|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Reichenberk

|
Zaslal: pá květen 31, 2013 9:04 pm Předmět: |
|
|
| Marki napsal: | | Reichenberk napsal: |
Pokud to takhle zafungovalo, tak jsi nejspíš zázrak přírody. A nebos to kardio neměla zvládnuté, což se dá pochopit, ovšem pak je otázkou nakolik máš teď zvládnuté cvičení.
Tvrzení že kolo nepomohlo je hezké, ale jak to kolo vypadalo? Vydalas třeba 4000 Cal a nebylo to pokryto z tuků ale z cukrů? Tomu se zdráhám uvěřit. Takže udělat závěr z toho, že nejspíš vlažné kardio ti nepomohlo ale usilovnější posilovna ano, je hezké, ale jako univerzální rada to není moc použitelné. A že je jídlo základ? Není. Vezmi si jak jedli vynikající sportovci v historii - to byly někdy docela hrůzy a přesto jim to šlo. Stravování nesmí být zásadně špatné a čím bude kvalitnější tím lépe ale samo o sobě to není pouhou cestou k úspěchu. |
myslim,že to kardio jsem měla docela dost vychytaný- spinnig v aerobním pásmu (sporttester) a běh...průměrně 15 km denně ráno...dala jsem půlmaraton za 1 hod 40 min...bylo to fajn... a co my k tomu pomohlo? místo sladkostí ovoce, základ jídla na vločkách, těstovinách a masu...žádné zázraky, protein ani gainer... |
Ano, to sice kardio je, ale aerobní metabolická zátěž je něco jiného. Podívej se třeba na běžný trénink na 10k, nebo i na ten půlmaraton, jsou to dávky do hodiny, hodiny a půl, vyjímečně nad dvě, převážně na glykogen. Tam vidíš spalování v tukovém metabolismu kde? Naproti tomu to kolo, třeba v přípravě na typických amatérských 100 mil, tak tam kde ty ve své dávce končíš, cyklotrénink teprve seriózněji začíná a je to v tukovém metabolismu.
Takže klasický trénink na 10k, který je spíš na rychlost a ne na vytrvalost, nemusí a ani není zárukou velkého spalování, může to být i naopak, ať už je to vychytané jakkoli. Ale to kolo, kde máš v tréninku běžně dávky na čtyři, pět či šest hodin a i více, to už o tukovém metabolismu být musí, tam to na glykogen nemůžeš odjet, to ti můžu zaručit. Ale tvoje tréninkové deníky jsem samozřejmě nečetl.
Jiná věc je asi motivace a chápu, že tě třeba tyhle delší tréninky nebaví, v tom vyjímka nebudeš, na cyklozávodech moc děvčat není, je to dané i dispozicemi a naopak tě zase to krátké silové cvičení chytnout může, proč ne, to je v pořádku.
Ovšem udělat z toho závěr že aerobkou se hubnout nedalo a silovkou ano není úplně racionální. Podívej se kolem sebe, kolik lidí, kteří jezdí a slušně trénují na kole je tlustých? Já žádné neznám. A kolik silovkářů co předvádí solidní výkony na sobě má hodně sádla? Těch už najdeš dost. Na kole jsi schopna za den spálit klidně 200 - 300 gramů tuku, jak bys tohle chtěla realizovat v posilovně? Opakovaně? To prostě nejde, ať už máš vychytané cokoli.
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Marki

|
Zaslal: so červen 01, 2013 8:05 am Předmět: |
|
|
| Reichenberk napsal: | Ano, to sice kardio je, ale aerobní metabolická zátěž je něco jiného. Podívej se třeba na běžný trénink na 10k, nebo i na ten půlmaraton, jsou to dávky do hodiny, hodiny a půl, vyjímečně nad dvě, převážně na glykogen. Tam vidíš spalování v tukovém metabolismu kde? Naproti tomu to kolo, třeba v přípravě na typických amatérských 100 mil, tak tam kde ty ve své dávce končíš, cyklotrénink teprve seriózněji začíná a je to v tukovém metabolismu.
Takže klasický trénink na 10k, který je spíš na rychlost a ne na vytrvalost, nemusí a ani není zárukou velkého spalování, může to být i naopak, ať už je to vychytané jakkoli. Ale to kolo, kde máš v tréninku běžně dávky na čtyři, pět či šest hodin a i více, to už o tukovém metabolismu být musí, tam to na glykogen nemůžeš odjet, to ti můžu zaručit. Ale tvoje tréninkové deníky jsem samozřejmě nečetl.
Ovšem udělat z toho závěr že aerobkou se hubnout nedalo a silovkou ano není úplně racionální. |
Aha, koukám to jsou mi novinky, takže běháním cca hodinu a půl se zhubnout nedá? hmmm..tak to řekni všem těm expertům, co si ve fitku vlezou na pás a hodinu si vykračujou rádoby do kopce v tom zázračném "aerobním pásmu"...Koukám, asi jsi moc v životě nenaběhal, protože kdyby ses snažil běžet 15 km v anaerobním pásmu, asi by ses z toho brzo přinejlepším pozvracel. Běžecké tréninky jsou dvojího typu- na vytrvalost, kdy tempo držíš na nižší úrovni, pak na VO2 Max, kdy běháš tempa. Ale během tréninku běžci rozhodně závodní tempo využívají hodně omezeně!
Nesrovnávám cyklistiku s běháním, je to individuální, každé tělo reaguje jinak, já mám na kole tepovku kolem 160 , při běhu 140, ovšem hubnutí není jen o tukovém metabolismu samotném! Je to o celkovém kalorickém výdeji !!! resp. poměru příjmu a výdeje. Moje tělo prostě rychleji reaguje na zvýšení těžké fyzické zátěže, což je při silovém tréninku. Na dlouhou aerobku už si zkrátka zvyklo...
A žádný závěry nedělám, jen říkám své zkušenosti, na což se dotyčný ptal na začátku...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|