typ jídelníčku?

Jdi na stránku 1, 2  Další

odeslat nové téma  Odpovědět na téma - typ jídelníčku?  Úvodní stránka -> Výživa a suplementace -> typ jídelníčku?
Rychle na stránku:
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
DeEf

PříspěvekZaslal: st leden 20, 2016 6:07 pm    Předmět: typ jídelníčku? Odpovědět s citátem

zdravím , sem ektomorf a potřebuju nabrat sval. hmotu , zároveň mám ale přes břicho skoro 100cm ( velký nepoměr ke zbytku dělá ) musí se to nějak zohlednit při sestavování jídelníčku nebo prostě jet objemový jídelníček a doufat že to břicho splaskne při tréninku? (1,2x týdně po tréninku kardio, z celkem 3,4 tréninků týdně)
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
burnthemall

PříspěvekZaslal: st leden 20, 2016 7:33 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Ještě jsem neviděl aby někdo jel objem a splasklo mu břicho, aspoň teda mně a mému okolí se to nestalo a hádám ani nestane s ohledem na základní kalorickou rovnici pro nabírání/shazování. :D

Buď tuk nejdřív shoď nebo naplácej maso a další tuk a shodíš ho pak naráz.
Pr!nc

PříspěvekZaslal: st leden 20, 2016 8:23 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Rozhodně nejezdi objem. Ale píšeš toho o sobě hrozně málo, takže nemůžeme blížeji poradit.
DeEf

PříspěvekZaslal: st leden 20, 2016 8:58 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

no tak mám 175cm , 76kg , jde o to ž to břicho je fakt ve velkým nepoměru ke zbytku celýho těla, takže sem nechtěl hubnout a tím ještě víc zbytek těla ochuzovat,ale asi teda nebude jiná cesta
s7RanG

PříspěvekZaslal: st leden 20, 2016 9:24 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

Jsem zastáncem, že přibírat svaly a přitom hubnout tuk jde. Zvlášt u začátečníka ten progres bude nejviditelnější.

Prostě začni cvičit a správně jíst a nemám obavy, že by výsledky nebyly. Musí tě to bavit
burnthemall

PříspěvekZaslal: st leden 20, 2016 9:26 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

s7RanG napsal:
Jsem zastáncem, že přibírat svaly a přitom hubnout tuk jde. Zvlášt u začátečníka ten progres bude nejviditelnější.

Prostě začni cvičit a správně jíst a nemám obavy, že by výsledky nebyly. Musí tě to bavit

Vždyť to logicky nejde, vezmi si že za den přijmeš 10000 kalorií. Jak můžeš přibrat svaly a shodit tuk na základě fyzické námahy?

U začátečníka maximálně optický efekt, tím že se mu zvětší svaly a při troše štěstí nenabere tolik tuku, zvětší se mu celková plocha těla a tím pádem se tuk trochu napne.
ryvaru

PříspěvekZaslal: st leden 20, 2016 9:35 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

taky bych řekl, že jde obojí najednou, ale i nabírání svalů i redukce tuku je pak mnohem pomalejší než když se zaměříš na jedno... někomu to jde líp, někomu hůř, ale určitě to jde

souhlas s s7RanG, začni cvičit a dobře jíst... výsledky ze začátku budou dobrý i bez nějakých speciálních tréninkových metod atd. a postupně se k tomu dostaneš
s7RanG

PříspěvekZaslal: čt leden 21, 2016 8:24 am    Předmět: Odpovědět s citátem

burnthemall napsal:

Vždyť to logicky nejde, vezmi si že za den přijmeš 10000 kalorií. Jak můžeš přibrat svaly a shodit tuk na základě fyzické námahy?

U začátečníka maximálně optický efekt, tím že se mu zvětší svaly a při troše štěstí nenabere tolik tuku, zvětší se mu celková plocha těla a tím pádem se tuk trochu napne.

V tomto budeme mít odlišný názor a zřejmě i zkušenosti. Já jsem si ověřil, že jdou přibírat svaly bez zvýšení procenta tuku. Samozřejmě, že to jde pomale a s větší dávkou odhodlání, ale o tom to je.
burnthemall

PříspěvekZaslal: čt leden 21, 2016 8:41 am    Předmět: Odpovědět s citátem

s7RanG napsal:
burnthemall napsal:

V tomto budeme mít odlišný názor a zřejmě i zkušenosti. Já jsem si ověřil, že jdou přibírat svaly bez zvýšení procenta tuku. Samozřejmě, že to jde pomale a s větší dávkou odhodlání, ale o tom to je.

Bez zvýšení procenta tuku ano, to je teoreticky možné, byť těžké. V podstatě když přibereš svaly bez tuku, je potom procentuálně toho tuku na těle míň, protože se ti zvětšila hmotnost, ale pouze svalů. Ale že by někdo vyloženě vysekával buchty a přitom se mu zvětšila ruka (ne opticky, ale mírově), s tím jsem se ještě nesetkal.
s7RanG

PříspěvekZaslal: čt leden 21, 2016 8:43 am    Předmět: Odpovědět s citátem

DeEf napsal:
no tak mám 175cm , 76kg , jde o to ž to břicho je fakt ve velkým nepoměru ke zbytku celýho těla, takže sem nechtěl hubnout a tím ještě víc zbytek těla ochuzovat,ale asi teda nebude jiná cesta

A abych přispěl i svou skromnou radou k otázce tazatele.

Nastav si jídelníček dle obecných hodnot, nastav si bilkoviny, tuky a sacharidy dle obecných stanov. Jez čistě, bez junk foodu, progres bude znatelnější. Po tréninku si nastav nejhodnotnější jídlo.

Trénink začínej prioritní partií (měla by to být ta největší toho dne) a základním cvikem té partie, těžce a intenzivně. Nezapomínej na břicho, určitě ne na vnitřní břišní svaly (např. plank). To pomůže k tomu, aby se ti nevyvalovala břišní stěna. Nezapomínej na strečink celého těla, i kdyby jen 10 minut. Zlepší prokrvení, pružnost a regeneraci svalů.

Co se týče kardia po treninku v tvém připadě ta možnost zní jako vhodná. Po tréninku ti stačí 20min, větší intenzita, klidně menší zátěž.

Je to jednoduché. Když budeš jíst správně a čistě, cvičit tvrdě a intenzivně tak výsledek přijde. Tím jsem si jistý.
DeEf

PříspěvekZaslal: čt leden 21, 2016 9:35 am    Předmět: Odpovědět s citátem

s7RanG napsal:

A abych přispěl i svou skromnou radou k otázce tazatele.

Nastav si jídelníček dle obecných hodnot, nastav si bilkoviny, tuky a sacharidy dle obecných stanov. Jez čistě, bez junk foodu, progres bude znatelnější. Po tréninku si nastav nejhodnotnější jídlo.

Trénink začínej prioritní partií (měla by to být ta největší toho dne) a základním cvikem té partie, těžce a intenzivně. Nezapomínej na břicho, určitě ne na vnitřní břišní svaly (např. plank). To pomůže k tomu, aby se ti nevyvalovala břišní stěna. Nezapomínej na strečink celého těla, i kdyby jen 10 minut. Zlepší prokrvení, pružnost a regeneraci svalů.

Co se týče kardia po treninku v tvém připadě ta možnost zní jako vhodná. Po tréninku ti stačí 20min, větší intenzita, klidně menší zátěž.

Je to jednoduché. Když budeš jíst správně a čistě, cvičit tvrdě a intenzivně tak výsledek přijde. Tím jsem si jistý.

díky za rozsáhlou odpověď , dost mi to pomohlo, jen otázečka , jak píšeš o nastavení jídelníčku dle obecných hodnot , myslíš tím jídelníček pro objem že? ( samozřejmě sestavený tak aby byly všechny hodnoty splněny dle denní normy )
bolgi

PříspěvekZaslal: čt leden 21, 2016 10:28 am    Předmět: Odpovědět s citátem

V ziadnom pripade neries nejaky jedalnicek pre objem, ked mas cez pas 100cm. Snaz sa jest v udrziavacom az mierne chudnucom rezime a tvrdo (komplexne cviky) makat. Ako zaciatocnik vies svaly naberat aj takto, telo nie je jednoducha kalkulacka, je omnoho komplexnejsie. Potrebujes zrazit to brucho a tuk, akykolvek objem (v zmysle ze budes v kalorickom prebytku) ti narobi viac skody, budes dalej znizovat citlivost na inzulin a nicit si hormonalnu rovnovahu. V skratke - jedz z 90% (100% nechaj pre sutaznych kulturistov) kvalitne jedlo priblizne v mnozstve, ktore by si mal mat ako kaloricky vydaj, pripadne obcas menej. Makaj zakladne cviky a snaz sa maximalizovat vydaj energie pocas dna (klasika - schody miesto vytahu, atd). Vysledok sa dostavi.
s7RanG

PříspěvekZaslal: čt leden 21, 2016 2:39 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

DeEf napsal:

díky za rozsáhlou odpověď , dost mi to pomohlo, jen otázečka , jak píšeš o nastavení jídelníčku dle obecných hodnot , myslíš tím jídelníček pro objem že? ( samozřejmě sestavený tak aby byly všechny hodnoty splněny dle denní normy )

Nevím co si představuješ pod pojmem objemový jídelniček. Asi jako většina kalorický přebytek. Spíše bych se zaměřil na makroživiny.

Obecné hodnoty jsem myslel tak, že např. 2g bílkovin na kilogram tělesné váhy, 1g/kg tuku a jaký je ideální poměr sacharidů přímo pro tebe nedokáži určit, když dáš 3-4g/kg ve spojením s pořádným tréninkem, tak by to mělo fungovat.

Jen chci dodat, že každý má tyto hodnoty jinde, chce to vyzkoušet a hrát si s tím co ti bude nejvíc sedět. Hlavně aby ti vše chutnalo, vše tě bavilo a vydržel jsi.
DeEf

PříspěvekZaslal: čt leden 21, 2016 5:05 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

dobře vyzkouším měsíc jak si psal 2g/kg bílkovin, 1g/kg tuku, 3-4g/kg sacharidů , a od toho se odpíchnu dál, díky
Minikorbič

PříspěvekZaslal: čt leden 21, 2016 5:50 pm    Předmět: Odpovědět s citátem

burnthemall napsal:

Muzu ti rict ze ja to delam tak ze mam kaloricky prijem skoro roven vydeji (asi trosec v plusu) a podle inbody testu nabiram mesicne 0.5kg svalu a schazuju 0.5kg tuku, zadna suplementace.

odeslat nové téma   Odpovědět na téma - typ jídelníčku? Jdi na stránku 1, 2  Další
Rychle na stránku:

Přejdi na: