Tvorba jídelníčku - prosím o radu

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - Tvorba jídelníčku - prosím o radu  Úvodní stránka -> Začátečníci -> Tvorba jídelníčku - prosím o radu
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
MaxDJs

PříspěvekZaslal: čt září 12, 2013 10:04 pm    Předmět: Tvorba jídelníčku - prosím o radu Odpovědět s citátem

Já 165 cm, 47 kg. Chci se dostat na prozatimní váhu 60 kg. Chci poradit jak tvořit jídelníček pro pobyt na koleji.

Představoval jsem si něco takového

Snídaně - Kukuřičné lupínky+250 ml mléka, čaj / Chléb+máslo+uzenina, Čaj
1. svačina - Jogurt s cereáliemi, nutridrink nebo gainer
Oběd (menza nebo restaurace) - budu se snažit jíst hlavně rýži + vepřové nebo kuřecí maso
2. svačina - sendvič se salámem a sýrem + rajče (přemýšlím o koupi sendvičovače)
Večeře - ??? (potřeboval bych poradit nějaké typy)
případná 2. večeře - chleba+máslo+uzenina

+ případný 2. gainer po posilování

Co si o tom myslíte?

Děkuji za odpověď
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Frozz.

PříspěvekZaslal: čt září 12, 2013 11:00 pm    Předmět: Re: Tvorba jídelníčku - prosím o radu Odpovědět s citátem

K večeři nejlépe teplé jídlo, může být stejné nebo podobné tomu, co jsi měl k obědu, takže kombinace sacharidů a bílkovin - rýže/těstoviny/brambory/čočka/fazole a k tomu nějaké maso, např. se slaninou, žampiony, lžící oliv. oleje.

Místo té 2. večeře (chleba, uzenina, máslo) bych dal plnotučný tvaroh (ano, plnotučný, potřebuješ přibrat, a ne zrovna málo), do toho trochu proteinu nebo gaineru jestli máš, když ne, tak nějaký kus ovoce, skořice, hořkou čokoládu, cokoliv tě napadne a máš rád. Nebo třeba plechovku tuňáka s nějakou zeleninou ...

Naposledy upravil Frozz. dne pá září 13, 2013 12:13 am, celkově upraveno 1 krát
GodlikeX

PříspěvekZaslal: čt září 12, 2013 11:51 pm    Předmět: Re: Tvorba jídelníčku - prosím o radu Odpovědět s citátem

Frozzi , jestli tim plnotucny myslis tvaroh tak ten ma potom zase nizsi obsah bilkovin ne?
Frozz.

PříspěvekZaslal: pá září 13, 2013 12:16 am    Předmět: Re: Tvorba jídelníčku - prosím o radu Odpovědět s citátem

GodlikeX napsal:
Frozzi , jestli tim plnotucny myslis tvaroh tak ten ma potom zase nizsi obsah bilkovin ne?

To je pravda, ale bílkovin má dost z masa aj. produktů, důležité je, že plnotuč má více kcal - a těch autor příspěvku potřebuje dost vzhledem k jeho váze. Chtěl jsem tím i naznačit, aby si nekupoval odtučněné nebo nízkotučné.
jachym

PříspěvekZaslal: pá září 13, 2013 2:45 am    Předmět: Odpovědět s citátem

nutridrink je zbytečně drahej a účel splní i řada jiných jídel, a celkově bych ještě přidal, naopak ten salám bych si odpustil
Tom3

PříspěvekZaslal: pá září 13, 2013 7:59 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Kdybys vyhodil kraviny jako nutridrink, sendvice atd.. misto toho dal 2x denne 150g testovin tak si na 200g sacharidech, pro tebe 4.2g/kg sachru, kdyby to bylo malo tak neco pridas..
Z bilkovin to samy, maso, vajca, nejaky mlecny vyrobek a si na hodnote kterou potrebujes..
Z tuku sem tam hrst orechu..
Proc to delat jednoduse kdyz to jde slozite a draze, ze

edit: samozrejme nerikam, abys jedl 2x denne.. a abys tlacil jen testoviny, je to jen hrubej nacrt stridat suroviny, rozdelit porce jak ti to bude vyhovovat.. pridat ovoce atd
Mablung

PříspěvekZaslal: pá září 13, 2013 8:16 am    Předmět: Re: Tvorba jídelníčku - prosím o radu Odpovědět s citátem

MaxDJs napsal:
Já 165 cm, 47 kg. Chci se dostat na prozatimní váhu 60 kg. Chci poradit jak tvořit jídelníček pro pobyt na koleji.

Představoval jsem si něco takového

Snídaně - Kukuřičné lupínky+250 ml mléka, čaj / Chléb+máslo+uzenina, Čaj
1. svačina - Jogurt s cereáliemi, nutridrink nebo gainer
Oběd (menza nebo restaurace) - budu se snažit jíst hlavně rýži + vepřové nebo kuřecí maso
2. svačina - sendvič se salámem a sýrem + rajče (přemýšlím o koupi sendvičovače)
Večeře - ??? (potřeboval bych poradit nějaké typy)
případná 2. večeře - chleba+máslo+uzenina

+ případný 2. gainer po posilování

Co si o tom myslíte?

Děkuji za odpověď

Díky pracovním restrikcím ti nemůžu hodit přímý odkaz, ale dej si do googlu - ronnie, jídelníček pro ektomorfy. Máš tam napsané, ve dvou dílech, jak se stravovat.

Mimochodem, proč se všichni snaží jíst neustále rýži? Mají snad všichni tihle rádobykulturisté šikmé oči?
MaxDJs

PříspěvekZaslal: pá září 13, 2013 11:56 am    Předmět: Odpovědět s citátem

Já jsem vycházel z materiálů na internetu a v těch se hodně vyskytuje rýže nebo těstoviny.
Mablung

PříspěvekZaslal: pá září 13, 2013 2:15 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

MaxDJs napsal:
Já jsem vycházel z materiálů na internetu a v těch se hodně vyskytuje rýže nebo těstoviny.

Strava má být pestrá a měla by chutnat. Jen rýže by ti za chvíli lezla ušima. Při tvé váze musíš prostě žrát a cvičit. Rýžovou dietu nech magorům ...
MaxDJs

PříspěvekZaslal: pá září 13, 2013 2:21 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Samozřejmě, že bych nejedl jen rýži. To byl jen příklad. Jídelníček bych se snažil každý týden obměňovat.

Rychle na stránku:

Přejdi na: