Suplementy na klouby, prevence problémů s klouby

Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Suplementy na klouby, prevence problémů s klouby  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> Suplementy na klouby, prevence problémů s klouby
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
lalala

PříspěvekZaslal: čt červenec 01, 2010 9:16 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Bombay napsal:
No názor jsem si udělal, ale zůstane tajemstvím

Jen na upřesnění. Dlohodobě mě nic nebolí, jen mě ona suplementace napadla. Na druhou stranu je mi 30, lehké revma už mám, za sebou 10 let ve folklorním souboru (takže kolena dostala pokouřit:) Pokud mě něco bolí během cvičení, jsou to občas ramenní klouby. Ale to může být špatným protažením, zahřátím, nevhodnou vahou. No každopádně diskuze nám asi všem nebyla zbytečná

hele, řešit na foru svoje zdravotní problémy (a řídit se anonymními radami přispívajících) může jenom blázen. Najdi si doktora, kterému důvěřuješ, a svěř se do jeho péče. Od toho tu lékaři přece jsou, aby přebírali odpovědnost za zdravotní stav pacienta, ne?
Pozor ale na alibisty typu "raději necvičte", v tom může být benefit sportovního doktora, který chápe důležitost relaxace sportem...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
ygg

PříspěvekZaslal: čt červenec 01, 2010 10:08 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
Bombay napsal:
diskuze nám asi všem nebyla zbytečná

Kdepak, Vin si tu provedl krásné cvičení v demogogii. Pokud by se z ní dávali zápočty, tak má za plný počet bodů.

Tak tentokrát s tebou musím výjimečně nesouhlasit ... Vin tvrdí, alespoň takto jsemto já pochopil, že pokud někdo nemá žádné problémy kloubního aparátu, a je mu méně než řekněme 35-40 let, je zbytečné, aby kloubní výživu bral. Ty můžeš tvrdit opak, ale jsem zvědav, jakými argumenty své stanovisko podpoříš, protože lze jen obtížně prokázat, že případné problémy, které se u každého dříve či později dostaví, by mohly být zmírněny (nebo by bylo možné jim dokonce předejít), pokud by dotyčný kloubní výživu bral. A to abstrahuji od otázky jakou a v jakém množství a podobně.

Netahat sem vrcholové sportovce!!! Ti jsou trochu jiná pohádka.
kid

PříspěvekZaslal: čt červenec 01, 2010 10:41 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

To ygg: Ti shrnu svůj vstup do této polemiky

Já tu nedělám propagaci preventivního braní kloubní výživy. Pouze polemizuji s odmítáním kloubní výživy do 40 roku věku. To je to, co mi dělá problém bez výhrady akceptovat (alespoň dokud někdo nedodá validní informace). Zvlášť po tom, co jsem zjistil, že ve stejné věkové skupině nemá Žur žádný problém s bobulema a jeho formulaci považuji za velmi minimálně nešťastnou.

Naopak mám dobré zkušenosti s kloubní výživou při počátečních potížích u svých klientů bez ohledu na věkovou skupinu.

Tohle byla má základní reakce:

Nemyslím, že tenhle názor bude vyznávat celá odborná obec. Když nechceš, neber. Já se do jeho skupiny vejdu a taky neberu, ale mám okolo sebe spoustu lidí, kterým kloubní výživa pomohla. Akorát se musí podchytit začátek problému.

Posléze jsem prohlásil, že nemám problém z toho, když si to někdo v rámci prevence nasadí - nevidím důvod, proč by mělo dojít k nějaké zásadní újmě na zdraví . To byla podstata problému brát, či nebrat.

Stejně téměř neznám nikoho z pravidelně cvičících lidí, co by neměl nějaké byť drobnější problémy s pohybovým aparátem. Vzhledem k prokázaným protizánětlivým účinků GS by jeho braní určitě nemělo být kontraproduktivní. Toť vše.

Jenom jako odbočka: S použitím GS jsou velmi dobré zkušenosti ve veterinární praxi. Přestože ani tam pravděpodobně není funkce placeba úplně nulová, přeci jenom je mnohem nižší než u lidí.

Vin tu začal operovat blbým tréninkem, ibalginem, trávicími enzymy a pod. To je to co považuji za demagogii.

Nebo máš pocit, že jsem tu propagoval preventivní braní kloubní výživy?
lalala

PříspěvekZaslal: čt červenec 01, 2010 11:01 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
Jenom jako odbočka: S použitím GS jsou velmi dobré zkušenosti ve veterinární praxi. Přestože ani tam pravděpodobně není funkce placeba úplně nulová, přeci jenom je mnohem nižší než u lidí.

u zvířat bude placebo efekt rozhodně nulový, vzhledem k tomu, že zvířata neví, že žerou něco na klouby očekávání účinků se nemá šanci projevit, protože žádné není... ale nalomils mě, zítra budu hledat
kid

PříspěvekZaslal: čt červenec 01, 2010 11:09 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

to lalala:

S tím placebem u zvířat jsem to ještě nedávno také tvrdil, ale podle některých studií prý vědci začínají měnit názor. Tak se raději sychruji, aby mne někdo nebral za slovo.

Greg Zulak (doufám, že jsem ho nepřejmenoval) tvrdil, že se vůbec nejdříve začal používat ve veterině (při léčbě zánětů šlach u koní) a až po dobrých zkušenostech přešel do humánní medicíny. To jsem zatím neověřoval ale vidím to reálně.
lalala

PříspěvekZaslal: čt červenec 01, 2010 11:22 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
to lalala:

S tím placebem u zvířat jsem to ještě nedávno také tvrdil, ale podle některých studií prý vědci začínají měnit názor. Tak se raději sychruji, aby mne někdo nebral za slovo.

Greg Zulak (doufám, že jsem ho nepřejmenoval) tvrdil, že se vůbec nejdříve začal používat ve veterině (při léčbě zánětů šlach u koní) a až po dobrých zkušenostech přešel do humánní medicíny. To jsem zatím neověřoval ale vidím to reálně.

ok, co se týče vlastní účinnosti, tak můžou být relevantní studie, zkusím je najít zítra /hledej taky!:D

ale co se týče placeba - dokážu pochopit, když někdo bere opiáty a je mu podána látka, o které si dotyčný myslí, že se jedná o opiát, tak pociťuje nějaký efekt... to je, a i další obdobné případy, ostatně zdokumentováno na fMRI studiích... ale jak může nastat pacebo efekt u zvířat, která si nejsou vědoma ničeho (co se týče podaných látek)? v tom případě by slepé veterinární studie byly zatíženy chybou v důsledku placeba a byly by logicky všechny nerelevantní...
lalala

PříspěvekZaslal: čt červenec 01, 2010 11:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

každopádně se rád nechám poučit, dozvědět se v tomto něco nového by pro mě bylo jednoznačně plus
kid

PříspěvekZaslal: čt červenec 01, 2010 11:36 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Raději nechme placebo placebem. Mám pocit, že se to týkalo domácích zvířat žijících s člověkem a stejně bychom se do toho už moc zamotali.

Zdokumentovaných studií včetně měření změn kloubní štěrbiny je samozřejmě spousta a nemám pocit, že by se účinek nějak příliš zpochybňoval.

Najdi si stránky proenzi a máš tam docela rozumné informace.

Samozřejmě se dá oponovat, že to jsou podklady dodané výrobcem. Nicméně na odpíchnutí to stačí.

Pokud zvládáš dobře anglinu tak tam máš seznam zdrojů. Něco bude určitě online dostupné.
lalala

PříspěvekZaslal: čt červenec 01, 2010 11:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

nezamotali, to nevadí, i když to není k tématu, hoď pls reference, pokud to máš po ruce, hodilo by se mi to.... nemusíme to tahat sem

proenzy jako zdroj mmmm... to nevadí pohledám... :)
kid

PříspěvekZaslal: pá červenec 02, 2010 12:20 am    Předmět: Odpovědět s citátem

proenzi

pozor na to i

Máš tam hlavně zdroje literatury a studií a ty ti šlo.

K tomu placebu aspoň něco málo:

http://www.sciencebasedmedicine.org/?p=263
lalala

PříspěvekZaslal: pá červenec 02, 2010 1:13 am    Předmět: Odpovědět s citátem

sry za hrubku a dík za odkaz
Diesel Vin

PříspěvekZaslal: pá červenec 02, 2010 5:01 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
To ygg: Ti shrnu svůj vstup do této polemiky

Já tu nedělám propagaci preventivního braní kloubní výživy. Pouze polemizuji s odmítáním kloubní výživy do 40 roku věku. To je to, co mi dělá problém bez výhrady akceptovat (alespoň dokud někdo nedodá validní informace). Zvlášť po tom, co jsem zjistil, že ve stejné věkové skupině nemá Žur žádný problém s bobulema a jeho formulaci považuji za velmi minimálně nešťastnou.

Naopak mám dobré zkušenosti s kloubní výživou při počátečních potížích u svých klientů bez ohledu na věkovou skupinu.

Tohle byla má základní reakce:

Nemyslím, že tenhle názor bude vyznávat celá odborná obec. Když nechceš, neber. Já se do jeho skupiny vejdu a taky neberu, ale mám okolo sebe spoustu lidí, kterým kloubní výživa pomohla. Akorát se musí podchytit začátek problému.

Posléze jsem prohlásil, že nemám problém z toho, když si to někdo v rámci prevence nasadí - nevidím důvod, proč by mělo dojít k nějaké zásadní újmě na zdraví . To byla podstata problému brát, či nebrat.

Stejně téměř neznám nikoho z pravidelně cvičících lidí, co by neměl nějaké byť drobnější problémy s pohybovým aparátem. Vzhledem k prokázaným protizánětlivým účinků GS by jeho braní určitě nemělo být kontraproduktivní. Toť vše.

Vin tu začal operovat blbým tréninkem, ibalginem, trávicími enzymy a pod. To je to co považuji za demagogii.

Nebo máš pocit, že jsem tu propagoval preventivní braní kloubní výživy?

no napsal jsi, že s tím nemáš problém, ale já s tím problém mám. Běžně cvičící člověk, který nemá problémy s klouby do sebe zbytečně bude ládovat něco, co může potřebovat, až to bude doopravdy potřebovat.

Ty jsi napsal, že to, že tělo omezí produkci synoviální tekutiky v případě, že dodáváš nějakou kloubní výživu zvenčí je nesmysl. A že to platí jenom u hormonů. A já tvrdím, že "funkce dělá orgán" a že když budeš jezdit tři měsíce na vozíčku, abys ulevil nohám, může se stát, že pak se postavíš a neuděláš ani krok.

Kdybysme se zeptali toho Olega, myslím, že by řekl, že tou hranicí 40 let myslel preventivní braní kloubní výživy, u této věkové skupiny už to asi nějaký smysl mít může, protože tělo "začíná přestávat":-) A že u zraněného jedince či jedince s akutními problémy by to nezamítal ani on.

každopádně, když si tohle všechno kolem, u Bombaye bych braní kloubní výživy NEDOPORUČIL, u jeho družky ano. Ale stejně bych to nechal jejímu ošetřujícímu lékaři.

P.S. co to máš furt s těma bobulema, on někde řekl něco takového?
kid

PříspěvekZaslal: pá červenec 02, 2010 9:10 am    Předmět: Odpovědět s citátem

O omezení tvorby synoviální tekutiny nemůže být řeči, dokud k tomuhle tvrzení nenajdeš alespoň jeden zdroj, který tě podpoří. Stačí jediná studie, jediná skripta.

Ani Žur o ničem takovém nemluví.

Jeho názor na bobule je v tom rozhovoru.

Jsem rád, že jsi takový bojovník proti chemii. Zvlášť když každý kouká jak sehnat nejlepší spalovač, nejlepší NO přípravek a o těch "lepších" věcech ani nemluvím.

A já tvrdím, že "funkce dělá orgán" a že když budeš jezdit tři měsíce na vozíčku, abys ulevil nohám, může se stát, že pak se postavíš a neuděláš ani krok.

Pro ygga - tomuhle říkám demagogický příměr.
Diesel Vin

PříspěvekZaslal: pá červenec 02, 2010 11:48 am    Předmět: Odpovědět s citátem

kid napsal:
O omezení tvorby synoviální tekutiny nemůže být řeči, dokud k tomuhle tvrzení nenajdeš alespoň jeden zdroj, který tě podpoří. Stačí jediná studie, jediná skripta.

Ani Žur o ničem takovém nemluví.

Jeho názor na bobule je v tom rozhovoru.

Jsem rád, že jsi takový bojovník proti chemii. Zvlášť když každý kouká jak sehnat nejlepší spalovač, nejlepší NO přípravek a o těch "lepších" věcech ani nemluvím.

A já tvrdím, že "funkce dělá orgán" a že když budeš jezdit tři měsíce na vozíčku, abys ulevil nohám, může se stát, že pak se postavíš a neuděláš ani krok.

Pro ygga - tomuhle říkám demagogický příměr.

ty už teď jenom kopeš kolem sebe, ale zkus mi odpovědět na otázku:

"Doporučil bys kloubní výživu pro Bombaye?"

P.S. Nejsem žádný bojovník proti chemii, ale nechápu, proč by měl zdravý člověk brát léky (přípravky) proti něčemu co nemá. Ani ty si to nemyslíš, ale přiznat už to nemůžeš, aby ses neshodil.
kid

PříspěvekZaslal: pá červenec 02, 2010 12:31 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

K tomu kopání kolem sebe.

Mám obavu, že jsi tu ještě neřekl jedinou konkrétní věc, pouštíš tu zajímavé teorie o vozících, ibalginech a vymýšlíš teorie o lécích, které když vezmeš teď nebudou ti už zabírat až je budeš jednou potřebovat a podobně.

Už jednou jsem ti doporučil prostudovat si alespoň úplné základy fyziologie lidského organismu abys měl vůbec představu jak funguje.

Dále lze dohledat spoustu studií o GS a CS a v žádné nejsou zmiňována žádná významná rizika jejich užívání. Jediné poznámky se týkají nedostatku zkušeností u nejnižší věkové skupiny - u dětí.
Až najdeš studii, která tvrdí opak, rád si ji prostuduji a klidně změním svůj názor. Odborným argumentům jsem vždy přístupný.

Zároveň doporučuji najít a znovu si přečíst ten zmíněný rozhovor se Žurem.

Již několikrát jsem napsal, že nemám problém s tím, když si někdo, kdo trénuje udělá doporučenou kůru kloubní výživou. Vzhledem k tomu, co za sračky do sebe jsou lidi schopní nacpat, je to to nejmenší.

Pokud bys poslednímu odstavci nerozumněl, tak ještě jednou - klidně doporučím Bombayovi ať si koupí kloubní výživu. Určitě si tím nezpůsobí žádnou újmu a ani v budoucnu nebude mít problém s tím kdykoli kloubní výživu nasadit bez rizika, že by mu nezabrala.

Ve svém svatém nadšení mi připomínáš vegeteriány, ti si také melou kolem dokola své argumenty a nic jiného je nezajímá.
Flexit Drink | Nutrend
Flexit Drink obsahuje glukosamin sulfát, chondrotin sulfát, kolagenní bílkoviny a MSM.
390 Kč
Animal Flex | Universal Nutrition
Animal Flex s obsahem glukosaminu, který má pozitivní dopad na kloubní chrupavku.
1299 Kč
Gela 1000 mg | Extrifit
Nejkvalitnější želatina v kapslích.
329 Kč

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - Suplementy na klouby, prevence problémů s klouby Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: