|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
th0r
|
Zaslal: po leden 16, 2017 1:58 pm Předmět: trenink |
|
|
Přátelé, chtěl bych se vás optat, zda-li byste mi neporadili ohledně tréninku. Nejsem profi sportovec, ale rád se udržuji a ač všechna čest a velký respekt před typickými kulturisty, mým cílem je dobře vypadat, ale zároveň mít tělo i funkční.
Amatérsky se věnuji boxu a fotbalu. Definoval bych se jako mírně pokročilý. Úplný začátečník nejsem, ale cvičenec zvedající 150 na bench zrovna také ne. Z důvodu sportů si nemohu dovolit jet klasický kulturistický trénink (např. split) a kotouče na čince nepřibývají tak rychle, jak by mohli, kdybych se nevěnoval ničemu jinému.
Vážím momentálně okolo 77 kg, rád bych něco málo přidal. Je mi jasné, že vše je o stravě a regeneraci. 3 dny v týdnu mi zaberou výše zmíněné sporty, které jsou vyloženě kardio. Nevěnujeme se tam žádným silovým cvikům apod.
Trénink bych tedy viděl 2-3x týdně nějaké fullbody. V poslední době mně hodně bavilo cvičit stylem, že jsem na tréninku odjel například 3 cviky silově (př. dřep, military press, shyby se závažím) a k tomu potom třeba trojici cviků s vlastní váhou (dipy,shyby,vypady,kliky,angličáky, skoky na místě, do schodů atd.), někdy i jako takový malý "kruháč". Nebaví mně stroje a jediné co využiju v posilovně, jsou přitahy spodní kladky na záda. Domácí vybavení je stojan,osa,lavice,jednoručky.. Myslím, že bohatě stačí.
Co tedy myslíte? Cvičit podobné tréninky jako doteď, nebo přes zimu (příprava) více kulturiticky? Fullbody nebo třeba vršek/spodek? Rád bych zařadil i nějaké swingy,cleany apod. Občas to vyzkouším s lehčí váhou, musel bych nastudovat pořádně techniku.
Budu rád za jakoukoli reakci, vaší zkušenost či radu. Díky
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
visual

|
Zaslal: po leden 16, 2017 3:01 pm Předmět: |
|
|
EDIT:
Silovy trenink by mohl jit k boxu, fotbalu, ale jde o to co je primarni a tam zamerit doplnky z posilovny.
Je otazka co presne chces.
Osvedcenych treninku je hromada, natoz osvedcenych 3x tydne FB.
Naposledy upravil visual dne út leden 17, 2017 12:20 pm, celkově upraveno 2 krát
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: po leden 16, 2017 4:21 pm Předmět: |
|
|
| visual napsal: | cvicim jen tak bokem.... a dam bench 150@77kg. Sakra tak to zavidim.
Mozna by se to chtelo rozepsat o drivejsich zkusenostech a co jsi cvicl za programy driv.
Silovy trenink by mohl jit k boxu, fotbalu, ale jde o to co je primarni a tam zamerit doplnky z posilovny.
Je otazka co presne chces.
Zlepsit box? Byt rychlejsi/explozivnejsi ve forbale? benchovat 160? Vypadat dobre na leto?
Osvedcenych treninku je hromada, natoz osvedcenych 3x tydne FB. |
myslim ze ses trosku prekoukl
on naopak psal, ze 150 nedava
pokud neni posilovan tvuj hlavni sport a davas "jenom " tri treningy tydne, tak F je idealni volba, dokonce i to co jsi napsal (drepy, presy, shyby)
mozna bych volil dynamicke cviky, jako trhy, nadhozy, vyzazy, na box i spinty jako delane _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
th0r
|
Zaslal: st leden 18, 2017 3:00 pm Předmět: |
|
|
Díky za odpovědi. Cílem je trochu přibrat a zrychlit. Napadly mě 2 tréninky A B, které bych jel buď 3x týdně ABA a další týden BAB nebo prostě jen 2x týdně. Záleží jak bych vše stíhal a jak byl unavený.
A: trh s jč, bench, shyby (5 sérií), výpady, upažování, výpony (3-4 série)
B: dřep s výrazem, dipy, přítahy vč v předklonu (5 sérií), mostování, biceps vč, triceps jč za hlavu (3-4 série)
|
|
| nahoru |
|
 |
Peter Ustinov

|
Zaslal: st leden 18, 2017 4:37 pm Předmět: |
|
|
me to prijde idealni, pekne cele telo, hlavni partie tam jsou, zkus a uvidis
drzel bych se spise schematu 10 X 3, umozni ti to o neco vyssi vahu, a kratoucke pauzy, napriklad EMOM _________________ Padre vám možná řekne, co je peklo, ale já vám ho ukážu!
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|