony a insulín bude v tomto procesu hrát klíčovou roli. _________________ Slunce je velký žlutý prášek od nebeských psychiatrů
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•` (¸.•` *daymoon*´¨)¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: st říjen 01, 2014 6:58 am Předmět: |
|
|
Ty stále nerozumíš. Je to úplně normální. Včera jsem měl na moje jedno jídlo např. 600g pečených brambor + 500g vepřového + 500g zeleniny. A? Snědl jsem to. Je to cca 1200 kcal. Další jídlo mělo asi 1400 kcal.
Zkoušel jsem paleo, IF i klasické stravování, a doufám, že už se k otrockému pojídáni každé 2-3 hodiny NIKDY nevrátím.
A kulturisty jsem netahej, ty jedí sice každé 2 hodiny, ale taky cvičí např. partii jednou týdně a taky užívají AS. Tam to trochu funguje jinak.
btw: nejhorší trávení a vše s tím spojené jsem měl právě na stravě založené na "kulturistické stravě". _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: st říjen 01, 2014 7:01 am Předmět: |
|
|
| Hulkie napsal: |
To, co popisuje kolega jako "nikdy se nezaleju" je ve skutečnosti dehydratace z nízkosacharidových diet, kdy tělo funguje jako průtokový ohřívač a
chodím chcát dvacetkrát za den.
|
Tohle mě strašně osobně vadilo. Ráno jsem vstal a šel několikrát na WC. To samé během dne. Jak kdybych měl chycené ledviny. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
|
|
| nahoru |
|
 |
eSko
Naivka

|
Zaslal: st říjen 01, 2014 7:21 am Předmět: Re: fsdfsgf |
|
|
| shooter napsal: | | CharlesWood napsal: | | Nabral nekdo z Vas lip ze 3 jidel denne nebo z vice? uz druhej den zkousil jist jenom 3x denne poradna snidane poradny obed a poradna vecere...dotedka jsem se ztravoval 5-6x denne a uz me to prestalo srat protoze vysledky nic moc a zazivani blby a do jidla jsem nemel chut a dost jsem se do nej nutil...myslim, ze je mytus jist 6x denne a kort kazdy 2 hodiny, nevim no.... |
Tuk má výhodu v tom, že se s ním nemůžeš přejíst, jako se sacharidy.
|
Právě naopak, příteli. :-) Sacharidy mají vyšší sytící schopnost, než tuk. _________________ "Ti, kteří si myslí, že nemají čas na tělesná cvičení, si budou muset dříve či později najít čas pro nemoc." Edward Stanley
|
|
| nahoru |
|
 |
MAST3R

|
Zaslal: st říjen 01, 2014 7:30 am Předmět: |
|
|
To jsem rád, že si mi to eSko potvrdil. :) Hlavně je blbost to co píše Shooter s tím - 500g sacharidů a 500g tuku. _________________ Do posilovny chodím jen proto, abych mohl říkat, že tam chodím.
|
|
| nahoru |
|
 |
Hulkie
|
|
| nahoru |
|
 |
Riku
|
Zaslal: st říjen 01, 2014 7:54 am Předmět: |
|
|
Každej by si měl vyzkoušet co na něj funguje. Ale ne pak jako někteří tady psát, že to co funguje na ně musí fungovat na všechny. Třeba jako Seeya, že se nedá nabrat při jídle 3x denně a ektomorf musí jíst 6 a více jídel denně.
Já jako ektomorf, když jedl 8x denně ohromný porce s hodně sacharidy tak jsem byl častěji na velké než jsem jedl. V podstatě za každým jídlem a ještě jsem při tomhle typu stravování zhubl. Jakmile jsem přešel na 3x denně + protein po tréninku, tak šla váha rapidně nahoru a to jsem do sebe zdaleka nedostal tolik kcal.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|