|
|
|
| Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
| Autor |
Zpráva |
Ondra.123
|
Zaslal: ne prosinec 28, 2014 8:38 pm Předmět: Trénink zad |
|
|
Poradíte mi někdo jak sestavit rozpis cviků zad a trapézů v jednom tréninku? Hledal jsem na internetu, ale bohužel se mi nic sehnat nepodařilo... A obecné poučky začínat od středu těla a pokračovat ke kraji či řadit větší svalové partie před menší se asi u zad moc praktikovat nedají. Primárně by to mělo být zaměřeno na objem a pokud možno s zacílením na posílení mezilopatkového svalstva. Pokud možno řazení cviků jak by měli jít po sobě, počet opakování a sérií. Díky za pomoc
|
|
| nahoru |
|
 |
| |  |
Fangorn

|
|
| nahoru |
|
 |
Draper

|
Zaslal: ne prosinec 28, 2014 8:46 pm Předmět: |
|
|
| Fangorn napsal: | Mrtvý tah, sérií tak 8, počet opakování střídat - konstatní, pyramidu atd. |
a to je jako vse? opravdu si myslis, ze to k rozvoji celkove masy a sirky zad staci?
to jsou fakt rady nad zlato... _________________ CIZOPASNIK: Drapere, ty nejsi divnej, ty jsi z jiny galaxie a mam podezreni, ze te odtamtud vyhnali, protoze jsi byl divnej i na meritka mimozemstanu
http://mismasfitness.cz/
Nejlepsi trenink na svete? HPM - hlavne poradne makat!! (hovnival)
|
|
| nahoru |
|
 |
GodlikeX
|
Zaslal: ne prosinec 28, 2014 9:49 pm Předmět: |
|
|
Taky mi to prijde jako hovadina, deadlift je super, ale v treninku se obejdes klidne i bez nej.
Me se to potvrdilo samo na sobe, mt je hodne vycerpavajici cvik, radsi dam pritahy vc , stridam uchopy , hromada serii a pak se vybiju na kladkach. U zad mi nejvic funguje proste fakt hromada cviku,serii,opakovani - drtit to jak jen to jde
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne prosinec 28, 2014 10:21 pm Předmět: Re: Trénink zad |
|
|
| Ondra.123 napsal: | | Poradíte mi někdo jak sestavit rozpis cviků zad a trapézů v jednom tréninku? Hledal jsem na internetu, ale bohužel se mi nic sehnat nepodařilo... A obecné poučky začínat od středu těla a pokračovat ke kraji či řadit větší svalové partie před menší se asi u zad moc praktikovat nedají. Primárně by to mělo být zaměřeno na objem a pokud možno s zacílením na posílení mezilopatkového svalstva. Pokud možno řazení cviků jak by měli jít po sobě, počet opakování a sérií. Díky za pomoc |
Hm, a ani nenapíšeš co cvičíš. On je třeba "kapku" rozdíl mezi FB a když dáš AB, případně jinou, méně obvykou kombinaci.
|
|
| nahoru |
|
 |
Maerlyn0

|
Zaslal: ne prosinec 28, 2014 10:50 pm Předmět: Re: Trénink zad |
|
|
| Mablung napsal: | | Ondra.123 napsal: | | Poradíte mi někdo jak sestavit rozpis cviků zad a trapézů v jednom tréninku? Hledal jsem na internetu, ale bohužel se mi nic sehnat nepodařilo... A obecné poučky začínat od středu těla a pokračovat ke kraji či řadit větší svalové partie před menší se asi u zad moc praktikovat nedají. Primárně by to mělo být zaměřeno na objem a pokud možno s zacílením na posílení mezilopatkového svalstva. Pokud možno řazení cviků jak by měli jít po sobě, počet opakování a sérií. Díky za pomoc |
Hm, a ani nenapíšeš co cvičíš. On je třeba "kapku" rozdíl mezi FB a když dáš AB, případně jinou, méně obvykou kombinaci. |
Když píše, že se jedná o rozpis cviků na trénink zad a trapézů, tak asi FB zrovna na mysli mít nebude...
|
|
| nahoru |
|
 |
Mablung
|
Zaslal: ne prosinec 28, 2014 11:19 pm Předmět: Re: Trénink zad |
|
|
| Maerlyn0 napsal: | | Mablung napsal: | | Ondra.123 napsal: | | Poradíte mi někdo jak sestavit rozpis cviků zad a trapézů v jednom tréninku? Hledal jsem na internetu, ale bohužel se mi nic sehnat nepodařilo... A obecné poučky začínat od středu těla a pokračovat ke kraji či řadit větší svalové partie před menší se asi u zad moc praktikovat nedají. Primárně by to mělo být zaměřeno na objem a pokud možno s zacílením na posílení mezilopatkového svalstva. Pokud možno řazení cviků jak by měli jít po sobě, počet opakování a sérií. Díky za pomoc |
Hm, a ani nenapíšeš co cvičíš. On je třeba "kapku" rozdíl mezi FB a když dáš AB, případně jinou, méně obvykou kombinaci. |
Když píše, že se jedná o rozpis cviků na trénink zad a trapézů, tak asi FB zrovna na mysli mít nebude... |
AB a FB nejsou jediné varianty.
|
|
| nahoru |
|
 |
Princ
|
Zaslal: po prosinec 29, 2014 1:49 am Předmět: |
|
|
Chápu správně, že chceš zádům vyhradit celý samostatný den? Ještě bych to zvážil. Nicméně třeba:
Mrtvý tah 5x5
Shyby na kruzích (hollow position, z vyvěšení v nadhmatu do přitažení v podhmatu) 5x5
Přítahy jednoručky v předklonu 4x8
Stahování kladky s nataženýma rukama 3x12
Docela funky ne?  Jak jsem přemýšlel? Jeden těžký fullbody cvik, který můžeš agresivně atakovat na začátku  . Jeden vertikální tah - v tomto případě ramenům přívětivou gymnastickou variantu pro zdravé sportovce  . Jeden horizontální tah - volil jsem jednoručku, protože šetří spodní záda na jiné věci, navíc jsem tam chtěl nějaký unilaterální cvik. Nakonec high rep pump na kladce  . Nebo:
Silové přemístění 5x5
Přítahy velké činky v předklonu 5x5
Shyby nadhmatem v hollow positon 4x8
Přítahy spodní kladky jednoruč 3x12
Silové přemístění vyžaduje soustředění, ale umožní házet desítkami kilo. Horizontální tah - těžkotonážní klasika přítahy v předklonu  . Pak varianta shybů. A na konec jsem si představoval něco unilaterálního s pěknou rotací
Při zkracování sekej odspoda, při prodloužení si tam umím představit třeba farmářskou chůzi, face pulls, upažování v předklonu na zadní delty...
|
|
| nahoru |
|
 |
| |
 |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru
|
Populární značky:
|