Zaslal: út srpen 27, 2013 11:30 am Předmět: Trénink s vyhřezlou plotýnkou
Zdravím,
před třemi měsíci jsem si vyhřezl plotýnku, ale už se to zdá být OK tak bych chtěl opět začít cvičit. Mohl by mi prosím někdo zkušený poradit trénink pro lidi s vyhřezlou plotýnkou, aby se co nejmíň namáhala.
Zaslal: út srpen 27, 2013 11:47 am Předmět: Re: Trénink s vyhřezlou plotýnkou
kujin napsal:
Zdravím,
před třemi měsíci jsem si vyhřezl plotýnku, ale už se to zdá být OK tak bych chtěl opět začít cvičit. Mohl by mi prosím někdo zkušený poradit trénink pro lidi s vyhřezlou plotýnkou, aby se co nejmíň namáhala.
děkuji
Fyzioterapeut ať ti řekne přesně co a jak.
Činkám bych se zatím vyhnul, cvičil bych maximálně doma na podložce základní cviky na páteř jako následnou rehabilitaci.
Zaslal: út srpen 27, 2013 7:00 pm Předmět: Re: Trénink s vyhřezlou plotýnkou
Jo to musí někdo vidět, takhle se nedá říct. Jinak jsou i lidi s kterejma jsem šel do sportovní přípravy i dřív než po 3 měsících,ale měli k tomu vážnej důvod, byli to profíci a byli celkem v kldiu. S normálním člověkem nebo kondičákem...no nevim nevim záleží na spoustě věcí.
Jinak když neberu v potaz pouze činky ale třeba SM systém a podobný věci tak s tim se dá pracovat velmi brzo.
jsem trojbojař amatér a s plotýnkama bojuju soustavně od r 2008. Nejhorší to bylo vloni, kdy mi změřili 12 mm a skoro 4 dny jsem nemohl ani chodit. Nefungovala mi levá noha a šlo to až do zadku. Okamžitě jak to bylo možné jsem jel k tomuhle pánovi
.
Jezdím k němu tak nějak pravidelně celý rok i preventivně. Díky tomu, že je od mala slepý má neuvěřitelnej cit v rukách a najde v podstatě nemožný. Nevím jak to dělá, ale opět hned po první návštěvě po tomhle ,,průseru" jsem odjížděl jak vyměněnej a po necelých dvou měsících od prvního CT mi změřili jen 4 mm. Doktoři nechápou, já taky ne, ale prostě to nějak udělal. 4 mm už nejsou tak tragický, sice něco nemůžu, ale hlavní cviky trojboje zvládám. Se cvičením jsemzačal zhruba po 3 měsících od úrazu. Ale tohle je prostě hodně individuální, důležitý je poslouchat svoje tělo a nenechat se úplně oblbnou tím, co většinou radí doktoři, protože podle nich už bych od toho roku 2008 měl s trojbojem útrum.
EDIT:
Vyzkoušel jsem - pan Špaček je sympatický pán a masáž byla velice příjemná. Nicméně mě po masáži ty záda bolí víc, než před masáží, takže asi je to hodně individuální a je třeba se dobře rozmyslet, zda je masáž to správné řešení...
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru