Nechápu, že se vůbec o takovou pakáž zajímáš... která dělá bordel na ulici apod. Rozhodně je lepší se vyvarovat konfliktům, pak ti někdo během vteřiny rozesere celej život, ať jsi dlouhej, širokej, svalnatej. Lepší bejt poseroutka, než mrzákem... Může ti bejt útěchou, že tato lůza to moc daleko nedotáhne.
Netýká se to přímo toho,ale kamarád kterému cvičení velmi vlezlo na mozek,je pravda že maká jak bulhar ,ale ve škole chodí hodně namyšleně,pořád se dívá do zrcadla a do každýho rejpe,že má větší ruce než on atd.. asi 3 měsíce si dost hnusně vyskakoval na dalšího kamaráda,který dělá 3 roky box .. ten je spíš tichej a rozumnej .. moc se tím nevytahuje .. vždycky se nasypancovi jen zasmál a mávl nad provokacema rukou .. ale pak to nějak přeteklo a o 20cm skoro 30 kg těžšího nasypance sundal strašným způsobem ..to byl vážně pohled nad tím když technika brutálně zvítězí nad sílou.
Zaslal: po prosinec 16, 2013 4:21 am Předmět: Re: Svalová kapitalizace malého člověka
ttby napsal:
Zdravím,
mám takový dotaz...
...ono to není jen o síle - ta není důležitá pro výhru (pokud samozřejmě nemyslíme psychickou sílu, motivační sílu ducha a tak...):
- fyzická síla se v konfliktu využije při fyzickém napadení (těžkotonážní údery)
...nařachanec bez výbušnosti - zato když se trefí tak jako by na tebe spadl celý panelák
"prosím oddělit od sebeobrany a bojových skillů, chci to čistě oddělit na sval vs sval/síla vs síla"
aha - no už to promazávat nebudu když jsem se tak pěkně rozepsal aspoń ztučním co je třeba...jsem tenhle požadavek přehlédl
otázka:
kdo je silnější ?
kluk co má 125kg a dřepuje na jedné noze
nebo
holka co má 60kg a bere si ještě 20kg zátěž navíc a která je o hlavu menší jak ten kluk ?
> dá se to spočítat přes nějaký vzoreček - možná ho někdo vygoogluje
na silových soutěží na učňáku se převáděli údaje tak, aby 160cm kluk mohl porovnat sílu se 190cm klukem - každý dostal podle svých parametrů určitou váhu na benčpres a s tím potom musel jet do maxima - tern kdo provedl více opakování byl silnější
---
ideální síla kulturisty vzhledem ke své váze (dle 20let staré kulturistické knížky):
Benčpres - 150%
Dřep - 150%
Mrtvý tah - 200 %
Tlak na ramena - 75 %
Biceps-Triceps - 75%
ještě sem odpoledne hodím foto jedné zajímavé tabulky, ale teď už odjížím do gymu
_________________ Jejich revírem je činkárna, jejich tempo je úměrné zkušenostem, jejich protivníci jsou vysedávači na lavičkách, telefonující cvičenci a neuklízeči kotoučů z činek. Muži z Korby 11 posilují ve dne v noci. Jejich úkolem je nabírat a chránit svalovou hmotu.
Zabudas na jedno. Aj keby si dorovnal silove parametre k niekomu vacsiemu, pri 168cm bude tvoj zastrasovaci faktor nula a teda kazde potencialne "chytenie za ruku so zlovestnym pohladom" sa nevyhnutne skonci konfrontaciou. Tu bude mat protivnik zjavnu prevahu psychicku, pretoze ocakava ze ta zdemoluje, zostava v klude, ale aj fyzicku pretoze aj pri rovnakej sile bude mat stale vyhodu dlhsich kocatin a vacsej zotrvacnosti uderov.
Zhrnute a podciarknute, lepsie ako sa po nociach hrat na kickassa 3 bude pre teba venovat sa niecomu zmysluplnejsiemu. Napriklad sportovej strelbe
...bude pre teba venovat sa niecomu zmysluplnejsiemu. Napriklad sportovej strelbe
otázka bude znít:
kdo bude mít lepší mušku: svalovec nebo šlachovitej
kdo dřív tasí colt proklatě nízko: silnější nebo ten slabší ?
_________________ Jejich revírem je činkárna, jejich tempo je úměrné zkušenostem, jejich protivníci jsou vysedávači na lavičkách, telefonující cvičenci a neuklízeči kotoučů z činek. Muži z Korby 11 posilují ve dne v noci. Jejich úkolem je nabírat a chránit svalovou hmotu.
Ponechám bez reakce, všechny mé urážky a OT názory, ačkoliv jsem explicitně nepsal v uvodním příspěvku, že řeším čistě sílu, nikoliv konflikt jako takový.
TENTO LINK JE TO CO JSEM HLEDAL, respektive je daleko lepší než jsem čekal, jakou dostanu odpověď tady. A jakožto člověk z ČVUT-FEL si v matlabu dopočítám a dokřivkuju z té tabulky, přesně co jsem chtěl.
Zabudas na jedno. Aj keby si dorovnal silove parametre k niekomu vacsiemu, pri 168cm bude tvoj zastrasovaci faktor nula a teda kazde potencialne "chytenie za ruku so zlovestnym pohladom" sa nevyhnutne skonci konfrontaciou.
To ale přece není binární, terární ani dokonce diskrétní veličina. Protože při svých 166 (děkuji za přidání dvou) nutně nemusím narazit na člověka, který má 195cm. Ale třeba 171cm a zde si myslim, že dostatečné uchopení ruky a řádné stisknutí mu dokáže naznačit, že cesta přezemě nebude uplně jednoduchá. Pokud bude podstatně větší a silnější pak je jasné, že karty budou určitě jiné a dotyčnej pujde do konfliktu. Ale o tomhle byl ten thread - o kolik se mužu posunout cvičením a dorovnat svůj lack centimetrů (a z toho přirozeně váhy) cvičením. Jestli to bude chápat i protistrana je věc druhá
seeya napsal:
Tu bude mat protivnik zjavnu prevahu psychicku, pretoze ocakava ze ta zdemoluje, zostava v klude, ale aj fyzicku pretoze aj pri rovnakej sile bude mat stale vyhodu dlhsich kocatin a vacsej zotrvacnosti uderov.
V případě teoretického konfliktu od většího člověka jeho "psychickou pohodu a očekávání zdemolování mi" považuji za jednoznačnou SVOU VÝHODU.
seeya napsal:
Zhrnute a podciarknute, lepsie ako sa po nociach hrat na kickassa 3 bude pre teba venovat sa niecomu zmysluplnejsiemu. Napriklad sportovej strelbe
Přemýšlel jsem, jestli mam na to reagovat, je to skoro něco jako urážka. Jde o to, že se chci věnovat posilování, zpevnování těla a vědět jaké mi to případně přináší jiné další výhody. Ano, kdybych se chtěl prát jsou daleko smysluplnější sporty/taktiky jak si dát větší šance.
A jakožto člověk z ČVUT-FEL si v matlabu dopočítám a dokřivkuju z té tabulky, přesně co jsem chtěl.
Nechápu relevanci téhle informace, ale jakožto člověk z ČVUT-FEL by sis mohl z matlabu dopočítat a dokřivkovat přesný úhel přístupu k danému člověku, přesný úhel pod kterým se na něj škaredě podíváš a potom přesný úhel pod kterým ho budeš držet za ruku a nemáš problém , ne?
Alespoň do té doby než ti daný člověk jednu natáhne a ty se svalíš k zemi, protože tohle sis v matlabu nedokřivkoval.
A jakožto člověk z ČVUT-FEL si v matlabu dopočítám a dokřivkuju z té tabulky, přesně co jsem chtěl.
Nechápu relevanci téhle informace, ale jakožto člověk z ČVUT-FEL by sis mohl z matlabu dopočítat a dokřivkovat přesný úhel přístupu k danému člověku, přesný úhel pod kterým se na něj škaredě podíváš a potom přesný úhel pod kterým ho budeš držet za ruku a nemáš problém , ne?
Tim jsem chtěl říct, že v uvedené tabulce a linku se kterým jsem spokojen nejsou všechny cviky, všechny váhy, všechny typy apod. A je třebas to nějakým rozumným matematickým aparátem "roztáhnout", aby to fitlo na mě. Není to lineární a trojčlenka teda není vhodný matematický přístup. Navíc mi zajimá nějaký bod zlomu, který v tabulce není tak jednoduché vidět jako na grafu.
Vzhedem k mým cm je úhel kterým se divám na lidi tak 30-45stupnu nahoru , podle toho jak jsme od sebe daleko.
To ale přece není binární, terární ani dokonce diskrétní veličina. Protože při svých 166 (děkuji za přidání dvou) nutně nemusím narazit na člověka, který má 195cm. Ale třeba 171cm a zde si myslim, že dostatečné uchopení ruky a řádné stisknutí mu dokáže naznačit, že cesta přezemě nebude uplně jednoduchá. Pokud bude podstatně větší a silnější pak je jasné, že karty budou určitě jiné a dotyčnej pujde do konfliktu.
Pokud se neumis prat, doporucuju ti nikdomu nemackat ruku. Slusni lide totiz bordel vetsinou nedelaji a lidi co bordel delaji se ti na stisknuti ruky vykaslou a nez jsim stihnes naznacit, ze tvuj stisk je vic nez jejich stisk a ze tudy cesta nevde, pravdepodobne budes lezet na zemi a budes premyslet o tom, kolik te to bude stat, aby ti tvuj dentista spravil ty vymlacene zuby.
To je asi nejlepsi rada, jakou ti muzu dat. naivita neni zlocin, ale miva vazne nasledky :)
_________________ "Excuses will only get you so far in life, you know? You could make excuses for everything - this hurts, that hurts... but it'll only get you so far.
Won't really get you anywhere with me."
Anaboliká. Človek, čo ich užíva nemá strach, má zvýšenú agresivitu, do všetkého ide po hlave, a stáva sa z neho bezcitná beštia... Taký, aj keď malý, vyhráva nad väčším a silnejším
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru