Trénink zad

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Trénink zad  Úvodní stránka -> Trénink -> Trénink zad
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ondra.123

PříspěvekZaslal: ne prosinec 28, 2014 8:38 pm    Předmět: Trénink zad Odpovědět s citátem

Poradíte mi někdo jak sestavit rozpis cviků zad a trapézů v jednom tréninku? Hledal jsem na internetu, ale bohužel se mi nic sehnat nepodařilo... A obecné poučky začínat od středu těla a pokračovat ke kraji či řadit větší svalové partie před menší se asi u zad moc praktikovat nedají. Primárně by to mělo být zaměřeno na objem a pokud možno s zacílením na posílení mezilopatkového svalstva. Pokud možno řazení cviků jak by měli jít po sobě, počet opakování a sérií. Díky za pomoc
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Fangorn

PříspěvekZaslal: ne prosinec 28, 2014 8:43 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Mrtvý tah, sérií tak 8, počet opakování střídat - konstatní, pyramidu atd.
Draper

PříspěvekZaslal: ne prosinec 28, 2014 8:46 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Fangorn napsal:
Mrtvý tah, sérií tak 8, počet opakování střídat - konstatní, pyramidu atd.

a to je jako vse? opravdu si myslis, ze to k rozvoji celkove masy a sirky zad staci?
to jsou fakt rady nad zlato...
GodlikeX

PříspěvekZaslal: ne prosinec 28, 2014 9:49 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Taky mi to prijde jako hovadina, deadlift je super, ale v treninku se obejdes klidne i bez nej.

Me se to potvrdilo samo na sobe, mt je hodne vycerpavajici cvik, radsi dam pritahy vc , stridam uchopy , hromada serii a pak se vybiju na kladkach. U zad mi nejvic funguje proste fakt hromada cviku,serii,opakovani - drtit to jak jen to jde
Mablung

PříspěvekZaslal: ne prosinec 28, 2014 10:21 pm    Předmět: Re: Trénink zad Odpovědět s citátem

Ondra.123 napsal:
Poradíte mi někdo jak sestavit rozpis cviků zad a trapézů v jednom tréninku? Hledal jsem na internetu, ale bohužel se mi nic sehnat nepodařilo... A obecné poučky začínat od středu těla a pokračovat ke kraji či řadit větší svalové partie před menší se asi u zad moc praktikovat nedají. Primárně by to mělo být zaměřeno na objem a pokud možno s zacílením na posílení mezilopatkového svalstva. Pokud možno řazení cviků jak by měli jít po sobě, počet opakování a sérií. Díky za pomoc

Hm, a ani nenapíšeš co cvičíš. On je třeba "kapku" rozdíl mezi FB a když dáš AB, případně jinou, méně obvykou kombinaci.
Maerlyn0

PříspěvekZaslal: ne prosinec 28, 2014 10:50 pm    Předmět: Re: Trénink zad Odpovědět s citátem

Mablung napsal:
Ondra.123 napsal:

Hm, a ani nenapíšeš co cvičíš. On je třeba "kapku" rozdíl mezi FB a když dáš AB, případně jinou, méně obvykou kombinaci.

Když píše, že se jedná o rozpis cviků na trénink zad a trapézů, tak asi FB zrovna na mysli mít nebude...
Mablung

PříspěvekZaslal: ne prosinec 28, 2014 11:19 pm    Předmět: Re: Trénink zad Odpovědět s citátem

Maerlyn0 napsal:
Mablung napsal:
Ondra.123 napsal:

Když píše, že se jedná o rozpis cviků na trénink zad a trapézů, tak asi FB zrovna na mysli mít nebude...

AB a FB nejsou jediné varianty.
Princ

PříspěvekZaslal: po prosinec 29, 2014 1:49 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Chápu správně, že chceš zádům vyhradit celý samostatný den? Ještě bych to zvážil. Nicméně třeba:

Mrtvý tah 5x5
Shyby na kruzích (hollow position, z vyvěšení v nadhmatu do přitažení v podhmatu) 5x5
Přítahy jednoručky v předklonu 4x8
Stahování kladky s nataženýma rukama 3x12

Docela funky ne? Jak jsem přemýšlel? Jeden těžký fullbody cvik, který můžeš agresivně atakovat na začátku . Jeden vertikální tah - v tomto případě ramenům přívětivou gymnastickou variantu pro zdravé sportovce . Jeden horizontální tah - volil jsem jednoručku, protože šetří spodní záda na jiné věci, navíc jsem tam chtěl nějaký unilaterální cvik. Nakonec high rep pump na kladce . Nebo:

Silové přemístění 5x5
Přítahy velké činky v předklonu 5x5
Shyby nadhmatem v hollow positon 4x8
Přítahy spodní kladky jednoruč 3x12

Silové přemístění vyžaduje soustředění, ale umožní házet desítkami kilo. Horizontální tah - těžkotonážní klasika přítahy v předklonu . Pak varianta shybů. A na konec jsem si představoval něco unilaterálního s pěknou rotací

Při zkracování sekej odspoda, při prodloužení si tam umím představit třeba farmářskou chůzi, face pulls, upažování v předklonu na zadní delty...

Rychle na stránku:

Přejdi na: